Gelme biz de tatile gidiyoruz deseydiniz ya...uygun bir dille anlatmak lazım ama madem evi var. Yalnız kalamıyorsa ihtiyaç sahibi kadınlar var geceli gündüzlü kalanlar var. En azından kadının eline üç beş birşey verirsiniz, hem kadın başını sokar hemde siz rahat edersiniz.Aminn canimm âmin. Bizimki yürüyo aksama kadar fir donuyo evde ama boyle rahatı nerde bulacak kendi evinde gecen yaz gorumcem götürdü bir gece bile kalamamış hemen aradı ben geri geliyorum diye
Amin Allah kimseyi kimsenin eline bırakmasın. Valla açıkçası ben yaşlansam kendi isteiğimle giderim huzurevine yada yanıma bir kadın tutarım baksın bana... Kimsenin kimseye eziyet etmeye hakkı yok ki. İnsan az düşünmeli, beni bakıyorlar temizliyorlar paklıyorlar bende azıcık manen de olsa yardım edeyim diye. Bence erkek anneleri kusura bakmasın ama kıskanç oluyorlar. Karılarından oğullarını kıskanıyorlar. Ben şahsen kızım oldu diye çok sevindim. Biz iki kız kardeşiz, arada derede 2 ayağımız bir pabuçta da olsa, kaşla göz arasında annemin işini halledip geliyoruz. Kimsenin de ruhu bile duymuyor. En azından annem de bizi kocalarımızdan kıskanmıyor. Kız anneleri rahat etsin diye uğraşıyor, oğlan anneleri de huzur bozalım diye. Bu nasıl iştir anlamadım. Hatırlarsanız, 2 kadının sohbetini anlatmıştım. Bir kızı vardı bir de oğlu aynı o hesap işteAnne işte atsan atılmıyor satsan satılmıyor adamlarada üzülüyorum iki arada bir derede kalıyorlar.. Bu sürekli problem olan ebeveynler den nefret ediyorum gül gibi yuvaları dağıtıyorlar huzur kaçırıyorlar.. Allah ıslah etsin bunları .İnşallah bizde bunlar gibi olmayız yaşlanınca.. Allah elden ayaktan düşmeden ölmeyi nasip etsin çok zor..
Doğuraymış bir tane de anne olaymış o zaman. Onun hazır olmasını mı bekleyecekmiymişsin? "Anneciğim, hazır mısın? doğurabil miyim ?bu arada kv demisken , benimki aslinda babane olmak icin kendini genc goruyor. Arkadaslari faLan genc yasta babane oldun diyorlarmis.insanlar bakiyormus anne olmak icin yasli, babane olmak icin genc diye dusunuyorlarmis ( yorumu bu)
Hazir degildi sanirim.yas 55
Can'ım sağlık ocağındakine ben pek güvenmiyorum, o yüzden şöyle yapıyorum ben. Geçen ay gittik 9600 gr çıktı, 150-200 gr düşeriz dedi. Ben de üstündekiler en az yarım kilo gelir dedim, yok dedi hemşire. Neyse uzatmadım eve gelince akşam kızımı yıkamak için üstünü çıkardım ve orda tartarken ne giydiyse mutfak terazisinde tarttım ve haklı çıktım , kıyafetler tam 510 gr geldi :)Kızlar şimdi sağlık ocağından geldim. Kızımı boy kilo ölçümü için ikinci kez götürüşüm. Bu ay Dr muz şehir dışında olduğu için gidemedik.
Geçen aydan bu yana 1 kilo 200 gr almış görünüyor normalde hep çıplak tartıldı burda kıyafetleriyle tarttılar. Aslında 300 gr falan alması gerekmiyor mu bu aylarda bana çok gibi geldi? Sizlerin bebişleri kaç gr aldı?
