amin sağol canımmGeçmiş olsun inşallah biranonce atlatır bebeisler hastalık döneminde kilo alamiyorlar benim kizimda kilo verdi hatta ateslendi ememedigi çok zor oluyor hastalıkları Rabbim başka dert vermesin
canim ben de catal ve suzgec kullandim ama bir gun esim eline pide berdi ve koca lokma bogazinda kalsi. boguluyordu az kalsin. korktu o zaman ve biraz kati olunca pek yemiyo. koekiyor herhalde. biz dekorkuyoruz açıkcasi. ama senin dediğin gibi denicem bakalim.Canım ben kizartmiyorum doktor hasla dedi, öyle yumuşak oluyor , yuvarlak küçük küçük yapıyorum verirken elimle hafif ezer gibi yapiyorum yiyor. Gün aşırı köfte yiyoruz Disimiz daha 4 gün oldu cikali ben öncede veriyordum çiğnemeyi biliyor, bence ver öğrensin tabi hiç katı birşey verdim mi bilmiyorum ben blendir falan hiç kullanmadim bazen gerekli olunca süzgeçten geçirdim genelde çatalla elle ezerek verdim
corbayi bile mi canimArkadaslar burada okuyorum bebekleriniz kuzu tandir kofte dolma ici bile yiyor benimki 28 eylül dogumlu 2 aydir daha tek kasik gecmedi bogazindan ne versenlm tukuruyor dil itme refleksinin gecmedigini dusunuyorum gelisimi geri kalicak diye de korkuyorum offf ilk cocugum da agzini acmazdi bu acıyor hevesle ama hepsi geri çıkıyor diliyle itince kalanini da tukure tukure cikariyor
Kızım kuzu tandıra bayıldı. Dün ona sebze çorbası yaptım, diliyle itip tükürdü. Kızım fena kabız. Dün eşimin işyerindeki bayan arladaşı kendi yemeklerinizin suyundan az ver, kabızlığını alır demişti. Güveç vardı dün yemekte. Eşim tabağında kalan son suyu kızıma verdi, yiyeceğini sanmıyorduk. Daha isterim diye ağladı. Benim elim yağlıydı, eşim aceleyle ona ısıttı ve yedi. Halbuki kendi çorbasını yememişti. Senin bebiş de verdiklerini beğenmiyor olabilir.Arkadaslar burada okuyorum bebekleriniz kuzu tandir kofte dolma ici bile yiyor benimki 28 eylül dogumlu 2 aydir daha tek kasik gecmedi bogazindan ne versenlm tukuruyor dil itme refleksinin gecmedigini dusunuyorum gelisimi geri kalicak diye de korkuyorum offf ilk cocugum da agzini acmazdi bu acıyor hevesle ama hepsi geri çıkıyor diliyle itince kalanini da tukure tukure cikariyor
Tamam cnm biraz daha böyle giderse gideyim. Kendimi iyi hissetmek istiyorum artk. Tşkkr ederimTatlım ben hepinizden önce cozutanlardanım hemde ne cozutmak...Kendimden geçiyordum ve şu anda bir ilaç kullanıyorum. Uyku yapmıyor, yorgunluk yapmıyor, kendimi oldukça mantıklı ve normal hissetmeye başladım ki ilaçtan önce çok olaylar oldu. Belki okumuşsıundur eski yazdıklarımı. Eğer emzirmiyorsanız, bence acilen yardım alın; çünkü insanın yaşam enerjisi bitince kendini hiçbir işe yaramaz, yetersiz ve açıkçası enayi gibi görüyor.
Aynı durumdayız dr 5. ay kontrolünde dişler gelecek dedi 7,5 y doldu neredeyse hala gelmedi. Uyku bölünmesi, iştahsıZlık zor. İshal olmadı ama olsaydı da olurdu sanki çünkü hep kabız gibi bu aralar. Geçen gün hiç yapmadı. Gecesi şişkinlikten kıvrandı resmen çok ağladı uyuyamadı falan yani hergün bi problem inşllh hepsi geçer Allah sağlık versin hepsine, hepimize...Bu oğlan büyütmek ne zormuş ya 2 gündür anamı ağlattı ya çıkıyorsa çıksın artık bu diş ler yoksa ben kendi dislerimi söküp ona takacam ya
Bu arada bi yerde okumuştum bu aylarda ayrılık korkusu başlarmış çoğu bebekte. Odadan çıkınca çıplık çıplığa ağlayabilirmiş. Bizde de durum aynı. Hatta 12. ay civarı zirve yaparmışUykusundan gözlerini pörtletip fizzah atarak uyanıyor odalarda yanlız durmuyor taşınma valla bir haller oldu Benimkine çok üzülüyorum haline..
Nasıl geçmiş cnm sınav?? Hakkınızda hayırlısı olsun inşllh başarılı olurAfiyet olsun canım :) benim büyük oğlumda sınavda cok heyecanlıydi sabah iyi gecer insallah
Gözünüz aydın cnm darısı başımıza bir an önceKızımın da ilk dişi çıktıaz önce annem farketti :)
Demekki 5 gecedir uykusuzluğun sebebi dişmiş
Saol canım :)Tamam cnm biraz daha böyle giderse gideyim. Kendimi iyi hissetmek istiyorum artk. Tşkkr ederim
Aynı durumdayız dr 5. ay kontrolünde dişler gelecek dedi 7,5 y doldu neredeyse hala gelmedi. Uyku bölünmesi, iştahsıZlık zor. İshal olmadı ama olsaydı da olurdu sanki çünkü hep kabız gibi bu aralar. Geçen gün hiç yapmadı. Gecesi şişkinlikten kıvrandı resmen çok ağladı uyuyamadı falan yani hergün bi problem inşllh hepsi geçer Allah sağlık versin hepsine, hepimize...
