2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ya kızlar.. Bebişlere yemek çeşidi ne yapıyorsunuz? biz sabah yoğurt yumurtanın yarısını yiyoruz. Öğle yoğurt bitiyor yanında mama akşam üstü çorba-tarhana-yayla ve sebze çorbası-içiyor ama bunları da yoğurt karıştırırsam içiyor. Meyve püresi yemiyor. Sebze püresi de yemiyor. Geçen sirkeli sarımsaklı hindi göğüs sote vardı. Suyundan bayağı içti. Bugün bir de azıcık elma kırtladı. Çok hoşuna gitti ısırmak da. Habire ısırmak istiyor ama tam çiğneyemediği için hepsi ağzında birikiyor sonrada öğürüyor. Hurma verdim yemedi. Muz da yemedi. Ne kaldı???

Niye sürekli yoğurt yiyor canım?

Yoğurdu çok seviyor. Bende çok verme taraftarı değilim ama koymayınca da yemiyor :)
Sürekli yoğurt yedirmek yerine kendi yedigin yemeklerden uygun olanları versen ,yada onun yemeklerine bir çimdik tuz atsan yoğurt tan daha az zarar verir sanırım.Hemde Şapur şupur yeme garantili..Tuzlu olmasın sadece su tadını alsın yeter..Sen daha iyi bilirsin tabi benimki tavsiye sadece..

Heh işte aynı durumdayız benm kızda durmuyo artık kucak sürekli balkondayız bi kucagımda kız bi kucagımda süpürge ew süpürdüm kucagımdayken pilaw yaptım diyorum yürüsn en azından emklesn kurtulurum banada ozamn daha zor diyolar ama bilmiyorum kafamda deli sorular

Bakiliyor olmasi lazim alerjiye yahu. Net sonuc icin 3 yas diyorlar da o zamana gecer bile alerji belki.
Bilmiyorm bende duymuştm bebekken çookk önemli bi durum görülmedikçe bakmıyolar diye ya bide bu verdigi damlada parabenn bütün çeşitleri var napıyım veriyim mi bilemedim

Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda iyileşir.
Teşekkürler.

Amiin.

Amin canim. Allah sifa versin yavruna
Amiiin.

Ay Can'ım benim çok geçmiş olsun, var mıydı önceden, yeni mi çıktı?
Önceden ultrasonda 2 mm idi. Bir şikayetimiz yoktu. Şimdi biraz büyümüş ve kum seklinde döküyor.
Gecmis olsun canım Rabbim tez zamanda versin şifasını insallah
Amiin
Geçmiş olsun canım, bir an evvel sağlığına kavuşur inşallah.
Sağolasın

Geçmiş olsun. İnşallah çarçabuk iyileşir.
Amiiin

Bakiliyor olmasi lazim alerjiye yahu. Net sonuc icin 3 yas diyorlar da o zamana gecer bile alerji belki.
Bilmiyorm bende duymuştm bebekken çookk önemli bi durum görülmedikçe bakmıyolar diye ya bide bu verdigi damlada parabenn bütün çeşitleri var napıyım veriyim mi bilemedim

Demekki bütün bebislerimiz ayniymış bizdede vücudunu yıkarken sorun yok ama kafasına su dökünce kıyamet kopuyor

Eşim oğlum un yüzünü süngerle köpüklüyor sonra eliyle su alip yikiyor burnuna kacicak nefessiz kalicam diyekorkuyor oğlum deneyebilirsiniz sudan korkmuyor böyle ce bebişim..

Bol bol dua oku canım korkmuş yavrucak Allah korusun.

Çok geçmiş olsun canım.
Bizimkide çok burnuyla oynuyor alerji belirtisi midir bu ?!

Allah yardımcın olsun canım tez zaman da iyileşir yavrun inşallah.

Bayıldım kesin deniycem

Yok bizimkisi oynama degil iki elini yumruk yapıp gözlerinl burnunu bastıra bastıra kaşıyo yavrum

Yogurt zarar verirmiki bebege

Siz bu konuda benden daha tecrübelisiniz. Daha önce sebze pürelerinin hiçbirini yemedi. Sabah yumurtayı sulandırdık ağzına sürmedi. Yoğurtla karıştırınca sesi çıkmadan yedi.Peyniri çok az yiyiyor. Sadece yarım ceviz kadar. Ama çorbalar kısmında koymayınca içmedi, az da olsa tadını alınca yemeye başlıyor. Hamileyken bende çok yoğurt yemiştim. Evde her zaman ona göre yemek olmuyor. Biz genelde z.yağlı yemekler yiyoruz. Eşim sebze yemeklerinde et yada kıyma istemiyor. Yarın yeşil fasulye pişireceğim. Bir deneyeyim bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…