2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Valla Dr disten dedi canım kan tahlillerinde bisey cikmadi kaka tahlili de yarın çıkacak bakalım ama buyuk ihtimal disten dedi zaten alt taraf özellikle cok kabarık

Valla Dr disten dedi canım kan tahlillerinde bisey cikmadi kaka tahlili de yarın çıkacak bakalım ama buyuk ihtimal disten dedi zaten alt taraf özellikle cok kabarık

Anladim. Uyur insallah ya. Kerem de öyle miydi?
Ayy keremin gözünü seveyim karnını doyur yatir 12 saat uyurdu bir kere emmek icin uyanirdi guclu ve dayanıklıydi mizmizlanmazdi herseye ağlamazdi hala da öyledir gerçi cok sakin ve Olgun bi cocuk ama bundan çekeceğimiz var belli

Geceleri uykusunu almis gibi uyaniyordu. Görüş alanindan ciktigimda cirliyordu. Simdi en azindan odadan ciktigimda agliyor. Onun disinda bi sıkıntısı olmadi pek.

Bu oğlan büyütmek ne zormuş ya 2 gündür anamı ağlattı ya çıkıyorsa çıksın artık bu diş ler yoksa ben kendi dislerimi söküp ona takacam ya

mukut31 , bebeem sizinde oldumu diş çıkarken böyle şeyler ya..
Bizde olmadı... Çok mızmızdı. Şakakları hafif sıcaktı. Sonra 2 gün arayla 2 diş birden çıktı. Ama doktor diş çıkarken 38-39 ateş olmaz, fakat ishal olabilir demişti. Çok şükür ateş de olmadı, ishalde... Genelde köpek dişleri çıkarken ishal ve ateş oluyor diyorlar...

Uyku duası, uykusuzluk problemi çekenler için okuması önerilen dualardır. Bazen aşırı sıkıntı, stres gibi nedenlerden uyku problemleri yaşanabilir. Yada kişilerde uyku uyuyamama gibi rahatsızlıkların bulunması tedavi bile gerektirmektedir. Uyku problemi yaşıyorsanız aşağıdaki dualar sayesinde derin ve rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) den Uyku Duası
Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyurdu;
Ey! uyumaya niyetlenen kimse yatağına uzan ve şöyle de:
  • '' Allah'ım, nefsimi Sana teslim ettim, bütün benliğimle Sana yöneldim.''
  • '' İşlerimi sana emanet ettim, sırtımı Senin kudretine dayadım.''
  • '' Senin rahmetinden ümitvârım, gazabından da korkuyorum.''
  • '' Senin dergahından başka ne iltica edebilecek bir yer var, ne de güvenilir bir mekan.''
  • '' Senin merhametine sığınıyor ve Senden eman diliyorum.''
  • '' Ve indirdiğin Kitab'a, gönderdiğin Peygamber'e (sav) imanımı ikrar ediyorum.''
Şayet bunu okuduğun gece ölecek olursan, fıtrat üzere (mü’mince) ölmüş olursun; eğer sabaha erersen, hayır bulursun.
* Buhârî, Daavât 7,9; Tevhid 34; Müslim, Zikr 56, (2710); Tirmizî, Daavât 76, (3391) ''
Uyku tüm hayatın düzeni gibidir. Uykusuz geçirilen bir günde kişide mutluluk, neşe, huzur olmamakla birlikte aşırı sinir görülebilir. Bu nedenle yaşamın en önemli gereksinimlerinden birisi uykudur. Uyku düzeni bozukluğunda, geceleri uykudan sık sık uyanıldığında ve uyku uyuyama gibi problemlerde aşağıdaki uyku duası ile yatağa yatmanızı öneriyoruz. Uyku duanızı okuyarak dalacağınız uyku size ve kalbinize rahatlık sağlayacaktır.

Uyku Duası
  • "Allahumme ğarati'n-nücûmü ve hedeetil uyûnu, ve ente Hayyün Kayyûmün lâ-te'hüzüke sinetün ve lâ nevmün, yâ Hayyü yâ Kayyûmü ehdi leyli ve enim ayni."
Anlamı
  • Allah'ım, yıldızlar söndü, gözler kapandı. Sen ise hayat sahibi, daima duran ve tutansın. Seni ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Ey Hay olan Allah'ım, Kayyûm olan Allah'ım, gecemi rahat kıl gözlerimi kapatıver.
Yukarıda vermiş olduğumuz iki uyku duası da uyumadan önce okunabilir. Kısa bir sürede gözlerinizin kapandığını ve rahat bir şekilde uyuduğunuzu, zamanla uyku sorunundan kurtulduğunuzu göreceksiniz. İyi uykular.

Bizimde 2-3 gündür hafif sıcak başı çok mızmız ya birde kendi derdimle uğraştigim yetmiyor bide eşimle uğraşıyorum, dün çocuğun ishalini durdurdum akşam üzeri baktım balkonda nektarin yediriyor oğlana ishal çocuğa şeftali verilirmi ya,profesör eşim bey ,birşey olmaz diyor sabaha kadar uyumadı iki kere kakasini yaptıYorgunluk,uykusuzluk herşey üstüme geliyor Allah sabır versin bana..

Bende ikinciden çeker miyim acep bi de acaba oglan dogurmaya devam mi edeceğim merak ediyorum

Bizde de o yer mi yemez mi sıkıntıları oluyor da Allahtan çoğu zaman söz dinliyor eşim. Olmazsa soğanın zarını çıkartıp dişetlerine sür o rahatlatır biraz bir de aslında karanfil iyi geliyor ağrıya. Ama bebeğe vermek ne kadar doğru olur. Ama sen emziriyordun değil mi? 10-15 tane karanfili ve 3-4 kabuk tarçını bohça yap temiz bir beze. Geceden suya koy sabaha kadar dursun. Sonra onu 1 litre suyla iyice kaynat. İyice kokusu ve tadı suya çıksın. İstersen bunu böyle de içebilirsin, hem sakinleştirir ve ağrıyı alır hemde sütü artırır. Bu Bursa'nın Lohusa şerbetidir. Ama biz bunun içine şeker de koyuyoruz. İster koy ister koyma içebilirsen.

Bende şu evi düzleyim tastamam hatme başlıcam Allah izin verirse dua için sağol deniycem bu gece inşallah..

Sağol canım Denerim mutlaka.

Oyyy kac gun kaldi tasinmana o ciksa aradan bari. Anacim birimiz anyada birimiz konyadayiz yardimci da olamiyoruz birbirimize.

mukut31 canım her gece ogluma okuyorum ayni kelimeler olmasa bile hep saglikli huzurlu uykular diliyorum ogluma bugün gündüz aglastik biraz 8 den beri uyutmaya calisiyoruz şimdi aglayarak uyandi babasi ilgileniyor zira hala barut gibiyim cocuga baktikca daha da sinirleniyorum yoruldum uykusuzum ne diye cocuk yaptim diyecek kadar ustelik

Oyyy kac gun kaldi tasinmana o ciksa aradan bari. Anacim birimiz anyada birimiz konyadayiz yardimci da olamiyoruz birbirimize.
Taşındık yavrum biz geçen cuma,çok zor oldu, oğlan alışamadı korkuyor hala evden yabancılık çekiyor ben desen geberdim ama bitti sükûr halılarımı bekliyorum yıkamaya verdim yarın gelir onları da serdimmi bitti gitti Allah a şükür.. Çok sağol Allah razı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…