Sanada geçmiş olsun canım ilaçları mecbur kullanıyorum şuan ateşten bende çok korkuyorum bide çok panik yaptı bebis beni 10 seneden sonra çok zor şartlarda kavuşunca çok normal olamiyorum sanırım inşallah biranonce iyilesiriZ
Zorlamış seni baya kuzucuk :) mina 8:20 de dogdu bayramdan sonra anneme geçtik 40 çıkana kadar ordaydım annem bebişe bakıyodu ben bi tek emziriyodum :) sonra ewimize geldk iş başa düştü ama şükür maşallh kızım akıllıydı çok aglayn durmaym bi bebek degildi pusetinde yatardı orda uyurdu alırdım yatagına koyardım kuzu gibiydi takiii hastalanana kadar gecen ay hastalndı hıyu degişti artık pısette yatmıyo atıyo kendini babasıda dün mama sandalyesiyle yürüteç aldı onlarla oyalıyorum beni emmeye dewam ediyo yetmedigi yerde dewam sütü veriyodum 2 aydr artık ek gıdaya geçtik 10 gündr önce 7 buçuk kiloyduSağol cnm inşllh Allah bundan sonra gönlünüze göre versin
Sağol cnm sabah 6 da yine ateşi vardı calpol verdik 12 de baktım yoktu şimdi de yok Allaha şükür vermicm sanırım
14:45 te doğdu cnm gelişimi güzel maşallah 2,5 ay emdi 15 gün ben zorladım ama çok sıkılmıştım depresyondaydım sütüm kesildi o yüzden bıraktı. Sonra hep mama. Yoğurda 3. ay başladık öyle olunca erken ek gıda verdik şimdi öğün yiyo herşeyi. Ama yerinde duramayan bi bebekti hala da öyle hiç koltuğa koyup da yattığını bilmem4,5 ay hamileyim gibi kucağımdan inmedi :) şimdi gülüyorm ama o günleri hatırlamak istemiyorm tuvalete bile kucağımda gittiğim günler oldu. Şimdi de pek farklı sayılmaz ama en azından yerde oyuncaklarla oynatıyorm kucağımda çok gezmiyo. Herşeyden çok çabuk sıkılıyo. Geri geri sürünüyo isterse. Emekleme yok. Oturamıyo. Çıplık çığlığa bağırıyo :) yatağında dönmekten uyuyamıyo bu yüzden Y yesil zeytin i çok andım kaç gündür kendi kendime. Hep ayakta durmak ve yürümek istiyo. Uykuya dalamıyo. Bi de kaş çatma olayı var önce gülüyo sonra kaşlarını çatıp sinir oluyo :) bugünümüze çok şükür yani sizde durumlar nasıl??
Cnm çok geçmiş olsun tekrardan. Grip olabilir öyle bn de mesela boğaz yanması var şimdi de ateşim çıktı. Öksürmüyorum da hiç keyfim yok. öyle düşün inşallah geçer bi an önce ilaçları mecbur veriyorz ateş çok önemli. Bi kaç ay önce arkadaşın 1 yaşında kızı ateşlenmiş hafif sonra fitil vermesi gerekirken vermemiş geçer diye herhalde sonra kız havale geçirdi. Sonra neden vermedik diye kendilerini suçladılar o yüzden vermek gerekiyosa yapacak bişey yok malesef
Amin canim gecmis olsunKızlarrrr cok şükür verem aşısını yanı bcg Bıde ınfanrıks hexa Yı yaptırdık bugun Oğluma.gergınlıkten kafam patlayacak gıbı suan arabada Sısdı beynım saat 11den koşturuyoruz rabbım kolayca kuzuma atlatmayı nasıp etsın ınsallahhhhh
Kızlarrrr cok şükür verem aşısını yanı bcg Bıde ınfanrıks hexa Yı yaptırdık bugun Oğluma.gergınlıkten kafam patlayacak gıbı suan arabada Sısdı beynım saat 11den koşturuyoruz rabbım kolayca kuzuma atlatmayı nasıp etsın ınsallahhhhh
Sağolasın. Bugün 4. Gün. Şıslik epey azaldı. Gunde 1 veya 2 defa uykudan ağlayarak uyanıyor. Canı acıyor herhalde bacaklarini açıyor o zaman. Parol veriyorum öyle olunca. Hareketlerini dönmelerini engellemek için birimiz mutlaka yanındayız hep. Malum bizimki pek hareketli. Allaha şükürler olsun iyi gidiyor.Y yesil zeytin gecmis olsun ve hayirli olsun.nasil oldu oglun?
