2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Cok zor canim calisma sartlarin nasil?
Minimum ev isi yapiyorum.mecburiyetleri sadece.
günaydın 09:00-14:30 çalışma saatım ama yolda geçiyo zamanım annemle evim arası uzak hafta içi nerdeyse hiç eve dokunmuyorum sadece yemek bulaşık lavabolar kızım yetiyor

Nerelisiniz siz :) cerkez abazalar oyle yapiyor sanirim. Bizim komşumuz da oyle yapardi çünkü :) bana yogurt peynir de yter :)

Biz kafkas göçmeniyiz ama erzurumda öğrenmiş olabilir babannem :) çünkü taze kişnişe aş otu der, erzurumlular öyle derler :)

Son düzenleme:

Aş otunun diğer adı taze kişniş :) görüntüsü maydanoza benziyor ama daha ekşimsi gibi bir tadı var :) erzurumlular salamura yapar, otu doğrayıp tuza basar. Ben taze kişniş olarak pazardan alıyorum, ince ince kıyıp dondurucuya atıyorum. Güzel oluyor

Nasıl yapıyorsun canım yazsana oglus rahstsa
Gittim uyuyayim dedim nerdeee geri kalktım,canım haşlanmış yaklaşık 2 buçuk su bardağı buğdayı, tepeleme 6-7 kaşık yoğurdu,bir fincan kadar unu birde bir yumurtayı tencereye koyuyorum çırpma teliyle iyice çırpıyorum üzerine su ekliyorum ocağa koyuyorum içine bir yemek kaşığı kadar tereyağ ekliyorum indirmeye yakın maydanozunu ekliyorum,tuzunu en son ekliyorum yoğurt kesilmesin diye altını kapattık tan sonra.

Son düzenleme:
Çorbaya da ayrı lezzet veriyor İstanbul da aramadim ama maydonozda aynı lezzeti veriyor neredeyse içine bir kere maydaniz yoktu nane koydum kızım bu yayla çorbası olmuş hiç güzel değil dedi illa ya aş otu ya maydanoz yoksa çorbanın tadı değişiyor.

Tam diyet çorbası tok da tutar :) Sağol canım biz yazın sogugunu yapıyoruz bide sıcak deneyim

Kızlar bu bağırma bisey sinirlenip bagirmasimi eğer öyleyse geçenlerde birkaç gün benimki de fena bağırdı beynimin içi saklanıyordu yeminle ne yapcagimi unutuyodum
Oyun yapiyor kendince :) ama yuruteci ile cekmeyeci cekistiriyor cok acamiyor mesela o zaman yirtiyor totoyu. Iki eliyle asiliyor bir de. Cekecegim var a dostlar

Biz kafkas göçmeniyiz ama erzurumda öğrenmiş olabilir babannem :) çünkü taze kişnişe aş otu der, erzurumlular öyle derler :)
Bende yemistim erzurumlu arkadasta sicagini guzel oluyor simdi hatirladim bak :) biz sogugunu yapar nane katariz sadece. Yazin guzel oluyor :)

Kızlar mercimek mi dokundu gece uykusunda kalkıp oturuyo duramayip yüz üstü dusuyo sabaha kadar kolum üzerinde tuttum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…