- 4 Mart 2015
- 2.360
- 2.523
- 83
- 34
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #37.981
Amaninnnnnn okadar aldık nasıl değiştircez?yada hangi birini? kaç derecede yıkadınız?bizde bebis in kiyafetlerini yikadik kuculduleralisveris yapmadiysaniz buyuk alin kiyafetleri biraz 3 ayliklar yenidogan gibi oldu
Kac derecede yikadin canim?bizde bebis in kiyafetlerini yikadik kuculduleralisveris yapmadiysaniz buyuk alin kiyafetleri biraz 3 ayliklar yenidogan gibi oldu
simdi anladim canim sagolMesela Bebegi alip emzirdin o doyana kadar ayni memede devam ediceksin gazini cikardin uyudu sonra uyandi bu sefer diger memeyi vereceksin doyana kadar yine onu emicek.
Atiyorum cocuk emerken ortasinda diger memeye gecmicen yani.
icip pompa ile sagsak gerci kimi de pompa sutu azaltiyor diyorDogumdan once icmiyorsun hatta emzirirkende hemen icmenize gerek yok.Cunku cok fazla sut kaynar ve bebek ememezse bu sefer mastit olursunuz.Bir yakinim dogumun ilk gunu malt icmisti gece ateslendi hastaneye kaldirdilar bir sureci izleyin derim.2 gun gecsin gunde 1 ya da 2 bardak icersiniz
sagol canim nr guzel anlatmissinYani şöyle kendi yasadigimi kisaca anlatayim. Dogumdan sonraki 3.gun azcik sut gelmeye basladi bu surecte sadece emziriyorum ve cocuk hep agliyor. Ben de gazi var saniyorum. Annem yalvariyor mama ver diye arkadaslarim bastiriyor sakin verme. Bu boyle 5 gun sürüyor. Cocuk artik bos memeyi cekmekten sıkılıyor ve almaz oluyor ben sutum kesilmesin diye tam 55gun pompayla sutumu sagiyorum yetmiyor mama da veriyorum. Cocuk memeyi almadigi icin sut artmiyor. 55gun sonra memeyi aliyor ama çevremde inat etmeyip basta mama verenler en gec bir ay sonra tamamen anne sutune gecis yapiyorlar. Yani benim tecrubem her aglayisinda mutlaka meme vereceksin yetmedigine kanaat getirirsen mama vereceksin. Sutun olmasa bile memeye mutlaka tutacaksin ki o Allahin izniyle zamanla artar. Biberona alisir korkusu tasimayin sakin. Cunku onun en sevdigi varlik sizsiniz o yuzden memeyi asla birakmaz aksi durum olmadikca.
o gunleri hep beraber yasayip gorecegiz indallah canimCanım benim de ilk tecrübem ; fakat memenin boşaldığını hissediyormuşsun.Bebek emmeye başladığında önce ön süt gelirmiş , o daha suluymuş.Sonlara yakın son süt gelirmiş , son süt yağlıymış ve bebeğe kilo aldıran özellikle de doygunluk hissi veren son sütmüş.Ön sütü içip yorulup son sütü içmeyen bebekler kilo kaybı yaşadıkları için doktorlar mamaya yönlendirebiliyorlarmış . Genelde 20 dakikalık emzirmede son sütü alırmış çoğu bebek ; ama emin olamıyorsak örneğin sağ taraftan emzirdik , bir sonraki emmede yine sağ ile başlayıp 5-10 dak. sonra sola geçebiliriz.Soldan emzirip , bir sonraki emzirmede 5-10 dak yine sol , sonra sağa geçebiliriz.Böylelikle Bebek kesinlikle son sütü emmiş olacak.
Bu arada mama konusunda direnelim , herkesin sütü gelirmiş.Sürekli , inatla emzirelim .İlk 40 gün (2-3 ay kadar aslında ) bebek ne zaman emmek isterse , o zaman emzirmemiz gerekiyormuş.Uyanıksa emzireceğiz , biz istiyorsak emzireceğiz , bebek ağzını açıp aranıyorsa emzireceğiz,gak dese guk dese emzireceğiz.Bebek ağlıyorsa , emzirmek için geç kalmışız demekmiş , önce pış pışlayıp bebeği sakinleştirmiş sonra emzirmeye geçmemiz gerekiyormuş böyle bir durumda.Sık emzirmek ( dolayısıyla memeyi boşaltmak ) sütü arttıran en önemli faktör.Emzirme aralıkları 3 saati asla geçmemeli ilk zamanlarda hatta 2 saat.Bebek uzun süredir uyuyorsa uyandırmamız gerekiyormuş.
