2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Her dışarı çıkmadan önce birkaç oyuncak ve minik atıştırmalıklar alacaksın canım sırayla sıkıldıkça bittikce tazeliyeceksin..Bizimki arabayı ve gezmeyi çok seviyor alıştır sende çok rahat edersin canım..

Yvzbt canim bebek arabasinda hala puseti mi kullaniyosun? Benimki ters gitmeyi sevmiyomus sonradan anladik normal arabaya gecince etrafi izleyerek geziyo baya
Yok cnm geçtik normal arabaya. Aslında oturmayı sevmediğini düşünüyorum. Çok hareketli. Face de kapalı grupmuş bakanadm cnm ama netten araştırıyorum okuduğumdan beri high need baby nin %90-95 özelliklerini gösteriyo. Allahım yardım etsin. Bi ara mama hazırlarken tv den çocuk şarkıları açıyodum 10 dk izliyodu dinliyodu( artk o da pek kesmiyo) pür dikkat izlerken bile sürekli ya eli ya kolu ya parmağı ya ayağı hareket ediyodu aniden hala da öyle bişey dikkatini çekse bile mutlaka istemsiz hareket ediyo ki düşün yani normalde ne kadar hareket ettiğini.. Hiperaktiviteden de şüpheleniyorm açıkçası ama onun teşhisi baya zormuş sanırım... Arabasında hızlı hızlı sürünce sıkıntı yok ama yavaşla veya dur kıyamet kopuyo. Aynı şekilde kendi arabanmızda da öyle oto koltuğunda giderken oturuyo ama kırmızı ışıkta başlıyo mızıldanmaya. Galiba bnmki de böyle bi bebek demek gerekiyo. Diyorum da zaten ama bazen vücut yorgunluğundan tahammülüm azalıyo
Çığlıklar keyifliyse sıkıntı yok cnm bence. Oğlum da arada yapıyo. Kendi seslerini dinlemek hoşlarına gidiyo. Yeni sesler keşfediyolar

Canım benm kızda biraz öyle kurtlu gibi totosunn üstünde oturmuyo ellernden tutp yürüyüceğiz sürekli onın yanında olcak biri ki bu biri ben oluyorum kucakta olcak oyun oynucak walla daral geldi banada

İnşallah bebeğin çokuslu uysal olur kendi kendine zaman geçirmeye başlar biraz rahatlarsin tez zamanda inşallah

Kitabın adıllütfen mugecigim

Bizimkisi kalkamıyo daha ondan korkuyrm bende bambu beşikler varya ondan bizim beşik çocuk odası yapsak oraya alıcaktık bebek odası büyük yatak eşimde istemiyo bebk odası almak köşe koltugu atmamız gerekiyo sinir ediyo beni

