2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Çok az olabilir hem de gazını alır
Teşekkür ederi. Can'ım cvp verdiğin için köfte hazırlar gibi yaptım kıymayı soğan sarımsak çok az kimyon bide kızıma ekmek yaptım yulaf ekmeği peynir altı suyuyla yoğurdum yulaf unu bide yumurta sarısı pişirip kurutup rondodan çektim ekmek olarakta onu koydum pişirdim sonra.ayrı biyerde patates pişirip tel süzgeçten geçirdim ikisini karıştırıp yedirdim severek yedi hatta akşam gediği halde o gece bi gece içbuçukta ve sabah altıda uyandı sadece kimyon mu etki etti yoksa karnı iyice doydu ondan mı bilemedim ama böyle olunca sabaha muhteşem uyandım bende

Canım emip doysa emsin 10 -15 dakika zor ayiriyom memeden havalar çok güzel karnı doymadan çıkarınca zehir ediyor bana gezmeyi kucaktan inmiyoki iki bisey yiyeyim esimde sağolsun en erken 10 da gelir
Activia ne alaka ki o daha beter eder bence.
emsin ya birak ne guzel iste.ben bisi vermiyorum daha mesela.yemiyorsa zorlama canim

Kizlar selam
Bu aksam ani bir kararla uyku egitimine basladim. 6 bucuk aylik kizim ve memeden baska bisekilde uyumuyor ve artik memede bile zor uykuya geciyordu. Ilk 2 disini cikardiktan sonra geceleri 4 5 kere kalkiyordu ve gunduz uykulari en fazla 45 dakika suruyordu. Saat 19:50 de altini degistirdim pijamalarini giydirdim emzirdim biraz oynadik sonra odaya gectik isiklari kapattik biraz oynadi saga sola dondu odadan ciktim mizirdandi biraz 10 dk sonra aglamaya basladi kucagima aldim sakinlesti koydum tekrar yine agladi katilarak resmen sonra meme verdim deli gibi uykusu vardi yine koydum yatagina aglamaya devam etti sirtini oksadim ninni soylemeye basladim sakinlesti biraz mirildandi aglamalari yavasladi hareketleride emzik verdim sonra uyudu. Bu surec 35 dk falan surdu ve ilk defa kendi kendine uyudu nasil mutluyum anlatamam bakalim kac gunde ogrenecek kuzum kendi kendine uyumayi. Icim gitmedi degil aglarken ama dayanmak zorundayim

Yok kız o kadar süt ne arasın bende zaten genelde süt yok diye söylene söylene emiyo az önce bi küçük amasya elması rendeledim yoğurt kaynar su ekledim ayran gibi oldu kıvamı 60 milim yedi 50 ml de şu icirdim
Vermeye devam et bakalim da yesil kaka fazla beslenmeden de oluyor he.

Aynı benimki yaaa çok iyi anlıyorum seni inşallah düzelir ogluslarimiz
Su an babayi yemekle mesgul. Allah kolaylik versin bize ne diyeyim. Kardesim bende ama 3 kisi zaptedemiyruz bugün. Dün de avmde mizmizdi. Hastalikli tavuklar gibi kafami tutamıyorum ayakta oyle yordu ki beni.

Et falan vermeyi denedin mi? Bizimki 2 minik kusbasini goturdu bu aksam. Bak o da kilo aldirir bebege.

Baska yerden buldum cok hoş olmuş :)
Kakada mikrop çıktı mı? Yeşil kaka enfeksiyon olabilir. Bol su vermeye çalış. Biraz tadı kötü oluyor ama tatlı tuzlu su hazırla. İshalden dolayı dehidrasyon olmasın. Bir de derisini kontrol et. Çektiğinde esnekliği nasıl? çekince geri gidiyor mu? yoksa pörsüyor mu? Bu çok önemli. Bir de mama işe yarıyor. Annemin ishalini biz bebek mamasıyla durdurduk. Tam 6 ay ishal oldu eklem romatizması için kullandığı ilaçlardan dolayı. Sonra kardeşimin aklına geldi. Aptamil'in ishal olan bebekler için maması var medikal mama. O kesiyor. Eczaneden bulabilrsin.Aptamil HN-25

Aptamil HN 25, ishal olan bebeklerin özel beslenmesi içindir. Bebekler için tek başına besin kaynağı, küçük çocuklarda destekleyici olarak kullanılır.