Süt yapan besinler de su ve protein , en çok da su.Emzirmeden sonra ani kan düşüşleri olabiliyormuş , o yüzden insanın canı tatlı isteyebilirmiş ; elinizin altında muz , kuru meyve , ceviz , fındık gibi sağlıklı besinler olursa bunları yiyip kan şekerimizi düzenleyebiliriz.Tatlı yersek kilo alıyormuşuz hızla. Bu yüzden vücudun açlık sinyalini tatlı ile çözmeyeceğiz . Yani uzmanlar böyle söylüyor.Öğrendiklerimi paylaşayım , dedim.
Bu arada emzirme pozisyonlarına da bakın nette.Blogta ayrıntılı bir yazı paylaşmıştım , emzirme ile ilgili.
Bu arada nasıl şimşek çaktı İstanbul'da .Uykudan uyandık bebişle birlikte.
Cidden artık emzirme konularına geçtik.yapılacak testlerin hepsi geride kaldı, emzirmeler konuşulmaya başladı
eylülü de geride bıraktığımıza göre yavaş yavaş bizden de doğumlar başlar hayırlısıyla
Kac derecede yıkadınkibizde bebis in kiyafetlerini yikadik kuculduleralisveris yapmadiysaniz buyuk alin kiyafetleri biraz 3 ayliklar yenidogan gibi oldu
Sadece sabrediyorum diyelim :) dun avm gezdik esim kizi ve ben...dedim ben yuruyemem cok yoruldum eve donelim tabi bizimkiler yaaa olmaz gezelim falan.. gittik guvenlikciye kimlik biraktik tekerlekli sandalye aldik onunla gezdirdiler beni bide ustunde uykumda geldi hem uyukluyorum hem gezdiriliyorum dedimki icimden sen bu hallere duscek kadinmiydin be ...neydin sen bir karis topuklarla saatlerce yururdun bi ton makyaj 34 beden elbiseler...insallah kavusurum eski performansima :)cozum olarak ne buldun cnm ?
ay napiyorsun cozum kafayi yiycem
Valla ya son ayina kadar fildir fildir gezen hamileler var sasiriyorum onlaraSadece sabrediyorum diyelim :) dun avm gezdik esim kizi ve ben...dedim ben yuruyemem cok yoruldum eve donelim tabi bizimkiler yaaa olmaz gezelim falan.. gittik guvenlikciye kimlik biraktik tekerlekli sandalye aldik onunla gezdirdiler beni bide ustunde uykumda geldi hem uyukluyorum hem gezdiriliyorum dedimki icimden sen bu hallere duscek kadinmiydin be ...neydin sen bir karis topuklarla saatlerce yururdun bi ton makyaj 34 beden elbiseler...insallah kavusurum eski performansima :)
Ben öyleyim sanırımValla ya son ayina kadar fildir fildir gezen hamileler var sasiriyorum onlara
Canım benim de ilk tecrübem ; fakat memenin boşaldığını hissediyormuşsun.Bebek emmeye başladığında önce ön süt gelirmiş , o daha suluymuş.Sonlara yakın son süt gelirmiş , son süt yağlıymış ve bebeğe kilo aldıran özellikle de doygunluk hissi veren son sütmüş.Ön sütü içip yorulup son sütü içmeyen bebekler kilo kaybı yaşadıkları için doktorlar mamaya yönlendirebiliyorlarmış . Genelde 20 dakikalık emzirmede son sütü alırmış çoğu bebek ; ama emin olamıyorsak örneğin sağ taraftan emzirdik , bir sonraki emmede yine sağ ile başlayıp 5-10 dak. sonra sola geçebiliriz.Soldan emzirip , bir sonraki emzirmede 5-10 dak yine sol , sonra sağa geçebiliriz.Böylelikle Bebek kesinlikle son sütü emmiş olacak.
