Yok canım sıcakSoğuk corba mi yapıyorsun canım
günaydın 09:00-14:30 çalışma saatım ama yolda geçiyo zamanım annemle evim arası uzak hafta içi nerdeyse hiç eve dokunmuyorum sadece yemek bulaşık lavabolar kızım yetiyorCok zor canimcalisma sartlarin nasil?
Minimum ev isi yapiyorum.mecburiyetleri sadece.
Nerelisiniz siz :) cerkez abazalar oyle yapiyor sanirim. Bizim komşumuz da oyle yapardi çünkü :) bana yogurt peynir de yter :)
Erzurumdayken öğrendim bende buğday çorbasını içine aş otu koyarlar ben maydanoz koyuyorum çok seviyoruz.Büyük bir paket haşlar parçalara bölüp buzluğa atarım haftada birgün yaparım.Büyük kızımın çorbası. Çok lezzetli.
Gittim uyuyayim dedim nerdeee geri kalktım,canım haşlanmış yaklaşık 2 buçuk su bardağı buğdayı, tepeleme 6-7 kaşık yoğurdu,bir fincan kadar unu birde bir yumurtayı tencereye koyuyorum çırpma teliyle iyice çırpıyorum üzerine su ekliyorum ocağa koyuyorum içine bir yemek kaşığı kadar tereyağ ekliyorum indirmeye yakın maydanozunu ekliyorum,tuzunu en son ekliyorum yoğurt kesilmesin diye altını kapattık tan sonra.Nasıl yapıyorsun canım yazsana oglus rahstsa
Çorbaya da ayrı lezzet veriyor İstanbul da aramadim ama maydonozda aynı lezzeti veriyor neredeyse içine bir kere maydaniz yoktu nane koydum kızım bu yayla çorbası olmuş hiç güzel değil dedi illa ya aş otu ya maydanoz yoksa çorbanın tadı değişiyor.Aş otunun diğer adı taze kişniş :) görüntüsü maydanoza benziyor ama daha ekşimsi gibi bir tadı var :) erzurumlular salamura yapar, otu doğrayıp tuza basar. Ben taze kişniş olarak pazardan alıyorum, ince ince kıyıp dondurucuya atıyorum. Güzel oluyor
Tam diyet çorbası tok da tutar :) Sağol canım biz yazın sogugunu yapıyoruz bide sıcak deneyimGittim uyuyayim dedim nerdeee geri kalktım,canım haşlanmış yaklaşık 2 buçuk su bardağı buğdayı, tepeleme 6-7 kaşık yoğurdu,bir fincan kadar unu birde bir yumurtayı tencereye koyuyorum çırpma teliyle iyice çırpıyorum üzerine su ekliyorum ocağa koyuyorum içine bir yemek kaşığı kadar tereyağ ekliyorum indirmeye yakın maydanoz unu ekliyorum,tuzunu en son ekliyorum yoğurt kesilmesin diye altını kapattık tan sonra.
Oyun yapiyor kendince :) ama yuruteci ile cekmeyeci cekistiriyor cok acamiyor mesela o zaman yirtiyor totoyu. Iki eliyle asiliyor bir de. Cekecegim var a dostlarKızlar bu bağırma bisey sinirlenip bagirmasimi eğer öyleyse geçenlerde birkaç gün benimki de fena bağırdı beynimin içi saklanıyordu yeminle ne yapcagimi unutuyodum
Bende yemistim erzurumlu arkadasta sicagini guzel oluyor simdi hatirladim bak :) biz sogugunu yapar nane katariz sadece. Yazin guzel oluyor :)Biz kafkas göçmeniyiz ama erzurumda öğrenmiş olabilir babannem :) çünkü taze kişnişe aş otu der, erzurumlular öyle derler :)
Allah ikinizide sevindirmiş ne güzel..Bana benziyor canım cok şükür :)) büyük oğlum ayni baba çünkü
Seni kıvırcık saçlı hayal etmiştim niyeyse..Oğlan sana benziyor cok tatli kocaman olmuş maşallah Allah nazarlardan saklasınSpor sonrasi dagilmis ben :-/
Dalgali ya :) bi de kisa ergen oglan saci gibi su an :)) amin bubarada Allah bahtlarini guzel yazsin kuzularin :)Seni kıvırcık saçlı hayal etmiştim niyeyse..Oğlan sana benziyor cok tatli kocaman olmuş maşallah Allah nazarlardan saklasın
Amin canımDalgali ya :) bi de kisa ergen oglan saci gibi su an :)) amin bubarada Allah bahtlarini guzel yazsin kuzularin :)
Canım sağol grip değil, sadece ateş var dusmeyen, şimdi hastaneye geldik inşallah bir sorun yoktur. Dişten suphelendim ama hiç kabarma yok bide çok yukselmiyor sanırım dış çıkarken ates
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?