Eşim tuzsuz olması gerektiğini bilmiyordu. Ben bebeklere tuz verilmez dedim, demez olaydım. Şimdi de o tuz kullanmama izin vermiyor. Ailede tabsiyon var. Kardeşim daha 12 yaşındayken tansiyon yüzünden şehir şehir hastane geziyordu. Bu arada afiyet olsun kuzuna.Cok cok az koydum. Cocuk ne anlar gerci de asiri yavan oluyor hepten tuzsuz. 1 tatli kasiginin 8de1i kadar oranda oneriyormus kimi doktorlar.
Bende koyuyorum hatta Kendi yemeklerimizden yediriyorum ben herşeyi zeytinyağlı ve düdüklü de pişiririm koca tencere yemeğe yarım çay kaşığı tuz koyuyorum ne tuzlu oluyo ne tuzsuz şekerli güzel bir tad veriyor. Bugün yeşil mercimek verdim 2 bal kaşığı çok sevdi onuda umarım dokunmaz.Cok cok az koydum. Cocuk ne anlar gerci de asiri yavan oluyor hepten tuzsuz. 1 tatli kasiginin 8de1i kadar oranda oneriyormus kimi doktorlar.
Çileği test etmiştik. Dokunmuyor ama çok vermiyoruz. Ne olur ne olmaz. Muz 6. verişte dokunduğu için yiyeceklere öcü gözüyle bakıyoruz.Canim iyi cilek dokunmamis masallah.
Dün kırmızı pancar verdim, severek yedi. Akşam saat 8 civarı bir kuşbaşı et, azcık avokado, bir tane hurma, bir tane de çilek yedi ve gece sadece bir kere uyandı. Sabah iki kere uyandı ama yüzüne gözüne güneş vurduğu için uyandı. Zavallıcık güneşi pek bilmiyor. Eşim büyük hata yaparak güneş vurmayan ev kiralamış. Pazar gününden beri annemlerdeyim. Uyku düzenimiz bozuldu. Kucakta uyuyor. Umarım alışkanlık haline getirmemiştir. Bugün evimize gidecez. Inşallah Kucakta uyumak istemez. Bu arada iştahsız bebeniz varsa pancarı deneyebilirsiniz. Tatlı olduğu için benimki çok sevdi de ben çok vermeye korktum.
Ay evet hayatın tadı tuzmuş yine şekeri meyveden pekmezden tadıyorlar da o sebzeleri erleri tuzsuz tuzsuz yiyorlar yavrucuklar onlar da haklı aslında yememektebizim yemeklerimizden ben hiç vermedim azda olsa tuz var diye uzanması aslında istediği ihtiyacı olduğu anlamına gelmez mi ki büyüdü annesi büyüdü artık kabul et
Canim senin bebegin alerjik oldugundan cilek vermeseydin keske
Çilek denemesini eşim 2 hafta kadar önce yapmıştı. Biz yerken bakıyordu. Eşim ben dayanamıyorum, canı istiyordur dedi ve şap diye ağzına verdi, engel olamadım ama çileğe alerjisi olmadığını anlamış oldum.
Off buyumesiin nolluurrr cok tatli kucucuk kucucuk...
Canim meraktan uzaniyor, verince yesin o zaman banane.teklif var israr yok bende
O zaman dikkat etmenizde fayda var. Surada ne kaldi 1 yasinaEşim tuzsuz olması gerektiğini bilmiyordu. Ben bebeklere tuz verilmez dedim, demez olaydım. Şimdi de o tuz kullanmama izin vermiyor. Ailede tabsiyon var. Kardeşim daha 12 yaşındayken tansiyon yüzünden şehir şehir hastane geziyordu. Bu arada afiyet olsun kuzuna.
