2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Benimki ev temizligi yemek bebis bakimi herseyi yapar hele yemek hatta gecen bi soru vardi en iyi böregi kim yapar diye eşim dedim o derece ama yirgun olunca elleşmiyorum iste. Ama istisnasiz her haftasonu kahvalti ona ait
Dilinizi ısırın, poponuzu cimcirin Annem olsa böyle derdiBenimki temizlik ve yemek harici herşeyime yetişmeye çalışır Allah razı olsun buna da şükür

mukut31 naptınız yoğurt krizini aşabildinizmi?Bizimki de hiç yemek yemiyor öyle üzgünüm kinasil başedicem onuda bilmiyorum.. Sadece meme emiyor.

.
Ne mutlu sana yaa. Eminim 4 çocukla çok çok çokkk zor zamanlar geçirmişsindir ama eşin sana hafifletmiştir. Bnmki hep yoğun hep işleri var tamam gerçekten öyle de bana faydan yok çok fazla. Öyle işte...
canim esim ve ailesi super insanlar.hem beni okuttular hem bebelerime baktilar.

mukut31 naptınız yoğurt krizini aşabildinizmi?Bizimki de hiç yemek yemiyor öyle üzgünüm kinasil başedicem onuda bilmiyorum.. Sadece meme emiyor.

Sabah 120 cc mama içiyor 7 gibi sonra 9-10 gibi yumurtanın sarısını ıhlamurla ezip birazda yoğurtla 1-1,5 yemek kaşığı karıştırıp veriyorum. Şu anda yoğurtta ölçümüz yoğurt makinesi şişeleri. Azıcık peynir yiyiyor. birkaç küçük lokma da ekmek veriyorum. Öğle bazen yumurtanın geri kalanıyla yoğurdun geri kalanını yiyiyor. saat 2 gibi gene az mama içiyorBazen de meyve veriyorum ama onu daha çok yeni yemeğe başladı. Çiğ elma armut püresi yemiyor. O yüzden buharda haşlayıp süzgeçten geçirip veriyorum. Bugün muzu geri kalan yoğurtla az karıştırdım. Bir de hippin kavanoz mamasıyla benim püreyi elma armut ve çiğ muz az az karıştırıp verdim. Akşam üstü tarhana, yayla, sebze çorbaları veriyordum. ilk defa kabak çorbası verdim, içti. İçine kabak sarımsak taze soğan ve arpacık soğan yarım havuç papates yoğurt yumurta ruşeym ve kepekli ve ruşeyimli tam buğday unu ve tereyağ, kıyma, dereotu ve taze nane koydum. Tuzsuzu bile çok lezzetliydi. Eşim kabak ağzına sürmez, o bile içti tuzlayıp... Bazen ağzını bir mühürlüyor. Nuh diyor,peygamber demiyor. Güldürmrye çalışsak da ağzına birşey gireceğini öğrendi. Gülümsüyor ama gene de ağzını açmadan... Yoksa hep açık ağızlıdır :) Akşam da mama içiyor ama içtiği mamanın ölçüsünü yediği çorbaya göre ayarlıyorum. Gece de mama veriyorum

Dilinizi ısırın, poponuzu cimcirin Annem olsa böyle derdiBenimki temizlik ve yemek harici herşeyime yetişmeye çalışır Allah razı olsun buna da şükür
Diyorum zaten ben senden raziyim Allah da senden razi olsun diye. Allah basimizdan rksik etmesin sukur onlari verene :)
Not:Alimden zalim zalimden alim bendeki...

.

kv konusunda yine diyorum ki super insan. oysa kendi anem hep disrda seyirci kaldı. Halbuki annnem okumuş çalışmış emekli olmuş medeni bir insan dersiniz ama alakasi yok. annemle hic anlasamam. ozellikle ucuzlerin bakiminda hic destek olmadi esin ek is yapti bebekler gunde bir kutu mama yuyordu. bir paket bez gidiyordu bakici parasi ev kirasi ben uni okuyordun..annemden paa istedigimde kocan baksin mecbur bakmaya derdi. simdi gene ayni sayılır. biraz fark var o da kiz tip olarak ananeye cok benziyor da o yuzden. huyu benzemez insallah. ama biraz benzicek gibi. cok asabi. aksi bir kiz. ucuzlerden daha fazla yoruyor beni.

