2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

3 gundur gece uyku bastiriyor aglayasim geliyor, kanepelerde halilarda surunuyorum, bebek uyumamis oldugu icin lavaboya gidip yuzumu yikayip uykumu aciyorum mecburen, sonra kendime geliyorum. Kocam git yat ben uyuturum diyor ama guvenemiyorum, kaneoe tepelerinde ustu acik uyuyup kaliyorlar hasta edecek bebegi diye korkuyorum. Adet de olamadım 3 gundur sinirliyim bi tuhafim kendimi taniyamiyorum.

Alerjinin çok etkisinin olduğunu düşünüyorum çünkü 5 buçuk ay günde en az 20 defa kustu. Hangi bünye dayanır ki buna
Biz de alerjiden kusmaktan 2 ay ayni kiloda yerimizde saydik, alerjiyi fark edip doktora gidip bem perhize baslayinca kilo aldi.

Ben daha hic adet olmadım ondan midir bilmem icim disim şişti gece uykularimiz aylardır sapitik saat başı uyaniyoruz sanırım saymıyorum artık saate de bakmıyorum göğsüm açık uzerim açık uyuyorum genelde sabah kazık gibi uyaniyorum 6:30 da gün başlıyor en gec tabi okula giden bi oğlum ve birde kv var 3 öğün yemek yap sofra kur yika temizle çamaşır ütü sil süpür bide bunları bebekle yap delirmedim diye sukrediyorum :/

Canim bi yerde o yoktu, digerine de pazartesi gelcekmis.ne cok kiralayan varmis. Pazartesi kiralamis olcam
tecrubelerini benimle paylasir misin? bizimki pek emmiyor 2 3 haftadir.sutum azalacak diye endiseliyim. manuel pompa kullaniyordum. böyle olunca iyi cekememeye basladim. elektrikli aldim ondan da memnun kalmadim. gogsumu iyice bosaltacak bisey lazim. belki iyi bosaltabilirsem azalmasinin onune gecerim

Selam kızlar nasılsınız? Uzun zaman oldu görüşmeyeli :) Umarım herşey yolundadır 8 aylık olduk zaman ne çabuk geçmiş daha dün doğum belirtisi arıyoduk :) Öpüyorum sizleri ve bebişleri
Canim masallah ogluna :) sendeki durumlar neyse bizde de aynidir emin ol :)) bizde sizi opuyoruz ugra arada :)

Selam kızlar nasılsınız? Uzun zaman oldu görüşmeyeli :) Umarım herşey yolundadır 8 aylık olduk zaman ne çabuk geçmiş daha dün doğum belirtisi arıyoduk :) Öpüyorum sizleri ve bebişleri
hoşgeldin canim. oglun yakisikli bir delikanlı olmus. allah bagislasin sana. foruma gir musait oldukca. aslında hamile oldugum o snlari da ozledim. en çok da bebegimin karnimda hareket etmesini ozluyorum ara ara 2015 eylul anneleri formundaki hamile oldugum anlarin yszismalarini okuyorum. bir persembe sabahi saat sabah onda internet bssinda parti bile yapmisiz. miskamber kattina....onlar nerde ki...

Biz de alerjiden kusmaktan 2 ay ayni kiloda yerimizde saydik, alerjiyi fark edip doktora gidip bem perhize baslayinca kilo aldi.
geçmiş olsun.
Bizim de hiç kilo almıyordu. Diyetle birlikte biraz almıştı. Şimdi yine yerinde sekiyor. Bir aydır almamış. Bugün 7 aylık bir bebekle karşılaştık. Kızım onun yarısı kadar anca vardı. Daha önce aydaşıyla yan yana gelmemişti. O yüzden bu kadar fark olduğunu bilmiyorduk. Hemşire özellikle boy olarak geride demişti gerçi ama sağlık olsun diyelim. Allah başka dert göstermesin.