Eve tartı alıp önce kendim tartılıp sonra kızımı kucağıma alıp tartılırım
İyi ip kopup dereye düşmemmişsin. Biz baskül ailesi gibi bir aileydik. Hepimiz tombik. Uludağa gittik. Babam dere geçen iki ağacın arasına hamak kurdu. Denemek içinde kendi bindi. Annem bindi. Ben bindim. Sonuç derenin buz gibi suyunun içine boylu boyunca serilmiştim. Annemle babamın ağırlığı sağolsun bende patlamıştı :)Eki Görüntüle 1815635 yasasin cocukluk
Ben doktorla konuştum. 12 ayda yapılan kızamık aşısını 2 sene önce 9. aya çekmişler. O tek kızamık aşısı. Bu suriyeliler yüzünden kızamık horetlamış. Ondan yapılarlarmış.Saglık bakanlığı dönüş yaptı 9.ayda asi yokmuşbebeem canım sen bi sor istersen ne icin randevu vermişler :/
İdrar yolu enfeksiyonu olmasın... Onda mide bulantısından hiçbirşey yemiyorlar. Bir de batın ultrasonu çektirin. Allah korusun. Herhangi bir tıkanıklık da yeme problemine neden olabiliyor.Allah sabır versin Can'ım o kadını da ıslah etsin etmiyorsa da alsın yanına aman yaşayacağını yaşamıştır
@bisoru senin kv de az fena değilmiş dikkat et bari Can'ım çocuk bir daha o memelerle buluşmasın
Bende sinirden deli olucam yaa yemeyen çocuk eziyet yeminle alıp atasın var artık en son sen beni sinir hastası mı edeceksin ettin bile istersen ağlamaktan katıl yiyeceksin diyordum ağlıyor iki yanağı yaş dolu Boğaz'ı hip kahvaltı karışımıyla dolu yutmuyor guluk guluk boğulacak babası aldı ama gene bana getirdi 5 saat yemez mi bir Bebek hiç bi şey muhallebi yaptım yemedi yumurta haşladım yemedi omlet yaptım yemedi süt içmedi mama almadı delirdim resmen sinirden .burnu tıkalı Bebek daha da zor off artık eşimi de bebeği de bırakıp haftalarca gelmeyesim var eve hiç özlemeyecek gibi hissediyorum iyice psikolojim bozuldu uykusuz kal aç kal manyak gibi işte çalış evde çalış bebeğe bak arkadaş yok iki senedir ailem yok kimseyle konuşamadım bir yerde oturup bir kahve içmedim tl dışında bilseydim böyle olacağını belki de doğurmazdım ne bilim Allah sabır versin yaa benimki diğer arkadaşların yanında deve de kulak sıkıntı değil nankörlük belki öyleyse Allah beni dr ıslah etsin
Keşke tüplerini bağlatayaydın. DoğumdaNe diyon şeytan kulağına kurşun, Allah olmayana versin olanlarada ömür versin
Bana da verdiler 17 mayısSu an bende. Ama @carnat ve @sade kahve ye de gün vermisler
Aynısını bana da söylediler.Can'ım 12. Ayda olacak aşı öne alınmış, asm de çalışan bi tanıdık var o söyledi. Suriyelilerden dolayı öne alındığını söyledi.
Tatlım geçmiş olsun. Ailede böyle birşey varmıydı? Bu olay genetikmiş çünkü. Bende hem amniosentez yaptırdım. Hem de fakültede bebek kardioloğu profesör karnımda inceledi kalbini ve o zaman ki sohbetimizde böyle bir durumun ailesel olduğundan bahsetti. Bir de hamilelikte yada öncesinde yeşil çay içmişmiydin? Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama bursa Uludağ ünv. İyi bir çocuk kardioloğu profersör var hatırladığım kadarıyla ismi pınardı. İsterseniz ona da getirebilirsiniz.Kizlar slm
Dun 7. Ay kontrolu icin doktora gittik ve kizimin kalbinde ufurum oldugunu soyledi doktor. Tahminen kucuk ve kendi kendine kapanabilecek boyutta bir delik ama ihmal etmeyip biran once eko cektirin dedi. Hemen arastirip bi docent buldum bebek kardiyalogu ve aksama randevu aldim bayagi incelesi ve 8 ml delik oldugunu 5 6 yasina geldiginde anjiyo ile deligin kapatilacagini soyledi. Dunya basima yikildi o an sanki ve 2 gundur sersem gibiyim kizima baktikca agliyorum. Basina boyle birsey gelen varmi yada duyan. Paylasirsa sevinirim. Bi kac doktora daha gidecegiz. Bakalim ins daha kotu sonuclar almayiz. Cok sukur hayati tehlikesi yok ama yinede dayanamiyorum
Ya doktora sordum bende. Bizimki yan dönüyor tam dönmüyor ne olacak bu kızın hali diye. Bizim için önemli olan oturma sıralama ve yürümedir dedi. Dönüp dönmemesine takılmayın didi :)Kaç aylık canım?? Kilolu bir bebek mi?? Bazı kilolu bebekler geç dönermiş, belki de dönmek istemiyordur bi dönse gerisi gelir, sen sağa sola dondugu zaman yardim et çevrilmesine surekli.