Bu arada bi yerde okumuştum bu aylarda ayrılık korkusu başlarmış çoğu bebekte. Odadan çıkınca çıplık çıplığa ağlayabilirmiş. Bizde de durum aynı. Hatta 12. ay civarı zirve yaparmış
Nasıl geçmiş cnm sınav?? Hakkınızda hayırlısı olsun inşllh başarılı olur
Gözünüz aydın cnm darısı başımıza bir an önce
Hadi gözünüz aydin :) insan bi tuhaf oluyor ama dimi :)Kızımın da ilk dişi çıktıaz önce annem farketti :)
Hayırlı olsun dişinizKızımın da ilk dişi çıktıaz önce annem farketti :)
Saolasın:) kesinlikle evet tarif edemeyeceğim bi duyguHadi gözünüz aydin :) insan bi tuhaf oluyor ama dimi :)
Amin Saolasın :)Hayırlı olsun dişiniz
Gözünüz aydın maşallah biz 1i çıkaramadan 3lediniz :)Bizim de bugün 3 . Dişimiz patladı
Ama benim kızım dayanamayıp erken gelenlerden, 35 haftalık , 4 gün sonra 9 . Ayını bitirecek inş :)Gözünüz aydın maşallah biz 1i çıkaramadan 3lediniz :)
Maşallah diyim cnm sana hayranım :)) ya ben korkuyorm eline bişey vermeye çünkü bilemiyorm daha doğrusu hep tedirgin oluyorm ama vermek istiyorm önce kendimi yenmem lazım sanırım. Hem bişeylerle uğraşırken 5-10 dk dinlenmiş olurum. Ama neler verebilirim?? Ya da yemek harici önüne su koymak gibi başka neler yapıyosunuz?? Oğlumun çok sıkılgan bi yapısı var oyuncaklardan falan hemen sıkılıyo devamlı farklı şeyler istiyo: kumanda,tlf,kendi ayakkabısı, bnm terliğim gibi... :) tabi bunları vermiyorum eline o zaman da çok kızıyo başka aktiviteler yapmamız lazım. Ceee oynuyoruz, hapşırma taklidi yapıyorm, konuşuyorum, gel babası, tel sarar vs gibi oyunlar da oynuyoruz, şarkı söylüyorum, göbek atıyorum, masaj yapıyorum falan ama başka şeyler de bulmam lazımKizlar icinizde bebeğe galeta veren var mi? Kemiriyor hirt hirt benimki.
MaşallahAma benim kızım dayanamayıp erken gelenlerden, 35 haftalık , 4 gün sonra 9 . Ayını bitirecek inş :)
Oy oy teşekkür ederim :) balon şişirip koyuyorum onune fazla sisirmiyorum onu seviyor. Sonra mandalla oynamayan çocuk mu olur dedim mandal sepetini koydum önüne. Avuc avuç boşaltıyor veya direk bosaltiyor tekrar dolduruyorum. Rulokat kutusu oluyor ya ona hoo hoo bagiriyorum sende yap diyorum yapiyor :) ilk basta nefes alip veriyordu bilemiyordu :)) sonra bu aylarda yuvarlanma ve ziplama olgusunu ogrenmelilermis. Piknik icin aldigimiz ama kullanamadigimiz topumuz vardi onu ziplatiyorum ona dogru yuvarliyorum esimle atip tutuyoruz :) alkisi ogrendik arada alkisliyoruz. Örümcek büyük kurtarici oldu zaten pesimden kosup duruyor :)Maşallah diyim cnm sana hayranım :)) ya ben korkuyorm eline bişey vermeye çünkü bilemiyorm daha doğrusu hep tedirgin oluyorm ama vermek istiyorm önce kendimi yenmem lazım sanırım. Hem bişeylerle uğraşırken 5-10 dk dinlenmiş olurum. Ama neler verebilirim?? Ya da yemek harici önüne su koymak gibi başka neler yapıyosunuz?? Oğlumun çok sıkılgan bi yapısı var oyuncaklardan falan hemen sıkılıyo devamlı farklı şeyler istiyo: kumanda,tlf,kendi ayakkabısı, bnm terliğim gibi... :) tabi bunları vermiyorum eline o zaman da çok kızıyo başka aktiviteler yapmamız lazım. Ceee oynuyoruz, hapşırma taklidi yapıyorm, konuşuyorum, gel babası, tel sarar vs gibi oyunlar da oynuyoruz, şarkı söylüyorum, göbek atıyorum, masaj yapıyorum falan ama başka şeyler de bulmam lazım
Sizler neler yapıyosunuz kızlar hem hoşuna giden hem de eğitici olan şeyler??
çooook sevindim. darisi başımıza canim. biz de uyumuyoruz. bize de dua et de biz de kurtulalim...Kızımın da ilk dişi çıktıaz önce annem farketti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?