Olur mu hiç öyle şey. Annesini sevmeyen çocuk hiç gördün mü! O işé gidiyorsun diye sans nazlanıyordur. :)Kizlar benim oglum beni sevmiyor mu acaba? Geldigimde ustume atlamiyor
Uykusuz gecelerde yalnız olmadîğını bil. Geçecek bugünler de.Valla güzelim uykusuzumm,yorgunum,sinirliyim kendime ayıracak 5 dakikam yok kuaförüm kendime hayrım yok..3 buçuk 4 ay herşey okadar güzeldi ki sonra bu diş belasımı,gaz belasımı bilmiyorum.. Zindan oldu hayat ya gece sürekli kalkmalar beni bitirdi.. Hiç bir şeye başliycak gücüm yok..Herşey güzel olacak derken herşey dahada kötülesiyor..2 gündür yarım saatte bir kalkıyor ben nasıl spor yapayım zaten geberiyom yorgunluktan.. Bilemiyorum ya depresyona doğru emin adımlarla ilerliyorum..
Valla helal oldun sana. Ben bi bebeğe zor bakıyorum. Yemek temizlik hak getire.Ben esime kum torbasi istiyorum eve dedim artik bi ara. Sinirlerim yiprandi evlendigimden beri ugrasiyorum esimin ailesi kaybedilen bebekler hamile kalamama falan. Sonunda kuzum geldi herseye tek basim yetmeye zorlandim. Esime yansitmamaya calistim ama sonunda patladim bi ara bagirdim cagirdim. Sonra zaten evi dip kose temizledim cildira cildira. Simdi temiz tutuyorum falan da en azindan onu takmiyorum. Annemler 3 saatlik uzaklikta gelemiyorlar hayvanlar var diye. Evlendigimden beri gelin diye yalvarmaktan bunaldim. Ben olsam aksam gelir sabah dönerim ama gelmiyorlar iste alismislar gitmeme. Annemler özler gideyim arayayim esime yetiseyim cocuguma eve yetiseyim aman esimin ailesini hos tutayim herseye ragmen.... kendimi dünyanın tam ortasindaymisim da herkes beni mutlu etsene der gibi etrafima toplanmis gibi hissediyordum. ver ver ver nereye kadar? Oluruna biraktim. Düzeldi mi hayir. Hala ailem gelmiyor hala ev benden dünya is bekliyor hala cevremde arkadasim yok kimsem yok komsu dahil. Ama cok da seyime modundayim tabiri caizse. Oldugu kadar.
Benim de annem memleketten gelir gider. 2.5 3 saat. Guya bebeğime tamamen o bakacaktı. Baban evde yalnız kendine bakamaz, sağlığım iyi değil, yaşlıyım ,ben anlamam çocuğuna zarar ziyan veririm... vs her seferinde bir bahanesi oldu. Asıl mesele kurulu düzeninden kopamayışı. Gelir 2-3 hafta kalır birşey çikar gider canı ne zaman isterse o zaman gelir. Bakıcı tutttuk işe başlamadan alıssin diye başlattim 2 aydır. Nasilsa bakıcı var diye hiç gelmez oldu. Diyorum anne bak ise baslayinca akşam da sana ihtiyacım olacak. Olur bakarız bi o gün gelsin ... deyip duruyor. Eşim de annemden yeterli desteği göremedik diye yeri gelince bana laf söylüyor. Ki haklı da herkesin annesi işi gücü bırakıp torun büyütüyor. Neyse bitmez dertler.Ne kadar guclu olsan da bazen yaslanmak istiyorsun. O yuzdendi ya israrim aileme. Ama Allah sasirtmasin es konusunda cok sansliyim yoksa yiter giderdim galiba. Neyse gece bitti kasvet bitmedi yahu :-/
Nasil yaptim bir de bana sor :) orumcegiyle ayaklarimi eze eze arkalarina vura vura bi hal oldu. Aksam yatinca yaptim yanima aldim yaptim kucagimdayken toz aldim yine de bitirdim. Bitmeseydi kendimi yerdim çünkü.Valla helal oldun sana. Ben bi bebeğe zor bakıyorum. Yemek temizlik hak getire.
