- 16 Aralık 2014
- 712
- 473
- 133
- 33
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #36.421
İşin kolayına kaçıyorlar beklememek için zorunlu olunca tabi ki yapılsın ama onun dışında çok gereksiz. hayır anlamıyorum eskiden kadınlar hep normal doğururmuş. bebek ters bile olsa ebe çevirirmiş.Epizyotomiyi rutin olarak uygulamayan ve doğal doğumu destekleyen az sayıda dr var ama malesef istedikleri ücret bizi aşıyor. Diğer dr.lara epizyotomi şart mi deyince ben acmazsam yirtilirsin deyip işin içinden çıkıyorlar. Yinede sorup farkındalık yaratmak lazım. Ben bir kaç seneye bir çok dr.un açılmaya beklemeden epizyitomi açma uygulamasından vazgececegine inanıyorum. Ben dr değilim tip bilgim yok ama dünya sağlık örgütü yüzde 20 civarında doğumda epizyotomi gerekli diyorsa ve Türkiyede bu rakam yüzde yüze yakinsa bence bu işte bir yanlışlık vardir
Ben oğluma 3 kapaklı dolap şifonyer ve büyüyen yatak almıştım canım. En çok kullandığım: Şifonyer... Hiç kullanmadığım: Yatak...Oğlum 6 yaşına girecek inşallah oda takımı aldığıma çok memnunum, ıvır zıvırını hep topladı dolabı, şifonyeri ama yatak konusunda büyüyen yatak vs değil de direk çocuk yatağı almak daha mantıklı bence. Büyüyen yatağı yatak odana sığdırabilirsen o da güzel bir fikir. Ama büyüyen yatağı yatak odana sığdıramayacaksan mecbur park yatak alacaksın... Ben de bebeğim olmadan 1 yaşında ayıracağım vs. diyordum ama gel gör ki öyle olmuyor, bi kere emziriyorsan mecbunr meme işi bitene kadar aynı odada tutuyorsun, sonra da ya ayırabiliyorsun ya da benim gibi kıyamıyorsun... Büyük ve kullanışlı bir park yatakta zaten rahat 3-3,5 yaşına kadar yatıyorlar. Ben bu anlattıklarım yüzünden büyüyen yatak aldığıma memnunum ama dediğim gibi beşik halini hiç kullanmadığım için direk çocuk yatağı alsam da olurmuş diyorum....Arkadaşlar ben hala oda konusunda napacağıma karar veremedim sadece dolap ihtiyacımız var 3yaşına kadar oda yapan arkadaşlarım dahi bebek odasındaki yatağı kullanmıyor yatak odasında park yatak ile bebeklerini büyütüyorlar. Sadece dolap alsam 3,4yaşında ihtiyaca göre (büyüyen-büyümeyen) yatak alsam bu sefer dolap ile yatak arasında renk farkı olur diyorlar ee 2000liraya aldığım dolabı 3,4sene sonra ben gözden çıkaramam, napıcam bilemedim dolap+büyüyen beşik mi alsam??? Bu arada 300tlyi geçmeyen 70 *110 veya 120 park yatak tavsiyeniz var mı? Sizler naptınız oda işini?
ben özel sektördeyim ne yazık ki. Doğum sonrası ücretsiz izin durumu kesin değil. birlikte çalıştığım arkadaşımda yeni hamile olduğunu öğrendi. belki ücretsiz izin alamam bu durumda. öyle de olunca ne kadar geç gidersem benim için o kadar iyi. 37.haftaya kadar dayanmaya çalışıcam. nasıl dayanırım bende bilmiyorum ama
kolay gelsin. özel sektörün öyle sıkıntıları var. ben bi de uzun yol geliyorum çalışmak için, kayseri merkezde değilim. geçen gün de küçük bi kaza atlattık. o yüzden gözüm korktu, çok da riske etmek istemedim açıkçası.
oo geçmiş olsun Allah korumuş. öyle bir durumunuz varsa hiç risk almaya gerek yok. zaten bayram haftası tatilsiniz sonraki haftada çalışıp 2 haftayı doğum sonrasına aktarmak en mantıklı sanki. sizinle benim beklenen doğum tarihlerimiz aynı. hazırlıklarınız ne durumda
Arkadaşlar ben hala oda konusunda napacağıma karar veremedim sadece dolap ihtiyacımız var 3yaşına kadar oda yapan arkadaşlarım dahi bebek odasındaki yatağı kullanmıyor yatak odasında park yatak ile bebeklerini büyütüyorlar. Sadece dolap alsam 3,4yaşında ihtiyaca göre (büyüyen-büyümeyen) yatak alsam bu sefer dolap ile yatak arasında renk farkı olur diyorlar ee 2000liraya aldığım dolabı 3,4sene sonra ben gözden çıkaramam, napıcam bilemedim dolap+büyüyen beşik mi alsam??? Bu arada 300tlyi geçmeyen 70 *110 veya 120 park yatak tavsiyeniz var mı? Sizler naptınız oda işini?
