Can'ım bence zaten bebişleri en iyi anneleri tanır ben okuduğum yazıyı biraz kendimizi takip ederek haklı buldum biz ailecek iri yapılıyız mesela babamız 195 ben 175 doğal olarak kızımız da biraz bizden bişeyler alacaktır o yüzden ben altıncı aya girince tattırmaya başladım şuan altı buçuğu bitirdik yeni yeni öğünlere geçtim bişeyler vermessem doymadığını hissediyorum çünkü ama sana da naçizane tavsiyem tattırma işini ihmal etme sonra yeme bozukluğu oluşursa Allah korusun sıkıntı yaşarsın çocukluğu döneminde zaten aç olsa kendisi ister ek gıdayı demeki ki senin minnoş henüz gerek duymuyoMerhaba canim.ek gidaya gecmeyen biziz.10 nisanda 7 aylik olcaz yani 3 gun sonra.doktor anne sutunun ihtiyaclarini karsiladigini soyledi, kendi kucuk cocugu var ona da 8 aya kadar sadece anne sutu vermisler.
Neye inanacagimi sasirdimben de tadimlara basladim ama cok az aliyor, geri cikariyor.o yuzden ogun zaten yapamam.anca damak tadi alissin diye bisiler surtuyorum agzina.
Eksiklik olacagini sanmiyorum gelisiminde zaten verecegimiz cogu sey organik degil,yapay (sebze ve meyve dahil), hayvanlar antibiyotikli, pirincler misirlar gdo.lu...vs..o yuzden de merakli degilim.
Simdi alissin biraz tadlara.ogune de geceriz insallah
Yok canım ben kullanmıyorum.doktorum ameliyattan sonra kan ilacı bile vermedi bana.Kizlar hamilelikte kullandiginiz ilaclara devam ediyor musunuz? Ferrum, elevit, calcium tablet vs.
Tamam canim teşekkürlerGeçmiş olsun canım yarım çay bardağı kaynamış ılık su ya bir silme bir çay kaşığı ekle günde 3 kere silebilirsin.Her kaka yaptıktan sonra altını da yıkayabilirsin.
Canim bebisin kac aylık kac kilo?Doktorumuzda normal Dıyo da bana göre Zayıfıste bakalım Benım tavşana nasıl kılo aldırcam uğraşıyorum bakalım
Maşallah canım senink8 tosuncukmus benim kızım da 7.5 aylik 8.300 gram 70 cm :)M Mtmtk-m ben bu konuda çevremde tanıdığım bütün doktorlara sordum. Kendi doktoru ve aile hekimliğindeki hemşiresi de dahil olmak üzere hepsi (dayım, 3kuzenim, 2yakın arkadaşım yani toplam 8 doktor) ihtiyacı olanı anne sütünden aldığını, 1 yaşına kadar istediği kadar emmesini, öğün olarak ek gıdada ısrarcı olmamamı söylediler. İnternetten de araştırdım, 1 yaşına kadar bebeğin anne sütünden ihtiyacını karşılayacağı söyleniyor. Önce emzirip üstünü istediği kadar ek gıda ile tamamlamak ya da benimki gibi emerek karnını doyuran bebeklerde çiğneme refleksinin gelişmesi ve farklı tatlara alışması için birer ikişer kaşık verilmesini tavsiye etti çevremdekiler. Hatta çocuk doktoru bi arkadaşım anne sütünü ömrü boyunca bir daha alamayacak, ne kadar araştırılsa da anne sütü bire bir taklit edilemiyor, yedireceğimiz şeylerin de ne kadar doğal olduğu meçhul o yüzden anne sütünü ne kadar alırsa kardır demişti. Bana da mantıklı geldi. Benim oğlumun maşallahı var. 7,5aylık şu an. Sağlıklı vitamin vs eksiği yok ve 11 kiloydu geçen haftasadece emiyor ama et, kıyma, tavuk, balık, sebze, meyve herşeyin tadına baktırdım. Bazen yemeğe oturduğumuzda bizimle yemek istiyor. Tek ısrarcı olduğum gün aşırı çeyrek yumurta sarısı, hergün bir çay kaşığı pekmezi ve her gün yarım çay bardağı kadar yoğurdu. Üstüne ne isterse. Dün yoğurt çorbası yedi mesela, biz yerken tabağımıza sulandığında çorbayı yaparken ona tuzsuz olarak ayırdığımı koydum yedi. Yani biz de veriyoruz ama tadımlık, öyle düzenli öğünler halinde değil.
