Oy oy cinayet sebebi ,ama eşinin günahı yok kaçırmayın ağzınızın tadı nı boş yere1.5 haftadir ilk defa cocugu erken uyutabildim kucagindan birakmadim ki iyice dalsin 1 saattir pispisliyorum oyle de sevindim ki. Zirttiri pirttiri telefonu caldi esimin arabayi istiyormus arkadasi. Sovdum soylendim bor dünya. Cocuk da oyun halisinda. Uyutmuyorum. Alsin kendi uyutsun.
Yok cnm ztn destek almayı sorun olarak görmüyorum kesinlikle gitmek istiyorm da gidersem çocuğu bırakacak kimse yok ki. 1 ay oldu kuaföre gitmedim. Madem ben gidemiyorm etrafımdakiler gitsin bari
Face kullanmıyorm cnm da bakayım annemin hesabından neymiş diye. Teşkkr ederim
Bn vermiştim alerji yaptı. Sonra denedim tekrar aynı oldu artk vermiyorm malesef. Ama bizim yemeklerden tattırırken çok az verdiğimden sorun olmadı cnm
İnsan ancak kimyager olunca böyle anlatır
Yok cnm yine ne varsa eşim ve annemden var sağolsunlar da onlarda çalıştığından çok faydaları olmuyo anca bana telkin veriyolar. Dediğin gibi hiç yanından ayrılamamak da extra bunaltıyo beni sanırım. Tek boşluk uyuduğu zamanlar
Saatlik bakıcı olayını da eşime çok kabul ettiremem diye düşünüyorm. Temizlikçiye zor ikna ettim. Kv lerle aynı yerde oturumca bazı şeyler zor oluyo
Sağol cnm amin. Üst dişler mi geliyo diye düşünüyorum ama bi sıkıntısı var gibi ağlamıyo devamlı çığlık atıyo, itiyo sonra ağlıyo. Yürümek istiyo yürütüyorz ağlıyo. Oyuncak istiyo veriyorz ağlıyo. 2 gün iyiyse sonra 5 gün ağlamalı. Daha önce götürdüğümde dişlerden olduğunu söylemişti dr sonra da huyunun böyle olduğuna karar verdik. Hatta her istediğinde kucağa alma seni kullanmayı öğrenmiş dedi. Artk kucak da kesmiyo. Hele biri gelince bize tam düzen değişikliği oluyo haftasonu da öyle oldu zaten. Parka götürdük bugün orda iyiydi ama sonra yine aynı. Şu bebek arabasına da alışamadı zaten. Bn de onu soracaktım nasıl alıştırabilirim diye??
Ya yüz vermesin yahu. Ya da kissin telefonun sesini. Beynim agridi resmenOy oy cinayet sebebi ,ama eşinin günahı yok kaçırmayın ağzınızın tadı nı boş yere
Benim kizimda surekli çığlık atıyor ama ne çığlıklar son günlerde çok artırdı, uykusu gelse çığlık uyanınca ciglik, yemek yerken kendi kendine oynarken uzun çığlıklar, canı yanıyorda ondan desek değil keyfine alışkanlık yaptı başımı çok agritiyor, sizce normal mi bu kadar çığlıklar uzun uzun?? Ses telleri zarar gorucek aradada gırtlaktan bagiriyor
Bu hiç olmadı yaaa
Ay Estağfirullah Can'ım, olur mu öyle şey , hepimiz çok güzel anneleriz :)Anaaaammm anneligimden utandım çok guzeeeeeeerrllllllll
Allah sabır ve kolaylık versin inş Can'ım, bebişi de huzur inşKaç gündür giremedim sıpanın yüzünden. Azıcık vicdan eksikliği olsa çocuğu camdan atıcam. Sonrasında da koca, anne, kv, kp.... Ve diğerlerini boğarım herhalde. Ya da yok yok ben kendimi atayım kökten çözüm. Ayyy delircem ya çocuk 3 gündür x100 kat daha huysuz kucakta bile durmuyo ağrımayan yerim yok vücudumda. Koca desen ayrı sinir ediyo. Annem bu bozuk psikoloji içinde bana destek olmak için konuşmalar yapıp daha da bozuyo. Kv, kp ve diğerlerine hiç girmeyeyim. YA SABIR... Rabbim yardımcımız olsun kullarından hayır yok. Önce sağlık, sonra huzur, birlik beraberlik ve sabır versin Allahım hepimize
Bir önceki adetimi 45 günden sonra, bu adetimi de 53 günden sonra oldum ve her ikisinde de test yaptım. Emzirdiğimden olsa gerek iyice düzensizleşti. Senin de yakında gelebilir.Adetde olmamışım zaten 10 gün geçikti of allahım düşünmek istemiyorum o ihtimali
High need baby
Nedir tam Türkçe karşılığını bulamam belki ama anlatabilirim size.