Bu arada mama konusunda direnelim , herkesin sütü gelirmiş.Sürekli , inatla emzirelim .İlk 40 gün (2-3 ay kadar aslında ) bebek ne zaman emmek isterse , o zaman emzirmemiz gerekiyormuş.Uyanıksa emzireceğiz , biz istiyorsak emzireceğiz , bebek ağzını açıp aranıyorsa emzireceğiz,gak dese guk dese emzireceğiz.Bebek ağlıyorsa , emzirmek için geç kalmışız demekmiş , önce pış pışlayıp bebeği sakinleştirmiş sonra emzirmeye geçmemiz gerekiyormuş böyle bir durumda.Sık emzirmek ( dolayısıyla memeyi boşaltmak ) sütü arttıran en önemli faktör.Emzirme aralıkları 3 saati asla geçmemeli ilk zamanlarda hatta 2 saat.Bebek uzun süredir uyuyorsa uyandırmamız gerekiyormuş.
Süt yapan besinler de su ve protein , en çok da su.Emzirmeden sonra ani kan düşüşleri olabiliyormuş , o yüzden insanın canı tatlı isteyebilirmiş ; elinizin altında muz , kuru meyve , ceviz , fındık gibi sağlıklı besinler olursa bunları yiyip kan şekerimizi düzenleyebiliriz.Tatlı yersek kilo alıyormuşuz hızla. Bu yüzden vücudun açlık sinyalini tatlı ile çözmeyeceğiz . Yani uzmanlar böyle söylüyor.Öğrendiklerimi paylaşayım , dedim.
Bu arada emzirme pozisyonlarına da bakın nette.Blogta ayrıntılı bir yazı paylaşmıştım , emzirme ile ilgili.
Bu arada nasıl şimşek çaktı İstanbul'da .Uykudan uyandık bebişle birlikte.
Gece yatarken.karninda agri olmuyormu ? Hangi yana yatsam orda toparlanip agritiyorBen öyleyim sanırımHala yürüyüş yapıyorum hareketlerim normal. Sadece yatakta sağa sola yavaş dönüyorum. Hatta hamileligimin en rahat zamanlarını yaşıyorum. Ama bende ilk 4 5 ay çok çektim. Bulantı kusma halsizlik mide yanmasi berbatti
Cidden artık emzirme konularına geçtik.
Bu arada bebekler sütte sarımsak aromasını çok seviyorlarmış.Birkaç yerde okumuştum , daha çok emiyorlarmış bu tadı alınca,hem de doğal antibiyotik.Ben her gün ara ara bir baş sarımsak yiyeceğim.Eşim yandı.
Yarın birçok öğretmen arkadaş doğum iznine ayrılacak sanırım , ben 3 gün okula gideceğim, daha doğrusu uğrayacağım.Perşembe de bana paydos
22 Ocak Cuma günü iş başı yapmak lazım ; ama sanırım o gün Şubat Tatili başlıyor.( Öğretmen miydin , hatırlamıyorum canım ama detaylı yazayım. ) 22 Ocak için ya rapor alırım , ya da okuldan izin yazdırırım 1 günlük. Sonra 2 hafta Şubat tatilinde bir şey yapmaya zaten gerek yok.Okul açıldığı hafta da 1 hafta rapor almayı planlıyorum.Okul açıldıktan sonra 2. hafta başı Pazartesi ( ayın 15 ' i oluyor. ) maaşı alıp ücretsiz izne ayrılacağım 6 aylık. Sonra 15 Haziran ' da okula başlayıp ( erken başlayacağım için bir kısmı yanacak ; ama zaten yaz tatiline denk geliyor. ) 15 Eylül ' de 1 yıllık izne ayrılacağım bu sefer . Muhtemelen 15 Haziran'da işe tekrar başlar,yazın 3 aylık süreyi yakarım.15 Eylül'de ya işe başlarım ya da 6 aylık izin daha alırım.Umarım o arada 2.bebişim de gelir.Böyle bir yol haritası düşünüyorum kısmetse önümüzdeki 2 yıl için.Beyaz patik senin doğum iznin ne zaman bitecek. Seninle doğum tarihlerimiz aynı görünüyor benim hesaplama konusunda aklim karıştı içinden çıkamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?