Estağfurullah canım benim günlük kalsiyum alımı sınırı gecmiyorsa birşey olmaz ama çok bol su ve sıvı alması lazım..Böbrek taşı çok kötü bir şey Allah korusun..Siz bu konuda benden daha tecrübelisiniz. Daha önce sebze pürelerinin hiçbirini yemedi. Sabah yumurtayı sulandırdık ağzına sürmedi. Yoğurtla karıştırınca sesi çıkmadan yedi.Peyniri çok az yiyiyor. Sadece yarım ceviz kadar. Ama çorbalar kısmında koymayınca içmedi, az da olsa tadını alınca yemeye başlıyor. Hamileyken bende çok yoğurt yemiştim. Evde her zaman ona göre yemek olmuyor. Biz genelde z.yağlı yemekler yiyoruz. Eşim sebze yemeklerinde et yada kıyma istemiyor. Yarın yeşil fasulye pişireceğim. Bir deneyeyim bakalım...
Estağfurullah canım benim günlük kalsiyum alımı sınırı gecmiyorsa birşey olmaz ama çok bol su ve sıvı alması lazım..Böbrek taşı çok kötü bir şey Allah korusun..
Can'ım ben kahvaltı yaptırıyorum peynir, pekmez, bisküvi falan. Öğlen yOğurt veriyorum, çoğunlukla meyveyle. Akşam üstü sebze çorbası. Ya da köfte. Gece yatmadan da muhallebi. Tabi bunlarla beraber akşam yemeklerinden ona uyğun olan her şeyden tattırıyorum ben.Ya kızlar.. Bebişlere yemek çeşidi ne yapıyorsunuz? biz sabah yoğurt yumurtanın yarısını yiyoruz. Öğle yoğurt bitiyor yanında mama akşam üstü çorba-tarhana-yayla ve sebze çorbası-içiyor ama bunları da yoğurt karıştırırsam içiyor. Meyve püresi yemiyor. Sebze püresi de yemiyor. Geçen sirkeli sarımsaklı hindi göğüs sote vardı. Suyundan bayağı içti. Bugün bir de azıcık elma kırtladı. Çok hoşuna gitti ısırmak da. Habire ısırmak istiyor ama tam çiğneyemediği için hepsi ağzında birikiyor sonrada öğürüyor. Hurma verdim yemedi. Muz da yemedi. Ne kaldı???
Canım benim oğlumda çok korkuyor herseyden suyu açtım yüzünü yıkamak için su sesinden bile korktuAnneler bana bı yol gosterın denız Herşeyden ırkılıyo resmen tıtrıyo Korkudan bı ses geldımı mesela masaya tabak koyduk dıyelımkı o sesden bıle tıtrıyerek ırkılıyo ben neyapmam gerekıyo demın ağladı uyandı yanına geldım es peşe el ayakta tıtreyerek ırkıldı kuzumNevar sakınce peceteye burnumu sıldım Affedersiniz sonra ayağına dokundum terlı uzerıne degıstırmeye bacağına dokundum gözler yıne portleyerek bakdı ırkılıyo ben Neyapayım ağlayacağım Korkudan acaba sınırsel bı sorun mu var tovbe korkuyorum
Canım pekı mıktar nekadar verıyorsun yemeklerıCan'ım ben kahvaltı yaptırıyorum peynir, pekmez, bisküvi falan. Öğlen yOğurt veriyorum, çoğunlukla meyveyle. Akşam üstü sebze çorbası. Ya da köfte. Gece yatmadan da muhallebi. Tabi bunlarla beraber akşam yemeklerinden ona uyğun olan her şeyden tattırıyorum ben.