Başka bir bebek, önüne koyduğunuz herhangi bir nesneyle 15 dk oynarken, annesi içeride iş / yemek bile yaparken ;sizin 1 saniye görüş alanından çıkmanız durumunda çıldırırcasına ağlayan bebektir.
Bu sebepledir ki siz tuvalete bile gidemezsiniz; yemek yemek( ek gıdaya başlamışsa ona yapmak) imkansızdır.
Etraftaki bebekleri gördükçe ister istemez " o da bebek bu da bebek?!! " demenizden, tuvalet,açlık,susuzluk gibi ihtiyaçlarınızı giderememinizden, kucağınızda taşımaktan dolayı koapn kol ve belinizden kaynaklanan huzursuzluğunuz yüzünden öff yeter ama ya gibi bir şey deseniz hatta demeseniz ama yüzünüzün şekli değişse bile acıklı acıklı bakıp peşine daha da şiddetli bir şekilde ağlayan bebektir.
Zihninizdeki/ programınızdaki her şeyi- ama her şeyi- çıkarıp tam konsantre şekilde kendinizi ona vermenizi bekleyen bebektir.
İlgiye ve size olan ihtiyacının yoğunluğuyla doğru orantılı iletişimi olan bebektir. Etraftakiler size" ay büyük adam gibi gözümün içine bakarak beni dinliyor sanki, ne kadar dikkatli bebek maşallah vs vs der" siz başta anlamazsınız zamanla çözersiniz; high need baby nin algıları çok çok çok açıktır. Konuşurken göz teması kurar hem de ortalama bir bebekten çok erken ve çok istikrarlı şekilde. Bir mimiğiniz ağlamasına yeterken, bir gülümsemenizle oyuncu bir bıdık olur.
Göz teması ten teması en yoğun şekilde ister. Oyun mu oynayacak; kedi gibi bacağınızın dibinde kıvrılıp arada bir elini size uzattığında dokunabileceği mesafedeyseniz güvenli ve huzurlu oyalanabilir. Es kaza sizi göremesin; içinden canavar çıkar.
Aynı oyuncakla ben yemek yaparken mutfakta oynasa olmaz mı , zaten benimle değil oyuncakla ilgileniyor dersiniz. Olmazz . Çünkü siz ilginizi o an yemek yapmaya vermişsinizdir ve bu yoğun ilgi isteyen high need baby e terstir.
Kendinizi günde milyon kez sorgulatan bebektir. Güvenli bağlanamıyoruz mu ben nerede yanlış yapıyorum, x in bebeği kuzu gibi ben neden bu kadar zorlanıyorum ben beceremiyorım vs vs..
Gittikçe tükendiğinizi çaresizleştiğinizi yetmediğinizi hissedersiniz. Çaresizliğiniz öfke olarak dışa yansır çoğu kez. Muhatabınız el kadar bebek bile olabilir ve yeter ama ya bittim ben de insanım diye bağırabilirsiniz.
Evet tebrikler, high need baby nizin en çok ihtiyaç duyduğu şeye olan ihtiyacını arttırmış olursunuz. Size yapışık yaşayan o bebek daha da yapışır. Arkasında bile oturamazsınız. Sizi görmeli ilginizi şefkatinizi hissetmelidir.
Kaotik bir kısırdöngüde bulursunuz kendinizi. Siz tükenmiş gergin stresli, siz stresli oldukça bebeğiniz daha bağımlı huzursuz yapışık... Sonsuz yıpratıcı bir döngü.
Çözüm ne diye arayışlara başlarsınız. Bir şekilde AP çıkar karşınıza. Evet ama ben zaten güvenli bağlanma için didiniyorum eksik olan ne dersiniz. Eksik olan bir şey yoktur; sadece ihtiyaç daha fazladır. Siz de limitlerinizi zorlarsınız. Durumu kabullenirsiniz.
Kucağa alıştırmışsın ondan böyle diyen herkesi boğma dürtünüzü dizginlemekle başlarsınız. Sonra zihninizi boşaltmaya çalışırsınız. Sadece seninim bebeğim yanındayım başka hiçbir şey yapmayacağım dersiniz. Yemek ev işi telefon her şeyden el etek çekip, bu dönem geçici; gün gelecek bensiz de oyalanacak diye ümit edersiniz.
