2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

M Mtmtk-m ben bu konuda çevremde tanıdığım bütün doktorlara sordum. Kendi doktoru ve aile hekimliğindeki hemşiresi de dahil olmak üzere hepsi (dayım, 3kuzenim, 2yakın arkadaşım yani toplam 8 doktor) ihtiyacı olanı anne sütünden aldığını, 1 yaşına kadar istediği kadar emmesini, öğün olarak ek gıdada ısrarcı olmamamı söylediler. İnternetten de araştırdım, 1 yaşına kadar bebeğin anne sütünden ihtiyacını karşılayacağı söyleniyor. Önce emzirip üstünü istediği kadar ek gıda ile tamamlamak ya da benimki gibi emerek karnını doyuran bebeklerde çiğneme refleksinin gelişmesi ve farklı tatlara alışması için birer ikişer kaşık verilmesini tavsiye etti çevremdekiler. Hatta çocuk doktoru bi arkadaşım anne sütünü ömrü boyunca bir daha alamayacak, ne kadar araştırılsa da anne sütü bire bir taklit edilemiyor, yedireceğimiz şeylerin de ne kadar doğal olduğu meçhul o yüzden anne sütünü ne kadar alırsa kardır demişti. Bana da mantıklı geldi. Benim oğlumun maşallahı var. 7,5aylık şu an. Sağlıklı vitamin vs eksiği yok ve 11 kiloydu geçen hafta sadece emiyor ama et, kıyma, tavuk, balık, sebze, meyve herşeyin tadına baktırdım. Bazen yemeğe oturduğumuzda bizimle yemek istiyor. Tek ısrarcı olduğum gün aşırı çeyrek yumurta sarısı, hergün bir çay kaşığı pekmezi ve her gün yarım çay bardağı kadar yoğurdu. Üstüne ne isterse. Dün yoğurt çorbası yedi mesela, biz yerken tabağımıza sulandığında çorbayı yaparken ona tuzsuz olarak ayırdığımı koydum yedi. Yani biz de veriyoruz ama tadımlık, öyle düzenli öğünler halinde değil.

Can'ım bence zaten bebişleri en iyi anneleri tanır ben okuduğum yazıyı biraz kendimizi takip ederek haklı buldum biz ailecek iri yapılıyız mesela babamız 195 ben 175 doğal olarak kızımız da biraz bizden bişeyler alacaktır o yüzden ben altıncı aya girince tattırmaya başladım şuan altı buçuğu bitirdik yeni yeni öğünlere geçtim bişeyler vermessem doymadığını hissediyorum çünkü ama sana da naçizane tavsiyem tattırma işini ihmal etme sonra yeme bozukluğu oluşursa Allah korusun sıkıntı yaşarsın çocukluğu döneminde zaten aç olsa kendisi ister ek gıdayı demeki ki senin minnoş henüz gerek duymuyo

Geçmiş olsun canım yarım çay bardağı kaynamış ılık su ya bir silme bir çay kaşığı ekle günde 3 kere silebilirsin.Her kaka yaptıktan sonra altını da yıkayabilirsin.
Tamam canim teşekkürler

Maşallah canım senink8 tosuncukmus benim kızım da 7.5 aylik 8.300 gram 70 cm :)

K kuzucuk87 Can'ım yanlış anladın sanırım ben bi yazı okudum ve bana göre biraz doğruluk payı var gibi geldi ve ben yazıyı anne sütünü azaltın onun yerine ek gıda verin şeklinde yorumlamadım istediği kadar be sütünüz olduğu kadar emzirin üslerime ek gıda verin diye yorumladım şahsen ben öyle yapıyorum sonuçta herkesin bebeğinin ihtiyacı farklı benim kızım ek gıdayı istiyo mesela vermesem uykusu daha fazla bölünüyor

Cok saldiriyor aslinda, uzaniyor falan ama herseyi vermek istemiyorum, tatli tuzlu vermeyince geriye kalanalri da pek sevmiyor :)
Galiba buyudugunu kabullenemiyorum

