2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canım profılın mı degıstırdın ılk dogumu sen yapmışdın dımı eskı profılını ısım neydı hatırlayamadım gecmıs olsun Buarada bebısler nasıl

Siz ölçülü mü veriyorsunuz yemeklerini? Ya ben çorbayı tabağa koyuyorum ne kadar yerse yiyiyor. Hippin kavanoz püreleri de öyle, kavanozdan tabağa koyuyorum ne kadar yers. Bazen yarım kavanoz bazen tam. Elma armut eziyorum bazen o da ne kadar yerse.. Bi bisküvili birşey yapacaksam 2-3 bisküviden yapıyorum ama o kadar ölçü işi işte. Yanlış mı yapıyorum ya

Canım aklıma Geldı solemeden edemem yıllar önce yıldız tılbenın bı haberı çıkmısdı pekmezi sudan zehırlenmısdı bır takıpcısıde suya karıştırınca enzımlerı aktıflesıyor bozuluyor dıye yazmısdı,lütfen araştır ole ver ben gerçekten zehırlermı bılmıyorum ama olayı hatırladım lütfen Arasdır canım Benlede paylaşırsın olebısey varmı dıye

Canım profılın mı degıstırdın ılk dogumu sen yapmışdın dımı eskı profılını ısım neydı hatırlayamadım gecmıs olsun Buarada bebısler nasıl
papatyam 18 di, üyelikte de sorun çıktı. ama şimdi yine burdayım. bebeler iyi de kız çok yaramaz. ve çok sinirli.

Canım emiyor mu?? Kac kez??Ben geçen hafta 3 Ogün verdim yani mesela sabah güzel kahvaltı_ öğlen çorba_ akşam köfte doyana kadar resmen emmeyi azalttı sutum de azaldı o az emince bu hafta öğünü degistirdim, sabah kahvaltı öğlen meyve yada yoğurt akşam ne varsa yemeği gece ayrıca birşey vermiyorum şimdi biraz daha emiyor ama artık sagacak kadar sutum olmuyor 30-40 sağabiliyorum anca kahvaltisi için zar zor.. Emerken yutkunuyor sanki makineye az geliyor ama emerken daha iyi sutu bırakmasını istemiyorum

Tarifi nasıl bir deneyeyim. Bugün eti cici bebenin bebek ekmeğinden aldım. Onu bir deneyeceğim.
Can'ım kevserinmutfağı.com dan irmikli bebe bisküvisini yaptım. Kucağımda kızım olunca yazamadım tarifi

Can'ım emiyor çok şükür, ben uzun zamandır hiç sağmadım ne kadar oluyor süt bilmiyorum ama kızım günde 8-10 kez falan emiyor.

Ben 3-4 aydır değiştirmiyorum Can'ım.

Son Can'ım, grubun ilk bebeleri miydi seninkiler? Ne kadarlık oldular? Kaç çocuğun var ki Can'ım teog demişsin ya.

Yok Can'ım ölçülü değil de, ben de yaptığım çorbaları ve yoğurdu minik kavanozlara koyuyorum, ordan biliyorum, ondan. Ort dedim Can'ım:)

arkadaşlar ruşeymi duydunuz mu? . buğdayın embriyosu. 1 ton buğdaydan sadece 1 kilo çıkıyor. e vitamini velif kaynagı. doğada bulunan en değerli buğday. bağışıklık sistemini çok iyi derecede güçlendiriyor. özellikle diş zamanı daha kolay ve hastalıksız atlatıyor bebeğiniz. ben her akşam yatarken muhallebisine bir çay kaşığı ruşşeym ve çay kaşığının ucuyla da değirmende öğüttüğüm çörekotu koyuyorum, hem tok tutuyo hem hazmı kolaylaştırıyo. gazı alıyo. ha unuttum biraz da yoğurt koyuyorum. çok güzel uyuyor. çörekotu ve ruşeym karışımı mucizeler yaratıyor. çok ama çok faydalı. internetten bi araştırın ve özellikle de doktorunuza sorarak bunları kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim,

Son Can'ım, grubun ilk bebeleri miydi seninkiler? Ne kadarlık oldular? Kaç çocuğun var ki Can'ım teog demişsin ya.
yok canım.. ağustos doğumlıyuz biz. miskamber ve kattinayı tanırsın bir ara onlarla üçüzlerimin muhabbeti geçmişti. hatırlarlar belki. bende dört çocuk var. üçüzlerim oğlan. liseye gidecekler. kızım esmanur canan da dördüncü bebem. erzuruma tayinim çıktı akaradan. bir ara üyelik sıkıntısı sebebiyle papatyam18 rumuzunu kullanmıştım geri sayfalarda var yazışmalarım.. özledim bu sitede tekrar sizlerle konuşmayı. sen de tansiyon sebebiyle doğum yapmıştın. ben de senin gibi 35 haftada doğum yaptım

birde bu tarifi tatlı niyetine deneyin, bebekler çok seviyor. havucu haslayıp ezin. içine elma ve muzu cam rendede rendeleyin. ekleyin. dilerseniz devam ya da anne sütüyle biraz seyreltin. biraz da ceviz koyun. öğütülmüş tabi. çok güel oluyor biz çok beğenerek yiyoruz.

Can'ım emiyor çok şükür, ben uzun zamandır hiç sağmadım ne kadar oluyor süt bilmiyorum ama kızım günde 8-10 kez falan emiyor.

Maşallah cnm emmesi iyiymis benimkide bazen kısa bazen uzun emiyor geceleri sayarsak 7-8 dır emmesi çok sukur bizimde istahimiz iyi suara tabi disimiz şişmiş çıkacak sanırım huysuz biraz inşallah iştahı etkilemez

Fistik ezmesi bildigimiz yesil fistik ezmesi di mi? Canim cekti sabah sabah.
Diyet yapmasin derken bu kadar yesinler dedigini sanmiyorum canim :))
Evet bildiğimiz yeşil fıstık ezmesi. Ye gitsin ne olacak? Ulaşımı da kolay. A101 de bile var. Abarttığımın farkındayım ve amaaann boşver modundayım.

tam tarifini paylaşabilirmisin bende hafta sonu denımek istiyorum
  • 3 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı yulaf unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 muz püresi (Rondodan geçerse daha iyi sonuç alırsınız.)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
Ben cok yumusak olmasın diye zeytinyağı yerine de tereyağı koydum muz ve tarcin eklenmeyip sadesini de yapıyorum ama muzlusu daha guzel oluyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…