Masallah canım seninki de bugun iyi yemis :) arkası gelir insallah.Patatesin kıvamını et suyu ile açıyorum. Benimki de severek yedi.
Tek demir takviyesi yapmayan anne benim sanırım pazartesi gidip ölçtüreyim bari bende canı acısın istemiyorum ama fazladan vitamin almasını istemiyorum.
Tek demir takviyesi yapmayan anne benim sanırım pazartesi gidip ölçtüreyim bari bende canı acısın istemiyorum ama fazladan vitamin almasını istemiyorum.
İnşallah. Sizin de öyle olsun istahla yesinMasallah canım seninki de bugun iyi yemis :) arkası gelir insallah.
Alerji testi yapıldı mı 6 aydan sonra yapılabiliyordu bildiğim kadarıyla yumurta,peynir,patatez,et kıyamam ne yiyecek bu bebe.Maşallah sizin bebişlere. Ben yumurta peynir patates veremiyorum. Bugün bizim etten azcık vermiştim. Akşam banyo yaptırırken kolunda ve bacağında kızarıklık vardı. Alerjik bebelerin beslenmesi büyük problem. Yedirecek bir şey bulamıyorum.
Benimki en fazla bir saat duruyor emmeden
Ne kadar kızarıklık? Bugunlerde tek tük kızarıklık bizde de oluyor. Gectiģi ve artmadıgı icin cok önemsemedim. Acaba bizimkine de mi allerji yaptı bazi besinler ?Maşallah sizin bebişlere. Ben yumurta peynir patates veremiyorum. Bugün bizim etten azcık vermiştim. Akşam banyo yaptırırken kolunda ve bacağında kızarıklık vardı. Alerjik bebelerin beslenmesi büyük problem. Yedirecek bir şey bulamıyorum.
Evet alerji testi iki kere yapıldı. Bir kere çıktı, bir kere çıkmadı. Testler yanıltıcı olabiliyormuş. Diyet mama, armut, elma, kereviz,brololi. Şimdilik bunlarla idare ediyoruz.Alerji testi yapıldı mı 6 aydan sonra yapılabiliyordu bildiğim kadarıyla yumurta,peynir,patatez,et kıyamam ne yiyecek bu bebe.
Genelde tepkisi kusma ve mukuslu kaka. Muza ciltte tepki verdi ama tüm vücudu kızardı. Bugün ise bacağında 3, kolunda ise 2 yerde kızarıklık vardı ama bu seferki kuruluk şeklindeydi. Az olduğu için çok önemsemeyeceğim onu çünkü çocuğa hiç olmazsa et vermek istiyorum. Artarsa bırakırım.Ne kadar kızarıklık? Bugunlerde tek tük kızarıklık bizde de oluyor. Gectiģi ve artmadıgı icin cok önemsemedim. Acaba bizimkine de mi allerji yaptı bazi besinler ?
Zyrtrec miydi bir damla vardı alerji damlası bu kızarıklık lar burun akması kaşıntı gibi şeyleri geçiren bize de vermişti doktor ben oğlum bronjit olduğunda inatla ablasindan bulaştı mikrobik dediğim halde hayır alerjik demişti bu damlayi vermişti böyle bir damla falan vermiyorlarmı.Evet alerji testi iki kere yapıldı. Bir kere çıktı, bir kere çıkmadı. Testler yanıltıcı olabiliyormuş. Diyet mama, armut, elma, kereviz,brololi. Şimdilik bunlarla idare ediyoruz.
Genelde cildiyle ilgili bir problem yoktu. Sadece bir kere muzdan sonra kızarmıştı. Acile götürmüştük. İğne yapıp allerset diye bir şurup yazmışlardı. Eve geldikten sonra şurubun yan etkilerini araştırdıktan sonra vermemeye karar vermiştim. Kızarıklıklar da azalmıştı zaten. Bir hafta sonra alerji doktoruna randevumuz vardı. Ona anlattım, şurubu da vermedim dedim. Ciltteki tepkimiz bundan ibaretti. Belki de o yüzden damla vermemişlerdir. Bu iki oldu. İnşallah sabaha bir şeyi kalmaz. Asıl tepkisi kusma ve mukuslu kaka.Zyrtrec miydi bir damla vardı alerji damlası bu kızarıklık lar burun akması kaşıntı gibi şeyleri geçiren bize de vermişti doktor ben oğlum bronjit olduğunda inatla ablasindan bulaştı mikrobik dediğim halde hayır alerjik demişti bu damlayi vermişti böyle bir damla falan vermiyorlarmı.