Baby2go alabilirsin,o civarda onlar sanırım.Joie 'de uygun , e-bebek 'te görmüştüm.Çok da sağlamdı.Arkadaşlar ben hala oda konusunda napacağıma karar veremedim sadece dolap ihtiyacımız var 3yaşına kadar oda yapan arkadaşlarım dahi bebek odasındaki yatağı kullanmıyor yatak odasında park yatak ile bebeklerini büyütüyorlar. Sadece dolap alsam 3,4yaşında ihtiyaca göre (büyüyen-büyümeyen) yatak alsam bu sefer dolap ile yatak arasında renk farkı olur diyorlar ee 2000liraya aldığım dolabı 3,4sene sonra ben gözden çıkaramam, napıcam bilemedim dolap+büyüyen beşik mi alsam??? Bu arada 300tlyi geçmeyen 70 *110 veya 120 park yatak tavsiyeniz var mı? Sizler naptınız oda işini?
doğum çantam hazır değil henüz, hatta içine koyacaklarım bile hazır değil :) henüz almadım, kışlıklar bayramdan sonra gelir dediler. gecelik falan için kışı bekliyorum. bebek odasının siparişini de bayramdan sonra verecektik ama haftasonu mağazanın sahibi kırk günde anca teslim edilir diyince biraz tutuştum açıkçası. gerçi yatak yanı içim beşiğimizi aldık, ama dolapların temizlenmesi , kıyafetlerin yerleşmesi falan doğumdan önce bitsin istiyodum. biraz aksama olacak gibi. bi de en önemlisi oğlumun henüz bi ismi yokyavrucağım doğunca da oğlan diye kalacak :)
Keşke eskisi gibi ebelerin merkezde olduğu doğumlar olsa , doktorlar gerekirse gelse ; ama ne yazık ki medikal doğum yaklaşımı yaygın ülkemizde ve çoğu ülkede... Ebelerin yaptırdığı gibi doğum için de tonla para isteniyor.Olması gereken ticarete girmiş , haklısın.İşin kolayına kaçıyorlar beklememek için zorunlu olunca tabi ki yapılsın ama onun dışında çok gereksiz. hayır anlamıyorum eskiden kadınlar hep normal doğururmuş. bebek ters bile olsa ebe çevirirmiş.
şimdikiler kesmek için can atıyor.
olması gereken doğumun adı doğal doğum olmuş. Ticarete dökmüşler olayı.
Aynı sorun Bizde de var benim eşim de Osmanlı sevdalısı illa Osmanlı padişah larinda istiyo ikimizin ortak beğendiği Ertuğrul var soledigimiz de trt deki diziden mi etkilendiniz diolar bizde o diziyi izlemedik bileBenim eşim osmanlı aşığı isim ararken hem o dönem isimlerine bakıyordu Mihrimah muhteşem yüzyıldan özenmisiz gibi olur diye elemistik Nurefşan değil de Gülefşan olarak ilk eşim direniyordu zor vazgecirdim içime sinmemisti. Nurcihanı da eşim buldu sevdeyi ben buldum peygamber efendimizin huyunu ahlakını en sevdiği eşi ve esmer güzeli demek sizin kizinizin ismi de çok güzelmiş hem hikâyesi de varmis daha ne :)
Evet ya bize de öyle dediler verdik siparişi odamızın. beşiği de hafta sonu aldık. bebeğin ilk ihtiyaçları hazır ama yıkanmadı odası gelemediği için. benim de bişeyim hazır değil henüz insan bi geriliyor sanki.
sizin en önemli işiniz hazır değilmiş isim
Canim benimde kafam çok karışık birtane misafir yatak odası hazirlamistim orayı bebek odasına çevirmem lazım malum ev üç arti bir çok büyük değil. Bende oradaki sifonyerime uygun bir dolap yaptırdım onu da ekleyeyim bak istersen birde baby tech in 60 a 120 ahşap beşikleri nden aldım yatak odamda kullanacağım sonra odasına alacağım kullanan arkadaşlarım o beşikten çok memnunArkadaşlar ben hala oda konusunda napacağıma karar veremedim sadece dolap ihtiyacımız var 3yaşına kadar oda yapan arkadaşlarım dahi bebek odasındaki yatağı kullanmıyor yatak odasında park yatak ile bebeklerini büyütüyorlar. Sadece dolap alsam 3,4yaşında ihtiyaca göre (büyüyen-büyümeyen) yatak alsam bu sefer dolap ile yatak arasında renk farkı olur diyorlar ee 2000liraya aldığım dolabı 3,4sene sonra ben gözden çıkaramam, napıcam bilemedim dolap+büyüyen beşik mi alsam??? Bu arada 300tlyi geçmeyen 70 *110 veya 120 park yatak tavsiyeniz var mı? Sizler naptınız oda işini?
Gelinimiz eczacı o da en iyisi sebamed dedi, ben 15yıldır seba med likit, güneş koruyucu, nemlendirici kullanıyorum ve çok memnunum oyüzden bebeğimiz için sebamed harici kullanmayı düşünmedim.. Nivea vs daha kozmetik gibi..doktorlar sebamed öneriyormuş genelde katkısız olduğu için bende unibaby almıştım ama sebamed de alacağım galiba
Memnun olurum canımCanim benimde kafam çok karışık birtane misafir yatak odası hazirlamistim orayı bebek odasına çevirmem lazım malum ev üç arti bir çok büyük değil. Bende oradaki sifonyerime uygun bir dolap yaptırdım onu da ekleyeyim bak istersen birde baby tech in 60 a 120 ahşap beşikleri nden aldım yatak odamda kullanacağım sonra odasına alacağım kullanan arkadaşlarım o beşikten çok memnun
2 alternatifimiz var aslında. biri kutay, diğeri de pamir. eşim kutayı daha çok istiyor ben de pamiri :) bakalım artık bikaç hafta içinde belirlememiz lazım :)
odanın siparişini nerden verdiniz?
Bebeği normalde kıpırdak ama kontrol öncesi nefesini tutuyor gibi olan bir ben miyim ?
Zaten heyecan ve panik yapiyorum bir de bebek hareketsiz olunca aklim gidiyor
Kafası aşağıdayken tekrar yukarı çıkmış, bu kadar kudurmaya çıkar tabii dedim
Nst sordum 37den sonra dedi, dedim biraz daha beklet doğurayım o zaman sok
Şükür her şey yolunda.
Güzrl haberlerimiz hep artarak çoğalır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?