sinir sistemine etkisinden dolayı bide alerjik olduğu için herhalde canım bizim dr da öyle demişti ceviz fındık 9.aya kadar yok dedi ama sen vermişsin alerji yapmadı sanırım yine takip edersin her gün değilde gün aşırı verirsinBütün sayfalarda 6 yı doldurduktan sonra kahvaltısına ekleyebilirsiniz yaziyor, uyuttugu icinmi 9. ay acaba..E vermiyeyimmi yani..Uyandırdım keyfi yerinde şükür..
haşhaş ver sen haşhaşNeeee uyutuyomuymuşhemen veriyim 5-10 tane
Ay cok da lezzetli olur hebebeem bu arada yarma da kolay pişiyor. Şöyle ki eğer vaktim yoksa ben düdüklüye atıyorum. 10dakikaya kalmadan hazır oluyor :) buğdayı haşladığım kendi suyuyla pişirdim çorbayı da. Önceden yarmaları haşlayıp süzüp dondurucuya atardım hazır olurlardı, şimdi pişireceğim zaman haşlıyorum suyunu da kullanayım diye.
Nerelisiniz siz :) cerkez abazalar oyle yapiyor sanirim. Bizim komşumuz da oyle yapardi çünkü :) bana yogurt peynir de yter :)Bizde anneannem pirinçle, babannem yarma ile yapardı yoğurt çorbasını :) hatta bazen çorba kaynadıktan sonra içerisine taze kişniş katardı babannem, üzeri için de nane yakarız ya o önce ince kıyılmış soğanı iyice kavururdu yağda sonra naneyi ekler nane de kavrulunca çorbaya katardı :)
bizde yarmayla yaparız çerkez değiliz ama Amasyalıyız babamın dedesi trabzondan amasyaya yerleşme ama :)Nerelisiniz siz :) cerkez abazalar oyle yapiyor sanirim. Bizim komşumuz da oyle yapardi çünkü :) bana yogurt peynir de yter :)
Ya canım cevizdenmi bilmiyorum mercimeğin içinde ki nanede yapmış olabilir kayısı bağırsak larını rahatlatmış da olabilir dungece bütün marketlerde paten aradık ilk defa 11:30 uyudu ondanda olabilirNeeee uyutuyomuymuşhemen veriyim 5-10 tane
Kisnis için dedim ben :) yoksa trabzonlular sever yarmayi canim normal o :)bizimkiker trabzondan golcuge yerlesme :)bizde yarmayla yaparız çerkez değiliz ama Amasyalıyız babamın dedesi trabzondan amasyaya yerleşme ama :)
Sağol canım ugrastirdim hakkını helal et.Bebekler dokuzuncu ay tamamlanıp onuncu aydan gün almaya başladıklarında kahvaltıya katılan cevizi yemeye başlarlar.
Dokuzuncu aydan ufak bebeklerin cevize alerjik tepki gösterme ihtimalleri yüksek olduğundan, cevize başlamak için bebeğin dokuzuncu ayını tamamlaması beklenmelidir.
BEBEKLERE CEVİZ NASIL VERİLİR?
Dokuzuncu ayını tamamlayan bebeklerin kahvaltısına bir çay kaşığı dolusu dövülmüş ceviz içi katılmalıdır.
Ceviz en iyi bitkisel protein sağlayan gıdalardan birisidir. E vitamini ve B vitaminlerinden de zengindir. Cevizi bebek beslenmesinde emsalsiz kılan özelliği ise OMEGA-3 yağ asitlerinden zengin olmasıdır. Günbegün büyüyen, organları gelişen bebeğin özellikle beyin ve göz dokuları omega-3 yağ asitlerine büyük ihtiyaç duyar. Bebeğe verilecek omega-3'ten zengin gıdalar ise balık yağı, balık ve cevizdir. Bu nedenle bebeklerin ceviz yemeden büyümeleri düşünülemez bile.
bende akşam mı versem kiiiYa canım cevizdenmi bilmiyorum mercimeğin içinde ki nanede yapmış olabilir kayısı bağırsak larını rahatlatmış da olabilir dungece bütün marketlerde paten aradık ilk defa 11:30 uyudu ondanda olabilirBirkez daha verirsem yine uyursa tavsiye ederim. Ama cevizin uyutma özelliği varmış..
hee anamm uzaktan hemşehrimKisnis için dedim ben :) yoksa trabzonlular sever yarmayi canim normal o :)bizimkiker trabzondan golcuge yerlesme :)
kızlar çalışan anne olmak ne kadar zormuş çok yorgunum 2 gün yataktan çıkmadan uyuyabilirim o derece çalışan anneler naptınız yetişebiliyo musunuz
Ya canım cevizdenmi bilmiyorum mercimeğin içinde ki nanede yapmış olabilir kayısı bağırsak larını rahatlatmış da olabilir dungece bütün marketlerde paten aradık ilk defa 11:30 uyudu ondanda olabilirBirkez daha verirsem yine uyursa tavsiye ederim. Ama cevizin uyutma özelliği varmış..
Canım cevizde uyuma homonu varmış ama dikkat edilmesi gereken alerji yapıp yapmadığıymis 2 saat içinde alerji kendini belli etmeye başlıyor muş yani bebeğin alerjisi yoksa verilebirmis.Bebeğinin alerjisi yoksa bir dene istersen.Bende 3 gun beklerim bakarım.Sıkıntı şuana kadar yok Allah a sükûr yiyeli 8 saat oldu.O zaman ceviz-nane-mercimek- kayısıyı karıştırıp patene sürüp yedireyim
Canim ağustos 18 doğumlu 8.300 70 cm gayet normal bence seninki.10eylul doğumlu canım boyu 72cm kılosuen son 8200 dü ya senın
hee anamm uzaktan hemşehrim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?