Can'ım bence zaten bebişleri en iyi anneleri tanır ben okuduğum yazıyı biraz kendimizi takip ederek haklı buldum biz ailecek iri yapılıyız mesela babamız 195 ben 175 doğal olarak kızımız da biraz bizden bişeyler alacaktır o yüzden ben altıncı aya girince tattırmaya başladım şuan altı buçuğu bitirdik yeni yeni öğünlere geçtim bişeyler vermessem doymadığını hissediyorum çünkü ama sana da naçizane tavsiyem tattırma işini ihmal etme sonra yeme bozukluğu oluşursa Allah korusun sıkıntı yaşarsın çocukluğu döneminde zaten aç olsa kendisi ister ek gıdayı demeki ki senin minnoş henüz gerek duymuyo
Maşallah canım senink8 tosuncukmus benim kızım da 7.5 aylik 8.300 gram 70 cm :)
10eylul doğumlu canım boyu 72cm kılosuen son 8200 dü ya senınCanim bebisin kac aylık kac kilo?
K kuzucuk87 Can'ım yanlış anladın sanırım ben bi yazı okudum ve bana göre biraz doğruluk payı var gibi geldi ve ben yazıyı anne sütünü azaltın onun yerine ek gıda verin şeklinde yorumlamadım istediği kadar be sütünüz olduğu kadar emzirin üslerime ek gıda verin diye yorumladım şahsen ben öyle yapıyorum sonuçta herkesin bebeğinin ihtiyacı farklı benim kızım ek gıdayı istiyo mesela vermesem uykusu daha fazla bölünüyor
Canım el tırnakları yuvarlak ayak tırnak ları düz kesilr koselerden aşağı oyulmaz.Sevgili anneler
Tırnak batması problemi yaşayanınız var mı? Yardıma ihtiyacım varoğlumun ayak tırnağı batmıştı. Müdahale edildi, tırnak battığı yerden çıkartıldı sonrada bi merhem verdiler sürdüm ve patladı iltihabı ama sonrasında yapmam gereken birşey var mı? Sizler ayak tırnağı keserken dikkat ettiğiniz birşey var mı? Ben henüz hiç kesmemiştim ayak tırnaklarını, ihtiyaç da yoktu ama tombik parmağına batıvermiş.. Bari 2.si olmasın, tedbirimi alayım..
Ferrum 2.ayda kullandim 1 kutu birakyim kullanmadim bir daha ben. Zaten kanim yüksek zorla verdi doktor.Kizlar hamilelikte kullandiginiz ilaclara devam ediyor musunuz? Ferrum, elevit, calcium tablet vs.
Ay evet hayatın tadı tuzmuş yine şekeri meyveden pekmezden tadıyorlar da o sebzeleri erleri tuzsuz tuzsuz yiyorlar yavrucuklar onlar da haklı aslında yememekteCok saldiriyor aslinda, uzaniyor falan ama herseyi vermek istemiyorum, tatli tuzlu vermeyince geriye kalanalri da pek sevmiyor :)
Galiba buyudugunu kabullenemiyorum
Dediğin gibi sonuçta süt en fazla iki yaşına kadar verilen bulunmaz bir nimet ne kadar faydalanırsalar o kadar kar ben iki ay felan emmişim sonra tiksinmişim annemin sütünden ve çok dayanıksız bir yapım var o yüzden kızıma hep diyorum annen gibi salak olma kızım em bol bol çok şükür onun da memeyle arası iyiYanlış anladım galiba canım. Sen hani anne sütü içeriği yetmiyormuş deyince ben sütün doyurmaya yetmemesi olarak değil de anne sütü kavramının yetersiz olduğunu anlamıştım. Kusura bakmaBenim de ara ara oğlumun doymadığı oluyor. Bazen sütüm çok sulu oluyor, doymuyor ya da adet görmedim daha ama tam adet zamanımda sütüm kesiliyor. O zamanlar ben de ek gıdaya ağırlık vermek durumunda kalıyorum ama yettiği zamanlarda da ek gıdasına çok dikkat etmiyorum, istediği kadar :)
Tuz kullanıyor musun peki?Mercimek corbasi yaptim ogluma yedipek de sevdi
Cok cok az koydum. Cocuk ne anlar gerci de asiri yavan oluyor hepten tuzsuz. 1 tatli kasiginin 8de1i kadar oranda oneriyormus kimi doktorlar.Tuz kullanıyor musun peki?
Canim iyi cilek dokunmamis masallah.Dün kırmızı pancar verdim, severek yedi. Akşam saat 8 civarı bir kuşbaşı et, azcık avokado, bir tane hurma, bir tane de çilek yedi ve gece sadece bir kere uyandı. Sabah iki kere uyandı ama yüzüne gözüne güneş vurduğu için uyandı. Zavallıcık güneşi pek bilmiyor. Eşim büyük hata yaparak güneş vurmayan ev kiralamış. Pazar gününden beri annemlerdeyim. Uyku düzenimiz bozuldu. Kucakta uyuyor. Umarım alışkanlık haline getirmemiştir. Bugün evimize gidecez. Inşallah Kucakta uyumak istemez. Bu arada iştahsız bebeniz varsa pancarı deneyebilirsiniz. Tatlı olduğu için benimki çok sevdi de ben çok vermeye korktum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?