Arkadaşlarıma katılıyorum. Birşeyi çok isteyince olmuyor. Engine bırak Allah kararlamıştır.Allah razı olsun..
Bez mi 20 grmış ohhhooooo :))Ben doktora bugün gittim. Sadece bezle tartıldı. 20 gr düştü. Enteresanlar vesselam...
Normalde Dr muz bezle Tartar kilodan düşmezdiBen doktora bugün gittim. Sadece bezle tartıldı. 20 gr düştü. Enteresanlar vesselam...
Yani bezi temizdi değiştirip gittim ama tabi bana da hiç doğru gelmedi. Daha da gitmem zaten40 gr mı dalga mı geçiyorsun. Kumaşların kalitesine göre değişir ama tül yada çok ince bir kumaş değilse 1 m/tül 200-400 gr aralığındadır. bez bile 40 grdan fazla gelir hele ki doluysa ohooo :)
Biz hemşirelerden daha biliyoruz bazı şeyleri vallahi :)Can'ım sağlık ocağındakine ben pek güvenmiyorum, o yüzden şöyle yapıyorum ben. Geçen ay gittik 9600 gr çıktı, 150-200 gr düşeriz dedi. Ben de üstündekiler en az yarım kilo gelir dedim, yok dedi hemşire. Neyse uzatmadım eve gelince akşam kızımı yıkamak için üstünü çıkardım ve orda tartarken ne giydiyse mutfak terazisinde tarttım ve haklı çıktım , kıyafetler tam 510 gr geldi :)
Tatlım geçmiş olsun. Ailede böyle birşey varmıydı? Bu olay genetikmiş çünkü. Bende hem amniosentez yaptırdım. Hem de fakültede bebek kardioloğu profesör karnımda inceledi kalbini ve o zaman ki sohbetimizde böyle bir durumun ailesel olduğundan bahsetti. Bir de hamilelikte yada öncesinde yeşil çay içmişmiydin? Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama bursa Uludağ ünv. İyi bir çocuk kardioloğu profersör var hatırladığım kadarıyla ismi pınardı. İsterseniz ona da getirebilirsiniz.
Bu arada bu muayenede ananem,dayım ve dedemde kalp olduğunu ve bundan dolayı öldüklerini söylediğimde, bu sonradan olan hastalıklar. Onlar genetik değildir. Anne karnında olan kalp hastalıkları genetiktir demişti o prof.
7 aylık. 17 Eylül'de doğdu. Kilolu değil. 8 kilo. Çok hareketli değil. Alerjiden dolayı biraz kuvvetsiz de kaldı. E azcık tembelliği de seviyor. 3 aylık bebek ne yaparsa anca o kadarını yapıyor.Kaç aylık canım?? Kilolu bir bebek mi?? Bazı kilolu bebekler geç dönermiş, belki de dönmek istemiyordur bi dönse gerisi gelir, sen sağa sola dondugu zaman yardim et çevrilmesine surekli.
Çok teşekkür ederiz.Allah en kısa zaman de sizede nasip etsin inşallah
Çok geçmiş olsun canım
Oh afiyet olsun kuzucuğa
İyi ip kopup dereye düşmemmişsin. Biz baskül ailesi gibi bir aileydik. Hepimiz tombik. Uludağa gittik. Babam dere geçen iki ağacın arasına hamak kurdu. Denemek içinde kendi bindi. Annem bindi. Ben bindim. Sonuç derenin buz gibi suyunun içine boylu boyunca serilmiştim. Annemle babamın ağırlığı sağolsun bende patlamıştı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?