Şaşırtıcıdırnki siz ilgiyi arttırdıkça; onun yapışıklığı azalır(azalır gibi olur)
Bir gün tuvalete gidebildiğiniz için ( kapı açık sizi görebilir şekilde) sevinçten gözleriniz dolar.. Eşiniz gelene kadar tuvalete gidemediğiniz günlerin etksiiyle; Evde kanguruyla klozete oturduğunuz günler de gelir aklınıza.
Birkaç dakika elindeki oyuncakla oynadığını ve yan odaya geçebildiğinizi gördüğünüz an daha da duygulanırsınız. Maksimum 1,5-2 dakika olsa da..
Sonra bir aksilik olur, herhangi bir şey, belki de ne olduğunu bulamadığınız bir şey.. Başa döndüğünüzü hissedersiniz. Kaos geri dönmüştür.
Yapacak bir şey yok; aynı ilgiye devam..
Diye yazmislar canimYvzbt
Allah sabır ve kolaylık versin inş Can'ım, bebişi de huzur inş
Dogumdan önce düzenliydidr dogumdan sonra düzenszleşti oyüzden rAhattm ama bilemedm şimdi yarn gidr kendm alırım hamileysmde söylemem heraldeOn gün nasıl dayandın ben olsam şimdi nöbetçi eczaneye yollardım eşimi seni üzmek istemem ama adetin düzenliyse yüzde 99 hamilesin..
Dogumdan önce düzenliydidr dogumdan sonra düzenszleşti oyüzden rAhattm ama bilemedm şimdi yarn gidr kendm alırım hamileysmde söylemem heralde
Ya dogrudr geçn ayzamanında oldum dedim heralde düzene girdim bu ay yine gecikti. Benmde aynı kanamam çokoluyorDoğumdan sonra hormonal dengeler değiştiği için gecikebiliyor. Bende geçen aya göre 10 gün sonra oldum bu ay ve 5 aydır adet görmeme rağmen kanamam çok oluyor. Hergün yatak yorgan değiştiriyorum valla. Yeni yetmelere döndüm. En büyük ped bile kesmiyor.
Eskiden 28 gunde 1 olurdum simdi duzensiz oldugundan gun tutmuyorum bile. Senin de oyledir.
Soyleme soyleme iyice belirginlesince, ikizmis birini almamislar dersin
Insallah duzensizliktendir diyorumm
Hayırlı olsun:)Bizim üst 2 dişte cuma günü patladı ve bugüne kadar bayağı ilerlemiş dişler. Altlar uzun sürdü tamamlanması ama üstler çabuk çıkacak gibi. Artık herkesi ısırabiliriz
Bnm doğumdan sonraki kontrolde yaptı dr. Bi daha tekrar kasımda gidicm malesefNe güzel için rahat ben enson 2.ci Kızda yaptırmış tım.
Aslında ilk 4-5 aydaki gibi değildi yani kısa kısa da olsa kendi kendine oynuyodu. Eline verdiğim şey dikkatini çekiyodu bütün gün kucakta değildi. Ama 3 gündür malesef sadece sabah uyandığında yatağında konuşuyo, kenara tutunup yürüyo bi süre sonra da babası eve gelince heyecanlanıyo çok gülüyo falan. Ama biraz sonra o da geçiyo babayı da unutuyo ağlamaca. İnşllh diştendir diyelim de o da daha gelmiyo. Hamak beşiğimiz var ama evden sıkılıyo bi de parkta diğer çocukları inceliyoNe zamanlar mutlu oluyor? Kucakta durmamasi garipmis.
Her dk disari cikacak haliniz yok ya. Eve kurulan salincaklardan da alabilirsin, park havasi.
Aminnn cnm çok sağol hepimizee inşllhAllah sabır ve kolaylık versin inş Can'ım, bebişi de huzur inş
İki arkadaşım üniversitede sprial taktırdı çok memnun lar ultrasyonla kontrollerinde yapılmış ne güzel gebelik düşünmüyorsan tavsiye ederim her ay diken üstünde durmak çok fena biz doğumdan beri prezervatif kullanıyoruz içim rahat çünkü diğer tüm yöntemler le hamile kaldım.Dogumdan önce düzenliydidr dogumdan sonra düzenszleşti oyüzden rAhattm ama bilemedm şimdi yarn gidr kendm alırım hamileysmde söylemem heralde
phenyl canim ben AP grubuna uye oldum, yvzbtye yazdigimi gorup. Biraz goz gezdirdim de guvenli baglandiklarini nerden anliyorlar anlamadim :) son konular bunlardi.
Nasil anlayabiliriz ki bunu? Cok sacma seyler vardi da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?