Bebeklerde uyku düzeni 10. haftadan itibaren oturtulmaya başlanabilir. Ancak altıncı aydan sonra tam düzen oturur. Bunun sebebi altı aya kadar bebekler kendi kendilerini sakinleştirme yetisine sahip olmamalarıdır. Türkiye’nin ilk Uyku Danışmanı ve Uyku Koçu Seride Samurkaş, uyku ritüeli ve bebeklerin uykuya geçiş aşamalarını anlattı.
Uyku ritüeli ne demektir?
Bebeklere her akşam yatmadan önce yaşına uygun bir uyku ritüeli oluşturmak gerekir. Her akşam aynı şeyleri uyku öncesi tekrar etmek, uyku saatinin geldiğini anlamasına yardımcı olur. Banyo yaptırma, masaj yapma, yatmadan önce bir hikaye okuma, diş fırçalama gibi örnekler çoğaltılabilir. Ancak bunlardan banyo yapma ve diş fırçalama haricindekiler bebeğin odasında, bebeği yatıracak kişi tarafından yaptırılmalıdır. Bu sırada bebek dışarıdan gelen uyaranlara maruz kalmamalıdır. Yatmasına yakın saatlerde hareketli oyunlar oynamak, uyarıcı etkiler yaratmak da doğru değildir.
Uykuya geçiş aşamaları nelerdir?
Öncelikle bilinmesi gerekir ki bebeklerin gece uykuya dalmakta zorluk çekmesi, gece boyunca sık sık uyanması aslında aşırı yorgunluktan kaynaklanır. Bütün insanlarda, bebekler ve çocuklar dahil, aşırı yorgunluk durumunda, böbrek üstü bezleri kortizol denilen bir hormon salgılar. Bu adrenalinden daha keskin bir hormondur. Geceleri cin gibi uyanan ve uyumakta zorluk çeken çocuklar bu hormonun etkisindedirler. Bu nedenle bebeğinizi aşırı yorgunluk durumuna geçmeden yatırmanız gerekir. Seride Samurkaş, uykuya geçiş aşamalarını ise şöyle anlatıyor;
Uykuya geçişte 4 aşama vardır.
1- Ağlama aşaması: Küçük bebekler ağlar, büyükler ise konuşarak sıkıntısını belli eder.
2- Gergin olma hali : Örneğin çocuk ellerini ovuşturur, ayaklarını yatağa vurur, bazı benzer hareketler yapar.
3- Cin gibi olma aşaması: Bu aşamada çocuk hiç uyumayacak zannedebilirsiniz ama aslında uykuya yakınlaşmaktadır.
4- Yarı uykulu yarı uyanık olma aşamasıdır.
Her çocuk kendi kendine uyumayı öğrenebilir mi?
Aslında her çocuk hastalık ve başka tıbbi durumlar hariç, kendi başına uyumayı öğrenebilir. Ama biz onlara farklı şekilde uyumayı öğretiriz. Uyku düzeni eğitimi verirken en önemli adım annenin kararlı ve tutarlı olmasıdır, başlamak için doğru zaman ise annenin hazır olduğu zamandır. Evdeki stres, gerginlik bebeğin uykusunu direkt etkiler bu nedenle uyku düzeni eğitimi verilirken hem annenin hem de evdeki ortamın gerginlikten uzak olması gerekir.

