2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

biz kaç gündür hatta haftadır çekiyoruz gaz değil diş çıkmıyo kontrolleri normal ama huysuz bir kız bebesi surekli ağlayan bağıran
Bende diş mi gazmı ikisinin arasında kaldım o yüzden ilk önce gaz damlasını veriyorum emziriyorum,sonra damaklarına diş jeli sürüp uyutuyorum güzelce uyuyor iki gündür..
biz kaç gündür hatta haftadır çekiyoruz gaz değil diş çıkmıyo kontrolleri normal ama huysuz bir kız bebesi surekli ağlayan bağıran yemeyen yoruldumm

Allah dağına göre kar verirmiş,sende bu güç var demekki ki Allah sana bu evladıda verdi..İlk bir iki yıl zor geçiyor ama sonrası refah inşallah.. Genç yaşta 3 çocuğun kocaman olmuş olacak..Benim üçüncü 35 de geldi 5 sene evvel yapsaydim şimdi bende rahattım..

Eğer yakınlarında sana yardımcı olacak ,destek olacak ,yükünü hafifletecek birileri varsa eş, dost,akraba hemen yap tavsiye ederim ama benim gibi gurbetçiysen bir başinaysan ana sınıfını bekle derim..
annem var kızımada annem bakıyo gülnaz 2 yasına gelsin hamile kalsam dogdu ızınler derken kres yası gelir o benimle krese gelir Allah nasip ederse ıkıncıyıde anneme bırakırız dıye düşünüyorum tabıkı plan bize gore rabbım ne yola koyduysa o saglıklı hayırlı omur nasip etsin cümlemizin yavrularına benimde bir kaybım var 9 haftalık kalbi durdu alındı sağlıklı olsunda

Benimki 9 a girdi hala çıkmadı ama dişten dir koca insanların bile bir 20 lık dişi çıkıyor dayanamıyor gidiyor aldırıyor, onlar daha Minnacık nasıl dayanıyorlar ,sadece 2 diş değil bütün dişlerini hazırlıyor vücutları Allah onlarada güç versin..İşleri çok zor..

Oh ne güzel çok şanslı sın..

Bende diş mi gazmı ikisinin arasında kaldım o yüzden ilk önce gaz damlasını veriyorum emziriyorum,sonra damaklarına diş jeli sürüp uyutuyorum güzelce uyuyor iki gündür..

Hangi diş jelini ne kadar ve kaç kere kullanıyorsunuz diye sorsam? Bir de bu diş jelleri hani uyuşturuyormuş ya içerisindeki madde zararlımıdır diye araştıran oldu mu

Maşallah rabbim hayırla kucağına almayı nasip etsin inşallah :) ben de bi cesaret ediyorum bi korkuyorum :)

Hangi diş jelini ne kadar ve kaç kere kullanıyorsunuz diye sorsam? Bir de bu diş jelleri hani uyuşturuyormuş ya içerisindeki madde zararlımıdır diye araştıran oldu mu
Calgel var birde arkadaşımın doktoru dentinox yazmış diş doktorları tavsiye ediyormuş ondanda aldırdım yatmaya hazırlanırken akşam sürüyorum yetiyor..Zararını bilmiyorum diğer iki kızımda da kullandım bir zararını görmedim içinde paraben falan yok..Ben birde en çok antiseptik özelliği içinde sürüyorum herşeyi yalıyor bisküvi falan kemiriyor damakları çiziliyor bir ara sürmedim geçen hafta ishal oldu..Çizilen yerlerden mikrop alıyor diye düşünüyorum.. Kremi surunce ertesi gün damaklarının kızarık lığı geçiyor.. Doktoruna bir Danış istersen..Ben yanlış yönlendirmek istemem.

Aile hekimi olan kuzenim de birsürü ilaç ismi saydı dün bana ama oğlum o kadar ağlıyordu ki detaylı konuşamadım.. Şu an yazdıkların çoook yardımcı oldu bana, allah razı olsun kendi doktoruna randevu alamadım, başka doktora da götürmek istemiyorum çünkü (tadımlık ek gıdaların haricinde) sadece emiyor olmasına rağmen maşallahı var biraz tombik bir bebek oğlum Ve ben bu bebek çok şişman söylemlerinden bıktım. Biri kalkıp bana az emzirmemi söylemişti, o son oldu. O yüzden tecrübeli olanlarınıza danışmak istedim.

Bende bıktım inan dikkat et çok emzirme falan diyenleri benim oğlumda tombiş biraz hatta bir kaçı biraz hareket ettir diyenler bile oldu oğlum çok hareketli maşallah ama uyku saati falan olunca çocuk miymiz ve durgun oluyor ona istinaden söylediler sinir oluyorum

Faydam olduysa ne mutlu bana,anne sütüyle alınan hiç bir kilo zararlı değildir.Benim ortanca kızım 1 yaşını 12-13 kilo ile bitirmişti etleri boğum boğum du kuzum benimbilezigi bileğinde kayboluyordu ,şimdi 10 yaşında çubuk krakerim diye seviyorum hem boylu hem çok zeki anne sütünden âlâ gıda yok.. Hiç umursama kıskançlıktan öyle söylüyorlardır..Aynı sütümü şimdi oğluma veriyorum 9 kilonun üstüne çıkmıyor.Kilolu bebek çok nazar alır çok kiloda istemiyorum ama bari ayda 500 gr alsaydı bu ay sadece 300 gr almış çok üzüldüm..

Benim kızım da tombik ne var bunda ne güzel işte maşallahları var. Şimdi boyu uzadı hareketlendi tombiklik gitti biraz. 70 cm 8.5 kg

Hem de çok faydan oldu, teşekkürler Maşallahı varmış senin kızının benim oğlum da 8,5 aylık oldu şu an ve 7.ayki kontrolünde 11,5 kiloydu. Yani aslında haklılar birazcık şişman hatta göbeğinden dönemiyordu şimdi şimdi dönmeye başladı, sıralamaya başladığında aynı zamanda dönmeye başlamış bi oğlum var yani ama anne sütü alıyor, öyle düzenli bir ek gıda öğünü yok. Zaten ne yedirsem illa üstüne anne sütü istiyordu kendi doktorumuz da madem anne sütü istiyor, gittiği yere kadar anne sütü ana besinimiz olacak dedi. Yemeğe oturmadan emziriyorum tam doymadan bırakıyorum, masada da yoğurtmuş çorbaymış yemekmiş az az veriyorum. Bana istese de anne sütü verme, illa kahvaltısını yaptır yok ara öğün şunu ver üstüne 2 saat kesinlikle emzirme diyen doktorlar da oldu. Şehirdışındaydık mecbur bulduğumuz doktora gitmiştik; dönememesine sıkıntı olur dedi, oturunca göbeğinden geriliyordu böyle geriye kaykılarak oturuyordu birkaç ay önce ona bile problem olabilir demişti ya.. Bazen anlamıyorum doktorları, bazı konularda anne tecrübesi çok daha doğru yönlendirebiliyor. Şu an dişten olduğundan eminim huysuzluğunun, acaba desem doktorunu zorlardım :)

Benden hoslanmayan, mesafeli oldugum icin beni begenmeyen, ayni ortamda bulundugumuz zaman mutlaka caktirmadan bana laf sokan kocamin annesi ve akrabalari etimden sutumden yunumden faydalanmaya karar vermis gibi neden bana yaklasmaya başladılar...?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…