17 haftalıktı. AminNe kadarlıklardı Can'ım? Çok çok geçmiş olsun, Allah bebeğine sağlıklı ömür versin inş
Taze soğan, pırasa ve kuru soğanın zarını çıkarıp eline vermeyi yada sokup kaşımayı denesen. Tek çare bunlarDiş ağrısına çözüm önerecek olanınız var mı? Ne sabrım ne gücüm kaldı.. Son 3 gündür tavan yaptı huysuzluğu oğlumun.. Eline ne geçirse büyük bir gayretle diş etlerine sürüyor. Elletmiyor ama yanlış hissetmediysem üst damakta ön 2 diş kabarmış baya, hatta biri sivri gibi geldi ama dediğim gibi ne ağzını açıyor ne elletiyor göremiyorum da.. Eşim de ben de haftasonundan birşey anlamadık. Normalde sakin ve mutlu bir bebekti oğlum ama huy değiştirdi resmen 180' döndü.. Uyutamıyorum, uyutsam da ukusundan ağlayarak uyanıyor.. Deli gibi uykum var ve oturup ağlayasım var..
Yiyecekleri nakil ederken çok fazla dışarıda kalmasına izin verme. Hatta soğutucu termos çantan varsa ona koy. Çünkü bebek mamalarını fazla dışarıda tutmayın diyor uzmanlar ve aynı yemeği 2 günden fazla vermeyin diyor. Şu anda kapalı olduğu için hippin mamaları daha güvenli gibi geldi banaCan'ım kısa süreli olduğu için tahıllı kaşık maması alabilirsin kahvaltı için olanlarından.
Valla benim ev laboratuar gibi yer gibi olduğunda 5-10 dk ara ile aklıma gelen birbirine uygun gıdaları denemeye çalışıyorum. Midesini bulandırmadan. Genelde diş zamanı yemekten kesiliyorlar. Yukarıda çok uzunmuş gibi görünen listeyi bir araya getirdiğinde 1 çorba kasesini bile doldurmuyor da işte bununla teselli oluyorum. Az önce yumurtası vardı vereyim dedim. Yoğurtla yoğurda ağzını açıyor yumurtayı görünce burun kıvıryor ya renginden mi anlıyordur nedirMaşallah canım ne güzel
AminnnKabus gibi bir gece geçirdim dişi patladı sonunda sabah. Ama bu gece neler cektigimi bir ben bilirim bir de Allah.
Bebeklerinizin dişleri çıkarken hepinize sabır diliyorum
Emzirmeye devam et. Mama sadece tadımlık şimdilik hele ki emiyorsa... Bebiş yürümeye başlayınca zaten kilo verecek...Aile hekimi olan kuzenim de birsürü ilaç ismi saydı dün bana ama oğlum o kadar ağlıyordu ki detaylı konuşamadım.. Şu an yazdıkların çoook yardımcı oldu bana, allah razı olsunkendi doktoruna randevu alamadım, başka doktora da götürmek istemiyorum çünkü (tadımlık ek gıdaların haricinde) sadece emiyor olmasına rağmen maşallahı var biraz tombik bir bebek oğlum Ve ben bu bebek çok şişman söylemlerinden bıktım. Biri kalkıp bana az emzirmemi söylemişti, o son oldu. O yüzden tecrübeli olanlarınıza danışmak istedim.
Doktorumun söylediği desteksiz oturabiliyor mu, sıralayabiliyor mu yürüyebiliyor mu? Diğerlerine takılma her bebek dönmez, emeklemez dediHem de çok faydan oldu, teşekkürlerMaşallahı varmış senin kızının benim oğlum da 8,5 aylık oldu şu an ve 7.ayki kontrolünde 11,5 kiloydu. Yani aslında haklılar birazcık şişman hatta göbeğinden dönemiyordu şimdi şimdi dönmeye başladı, sıralamaya başladığında aynı zamanda dönmeye başlamış bi oğlum var yani ama anne sütü alıyor, öyle düzenli bir ek gıda öğünü yok. Zaten ne yedirsem illa üstüne anne sütü istiyordu kendi doktorumuz da madem anne sütü istiyor, gittiği yere kadar anne sütü ana besinimiz olacak dedi. Yemeğe oturmadan emziriyorum tam doymadan bırakıyorum, masada da yoğurtmuş çorbaymış yemekmiş az az veriyorum. Bana istese de anne sütü verme, illa kahvaltısını yaptır yok ara öğün şunu ver üstüne 2 saat kesinlikle emzirme diyen doktorlar da oldu. Şehirdışındaydık mecbur bulduğumuz doktora gitmiştik; dönememesine sıkıntı olur dedi, oturunca göbeğinden geriliyordu böyle geriye kaykılarak oturuyordu birkaç ay önce ona bile problem olabilir demişti ya.. Bazen anlamıyorum doktorları, bazı konularda anne tecrübesi çok daha doğru yönlendirebiliyor. Şu an dişten olduğundan eminim huysuzluğunun, acaba desem doktorunu zorlardım :)
Kesin birşey vardır. Çalışıyor musun? Ya kocandan ya da senden birşey isteyeceklerdir. Şirinlik yapıyorlardır.Benden hoslanmayan, mesafeli oldugum icin beni begenmeyen, ayni ortamda bulundugumuz zaman mutlaka caktirmadan bana laf sokan kocamin annesi ve akrabalari etimden sutumden yunumden faydalanmaya karar vermis gibi neden bana yaklasmaya başladılar...?
