2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Merhaba kızlar, bu ara midemi de bastırdığı için mandalina çok tüketmeye başladım. Zararlı mi acaba diye düşünüp bir şeyler okudum. Zararlı değil aksine hamilelikte çok yararlaymış, folik asit, c vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum içeriyormus. Haberiniz olsun.

Bende yarin dogum iznine ayriliyorum.benim bransimda okul oncesi.bazi arkadaslar yarim gun calisana sut izni verilmiyor demisti ama bnce veriliyor...

Yarım gün calisanin bebeği bebek değil mi karni acikmiyor mu? Saçma. Ben 9 da is başı yapıp 2de bırakıyorum işi yarım saat de yol var. Öyle bir ayirim haksızlık olur.

canım ikinci dönemde ücretsiz izne ayrılmadan önce yıllık rapor hakkını heyet raporları kullansan ondan sonra ücretsiz izne ayrılsan olur mu..biraz daha geç ayrılmış olursun en azından ..bir de benim doğumum sezeryanla olacak sezeryanla olanları iki hafta önceden alınıyormuş sanırım benimki normalde 4 aralık ama iki hafta önce olursa 20 kasıma geliyor ben de 32. haftadan sonra çalışayım doğum sonrasına aktarıtrım diye düşünmüştüm ama 25 ocak-5 şubat arası tatil zaten ..kafam karıştı 9 ekimde 32. haftada oluyorum 9 ekim - 13 kasım arası çalışmam gerekiyor aktarabilmem için ..çalışır raporu alayım mı sence benimkini de hesaplayabilir misin biraz karışık oldu ama kusura bakma cevabını bekliyorum

Ogretmenlerin yillik izni yok ki canım. 8 gün rapor hakkın mi var? Doğum izni doğum öncesi 8 dogum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 haftadir. 32. Haftada çalışabilir raporu alip 37. Haftaya kadar çalışma hakki var. Yani 5 hafta dogum sonrasina aktarılabilir. Bu durumda dogum öncesi 3 hafta dogum sonrası 13 hafta hakkin olur kullanmak için.

Eğer çalıştığın haftalarda bayram tatili secim tatili vs olursa ya da rapor kullanirsan o günlerin doğum sonrasına
aktarilmaz. Dogum öncesi izninin sonrasina aktarilmasi için fiili çalışma şartı vardır.

Yardımcı olabilmisimdir inşallah

canım bana da yardımcı olur musun kafam karışık öğretmenim doğumum 4 aralık ama sezeryanla doğumum olacak..32. haftam başlangıcı 9 ekime geliyor bitiş 13 kasım..bu durumda ben 32. haftada çalışabilir raporu alsam bir anlamı olur mu şubat tatili 25 ocak -5 şubat arası .muhtemelen iki haftada erken olacak sezeryan olduğu için ..ne yapayım bu durumda

soguk suyla yikandi kutma makinasina attiyikadiklarimda pamuklu oldugu icinmi cektilerki bilemedim
Tuh ya üzüldüm. Kurutma makinesi kullanmadığım için bilmiyorum , o küçültmüş olabilir mi? Benim yikadiklarimda çekme olmadi 30 derecede, fakat özellikle bir markada aşırı solma oldu. Motherlove.

Tuh ya üzüldüm. Kurutma makinesi kullanmadığım için bilmiyorum , o küçültmüş olabilir mi? Benim yikadiklarimda çekme olmadi 30 derecede, fakat özellikle bir markada aşırı solma oldu. Motherlove.
saglik olsun alisverise devam kuculenleri kendi bebegine giydirir artik

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum doğum izni konusunda doğumum 4 aralık ama sezeryan olacak iki hafta önce olur muhtemelen doğum 20 kasımda olursa o kalan iki haftalık süre doğum sonrasına aktarılıyor mu

Bilmiyorum , heyet raporu alabilir miyim , nereden bulacağım ki.Özel muayenesi olan doktora gidiyorum şu an ,herhangi bir yerle çalışmıyor,sormaya da çekinirim sanırım.

Anladığım kadarıyla 2 haftası Şubat tatilinden dolayı yanıyor.Yeni torba yasaya göre , erken doğum olursa doğum öncesi izin sonraya aktarılabiliyordu sanırım.Öyle bir şey okudum diye aklımda kalmış ; ama çok da emin değilim.Araştırmak lazım.Bu şekilde 2 hafta kazanabilirsin ; ama Şubat tatili olacağı için pek de anlamı yok.32+0 ' da izne ayrılırsan zaten ilk dönemi kapatmış oluyorsun,ikinci dönemki ilk maaşını da alırsın.Sonra ya ücretsiz izne ayrılabilirsin ya heyet raporu alabilirsin ya da çalışmaya başlayabilirsin . 37. haftaya kadar çalışırsan , yanlış hesaplamadıysam 26 Şubat'ta bitiyor.Eğer , erken doğum diye önceki 2 haftayı sonraya ekletebilirsen , belki rapor da bulabilirsen Mart 15'de de maaş alıp öyle izne ayrılabilirsin.Ben olsam 32 de alırım senin yerinde.

Bende bu ara mandalinaya sardim.Hamilelikte canim cok fazla eksi seyler tuketmek istiyor.Gecen hafta sabah uyandigimda canim mandalina istedi cıktıgindan haberim yoktu bulamayacagiz diye uzuldum.Hatta esime bile soylemedim firsatim olmadi daha dogrusu... o gun kayinvalidem pazardan almis gelmis gorunce oyle sasirdim kiii Rabbim sanki karnimdaki bebegim icin yuzume bakiyor ben oyle hissediyorum....Faydali olmasinada ayrica sevindimmm

çok teşekkür ederim canım sanırım 37. haftaya kadar dişimi sıkmam lazım ..doğum sonrası izne ihtiyacım var ücretsiz izne de zor ayrılırım maddi durumdan dolayı raporlar heyet raporlarıyla gittiği yere kadar gidecek olmazsa bir ay kadar izne ayrılırım

Canim seninle aşağı yukarı ayniyiz aramızda 1 hafta var. Ben 32. Haftamda izne ayrilirsam 20 ocakta bitiyor iznim sonra da tatil giriyor zaten. Senin benden 1 hafta fazla yani 32. Haftanda ayrilirsan 26 ocakta falan bitiyor senin de zaten yari yil tatili başlamış oluyor.

Ama eğer aktarirsan martin 1i ya da 2sine kadar uzatirsin iznini.

Tabii 30 ekim ve 2 Kasım tatil olursa bu günleri düşerler.

İnşallah yanlış hesaplama yapmamisimdir. Varsa yanlisim arkadaşlar düzeltsin lütfen :)

Ben 32. Haftamda izne ayrilmaya karar verdim nasıl olsa Şubat tatili var. Sonrası da Allah kerim.

canim 2 hafta uzatmak icin 5 hafta calismis olacaksin cok sacma bence yapma böyle..karne haftasi rapor alirsin sonra somestr zaten

benim bildigim aday ogr iken ucretsiz izin alamazsin ama yine de araştır

Evet canım erken doğum olursa iznin kullanmadigin kısmı aktariliyor dogum sonrasına artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…