High need baby
Nedir tam Türkçe karşılığını bulamam belki ama anlatabilirim size.
Başka bir bebek, önüne koyduğunuz herhangi bir nesneyle 15 dk oynarken, annesi içeride iş / yemek bile yaparken ;sizin 1 saniye görüş alanından çıkmanız durumunda çıldırırcasına ağlayan bebektir.
Bu sebepledir ki siz tuvalete bile gidemezsiniz; yemek yemek( ek gıdaya başlamışsa ona yapmak) imkansızdır.
Etraftaki bebekleri gördükçe ister istemez " o da bebek bu da bebek?!! " demenizden, tuvalet,açlık,susuzluk gibi ihtiyaçlarınızı giderememinizden, kucağınızda taşımaktan dolayı koapn kol ve belinizden kaynaklanan huzursuzluğunuz yüzünden öff yeter ama ya gibi bir şey deseniz hatta demeseniz ama yüzünüzün şekli değişse bile acıklı acıklı bakıp peşine daha da şiddetli bir şekilde ağlayan bebektir.
Zihninizdeki/ programınızdaki her şeyi- ama her şeyi- çıkarıp tam konsantre şekilde kendinizi ona vermenizi bekleyen bebektir.
İlgiye ve size olan ihtiyacının yoğunluğuyla doğru orantılı iletişimi olan bebektir. Etraftakiler size" ay büyük adam gibi gözümün içine bakarak beni dinliyor sanki, ne kadar dikkatli bebek maşallah vs vs der" siz başta anlamazsınız zamanla çözersiniz; high need baby nin algıları çok çok çok açıktır. Konuşurken göz teması kurar hem de ortalama bir bebekten çok erken ve çok istikrarlı şekilde. Bir mimiğiniz ağlamasına yeterken, bir gülümsemenizle oyuncu bir bıdık olur.
Göz teması ten teması en yoğun şekilde ister. Oyun mu oynayacak; kedi gibi bacağınızın dibinde kıvrılıp arada bir elini size uzattığında dokunabileceği mesafedeyseniz güvenli ve huzurlu oyalanabilir. Es kaza sizi göremesin; içinden canavar çıkar.
Aynı oyuncakla ben yemek yaparken mutfakta oynasa olmaz mı , zaten benimle değil oyuncakla ilgileniyor dersiniz. Olmazz . Çünkü siz ilginizi o an yemek yapmaya vermişsinizdir ve bu yoğun ilgi isteyen high need baby e terstir.
Kendinizi günde milyon kez sorgulatan bebektir. Güvenli bağlanamıyoruz mu ben nerede yanlış yapıyorum, x in bebeği kuzu gibi ben neden bu kadar zorlanıyorum ben beceremiyorım vs vs..
Gittikçe tükendiğinizi çaresizleştiğinizi yetmediğinizi hissedersiniz. Çaresizliğiniz öfke olarak dışa yansır çoğu kez. Muhatabınız el kadar bebek bile olabilir ve yeter ama ya bittim ben de insanım diye bağırabilirsiniz.
Evet tebrikler, high need baby nizin en çok ihtiyaç duyduğu şeye olan ihtiyacını arttırmış olursunuz. Size yapışık yaşayan o bebek daha da yapışır. Arkasında bile oturamazsınız. Sizi görmeli ilginizi şefkatinizi hissetmelidir.
Kaotik bir kısırdöngüde bulursunuz kendinizi. Siz tükenmiş gergin stresli, siz stresli oldukça bebeğiniz daha bağımlı huzursuz yapışık... Sonsuz yıpratıcı bir döngü.

Çözüm ne diye arayışlara başlarsınız. Bir şekilde AP çıkar karşınıza. Evet ama ben zaten güvenli bağlanma için didiniyorum eksik olan ne dersiniz. Eksik olan bir şey yoktur; sadece ihtiyaç daha fazladır. Siz de limitlerinizi zorlarsınız. Durumu kabullenirsiniz.
Kucağa alıştırmışsın ondan böyle diyen herkesi boğma dürtünüzü dizginlemekle başlarsınız. Sonra zihninizi boşaltmaya çalışırsınız. Sadece seninim bebeğim yanındayım başka hiçbir şey yapmayacağım dersiniz. Yemek ev işi telefon her şeyden el etek çekip, bu dönem geçici; gün gelecek bensiz de oyalanacak diye ümit edersiniz.
Şaşırtıcıdırnki siz ilgiyi arttırdıkça; onun yapışıklığı azalır(azalır gibi olur)
Bir gün tuvalete gidebildiğiniz için ( kapı açık sizi görebilir şekilde) sevinçten gözleriniz dolar.. Eşiniz gelene kadar tuvalete gidemediğiniz günlerin etksiiyle; Evde kanguruyla klozete oturduğunuz günler de gelir aklınıza.
Birkaç dakika elindeki oyuncakla oynadığını ve yan odaya geçebildiğinizi gördüğünüz an daha da duygulanırsınız. Maksimum 1,5-2 dakika olsa da..
Sonra bir aksilik olur, herhangi bir şey, belki de ne olduğunu bulamadığınız bir şey.. Başa döndüğünüzü hissedersiniz. Kaos geri dönmüştür.
Yapacak bir şey yok; aynı ilgiye devam..

Diye yazmislar canim Yvzbt

İnşallah bebeğin çokuslu uysal olur kendi kendine zaman geçirmeye başlar biraz rahatlarsin tez zamanda inşallah
Amin cnm aminn...
Dua edin bize kızlar

Biz de bu yaz düşünüyoruz ama bakalım belli değil. Bizde de aynı durum koltuk atılacak ama ben zaten hiç sevmiyorum :)

Sağol cnm tşkkr ederm çok. İnşllh değildir bi geçici bi süreçtir

Canım distendir büyük ihtimalle benim oğlumda oyleydi hiç durmuyordu çok huysuzdu alttan iki disi patladı rahatladi çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…