Aptamil HN 25, laktoz intoleransında kullanılabilir. Dengeli vitamin takviyesi ve yeterli elektrolit içeriğine sahiptir.

Aptamil HN25'in 250 gr'lık 1 ürün boyu bulunmaktadır.

Doktor önerisi ile kullanılmaktadır ve sadece eczanelerde satılır.

ben de 1 çay bardağı kadar veriyorum ne olursa.zaten minicik oğlum.anca yiyo okadar.tam 7 ayı doldu 7300 gram.67 cm.hem vitaminli hem de kilo aldiracak ne verebilirim.
Maaşallah Can'ım, kaç kilo doğmuştu? Yumurta, yoğurt, et verebilirsin canım

Son 5 günümüz beyfendinin havada karada yerde kucakta arabada kanguruda ağlamasıyla geçiyor. Sesi kısılmak üzere. Gündüz uykularına geçişi sakarya meydan muhaberesi mübarek. Sabır çeke çeke günü dolduruyorum
Ne yapsan aglar mi bir cocuk ya. Beynimi yiyiyor ya inat ettiginde. Dis degil gaz degil birsey degil aglamaya niyeti mi var herşeye agliyor cirladim sonunda beynim agriyor ya beynim

Yok canımcçoksşükür tahlilleri temiz o mamayi hemen aldirayim Allah razı olsun tatlıtuzlu su nnasıl bi şerbet bide tuzlumu deri kontrolüyapiyom iinşallah atlatiriz yaaa

Sebebi ne acaba ya uyuttum şükür. Basa cikilacak gibi degil. Yurutecle ayagimi ezdi ezdi durdu yemek yaparken. Kucagima gelmek istiyor aliyorum agliyor emmek istiyor emip birakiyor emip birakiyor süt bosa akiyor. Uyumak istiyor uyutuyorum diye agliyor

Yok canımcçoksşükür tahlilleri temiz o mamayi hemen aldirayim Allah razı olsun tatlıtuzlu su nnasıl bi şerbet bide tuzlumu deri kontrolüyapiyom iinşallah atlatiriz yaaa

http://gaziantepsaglik.gov.tr/index.php?sayfa=SayfaOku&SayfaId=142

Şeker - Tuz Eriyiği Nasıl Hazırlanır?

• Eller sabunlu su ile iyice yıkanmalıdır
  • Beş su bardağı (1 büyük su bardağı 200cc olmalıdır) kaynatılıp soğutulmuş temiz içme suyu temiz ağzı kapalı ve büyükçe bir sürahiye boşaltılmalıdır.
  • Hazır tuz - şeker karışımı paketi ( 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ..........) bu su içine boşaltılmalıdır.
  • Temiz bir kaşıkla iyice eriyinceye kadar karıştırılmalıdır.
  • Kabın ağzı kapatılarak temiz ve serin bir yere konmalıdır.
  • Her kaka yaptığında, 2 yaşına kadar olan çocuklarda 1 çay bardağı, 2 yaşından büyük olanlara 2 çay bardağı içirilmelidir.
  • 24 saat sonra artan miktar dökülmeli, ertesi gün tekrar tazesi hazırlanmalıdır.

http://www.bebekyemeklerim.com/isha...-cocuklardaki-ishal-icin-tuz-seker-erigi.html

5 gün ishal çok uzun sure ishal diyebilmen için günde 9 kere falan yapması lazım eğer okadar yapıyorsa su kaybedebilir ,benim ishal için tek ilacım Reflor şase, kimyasal yada ilaç yok için de sadece maya, bağırsakların ihtiyacı olan bakterileri barındırıyor. İçecegine karistiriyorsun.Bu ilacın bir yan etkisi yok ama yinede çok yapıyorsa hastaneye götür canım şu kaybetmesin bebeğin.Diğer doğal yöntem ler,haşlanmış patatez,pirinç unu muz karışımı..Allah şifa versin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…