2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Estağfurullah canım benim günlük kalsiyum alımı sınırı gecmiyorsa birşey olmaz ama çok bol su ve sıvı alması lazım..Böbrek taşı çok kötü bir şey Allah korusun..

Kızlar banyo mevzusu geçmiş, ben çok uzun zamandır bebişi duşta tek başıma yıkıyorum, hiç ağlamıyor çok seviniyor yıkanacağını anlayınca, benimki de tam tersi kova küvet olayını sevmiyor, huzursuzlanıyor.

Estağfurullah canım benim günlük kalsiyum alımı sınırı gecmiyorsa birşey olmaz ama çok bol su ve sıvı alması lazım..Böbrek taşı çok kötü bir şey Allah korusun..

Canım benim oğlum da susuz kaliyor günde ne kadar su tüketmeli bu bebisler?! İcmiyor nasıl icirebiliriz bide !!

Can'ım ben kahvaltı yaptırıyorum peynir, pekmez, bisküvi falan. Öğlen yOğurt veriyorum, çoğunlukla meyveyle. Akşam üstü sebze çorbası. Ya da köfte. Gece yatmadan da muhallebi. Tabi bunlarla beraber akşam yemeklerinden ona uyğun olan her şeyden tattırıyorum ben.

Canım benim oğlumda çok korkuyor herseyden suyu açtım yüzünü yıkamak için su sesinden bile korktu

Canım pekı mıktar nekadar verıyorsun yemeklerı

Sorma yaa delirttiler beni kaç gündür yarın il ve ilçe saglık müdürlüklerini de aricam bölgesel uygulama var mi yoksa herkes kafasına gore mi yapıyo
Bu kadar ısrarla sana aşı yok denilince aklıma acaba ücretli mi diye geldi açıkçası??

Maşallah yine becerebiliyosun. Bn de o yetenek de yok oğlum kucakta bile devamlı tepinmece :) 2 elimle zor başa çıkıyorum iri bi bebek, boyu da kilosu da yerinde maşallah Şuanda yürüyemediği için çok agresif sinirleniyo. Yürüyünce belki rahatlar diyorum daa bakalım bikaç ay sonra bu konu tekrar açılır o zmn "ayyy keşke geç yürüseydi mi dicez
bebeem nerde bizde o bırak yardımcı olmayı moral olarak destek olacak insanlar. Bi elin parmağını geçmezler...

Canım benim oğlum da susuz kaliyor günde ne kadar su tüketmeli bu bebisler?! İcmiyor nasıl icirebiliriz bide !!
Önceden oplum hiç içmiyodu cnm ama ılık veriyodum sonra yatırırken vermeye ve hiç ılıtmadan verdim oda sıcaklığında. İçmeye başladı ama sonra uykuyla bağdaştırdı uyuyana kadar içiyodu o yüzden devamlı içiyodu. Şimdi uyku eğitimi verdiğim için önce su içiriyorm sonra kendi haline bırakıyorm. Bi de alıştırma bardağı aldım aventin onu veriyorm eline dişlerini kaşıyo sonra da içiyo bi de öyle dene istersen

loveatsecondsight cnm tam hatırlayamadım ama tek çocuk sendin sanırım içimi rahatlattın biraz da olsa. Bana da devamlı kardeşsiz olmaz diyolar ama bn yapmayı pek düşünmüyorm. Çünkü kardeşlerim var da bazı sorunlar yaşadık görüşmüyoruz şuanda malesef. Eksikliklerini çok hissediyorm evet tabiki ama önceden hayatımda oldukları için sanırım ve kardeşlerim varken bile senelerdir görüşmeden yaşayıp herkes hayatına devam ediyorsa demekki olmasa da olur diye düşünüyorum

Yoğurdu çok seviyor bazen içine Bebe bsküvisi, kayısı pekmez bunlardan birini katıyorum bazende sade veriyorum
Yoğurt çorbası ve tarhanayı çok sevdi kırmızı mercimek de yapmak istiyorum ama gaz yapar mı diye düşünüyorum
Bazen bizim yediklerimizden az az tatttırıyorum salata suyu falan içiyor
Muzu elmayı da yiyor
Evet zararlı biliyorum ama bi iki çay kaşığı çay içmişliği bile var:) çok sevdi sıpa:)
Henüz et türü bişey vermedim nasıl vermem gerektiğini çok bilmiyorum aslında
Çok geçmiş olsun canım
Benim kız da burnunu kulağını kaşıyor ben de baktırsam mı acaba