Aslında alerji çok farklı bir durum. İlk başlarda tepki vermeyebiliyor ama sonrada patlıyor. Bilmem bilir misiniz? Peniselin için alerji testi yapıp sonra devam ederler. Doktorla konuştum. Dediği 3tede çıkabilir 20de de çıkabilir ve çok da ciddi bir durumdur. Bu yüzden her iğnede kontrol edilmesi lazım aslında dedi. Alerji de böyle birşey. Bir arkadaşım 35 yaşından sonra metal alerjisi oldu. Değdiği bütün metal cisimler çatal kaşık dahil alerji yapıyordu. Bizim ailede çeşitli şekillerde alerji var ve alerji genetik bir durum. Bu yüzden de ben her zaman temkinli gidiyorum. O yüzden de doktor verme dediyse vardır bir bildiği. Sonuçta 1 yaşına 5 ay kaldı. Tostişte 1 yaşında yesin. Birşey olmaz. Geçen annem dokunmasa bile çilek verme alerjiyi tetikler dedi.

Bence bi tuhaflık yok Can'ım, hazırbulunuşluk diye biri var, ve her bebede farklı, benimki de geç yaptı.

Belki de dediğin gibidir. Ama normalde 7 aylık bebeğin gösterdiği tepkilerden pek bahsetmiyor ya ondan doktorla bir konuş dedim.

Olabilir. Alerji de bir etken. Ben buğday yulaf arpa ve çayır çimen polenlerine karşı alerjenim. İlkbaharda ölüyorum burun tıkanıklığından ve vücut ağrısından. Alerji ciddi yorgun düşürüyor ve vücutta ağrı yapıyor ama çok değil. Hep biryerlerim sızlıyor ilk ve sonbaharda. Aslında biraz masaj ve egzersiz işe yarayabilir. Geçen bir video seyrettim. Masaj bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş.

Normalde artık çok olmasa da kendi kendine oturabilmesi ve elleriyle kendini devrilmemek için desteklemesi lazım. Ben doktora dönmüyor ve reflüden dolayı yüzüstü pek koyamıyoruz nasıl olacak diye sordum 12 nisan da bana dediği oturma sıralama ve yürüme önemli bizim için dedi. O yüzden de dönme ve emekleme çok takılacak bir durum değil ama oturma önemli. Bazı bebekler emeklemeden sıralamaya başlıyor. Kimi hiç emeklemeden götün götün gidiyor ki kardeşim küçükken o şekilde hız bile yapıyordu.

Az önce de yazdım biraz masaj ve egzersiz yaptırın. Masaj bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş.

benbekleriniz gece uykusuna kacta yatiyor kizlar. ben engellemekbicin caba gostermesem aksam 6 da uyumak istiyor. zar zor yedi bucuga cektim. o da saatler birsaat ileri alindi da ondan. malum ramazan da geliyor. oruc acilacagi zaman bebe uyutmak zorunds kalacam. sabah da 5 bucukta ayaktayiz.

Aklım zekam hafızam ameliyat masasında kalmış gb hissediyorum ya sizde durumlar nedir? Hele ilk aylar biri bişey dediğinde ilk anda algılayamadığım bile oluyodu aval aval bakıyodum resmen
Ohhoo :) Ben de cozuttum. Ama geçen arkadaşım söyledi. Kadınların hamilelikte ve lohusalıkta beyinleri küçülüyormuş ve vücut devamlı endorfin salgılıyormuş. O yüzden de aptal gibi geziyormuşuz.

Eee nolcakmış peki düzelmiycekmiymişiz? ömrümün sonuna kadar hep böyle mi dolaşcam ben
Ohhoo :) Ben de cozuttum. Ama geçen arkadaşım söyledi. Kadınların hamilelikte ve lohusalıkta beyinleri küçülüyormuş ve vücut devamlı endorfin salgılıyormuş. O yüzden de aptal gibi geziyormuşuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…