Allah rahmet eylesin Ablana Rabbim sabırlar versin.Ablanin eşi eniştem losemiydi 6 yıl evli kaldılar 5 dün 6 yaşına girdi ablamin çocuğu
Geçmiş olsun. Şimdi nasil oldu?Sağol cnm diş çıkartıyo ondan diye düşündük ama aslında eşim hastaydı şimdi bana geçti sanırım kuzuma da bulaştı burnu akmaya başladı. Hafif şekilde geçirdik biz sadece boğazda yanma ama oğlumda ateş yaptı. Calpol verdik akşam ve gece şimdi şükür yok ateşi ama calpol vereli 6 saat oldu yine versem mi diye düşünüyorm da yok ateşi vermesem daha iyi olur sanırım
Amin... Iste o sıkıntı ya sen nasil olsa yapiyorsun. Bakici tutuyorsun sacini basini yoluyorsun cildiriyorsun belki ama bakiyorsun isini görüyorsun. Su tasinma meselemizde kirildim asil anne tasinirsak aksamdan gel bak ben gece mece hallederim isimi 'bakariz' klasik anne lafi demek. Baban ise gidiyor kardesin iae gidiyor. E onlarin sana ihtiyaci varsa benim de var. Ozledim gelin artik der ama ben geleyim yok malesef. Yarin gidip kalacagim 3 5 gün. Napim ben evletlik gorevimi yapiyorum yarin birgün benim oglum da bana yapar insallah :)Benim de annem memleketten gelir gider. 2.5 3 saat. Guya bebeğime tamamen o bakacaktı. Baban evde yalnız kendine bakamaz, sağlığım iyi değil, yaşlıyım ,ben anlamam çocuğuna zarar ziyan veririm... vs her seferinde bir bahanesi oldu. Asıl mesele kurulu düzeninden kopamayışı. Gelir 2-3 hafta kalır birşey çikar gider canı ne zaman isterse o zaman gelir. Bakıcı tutttuk işe başlamadan alıssin diye başlattim 2 aydır. Nasilsa bakıcı var diye hiç gelmez oldu. Diyorum anne bak ise baslayinca akşam da sana ihtiyacım olacak. Olur bakarız bi o gün gelsin ... deyip duruyor. Eşim de annemden yeterli desteği göremedik diye yeri gelince bana laf söylüyor. Ki haklı da herkesin annesi işi gücü bırakıp torun büyütüyor. Neyse bitmez dertler.
Ailesine yaslanmak isteyip de deatek bulamayınca insan daha üzülüyor. Allah evlatlarımıza ve bizlere sağlık versin.