Ah yavrum çok geçmiş olsun

Saglık ocağını aradım sordum tekrar Dr u da aradım 9.ayda yok 12.ayda yapılacak kızamık belki bölgesel uygulama olabilir dediler yarın ilçe saglık müdürlüğünü de aricam bakalım
Bizim sağlık ocağıda aşı var dedi pazartesi sormuştum

Günaydın kızlar

Dün hastaydım hiç giremedim
Geceden başlayan ishal mide ağrısı ve bulantım oldu dün bütün gün devam etti
Anneme geldim tüm gün yattım vücudum da derman kalmadı kızımı kucağıma dahi alamadım

Neyseki atlattım şimdi iyiyim çok şükür

Banyo konusu geçmiş kızımda doğduğundan beri her banYoda ağlar ama son yaptırdığım banyoda hiç ağlamadı kahkaha bile attı:) büyüyor anca alışıyor sanırım inş bi daha da ağlamaz

Gunaydin canım gecmis olsun :/

Canım anne sütü alıyordu seninki susuz kalmazki her emzirmede ilk önce susuzluğunu gidermek için Memeden sulu süt geliyor ya..Ben Eczaneden Emziğinin yapısında su içme bardağı aldım yanlarında kulpları olan onunla damaklarını kaşıyor bahaneyle su içiyor.. Benimkinde su içme sorunu yok ne zaman versem içer ama öyle ölçüsü yok yani ben su içerken kuş gibi kollarını çırpar onada bardakla içiririm yani özel bir formülüm yok..Gün kurusunu az haşlayıp rondodan geçirip üzerine su ekleyip meyve suyu yapabilirsin.. Şimdi yaz meyveleriyle beraber meyva suyu üretmek daha kolay olacak inşallah..

Geçmiş olsun canım

Ben çok problem yasadim ek gıdaya geçişte resmen kitliyodu ağzını bi hastalandı emmedi beni sonra iyileşince çok sukur açıldı boğazı. Sabah kahvaltimiz şöyle bizim yarım yumurta sarısı biraz peynir 30-40 cc sagilmis anne sutu, biraz ekmek ve 1 çay kaşığı pekmez, bulamaç yapmıyorum ben mesela ekmek sute batiriyorum yumurta satışıyla veriyorum peyniride arada ekmeği pekmeze yumurtaya o şekilde çok güzel yiyor kahvaltimiz sağlam oluyor, 3-4 gundur 3 Öğün veriyordum emmeyi azalttı bundansonra kahvaltı, öğlen meyve veya yoğurt akşam duruma gore corpa köfte pure gibi dusunuyorum.. Köfteyi çok seviyor cevizden büyük kiymaya,1 çay kaşığı irmik ekleyip az yağda hemen dondurup suyla pisiriyorum buna bayiliyo koyteyi az haşlanmış pirinclede olabilir, haşlanmış patateste seviyoz, şehriye çorbası yoğurt çorbası,armutlu irmik tatlısı kabak puresi menulerimiz bunlar tabi benim kızim zayıf halen ama artık yiyor sukur hatta onun karşında birşeyler yiyemiyoruz ağzını sapurdatiyor
Limon bir iki kez yaladi şimdi limona deliriyo vermek istemiyorum bir zararı olur mu ki

Dişin altında kulağına su kacmazmi arkadaşlar?? Ben hala kulaklarını kapatıyorum kafasına su dokerken, dusun altı çok kolay olur aslinda

Aslinda bende susuz kalmiyordur diye dusunuyordum ama şu pipinin ordan bezine gecen pembelik beni endiselendiriyor idrar testinde bişey cikmadi dr su ver bol bol dedi ürolijiye gidip gostersem mi oğlumu bilemiyorum hala gunde 1 bezde pipi hizasinda pembelik var içim hiç rahat degil

Ozaman doktora götür güzelim,benim arkadaş ta geçen dedi bezde hafif kızıllık var diye yok ya dedim arkadan bulaşmış tır dedim,yok dedi önden geliyor,götürmüş tahlil yapmışlar idrarında kan çıkmış, ilaç vermemişler suyu çoğalt haftaya gene gel demişler. Şimdi suyunu çoğalttı tahlilde ne çıkar bilmem.. Bol bol su ve sulu şeyler içir ozaman sende..

Geçmiş olsun canım bir iki gündür ishalim bende bahar havasi carpti sanirim oğlum da bende gaz bombasi gibiyiz patir patir patliyoruz afedersin

Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…