2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ne demek kavga çıkmasın diye annemler gelmedi kayınvaliden gelmesin kavga çıkmasını istemiyorsa... Bu kadar taviz vermeyin ben olsam kv atar annemi alırım
Canm bn ist kv ankarada oturuyor annemde ist bnm yanmda oturuyor o yuzden kv döndü evine annem hep yanmda onlar gidene kadar sabrettk anlicagn

iyi günler arkadaşlar ben de eylül annesiyim. bugün 47 günlük bir oğlum var. hep takipteyim de pc bozuk olunca yazamıyordum. hala gaz sorunu çeken var mı bilmem ama gaz için birkaç tavsiyem var. doktorumuz aguline adında bir şurup verdi günde 4 kez 1 çay kaşığı veriyorum. çok çok rahat ettik aklınızda olsun. tabi çift kat kıyafet giydirip ayaklarını acı elma yağıyla ovdum günde 2 kez.

Son düzenleme:
Kizlar dr a bi soru sormuştum sizinlede paylasayim dedim

Merhaba hocam bebegim iki aylik oldu çok şükür benm sormak istedigim evin sıcaklığı 26-27 derece arasi bebegi cok fazla giydirmiyorm altina sıfır kol zibin ustune uzun kol altinada tek alt eldiven şapka yok uyurkende çok kalin olmayan battaniyesi var bu gece iki kere degistirdm üstünü terlemisti bazen hapsiriyor bebekler usudugunde mi hapsirir sadece incemi giydiriyorum acaba :S

Cevabı
13.09.2015 / njıwq bndhwjı
23-24 derece olmalı ev fazla sıcak olmuş,terliyorsa daha ince giydirmelisiniz,battaniye türü şeyler hapşırık yapabilir.

bir de emzirme sorunu olan arkadaşlara tavsiyem Tomris in emzirme notları yazı dizisini okusunlar. bol sıvı ve bol emzirme inanılmaz süt yapar. sütün ilacı emzirme ve su. ben sadece bunları yaptım. arada rezene içtim o kadar. oğlum çok çok güzel kilo aldı 1.5 ayda (2.5 kg aldı). ben tomris in yazdıklarını yalayıp yuttum. yazdıklarından fayda görmeyen yok. şimdi odak noktamı değiştirdim. artık kendimle ilgilenmeye başladım. kilo ve saç bakımı üzerinde yoğunlaştım. sürekli emzirmeyi düşünmek bile olumsuz etkiliyor bence süt yapımını. hepimizin sütü bol bol olsun inşallah.

Kilo vermek konusunda fikirler é açığım

Gaz sorunundan kurtulan varmı ? Yanı benim bebegimin gaz derdi bitti diyen

Bizim dr.2 sene kesinlikle tv önermiyorum dedi ogluşum da tv dikkatli dikkatli bakıyordu ilgisini çekiyor du renkli olunca falan dr.baktirmayin dedi canim

Karbonat li suylamı siliyorsunuz
evet canim bugun dr gittim guzel seyker soyledi
1- sut olsun istiyorsaniz oncelikle
pozitif olacaksınız mutlu olmalisiniz
dinlenmelisiniz uyku cok etkili dedi sonra

2-cocugunuza vereceginiz en buyuk hazine emzirmeniz.emzirilen cocuklar mama alanlara göre 8 kat daha zeki olur ayrica astim gibi ciddo rahatsizliklara yakalanmazlar.dedi ayrica gaz yapar diye yememizlik yapma rahat ol dedi.bebekler anne karnindaki sesleri duyamadigi icin korkup panikliyorlarmis gaz sıkıntıdan stresinden olurmus .böyle dedi sevindim hicbir sey yiyemiyordm.isirgan otunu ve rezeneyi bitki olarak kullan eczanenedikleri kullanma dedi

agzinda pamukcuk var dedim hayir dedi
3- pamukcuk icin damakda da olursa ilac veriyoruz dildekini karbonatla temizleyin hemen ilaca basvurmamaliyiz grek yok dedi.

göğsümu siliyorum dedim hayir silme orda size has bir koku olur bebek ona gelir daha cok emer dedi.

4-bebeğinin doyup doymadigindan emin olmak istersen gunde 5 kere cis yapmali dikkat et kaka degil cis diyorum dedi.

5- gaz ilaci(biogia) kullanıyorum dedim tamamen bitkisel faydasini görüyorsanız devam edin dedi.
6-birde ayda en az 500 gr almaliymis bebisler bizimki 58 gunluk bir sıkıntı yokmjs cok sukur
Çarşamba kalca cikikligi icin randevu aldim.rota asinin ilk dozunu yaptrdim.insallah hayirli haberler alirim.

Ben 1 hafta sildim geçmedi aile hekimine söyledim emmeyi bırakacak bebegim dedim bissurup verdi 2 güne geçti tabi ben 4 günlükken KV aklına uyup gogsume bal surup veriyodum bal surmeyide bıraktım çok şükür geçti o günlerimiz sizinde ggeçer insallah
Karbonat li suylamı siliyorsunuz

Kaçıncı ayda azaldı benim 3 gün sonra 2 aylık olacak gaz ilacı yerine sızma zeytinyağı veriyom 3 damla 1-2 saate gazını çıkartıp ardından kaka yapiyo maşallah
Benim oğlum gaz olayı azaldı fakat kaka yapamiyor dr.bugün bağırsak düzenleyici verdi inş işe yarar

Gaz sorunundan kurtulan varmı ? Yanı benim bebegimin gaz derdi bitti diyen
dogdu dogali cok ikiniyordu oglum. simdi 56 gunluguz. bir haftadir daha iyi cok sukur rahat cikariyor ve kakasini yapiyor. hangisi iyi geliyor bilmiyorum ama yaptiklarim şunlar; gece yatmadan biogaia, sabah sapsimpleks,gunde iki kez aci elma yagi ile karin ayak alti ovma, sabah aksam bir caykasigi sutume muskat, sabah aksam kendi ictigim rezene anason kimyon karisimindan bikac cay kasigi.

Keske annem olsaydi... Tek basima o kadar zor ki hem bebek hem ev. Esimle de kotuyuz resmen mutsuzum dibine kadar yalniz oldugumu yuzume vuruyor hayat.
Canim sen lohusasin olumlu ol bebisine bak yalniz olmadiginin en guzel ispati. Esinle de aran duzelir kuzu da buyuz vu zor gunler gecer tek gerekli sey senin iyi olman.

Kaçıncı ayda azaldı benim 3 gün sonra 2 aylık olacak gaz ilacı yerine sızma zeytinyağı veriyom 3 damla 1-2 saate gazını çıkartıp ardından kaka yapiyo maşallah
69 günlüğüz bende bir çay kaşığı zeytinyağı veriyorum ama yinede yapamiyor

Saat kaç oldu hala uyumadi oğlum ya zombilestim artık saçım bi yerde Üstüm başım bi yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…