Biz bir de oğlanı sünnet ettirdik. Zaptetmek için bir kişi sürekli tepesinde bekliyoruz. Surekli ďönme sürünme tepinme... elinden tutunca hoop ayağa kalkıyor. Popo yere degmesin istiyor. Cocuk oturmayı öğrenemeden yürümeye geçecek :) Gece nöbetteyiz dönmesin diye. :) çok hareketlenmeden yaptırmak lazımmış :)Sağol cnm inşllh Allah bundan sonra gönlünüze göre versin
Sağol cnm sabah 6 da yine ateşi vardı calpol verdik 12 de baktım yoktu şimdi de yok Allaha şükür vermicm sanırım
14:45 te doğdu cnm gelişimi güzel maşallah 2,5 ay emdi 15 gün ben zorladım ama çok sıkılmıştım depresyondaydım sütüm kesildi o yüzden bıraktı. Sonra hep mama. Yoğurda 3. ay başladık öyle olunca erken ek gıda verdik şimdi öğün yiyo herşeyi. Ama yerinde duramayan bi bebekti hala da öyle hiç koltuğa koyup da yattığını bilmem4,5 ay hamileyim gibi kucağımdan inmedi :) şimdi gülüyorm ama o günleri hatırlamak istemiyorm tuvalete bile kucağımda gittiğim günler oldu. Şimdi de pek farklı sayılmaz ama en azından yerde oyuncaklarla oynatıyorm kucağımda çok gezmiyo. Herşeyden çok çabuk sıkılıyo. Geri geri sürünüyo isterse. Emekleme yok. Oturamıyo. Çıplık çığlığa bağırıyo :) yatağında dönmekten uyuyamıyo bu yüzden Y yesil zeytin i çok andım kaç gündür kendi kendime. Hep ayakta durmak ve yürümek istiyo. Uykuya dalamıyo. Bi de kaş çatma olayı var önce gülüyo sonra kaşlarını çatıp sinir oluyo :) bugünümüze çok şükür yani sizde durumlar nasıl??
Cnm çok geçmiş olsun tekrardan. Grip olabilir öyle bn de mesela boğaz yanması var şimdi de ateşim çıktı. Öksürmüyorum da hiç keyfim yok. öyle düşün inşallah geçer bi an önce ilaçları mecbur veriyorz ateş çok önemli. Bi kaç ay önce arkadaşın 1 yaşında kızı ateşlenmiş hafif sonra fitil vermesi gerekirken vermemiş geçer diye herhalde sonra kız havale geçirdi. Sonra neden vermedik diye kendilerini suçladılar o yüzden vermek gerekiyosa yapacak bişey yok malesef
Haydi geçmiş olsun.Kızlarrrr cok şükür verem aşısını yanı bcg Bıde ınfanrıks hexa Yı yaptırdık bugun Oğluma.gergınlıkten kafam patlayacak gıbı suan arabada Sısdı beynım saat 11den koşturuyoruz rabbım kolayca kuzuma atlatmayı nasıp etsın ınsallahhhhh
Dedim anne bak sana ihtiyacım var. Zaten evdesin bakacaksın çocuğuna anne olmak kolay mı dedi. Evin çoğu seyi kocamda. Bazen ondan yardım istiyorum bebek için hakli olarak bebek senin görevin ben başka islere bakıyorum diyor. Veya çağır anneni yardım etsin diye laf sokuyor. Sağolsun koca yardım ediyor ama benim yorgunluktan sabrımın tükendiği noktada ona sert söyleyince geri tepiyor. Sinir harbi oluyor.Amin... Iste o sıkıntı ya sen nasil olsa yapiyorsun. Bakici tutuyorsun sacini basini yoluyorsun cildiriyorsun belki ama bakiyorsun isini görüyorsun. Su tasinma meselemizde kirildim asil anne tasinirsak aksamdan gel bak ben gece mece hallederim isimi 'bakariz' klasik anne lafi demek. Baban ise gidiyor kardesin iae gidiyor. E onlarin sana ihtiyaci varsa benim de var. Ozledim gelin artik der ama ben geleyim yok malesef. Yarin gidip kalacagim 3 5 gün. Napim ben evletlik gorevimi yapiyorum yarin birgün benim oglum da bana yapar insallah :)
Dedim anne bak sana ihtiyacım var. Zaten evdesin bakacaksın çocuğuna anne olmak kolay mı dedi. Evin çoğu seyi kocamda. Bazen ondan yardım istiyorum bebek için hakli olarak bebek senin görevin ben başka islere bakıyorum diyor. Veya çağır anneni yardım etsin diye laf sokuyor. Sağolsun koca yardım ediyor ama benim yorgunluktan sabrımın tükendiği noktada ona sert söyleyince geri tepiyor. Sinir harbi oluyor.
Halkalı canım siz nerdesinizNeresindesiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?