Ben ne cirkeflikler yaparimda oğlanın kolunda serum eşime sordum çocuğa bisey vermeyin demek gelmiyomu içinden geliyoda annem uzulur dedi nasıl sinirliyim anlatamam
Tatlı rüyalar sana ve bebişe :)Şarjım bitiyor iyi geceler kızlar iyi uykular.
Karnı şiştiyse kesin kuru fasulye yedirdi senin oğlana canım yazık ya daha pipisinin derdi yeni bitti kıyamam..Bu kaynanalarda ne anlayış sız davranıyorlar. Sanki sokaktan bulmuşuz..Ben olaydım oğluna demedigimi koymazdim onun yanında ona soylemek istegim herseyi ogluna soylerdim duysun kulagida çıkmasın o delikten..
Başımız sağolsun. Nur içinde yatsinlar. Allah ailelerine sabır ve dayanma gücu versin.Bazen düşünüyorum da, ateş düşmeden anlayamıyoruz ölümden daha önemli bişey olmadığını. Ölen gidiyor da kalanların acısına tarif yok. Onca zaman beraber çalıştığı, yeri gelip abi gb akıl verdiği, azarladığı, yeri gelip aynı ekmeği bölüştüğü, günlerce dağ tepelerinde evlerinden ayrı taşların üstünde börtü böcekle uyuduğu askerleri şehit düştü eşimin. Sustu. Hala susuyor. Aklından anılar geçip duruyor biliyorum. Yakıştıramıyor 22-23 yaşındaki gencecik çocuklara ölümü. Sadece bikaç kez gördüğüm halde sanki anneleriymişim gb benim de içim acıyor, oysa annelerinin acısının yakınından bile geçemez bendeki yürek sızısı. Sonra eşime dönüyorum, uzatma isteseydik bugün seni de onlarla kaybetmiş olucaktım ben de yetim kalacaktım kolum kanadım kopacaktı diye geçiriyorum aklımdan.. Söyleyemiyorum, teselli hissetmekten de utanıyorum. Daha gencecik çocuklar, daha hayata doyamadan daha anneleri onlara doyamadan, daha sevdiceklerine kavuşamadan yitip gittiler. O güzel yüzleri elleri kan içinde. Allahım dayanma gücü versin
Canim benimBazen düşünüyorum da, ateş düşmeden anlayamıyoruz ölümden daha önemli bişey olmadığını. Ölen gidiyor da kalanların acısına tarif yok. Onca zaman beraber çalıştığı, yeri gelip abi gb akıl verdiği, azarladığı, yeri gelip aynı ekmeği bölüştüğü, günlerce dağ tepelerinde evlerinden ayrı taşların üstünde börtü böcekle uyuduğu askerleri şehit düştü eşimin. Sustu. Hala susuyor. Aklından anılar geçip duruyor biliyorum. Yakıştıramıyor 22-23 yaşındaki gencecik çocuklara ölümü. Sadece bikaç kez gördüğüm halde sanki anneleriymişim gb benim de içim acıyor, oysa annelerinin acısının yakınından bile geçemez bendeki yürek sızısı. Sonra eşime dönüyorum, uzatma isteseydik bugün seni de onlarla kaybetmiş olucaktım ben de yetim kalacaktım kolum kanadım kopacaktı diye geçiriyorum aklımdan.. Söyleyemiyorum, teselli hissetmekten de utanıyorum. Daha gencecik çocuklar, daha hayata doyamadan daha anneleri onlara doyamadan, daha sevdiceklerine kavuşamadan yitip gittiler. O güzel yüzleri elleri kan içinde. Allahım dayanma gücü versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?