Bu kadar ısrarla sana aşı yok denilince aklıma acaba ücretli mi diye geldi açıkçası??Sorma yaa delirttiler beni kaç gündür yarın il ve ilçe saglık müdürlüklerini de aricam bölgesel uygulama var mi yoksa herkes kafasına gore mi yapıyo
Maşallah yine becerebiliyosun. Bn de o yetenek de yok oğlum kucakta bile devamlı tepinmece :) 2 elimle zor başa çıkıyorum iri bi bebek, boyu da kilosu da yerinde maşallahHeh işte aynı durumdayız benm kızda durmuyo artık kucak sürekli balkondayız bi kucagımda kız bi kucagımda süpürge ew süpürdüm kucagımdayken pilaw yaptım diyorum yürüsn en azından emklesn kurtulurum banada ozamn daha zor diyolar ama bilmiyorum kafamda deli sorular
Önceden oplum hiç içmiyodu cnm ama ılık veriyodum sonra yatırırken vermeye ve hiç ılıtmadan verdim oda sıcaklığında. İçmeye başladı ama sonra uykuyla bağdaştırdı uyuyana kadar içiyodu o yüzden devamlı içiyodu. Şimdi uyku eğitimi verdiğim için önce su içiriyorm sonra kendi haline bırakıyorm. Bi de alıştırma bardağı aldım aventin onu veriyorm eline dişlerini kaşıyo sonra da içiyo bi de öyle dene istersenCanım benim oğlum da susuz kaliyor günde ne kadar su tüketmeli bu bebisler?! İcmiyor nasıl icirebiliriz bide !!
Yoğurdu çok seviyor bazen içine Bebe bsküvisi, kayısı pekmez bunlardan birini katıyorum bazende sade veriyorumYa kızlar.. Bebişlere yemek çeşidi ne yapıyorsunuz? biz sabah yoğurt yumurtanın yarısını yiyoruz. Öğle yoğurt bitiyor yanında mama akşam üstü çorba-tarhana-yayla ve sebze çorbası-içiyor ama bunları da yoğurt karıştırırsam içiyor. Meyve püresi yemiyor. Sebze püresi de yemiyor. Geçen sirkeli sarımsaklı hindi göğüs sote vardı. Suyundan bayağı içti. Bugün bir de azıcık elma kırtladı. Çok hoşuna gitti ısırmak da. Habire ısırmak istiyor ama tam çiğneyemediği için hepsi ağzında birikiyor sonrada öğürüyor. Hurma verdim yemedi. Muz da yemedi. Ne kaldı???
Çok geçmiş olsun canımSlm hanmlar bende 2 gündr annemde kalıyorm dün inci minayı kontrole götrdk 7 aylık oldu. Çok kaşıyodu burnunu gözlerini kan testi yapıldı alerjisi çıktı baya yüksekti degerleride fakat 3 yaşına gelene kadar neye alerjisi olduguna bakılamazmış şimdilık bi damla verdi. Birde idrarının ağr koktugunu söyledim belkide huysuzlugu dişten degil idrar yolnda enfeksiyın varsa dedi bide idrar tahlili yapıldı malesef enfeksiyon var suprax verdi antibyotk bınu kullncaz şimdilk yarında idrar kültürüne baktırcaz 3-5 gün sonra çıkarmş sonuçlar ilacı degiştirirz bekli dedi
Ah yavrum çok geçmiş olsunMerhaba anneler. Geçen hafta işe başladiktan sonra pek vakit bulup da foruma giremedim. İnşallah sizler ve bebişleriniz iyisinizdir. Pazartesi günü oğlum hastalandı. Öğlen 1 den akşam 9.5 a kadar hastanedeydik. Oğlumun idrar yollarında enfeksiyon ve kum dökmesi var. Böbreğin birindeki kristal büyümüş 5mm olmuş, taş yani. Yavrum çok ağrı çekiyor. Dua edin iyilessin. Allahim çaresiz dert vermesin yavrulara,ağrı acı çektirmesin.
