2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Sen farklı yapıyormuşsun bak. Bizde pirinçli olana yumurta koyarlar. Herşeyini baştan koyup çırpıp pişirirler ya da pirinci haşlayıp pirincin suyuyla yoğurt, un, yumurta üçlüsünü ılıtıp pirince eklerler. Üstüne de nane yakarlar. Yarmalı olanda ben haşlanmış yarmam varsa azcık suyla tencereye alıp ısıtıyorum. 1 çorba kasesi yoğurda 1-2 yemek kaşığı un ekleyip çırpıyorum, alıştıra alıştıra yarmaya ilave ediyorum. Kaynayınca tuzunu ve kişnişi ekliyorum, biraz daha kaynatıyorum. O arada da başka tencerede tereyağı ya da zeytinyağında (genelde zeytinyağında) ince ince doğranmış 1 soğanı kavuruyorum. Soğanların rengi dönünce naneyi ekliyorum 1-2 çevirip kapatıp çorbaya ekliyorum. Hatta soğanların kimi böyle karamelize olunca daha güzel oluyor :) bu aş otu yani kişniş kullandığım tarif. Bazen de aşotu da soğan da koymayıp sadece nane yakıyorum üstüne.
Ben kadıköyde oturuyorum bu arada. Bizim burdaki pazara geliyor taze kişniş hatta geçen markette de gördüm :)

Dün avm'de dondurma gördük. Havalar azcık ısındı ya alsak mı dedik. Eşim dondurmaların tamamı keçi sütünden yapılır, bence sen de ye dedi. Neyse aldık, çocuk eşimin kucağındaydı. Aaa bi baktım eşim çocuğa dondurma verdi. Hasta olur dedim, bir şey olmaz dedi. 5 dk sonra ağzının yanında kabarcık çıktı. Demek tüm dondurmalar keçi sütünden yapılmıyormuş. Allahtan kabarcık hemen geçti çünkü sadece iki kere hafifçe diline sürmüştü. Bu yaz dondurma yiyemiyecek sanırım.

geçmiş olsun :/ çabucak toparlar inşallah zayıflığı çok takma iyi olsunlar sağlıklı olsunlar yeter

Geçmiş olsun canım yemeklerine sarımsak kat ben katiyom bi iştahlı oldu maşallah yaa soganda kat doğal antibiyotik mis ama yagda kavurma soğani besinleri olmesin

kızlar benim kızım 2 gün sonra 7 aylık olacak soğan sarımsak ve et ürünlerine daha başlamadım ne zaman başlıycam geçmi kalıyorum bu ek gıda benim kafamı karıştırıyor

geçmiş olsun :/ çabucak toparlar inşallah zayıflığı çok takma iyi olsunlar sağlıklı olsunlar yeter

Evet gerçekten önce sağlık kilo zaten zamanla olur ama biz fazla zayifiz insan kendini bakamadi gibi hissediyo, minik kızım iyi olsun da zayıf olsun diyorum artık eskisi gibi takmiyorum

Geçmiş olsun canım yemeklerine sarımsak kat ben katiyom bi iştahlı oldu maşallah yaa soganda kat doğal antibiyotik mis ama yagda kavurma soğani besinleri olmesin

Hiç vermedim soğan sarımsak bundan sonra veriyim canım sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…