2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Rabbim acil şifalar versin inşallah

Zorlamış seni baya kuzucuk :) mina 8:20 de dogdu bayramdan sonra anneme geçtik 40 çıkana kadar ordaydım annem bebişe bakıyodu ben bi tek emziriyodum :) sonra ewimize geldk iş başa düştü ama şükür maşallh kızım akıllıydı çok aglayn durmaym bi bebek degildi pusetinde yatardı orda uyurdu alırdım yatagına koyardım kuzu gibiydi takiii hastalanana kadar gecen ay hastalndı hıyu degişti artık pısette yatmıyo atıyo kendini babasıda dün mama sandalyesiyle yürüteç aldı onlarla oyalıyorum beni emmeye dewam ediyo yetmedigi yerde dewam sütü veriyodum 2 aydr artık ek gıdaya geçtik 10 gündr önce 7 buçuk kiloydu

Kızlarrrr cok şükür verem aşısını yanı bcg Bıde ınfanrıks hexa Yı yaptırdık bugun Oğluma.gergınlıkten kafam patlayacak gıbı suan arabada Sısdı beynım saat 11den koşturuyoruz rabbım kolayca kuzuma atlatmayı nasıp etsın ınsallahhhhh

Amin canim gecmis olsun

Geçmiş olsun canım amin

Y yesil zeytin gecmis olsun ve hayirli olsun.nasil oldu oglun?
Sağolasın. Bugün 4. Gün. Şıslik epey azaldı. Gunde 1 veya 2 defa uykudan ağlayarak uyanıyor. Canı acıyor herhalde bacaklarini açıyor o zaman. Parol veriyorum öyle olunca. Hareketlerini dönmelerini engellemek için birimiz mutlaka yanındayız hep. Malum bizimki pek hareketli. Allaha şükürler olsun iyi gidiyor.

Uykusuz gecelerde yalnız olmadîğını bil. Geçecek bugünler de.

Valla helal oldun sana. Ben bi bebeğe zor bakıyorum. Yemek temizlik hak getire.

Ne kadar guclu olsan da bazen yaslanmak istiyorsun. O yuzdendi ya israrim aileme. Ama Allah sasirtmasin es konusunda cok sansliyim yoksa yiter giderdim galiba. Neyse gece bitti kasvet bitmedi yahu :-/
Benim de annem memleketten gelir gider. 2.5 3 saat. Guya bebeğime tamamen o bakacaktı. Baban evde yalnız kendine bakamaz, sağlığım iyi değil, yaşlıyım ,ben anlamam çocuğuna zarar ziyan veririm... vs her seferinde bir bahanesi oldu. Asıl mesele kurulu düzeninden kopamayışı. Gelir 2-3 hafta kalır birşey çikar gider canı ne zaman isterse o zaman gelir. Bakıcı tutttuk işe başlamadan alıssin diye başlattim 2 aydır. Nasilsa bakıcı var diye hiç gelmez oldu. Diyorum anne bak ise baslayinca akşam da sana ihtiyacım olacak. Olur bakarız bi o gün gelsin ... deyip duruyor. Eşim de annemden yeterli desteği göremedik diye yeri gelince bana laf söylüyor. Ki haklı da herkesin annesi işi gücü bırakıp torun büyütüyor. Neyse bitmez dertler.
Ailesine yaslanmak isteyip de deatek bulamayınca insan daha üzülüyor. Allah evlatlarımıza ve bizlere sağlık versin.

Valla helal oldun sana. Ben bi bebeğe zor bakıyorum. Yemek temizlik hak getire.
Nasil yaptim bir de bana sor :) orumcegiyle ayaklarimi eze eze arkalarina vura vura bi hal oldu. Aksam yatinca yaptim yanima aldim yaptim kucagimdayken toz aldim yine de bitirdim. Bitmeseydi kendimi yerdim çünkü.

Geçmiş olsun. Şimdi nasil oldu?

Amin... Iste o sıkıntı ya sen nasil olsa yapiyorsun. Bakici tutuyorsun sacini basini yoluyorsun cildiriyorsun belki ama bakiyorsun isini görüyorsun. Su tasinma meselemizde kirildim asil anne tasinirsak aksamdan gel bak ben gece mece hallederim isimi 'bakariz' klasik anne lafi demek. Baban ise gidiyor kardesin iae gidiyor. E onlarin sana ihtiyaci varsa benim de var. Ozledim gelin artik der ama ben geleyim yok malesef. Yarin gidip kalacagim 3 5 gün. Napim ben evletlik gorevimi yapiyorum yarin birgün benim oglum da bana yapar insallah :)

Biz bir de oğlanı sünnet ettirdik. Zaptetmek için bir kişi sürekli tepesinde bekliyoruz. Surekli ďönme sürünme tepinme... elinden tutunca hoop ayağa kalkıyor. Popo yere degmesin istiyor. Cocuk oturmayı öğrenemeden yürümeye geçecek :) Gece nöbetteyiz dönmesin diye. :) çok hareketlenmeden yaptırmak lazımmış :)

Dedim anne bak sana ihtiyacım var. Zaten evdesin bakacaksın çocuğuna anne olmak kolay mı dedi. Evin çoğu seyi kocamda. Bazen ondan yardım istiyorum bebek için hakli olarak bebek senin görevin ben başka islere bakıyorum diyor. Veya çağır anneni yardım etsin diye laf sokuyor. Sağolsun koca yardım ediyor ama benim yorgunluktan sabrımın tükendiği noktada ona sert söyleyince geri tepiyor. Sinir harbi oluyor.

Benim annem sadece napayim kizim diyor e diyorum ben napayim. E diyor soylesen gorumcen gelse. Anne diyorum biliyorsun durumlari bi de onlara mi birakiyorsun beni. Benim esim kafana takma beni düşünme sen diyor destekci bana ama ona da gunah sonucta.

Kızlar saat 6 gibi gorumcemler geldi benden mutfak robotunu aldı gitti bi baktım arabada kaynim diğer gorumcem köye gidiyorlar mangala bana gelirmisin sormadilar bile kv dekküçük kaynimi bana bıraktı akşama kadar dagilmadik yer kalmadı üstüne milkshake ve pasta yaptım ona çorbayı beğenmedi bide o kaynim çocuğumu kiskandigindan surekli ben olmadığını anlarda hırpalar neyse eşime msj yazdım kardeşlerin mutfak robotumu aldı mangala gittiler köy evine bana gelirmisin sormadilar bile asla evlerine gitmicem diye bana yazdığı ; su yazdığına bak kardeşlerin! Onlar senin düşmanını yazdı benmiyim suçlu yoksa onları savuncam diye sacmaladimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…