2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Aslinda ortalama 3 saatte bir emiyor benimki 3 kere degil :) ortalama 2.5 saat uyanik kalip 1saat uyuyor orada saatleri 3 asagi 5 yukari yazdim :)
Seninki iştahlı ozaman tatlım aman nazar değmesin biz obur diyediye nazar ettik bizimkine herhalde bir ara çok güzel yiyordu şimdi yemiyor.En sevdiği şeyi bile en fazla4-5 kaşık yiyor.

Tuzsuz çecil peynir eline vermek için çok iyi fikir ben pırasa, salatalık, ekmek veriyorum eline başka birşey gelmedi aklıma.
Salataligin mevsimi degil daha diye almadim daha ben. Ekmek veriyorum ama yumuşatıyor bazen kopup ağzında kaliyor korkuyorum. Cecili cekip duruyor emiyor kopmuyor iyi oluyor :)

Sırf az yiyor diye en minik boy yumurta aldırdım kuş yumurtası sanki bizim ağzımızın yanını doldurmaz yani,bir yumurta sarısı bir bebe biskuvisi,bir çay kaşığı keçi boynuzu özü, birde zeytinyağı toplasan 4 mama kaşığı etmez onu bile zar zor yiyor.

Salataligin mevsimi degil daha diye almadim daha ben. Ekmek veriyorum ama yumuşatıyor bazen kopup ağzında kaliyor korkuyorum. Cecili cekip duruyor emiyor kopmuyor iyi oluyor :)
Bizimki suyunu emip tukuruyor canım ekmeği, salatalık geçen hafta almış eşim Minnacık orta parmağım kadar Çengelköy falan sanırım mis gibi kokuyordu.

Bizde gezen tavuk yumurtası diye aldık minnacik :)

Size doyum olmaz kalkayım evi toplayım hafta sonundan çıktık heryer heryerde oğlan uyanır şimdi. O uyanmadan el atayim biraz.Öpüyorum.

Seninki iştahlı ozaman tatlım aman nazar değmesin biz obur diyediye nazar ettik bizimkine herhalde bir ara çok güzel yiyordu şimdi yemiyor.En sevdiği şeyi bile en fazla4-5 kaşık yiyor.
Bizimki de yiyiyor ama iste öyle. Ciyak viyak bagirirken veriyorum bazen yiyiyor yemek yüzünden aglasa diliyle iter. Yiyiyor ama yerken bazen miy miy miy durmuyor bi memnuniyetsiz anlatamam. Bazen aksam eger onun yiyebilecegi birsey varsa pure yapmiyorum mesela gecen aksam firina patates atmistim ondan verdim. Bazen yemek istemedigini anliyorum yapmiyorum pure.

Daha çok yeni vermeye başladım.Deniyorum ne yapacak diye. Yedi dedim ama o kadar az ki toplasan yarım fındık bilemedin bir fındık kadar. Bugün yemedi mesela yumurtayı. Bende yoğurtla çeyrek yumurta verdim. Peynir ve zeytini pas geçtik.

Gece telefon elimde uyumusum burayı okurken bi trend konular mevzusu oldu hangi konuydu o

Benim oğlum da çok sık emiyor. Saat başı emiyor hatta sık sık :) en iyi ihtimal 3 saat dayanıyor gündüz, o da sokakta parkta bahçede geziyorsak bakınmaktan açlığını unutuyor sanırım :) doktoruna da aile hekimliğindeki hemşiremize de dedim. Ben ek gıdayı öğün olarak veremiyorum çünkü hem doyacak kadar yemek istemiyor hem de ne kadar yerse yesin üzerine mutlaka emmek istiyor. Her ikisi de bana anne sütünün ana öğün olduğunu, sütümün yettiği yere kadar istediği zaman istediği kadar emmesini, ek gıdaları ise tattırma niyetiyle vermemi söyledi. Ben her gün az yoğurt, gün aşırı çeyrek yumurta sarısı ve her gün bir çay kaşığı pekmez mutlaka veriyorum. Diğer herşeyi çorba meyve vs ise acıktığında vermeyi deniyorum. Yerse yediği kadar yedirip isterse emziriyorum, yemezse emzirip sonra tadına baksın diye bir iki kaşık veriyorum. Tattırmalık olarak ezip parça et bile verdim bizimkine. Hippin tüm ek gıda paketlerini denedim, muhallebiler yaptım ama yok bizimki öyle kaşık maması sevmiyor. Ama bizim yediğimiz herşeyi yiyiyor yani tadıyor maşallah.
Uzun lafın kısası memeyi azalt deseler bile sakın azaltma. Bu bebeler hayatları boyunca bir daha anne sütü alamayacak ama ömürleri boyunca yediklerimizden yiyecek. Amaç sadece anne sütü haricinde çiğnediği, yuttuğu gıdalara alıştırmak ve tatlara biraz biraz alıştırmak :) böyle düşün bence sen de :)

Tuzsuz çecil peynir eline vermek için çok iyi fikir ben pırasa, salatalık, ekmek veriyorum eline başka birşey gelmedi aklıma.

Ay eline ben de veriyordum ama salatalık verdiğimiz bir gün biz farketmeden koparmış.. Dişi de yok halbuki henüz.. Ağzından aldık, topladık derken bir iki parçası kalmış.. Tıknadı, çok panik olmuştu.. Dikkatli olun sizler de dişleri yokken de kopartabiliyorlarmış yani tecrübeyle sabit..

Kızı olan annelere bir sorum olacak benim kızımın bezinde yeşil akıntı görüyorum neden olabilir acaba sizdede böyle bişey varmı?idrar yolu enfeksiyonumu oldu acaba?bu arada bende facede istek yolladım kızlar

Canım aman dıkkat et çocuğumuz yutmayı öğrensin cıgneme refleksı de oluşsun dıye bı bebek böle rısklere atılmaz ben Yaptım bebek boğuluyordu pısman oldum Bıdaha da yapmam aman kızlar dıkkat edelım.Buarada portakalı sıkıp suyunu deneyen varmı bebısı ıcırdınızmı hıc denemek ıstıyorum da alerjıden korkuyorum

Kızlar ben bugun koy tavuğunun suyunda Çorba denıycem Buarada daha ne muz ne yoğurt ne yumurta ne Ceviz Yemıyo Sırada beklıyolar kızlar evde peynırı nasıl yapıyorsunuz bebıslere 2lıtre süt var evde????

Yok canım azalt demedi alt kesici dişleri çıkıyor muş her bebek huzursuzluğunu başka şekilde gösterirmiş bizimki de böyle gösteriyor muş. Bir rahatsız ligi yok şükür çok sağlıklı bir bebek dedi.2-3-4 kaşık idare edeceğiz artık.

Benimkide koparıyor bir güzel damaklariyla un ufak edip yutuyor benimki alışık profesyonel oldu artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…