E görünüyor uçlarıüst dudağını içeri çekip emiyodu kaç zamandır, oymuş derdi
Doktorumun söylediği desteksiz oturabiliyor mu, sıralayabiliyor mu yürüyebiliyor mu? Diğerlerine takılma her bebek dönmez, emeklemez dedi
Kadın buzdolabı nasıl yerleştirilir diye konu açmış,yeminlen okurken yoruldum yaben saçımı bile banyodan banyoya tarıyorum, kadın pazardan getirdiği herşeyin posetini değiştirip sirkeli suda bekletip öyle yerleştiriyormuş..Vay anam eğer o kadınsa ben neyim Aklimda deli sorular
Tutunup yürümeye çalışmak yada tay tay durmakSiralamak ne demek?
Aaa benimki de yapiyor oyle.ama bir belirti gormedim.noluurrr bizim de ciksin.disler cok tatli yaaa
Bu çocukların her biri ayrı çeşit Bizimkide yoğurdu sadece meyveli yiyor başka türlü mümkün değil ağzına koymaz,demin yemekte mis gibi yoğurt lu buğday çorbası vardı ağzının kenarını sürmedi, mücver vardı onada yagsiz kızarttım küçük bitane yarısını yedi Allahtan bol kabaklı ve dereotluydu bir gr vitamin girmiştir inşallah midesineValla benim ev laboratuar gibi yer gibi olduğunda 5-10 dk ara ile aklıma gelen birbirine uygun gıdaları denemeye çalışıyorum. Midesini bulandırmadan. Genelde diş zamanı yemekten kesiliyorlar. Yukarıda çok uzunmuş gibi görünen listeyi bir araya getirdiğinde 1 çorba kasesini bile doldurmuyor da işte bununla teselli oluyorum. Az önce yumurtası vardı vereyim dedim. Yoğurtla yoğurda ağzını açıyor yumurtayı görünce burun kıvıryor ya renginden mi anlıyordur nedir
Aynen vakti çok bol herhalde benim vaktim bile olsa gider bir kahve içerim yine onla uğraşmam..Dünyaya amele olarak mı geldik yaO ne ya oyle.psikopatlik derecesinde.
Hic bana gore degil
Can'ım hatırladım seni. Hayırlı olsun diyelim. :) korunuyor muydun?Arkadaslar merhaba
Bende 2015 eylul annesiyken 2016 kasim annesi oluyorum.basta cok agladim ettim ama nasip boyleymis demekki.bide 2011 mart dogumlu cocugumda var.
Hayata dair hic 3. Cocuk plani yapmazken bu bize cok buyuk sok oldu
Insallah saglikla dogar bu bebisimde.
Bnde 3. Sezaryen oldugu icin tuplerimi baglatmayi dusunuyorum
Yasim 27 ama baska cocuk dusmedigimden bu kaarrari esimle verdik ve doktorumda onayladi.
Cok bulantim var cok zor gunler geciriyorum bana dua edin
Kucuk bebekle hamilelik cok zormus.halsizlik bi yandan bulantilar oylee....
Belirti görmediysen yat kalk dua et biz yedi mahalleye şeker dağıtcak kadar yıldık
Doktorumun söylediği desteksiz oturabiliyor mu, sıralayabiliyor mu yürüyebiliyor mu? Diğerlerine takılma her bebek dönmez, emeklemez dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?