E zaten tuzsuz yapiyormussun sen :) yesil mercimek cok faydali da debemedim henuz yedirmeyi denerim olmadi. Insallah dokunmaz kuzulara :)Bende koyuyorum hatta Kendi yemeklerimizden yediriyorum ben herşeyi zeytinyağlı ve düdüklü de pişiririm koca tencere yemeğe yarım çay kaşığı tuz koyuyorum ne tuzlu oluyo ne tuzsuz şekerli güzel bir tad veriyor. Bugün yeşil mercimek verdim 2 bal kaşığı çok sevdi onuda umarım dokunmaz.
Doğru diyorsun da en umulmadık yiyecek bile dokunuyor. Pirinç unu, patates gibi. Çekirdeklilerden pek korkmuyorum çünkü domates salatalık da dokunmuyor. Tabi çok vermiyoruz. İki haftada iki kere yemiş oldu.Erken tanistigi icin olma ihtimali var diye biliyorum.
Sen bilirsin tabi ama alerjik bunyeli bir bebek icin dogru degil bence.
Cok ihmal ettin çok. ..Okuyamadigim bir suru sayfa var(
Bizim evde tuzlu yiyen sadece benim tabağıma eklerim tuzu kızlarım haşlanmış yumurtayı bile tuzsuz yiyor böggE zaten tuzsuz yapiyormussun sen :) yesil mercimek cok faydali da debemedim henuz yedirmeyi denerim olmadi. Insallah dokunmaz kuzulara :)
Oh ne guzel alismislar öyle masallah :)Bizim evde tuzlu yiyen sadece benim tabağıma eklerim tuzu kızlarım haşlanmış yumurtayı bile tuzsuz yiyor böggBen bugün bide kayısı haşlamasıyla ceviz ezmesini karıştırıp verdim tadı harikaydı ben bile bayıldım. Yani bir günde 3 farklı yiyecek yedirdim şuan için uykusunda falan bir değişiklik yok dokunmadı sanırım. Yani inşallah
Boyun bağıyla gezdir sürekli olmazsa hergun ne pisircem derdi zor biran evvel bizim yediğimiz herşeyi yeselerde rahat etsek.Oh ne guzel alismislar öyle masallah :)
Benimki de ogle yemegini kacirdi yumurtasini yiyemedi ne versem diye dusuncelerdeyim. yogurt da bitti. Tükürük yapiyor bu ara ust baş rezil.
Takiyorum agzina sokuyor onu da. Aksama patlican var hic yiyebilecegi birsey degil ki vereyim. Yogurt corbasi yaparim belki. Yarin kvye gidecegiz diye mayalamadim ama boyle de ortada kaldim. Gorumcem gelecekmis ondan istedim bende. Sehriyeyle mi pirincle mi yapim?Boyun bağıyla gezdir sürekli olmazsa hergun ne pisircem derdi zor biran evvel bizim yediğimiz herşeyi yeselerde rahat etsek.
Şehriye daha vitaminli ,pirinç çorbanın namına uygun yani bilemedim sen bilirsin ben artık çorbalarına erişte yada tel şehriye koyuyorum..Ama yayla çorbası pirinç le olur herhalde..Takiyorum agzina sokuyor onu da. Aksama patlican var hic yiyebilecegi birsey degil ki vereyim. Yogurt corbasi yaparim belki. Yarin kvye gidecegiz diye mayalamadim ama boyle de ortada kaldim. Gorumcem gelecekmis ondan istedim bende. Sehriyeyle mi pirincle mi yapim?
Ben sehriyeyle yapim bari :)) hem cabuk piser :)Şehriye daha vitaminli ,pirinç çorbanın namına uygun yani bilemedim sen bilirsin ben artık çorbalarına erişte yada tel şehriye koyuyorum..Ama yayla çorbası pirinç le olur herhalde..
Fena değildi. Calpolle idare ettik. Mızırdaniyor. Hareket etmek istiyor. Hareket ettirmeyince sinirleniyor. Oyalayacagız diye habire gezdiriyoruz. Kol omuz sırt bel kalmadi. Şimdilik iyi gidiyor. Çok şükür. Bi iyilesseydi hayırlısıyla.Y yesil zeytin canım nasıl geçtiilk gun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?