Cnm oğlum çok iştahlıydı sonra kesildi çok üzüldm. Aslında kilosu yerindeydi ama ister istemez yemeyince üzülüyorsun. Sevdiği hiç bişeyi yemedi. Sonra 1 gün yiyip 3 gün yemiyodu bi süre öyle gitti. Şimdi dişler çıktı iştah eskiye döndü onun etkisi oldu bizde çok bi de havalar ısındığı için olduğunu düşünüyorum. İnşllh senin oğluş da yer güzel güzel

.

Maşallah diyelim. Bn de üniv. 1.sınıf bitince evlendim. Evliyken okudum Allah eşimden razı olsun. Kv "siz yapın çocuk. Bn bakarım sen okuldayken" falan diyodu. Allaha şükür kimsenin aklına uymadım yoksa okuyamazdım. Srn de anneden yana şanssızmışsın napalım kader demeli. Bebişin huyu da güzel olur inşllh. Bnmki de çok asabi huysuz ve çatık kaşlı çoğu zaman. Aynı kp e benziyo huyu. Bn de değişecek diye umut ediyorum inşllh yani :/

Arkadaşlar ben 5gunlugune eşimin yanına gidicem sehir dışında çalışıyor apart otelde kalıyor oğluma şimdi sebze çorbası yaptım küçük kavanozlara koydum hipp kavanoz mamasindan alırız dedi ama eşim içim rahat etmedi başka ne yapabilirim yogurtta götürecem kahvaltı olarak ne yedirebilirim ya eşimin yanında olmak istiyorum ama oğlum için kafam çok karıştı emiyor bu arada

Diş ağrısına çözüm önerecek olanınız var mı? Ne sabrım ne gücüm kaldı.. Son 3 gündür tavan yaptı huysuzluğu oğlumun.. Eline ne geçirse büyük bir gayretle diş etlerine sürüyor. Elletmiyor ama yanlış hissetmediysem üst damakta ön 2 diş kabarmış baya, hatta biri sivri gibi geldi ama dediğim gibi ne ağzını açıyor ne elletiyor göremiyorum da.. Eşim de ben de haftasonundan birşey anlamadık. Normalde sakin ve mutlu bir bebekti oğlum ama huy değiştirdi resmen 180' döndü.. Uyutamıyorum, uyutsam da ukusundan ağlayarak uyanıyor.. Deli gibi uykum var ve oturup ağlayasım var..

Ölü doğum yapan arkadaşlar rabbim tekrar aynı acıyı yaşatmasın, evlatlarımızla sınamasın inşallah. Hamileliğimiz sırasında da aynı konu açılmıştı. Eylül annelerinden kaybı olan çoktu. bebeem benim de oğlum abisinin adıyla çook seviliyor. Ben de 21.haftasında kaybetmiştim oğlumu. Ölü doğum yazınca 2 kelime kısacık ama ne kadar çok acı dolu.. Ve benim de en çok amcam canımı yakmıştı. Bir çift söz ne kadar can acıtabilir o zaman görmüştüm. Ama hep şöyle düşündüm yaşadığım bir imtihandı, en ağırlarındandı. Canımı yaktılar; sustum. Rabbimden gelene isyan etmemek için de çabaladım. Elimden geleni, üstüme düşeni yapmaya çalıştım. İnşallah kazananlardan olmuşuzdur.. Onlar da benim imtihanımdan imtihan oldular ama canımı çook yaktılar. Rabbime havale ettim, içimden geçen tüm kötü dilekleri bastırıp rabbime havale ettim. Yaralıyken dilimden dökülen dualar kabul olursa diye korktum sustum. Ama ne gözyaşımla mutlu olanı ne de acımla dalga geçeni hayatımda görmek istemiyorum, görmüyorum da. Onlar düşünsün hesabını verirken. Çok şükür rabbim acımızdan sonra en güzel mükafatı evladımızı verdi. "Ölen bebekler büyümek için annelerini bekler" diye bir söz okumuştum. Ahirette de onları büyütürüz inşallah :)

Can'ım kısa süreli olduğu için tahıllı kaşık maması alabilirsin kahvaltı için olanlarından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…