Bizim sağlık ocağıda aşı var dedi pazartesi sormuştumSaglık ocağını aradım sordum tekrar Dr u da aradım 9.ayda yok 12.ayda yapılacak kızamık belki bölgesel uygulama olabilir dediler yarın ilçe saglık müdürlüğünü de aricam bakalım
Gunaydin canım gecmis olsun :/Günaydın kızlar
Dün hastaydım hiç giremedim
Geceden başlayan ishal mide ağrısı ve bulantım oldu dün bütün gün devam etti
Anneme geldim tüm gün yattım vücudum da derman kalmadı kızımı kucağıma dahi alamadım
Neyseki atlattım şimdi iyiyim çok şükür
Banyo konusu geçmiş kızımda doğduğundan beri her banYoda ağlar ama son yaptırdığım banyoda hiç ağlamadı kahkaha bile attı:) büyüyor anca alışıyor sanırım inş bi daha da ağlamaz
Canım anne sütü alıyordu seninki susuz kalmazki her emzirmede ilk önce susuzluğunu gidermek için Memeden sulu süt geliyor ya..Ben Eczaneden Emziğinin yapısında su içme bardağı aldım yanlarında kulpları olan onunla damaklarını kaşıyor bahaneyle su içiyor.. Benimkinde su içme sorunu yok ne zaman versem içer ama öyle ölçüsü yok yani ben su içerken kuş gibi kollarını çırpar onada bardakla içiririm yani özel bir formülüm yok..Gün kurusunu az haşlayıp rondodan geçirip üzerine su ekleyip meyve suyu yapabilirsin.. Şimdi yaz meyveleriyle beraber meyva suyu üretmek daha kolay olacak inşallah..Canım benim oğlum da susuz kaliyor günde ne kadar su tüketmeli bu bebisler?! İcmiyor nasıl icirebiliriz bide !!
Geçmiş olsun canımGünaydın kızlar
Anneme geldim tüm gün yattım vücudum da derman kalmadı kızımı kucağıma dahi alamadım
Banyo konusu geçmiş kızımda doğduğundan beri her banYoda ağlar ama son yaptırdığım banyoda hiç ağlamadı kahkaha bile attı:) büyüyor anca alışıyor sanırım inş bi daha da ağlamaz
Siz bu konuda benden daha tecrübelisiniz. Daha önce sebze pürelerinin hiçbirini yemedi. Sabah yumurtayı sulandırdık ağzına sürmedi. Yoğurtla karıştırınca sesi çıkmadan yedi.Peyniri çok az yiyiyor. Sadece yarım ceviz kadar. Ama çorbalar kısmında koymayınca içmedi, az da olsa tadını alınca yemeye başlıyor. Hamileyken bende çok yoğurt yemiştim. Evde her zaman ona göre yemek olmuyor. Biz genelde z.yağlı yemekler yiyoruz. Eşim sebze yemeklerinde et yada kıyma istemiyor. Yarın yeşil fasulye pişireceğim. Bir deneyeyim bakalım...
Canım anne sütü alıyordu seninki susuz kalmazki her emzirmede ilk önce susuzluğunu gidermek için Memeden sulu süt geliyor ya..Ben Eczaneden Emziğinin yapısında su içme bardağı aldım yanlarında kulpları olan onunla damaklarını kaşıyor bahaneyle su içiyor.. Benimkinde su içme sorunu yok ne zaman versem içer ama öyle ölçüsü yok yani ben su içerken kuş gibi kollarını çırpar onada bardakla içiririm yani özel bir formülüm yok..Gün kurusunu az haşlayıp rondodan geçirip üzerine su ekleyip meyve suyu yapabilirsin.. Şimdi yaz meyveleriyle beraber meyva suyu üretmek daha kolay olacak inşallah..
Ozaman doktora götür güzelim,benim arkadaş ta geçen dedi bezde hafif kızıllık var diye yok ya dedim arkadan bulaşmış tır dedim,yok dedi önden geliyor,götürmüş tahlil yapmışlar idrarında kan çıkmış, ilaç vermemişler suyu çoğalt haftaya gene gel demişler. Şimdi suyunu çoğalttı tahlilde ne çıkar bilmem.. Bol bol su ve sulu şeyler içir ozaman sende..Aslinda bende susuz kalmiyordur diye dusunuyordum ama şu pipinin ordan bezine gecen pembelik beni endiselendiriyor idrar testinde bişey cikmadi dr su ver bol bol dedi ürolijiye gidip gostersem mi oğlumu bilemiyorum hala gunde 1 bezde pipi hizasinda pembelik var içim hiç rahat degil
Geçmiş olsun canım
Gunaydin canım gecmis olsun :/
Günaydın kızlar
Çok geçmiş olsun.Günaydın kızlar
Basini öne tutup su dokuyorum normalde dusu da öyle yaptirdim. Ay gercekten rahat da durmuyor.Dişin altında kulağına su kacmazmi arkadaşlar?? Ben hala kulaklarını kapatıyorum kafasına su dokerken, dusun altı çok kolay olur aslinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?