2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ağzından çok akıtıyor. Önünde önlük var zaten ama neredeyse ağzına aldığının 2/3ünü akıttığı için mecburen havlu koyuyorum önüne

Benim dediğim önlüğün alt kısmı dışa doğru katlanıyor, cep oluyor. Benim oğlumun döktükleri hep orada birikiyor. Sıvıyı da iyi emiyor. Çok dışarı çıktığım için havlu bana zor oldu. Evdeyken çok farketmiyor en fazla yıkama esnasında uğraştırıyor ama dışarı da daha pratik oluyor diye önermiştim.

Doktor 1 yaşından önce ceviz ve kurutulmuş meyveler vermeyin dedi. Hurma da dahil.Aflatoksinden dolayı

Bizim doktorumuz da kahvaltısına ceviz katmamızı önerdi. Ben meyve püresine rendeliyorum çok severek yiyiyor. Güvenilir yerlerden aldığımız sürece risk olacağını sanmıyorum. Hurma konusunda da doğduğunda damağına sürmüştüm, son 1 belki 2 aydır da kemiriyor oğlum hurmayı. Doktoruna sorup başladım, hurmaya da izin verdi. Kayısı konusunda doğalını bulamadığımdan hippin kavanozunu aldım ama hurma ve ceviz konusunda sizin yazdığınızdan sonra içime şüphe düştü doktoruna tekrar sordum. Verebilirsin dedi.
Bir de siz yazdığınızda araştırmıştım. Süt ve yulafta da bulunabileceği yazıyordu. Dna yı bozarak kansere neden olan bir toksinmiş dediğiniz, yani gerçekten tehlikeli ama bu süt ve yulafı okuduğumda doktorumun dediğine hak vermiştim. Yani sadece ceviz fındık badem vermeyerek koruyamayız. Çayda sütte hatta bebek bisküvisinde mamasında ununu kullandığımız yulafta bile olma riski varmış. Verdiğimiz herşeye dikkat etmeliyiz sanırım :)

İlk defa dün gece değiştirmedim uyuyamadı demekki 1 kere de olsa hala değiştirmem gerekiyor
Çok çabuk büyüyorlar uyku ve beslenmesi düzene girecektir o günü bende iple çekiyorum:)
Eki Görüntüle 1818784
Oldu mu? Foto yüklemesi denemesi. Olacak mı bakalım
Maşallah minik kuzuya

Dr sormadım bende henüz ceviz vermedim ama hemşire bir arkadaşım 6. Ayından sonra Mamasına un haline getirip ceviz katıyor.

Dr sormadım bende henüz ceviz vermedim ama hemşire bir arkadaşım 6. Ayından sonra Mamasına un haline getirip ceviz katıyor.

Benim doktorum da 6.ayını doldurduğunda bi kahvaltı menüsü önermişti. İçerisinde ceviz de vardı. Rendenin ince yerinden rendelediğimde neredeyse un gibi oluyor. Ceviz çok faydalı, alerjik olduğu için kontrollü başlanmalı sadece. Arkadaşımızın dediği toksin zehirli birşeymiş. İnsanın kimyasını bozuyormuş resmen ama sadece kurutulmuş meyve ve kuruyemişlerde yokmuş, yaş sebzede de varmış. Bu madde bir tür küfün ürettiği bir kimyasalmış, sporları yoluyla gıdalara bulaşıyormuş. Topraktan ya da havadan bu kimyasalı kapan yaş sebze meyvenin kurutulması esnasında ortamın ısısı nemi vs etkisiyle çoğalabiliyormuş falan. Temiz üretim koşullarının sağlandığı yiyecekler için risk olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa hiç çay da içmemeliyiz. Çocuklarımız kadar bizim için de tehlikeli, allah korusun en çok karaciğeri etkiliyormuş diye okumuştum. Yani kurutulmuş gıdalarda kat be kat fazla dikkatli olmalıyız sanırım. Vermemek çözüm değil. Ha ama şu da var, bazı doktorlar 1 yaşına kadar cevizi önermiyor. Arkadaşımın doktoru tüm kuruyemişler için 1 yaşını beklemesi gerektiğini söylemiş, neden bilmem. Tıpta da tek bir doğru yok anlaşılan, herşey göreceli. Doktora göre değişiyor. Her ekol her konuda farklı tavır sergiliyor, anlamadım bu işi

Hazır olarak hippin 12.ay sonrası için ürettiği bebe bisküvisinde yumurta da süt de yok. Dikkatimi çekmişti. Elma suyu var, şeker de yoktu sanırım. Bir de 7 tahıllı un var gene hippte. Kuzenim bisküvi yerine hazırladığı yiyeceklerine onu kullanmış. Denemek istersen, evde yaptığı bisküvisi olmayınca 7tahıllıdan katıyormuş. Ben de elimdeki bisküvi bitince 7 tahıllı undan almayı düşünüyorum.

Ben de genelde hipp yulaflı ya da hipp tahıllı çeşitlerini kullanıyorum. Onlarda süt yok. Dediğin bisküviye de bakacağım.

Ceviz fındık ve badem alerjen gıdalar olduğu için önermiyorlar. Kurutulmuş yiyecekler için aflatoksin dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…