Maşallah canım senink8 tosuncukmus benim kızım da 7.5 aylik 8.300 gram 70 cm :)

Benim oğlan tosuncuğu da geçti, oynak balinam diye seviyorum ben onu bizimki de 72,5cmdi en son. Baksan doğduğunda kemikleri sayılıyordu, bırak beni annemler tutmaya korkuyordu ama çok şükür toparladı :) bu arada seninkine de maşallah, ayına göre sizin de kilonuz ileride sanırım :)

Yanlış anladım galiba canım. Sen hani anne sütü içeriği yetmiyormuş deyince ben sütün doyurmaya yetmemesi olarak değil de anne sütü kavramının yetersiz olduğunu anlamıştım. Kusura bakma Benim de ara ara oğlumun doymadığı oluyor. Bazen sütüm çok sulu oluyor, doymuyor ya da adet görmedim daha ama tam adet zamanımda sütüm kesiliyor. O zamanlar ben de ek gıdaya ağırlık vermek durumunda kalıyorum ama yettiği zamanlarda da ek gıdasına çok dikkat etmiyorum, istediği kadar :)

Sevgili anneler
Tırnak batması problemi yaşayanınız var mı? Yardıma ihtiyacım var oğlumun ayak tırnağı batmıştı. Müdahale edildi, tırnak battığı yerden çıkartıldı sonrada bi merhem verdiler sürdüm ve patladı iltihabı ama sonrasında yapmam gereken birşey var mı? Sizler ayak tırnağı keserken dikkat ettiğiniz birşey var mı? Ben henüz hiç kesmemiştim ayak tırnaklarını, ihtiyaç da yoktu ama tombik parmağına batıvermiş.. Bari 2.si olmasın, tedbirimi alayım..

Canım el tırnakları yuvarlak ayak tırnak ları düz kesilr koselerden aşağı oyulmaz.

Cok saldiriyor aslinda, uzaniyor falan ama herseyi vermek istemiyorum, tatli tuzlu vermeyince geriye kalanalri da pek sevmiyor :)
Galiba buyudugunu kabullenemiyorum
Ay evet hayatın tadı tuzmuş yine şekeri meyveden pekmezden tadıyorlar da o sebzeleri erleri tuzsuz tuzsuz yiyorlar yavrucuklar onlar da haklı aslında yememekte bizim yemeklerimizden ben hiç vermedim azda olsa tuz var diye uzanması aslında istediği ihtiyacı olduğu anlamına gelmez mi ki büyüdü annesi büyüdü artık kabul et

Dediğin gibi sonuçta süt en fazla iki yaşına kadar verilen bulunmaz bir nimet ne kadar faydalanırsalar o kadar kar ben iki ay felan emmişim sonra tiksinmişim annemin sütünden ve çok dayanıksız bir yapım var o yüzden kızıma hep diyorum annen gibi salak olma kızım em bol bol çok şükür onun da memeyle arası iyi

Dün kırmızı pancar verdim, severek yedi. Akşam saat 8 civarı bir kuşbaşı et, azcık avokado, bir tane hurma, bir tane de çilek yedi ve gece sadece bir kere uyandı. Sabah iki kere uyandı ama yüzüne gözüne güneş vurduğu için uyandı. Zavallıcık güneşi pek bilmiyor. Eşim büyük hata yaparak güneş vurmayan ev kiralamış. Pazar gününden beri annemlerdeyim. Uyku düzenimiz bozuldu. Kucakta uyuyor. Umarım alışkanlık haline getirmemiştir. Bugün evimize gidecez. Inşallah Kucakta uyumak istemez. Bu arada iştahsız bebeniz varsa pancarı deneyebilirsiniz. Tatlı olduğu için benimki çok sevdi de ben çok vermeye korktum.

Canim iyi cilek dokunmamis masallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…