2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Geçmiş olsun inşallah biranonce atlatır bebeisler hastalık döneminde kilo alamiyorlar benim kizimda kilo verdi hatta ateslendi ememedigi çok zor oluyor hastalıkları Rabbim başka dert vermesin
amin sağol canımm

canim ben de catal ve suzgec kullandim ama bir gun esim eline pide berdi ve koca lokma bogazinda kalsi. boguluyordu az kalsin. korktu o zaman ve biraz kati olunca pek yemiyo. koekiyor herhalde. biz dekorkuyoruz açıkcasi. ama senin dediğin gibi denicem bakalim.

Arkadaslar burada okuyorum bebekleriniz kuzu tandir kofte dolma ici bile yiyor benimki 28 eylül dogumlu 2 aydir daha tek kasik gecmedi bogazindan ne versenlm tukuruyor dil itme refleksinin gecmedigini dusunuyorum gelisimi geri kalicak diye de korkuyorum offf ilk cocugum da agzini acmazdi bu acıyor hevesle ama hepsi geri çıkıyor diliyle itince kalanini da tukure tukure cikariyor

corbayi bile mi canim

Kızım kuzu tandıra bayıldı. Dün ona sebze çorbası yaptım, diliyle itip tükürdü. Kızım fena kabız. Dün eşimin işyerindeki bayan arladaşı kendi yemeklerinizin suyundan az ver, kabızlığını alır demişti. Güveç vardı dün yemekte. Eşim tabağında kalan son suyu kızıma verdi, yiyeceğini sanmıyorduk. Daha isterim diye ağladı. Benim elim yağlıydı, eşim aceleyle ona ısıttı ve yedi. Halbuki kendi çorbasını yememişti. Senin bebiş de verdiklerini beğenmiyor olabilir.

Tamam cnm biraz daha böyle giderse gideyim. Kendimi iyi hissetmek istiyorum artk. Tşkkr ederim

Bu oğlan büyütmek ne zormuş ya 2 gündür anamı ağlattı ya çıkıyorsa çıksın artık bu diş ler yoksa ben kendi dislerimi söküp ona takacam ya
Aynı durumdayız dr 5. ay kontrolünde dişler gelecek dedi 7,5 y doldu neredeyse hala gelmedi. Uyku bölünmesi, iştahsıZlık zor. İshal olmadı ama olsaydı da olurdu sanki çünkü hep kabız gibi bu aralar. Geçen gün hiç yapmadı. Gecesi şişkinlikten kıvrandı resmen çok ağladı uyuyamadı falan yani hergün bi problem inşllh hepsi geçer Allah sağlık versin hepsine, hepimize...

Uykusundan gözlerini pörtletip fizzah atarak uyanıyor odalarda yanlız durmuyor taşınma valla bir haller oldu Benimkine çok üzülüyorum haline..
Bu arada bi yerde okumuştum bu aylarda ayrılık korkusu başlarmış çoğu bebekte. Odadan çıkınca çıplık çıplığa ağlayabilirmiş. Bizde de durum aynı. Hatta 12. ay civarı zirve yaparmış

Afiyet olsun canım :) benim büyük oğlumda sınavda cok heyecanlıydi sabah iyi gecer insallah
Nasıl geçmiş cnm sınav?? Hakkınızda hayırlısı olsun inşllh başarılı olur

Kızımın da ilk dişi çıktı az önce annem farketti :)

Demekki 5 gecedir uykusuzluğun sebebi dişmiş
Gözünüz aydın cnm darısı başımıza bir an önce

Saol canım :)

Kizlar icinizde bebeğe galeta veren var mi? Kemiriyor hirt hirt benimki.
Maşallah diyim cnm sana hayranım :)) ya ben korkuyorm eline bişey vermeye çünkü bilemiyorm daha doğrusu hep tedirgin oluyorm ama vermek istiyorm önce kendimi yenmem lazım sanırım. Hem bişeylerle uğraşırken 5-10 dk dinlenmiş olurum. Ama neler verebilirim?? Ya da yemek harici önüne su koymak gibi başka neler yapıyosunuz?? Oğlumun çok sıkılgan bi yapısı var oyuncaklardan falan hemen sıkılıyo devamlı farklı şeyler istiyo: kumanda,tlf,kendi ayakkabısı, bnm terliğim gibi... :) tabi bunları vermiyorum eline o zaman da çok kızıyo başka aktiviteler yapmamız lazım. Ceee oynuyoruz, hapşırma taklidi yapıyorm, konuşuyorum, gel babası, tel sarar vs gibi oyunlar da oynuyoruz, şarkı söylüyorum, göbek atıyorum, masaj yapıyorum falan ama başka şeyler de bulmam lazım
Sizler neler yapıyosunuz kızlar hem hoşuna giden hem de eğitici olan şeyler??

Ama benim kızım dayanamayıp erken gelenlerden, 35 haftalık , 4 gün sonra 9 . Ayını bitirecek inş :)
Maşallah :)
Biz 7,5 doldurcaz henüz. Ya zaten illa hemen çıksın diye bi telaşım yok açıkçası vakti gelince çıkar zaten de ama gelmek üzere 2 aydır baş göstermedi. uykusuzluk, iştahsızlık, huysuzluk geçsin diye istiyorum :/

Oy oy teşekkür ederim :) balon şişirip koyuyorum onune fazla sisirmiyorum onu seviyor. Sonra mandalla oynamayan çocuk mu olur dedim mandal sepetini koydum önüne. Avuc avuç boşaltıyor veya direk bosaltiyor tekrar dolduruyorum. Rulokat kutusu oluyor ya ona hoo hoo bagiriyorum sende yap diyorum yapiyor :) ilk basta nefes alip veriyordu bilemiyordu :)) sonra bu aylarda yuvarlanma ve ziplama olgusunu ogrenmelilermis. Piknik icin aldigimiz ama kullanamadigimiz topumuz vardi onu ziplatiyorum ona dogru yuvarliyorum esimle atip tutuyoruz :) alkisi ogrendik arada alkisliyoruz. Örümcek büyük kurtarici oldu zaten pesimden kosup duruyor :)
Yemek konusuna gelince. Bogmayacak agzinda eriyecek seylerle baslayabilirsin. Bebe biskuvisi ekmek kabugu salataligi uzunlamasina ikiye bölüp veya ortadan ikiye kirip veriyorum eme eme icini yiyiyor.bardaga az su koyup veriyorum kendi icsin diye kah döküyor kah iciyor. Muzun ucunu aciyorum hafif emerek yiyiyor. Cecil peyniri veriyorum onu da iyi kemiriyor. Cipsten az kalin meyve kesiyorum bogma etme tehlikesi olmuyor o zaman oyle veriyorum veya meyve suzgecu ile.Baslarda mama sandalyesine oturt gözlemle. Agzina fazla gelince atiyorlar veya öguruyorlar. Bir iki bigazina gacti aldik parmagimla hemen.
Bir bebek dogurduk ama bir anne de dogdu onlarla. Bizde buyuyoruz öğreniyoruz. Yoluna giriyor zamanla. Sadece az cesaret ve destek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…