- 5 Eylül 2014
- 569
- 529
- 43
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.001
sali da Allah kismet ederse ben ayrilacam canimCidden artık emzirme konularına geçtik.
Bu arada bebekler sütte sarımsak aromasını çok seviyorlarmış.Birkaç yerde okumuştum , daha çok emiyorlarmış bu tadı alınca,hem de doğal antibiyotik.Ben her gün ara ara bir baş sarımsak yiyeceğim.Eşim yandı.
Yarın birçok öğretmen arkadaş doğum iznine ayrılacak sanırım , ben 3 gün okula gideceğim, daha doğrusu uğrayacağım.Perşembe de bana paydos
Okulların geç açılması bizlere nimet oldu.Bebeklerimizin şansı yoksa bu halde derse girmek 3 hafta zorlayacaktı.sali da Allah kismet ederse ben ayrilacam canim
22 Ocak Cuma günü iş başı yapmak lazım ; ama sanırım o gün Şubat Tatili başlıyor.( Öğretmen miydin , hatırlamıyorum canım ama detaylı yazayım. ) 22 Ocak için ya rapor alırım , ya da okuldan izin yazdırırım 1 günlük. Sonra 2 hafta Şubat tatilinde bir şey yapmaya zaten gerek yok.Okul açıldığı hafta da 1 hafta rapor almayı planlıyorum.Okul açıldıktan sonra 2. hafta başı Pazartesi ( ayın 15 ' i oluyor. ) maaşı alıp ücretsiz izne ayrılacağım 6 aylık. Sonra 15 Haziran ' da okula başlayıp ( erken başlayacağım için bir kısmı yanacak ; ama zaten yaz tatiline denk geliyor. ) 15 Eylül ' de 1 yıllık izne ayrılacağım bu sefer . Muhtemelen 15 Haziran'da işe tekrar başlar,yazın 3 aylık süreyi yakarım.15 Eylül'de ya işe başlarım ya da 6 aylık izin daha alırım.Umarım o arada 2.bebişim de gelir.Böyle bir yol haritası düşünüyorum kısmetse önümüzdeki 2 yıl için.
Yok ağrım olmuyor. Sadece bir kaç kez sagimda uyumussam uyaninca bobregimde bir kaç dakika süren ağrım oldu. Bir de uyurken sağda ya da sırt üstü uyuduysam başim dönüyor uyanincaGece yatarken.karninda agri olmuyormu ? Hangi yana yatsam orda toparlanip agritiyor
Oylemiymis ya bende cariofix yada pebble alicaktimKızlar maxi cosi cabriofix ana kucağı almayı düşünüyordum ama kumaşları teflon kaplıymış. E teflon petrol ürünü ben şaşırdım kaldım. Niye bebek için yapılan üründe teflon kullanıyorlar? Ama en hafifi de bubilemedim şimdi.
Öylemiymis ya ben hamileligimin 3.ayindan sonra sogan sarimsak yedim baya, hani diyorlar ya anne ne yerse bebek onun tadina alisiyor diye, süt icinde aroma olsun diye yemege devam o zamanCidden artık emzirme konularına geçtik.
Bu arada bebekler sütte sarımsak aromasını çok seviyorlarmış.Birkaç yerde okumuştum , daha çok emiyorlarmış bu tadı alınca,hem de doğal antibiyotik.Ben her gün ara ara bir baş sarımsak yiyeceğim.Eşim yandı.
Yarın birçok öğretmen arkadaş doğum iznine ayrılacak sanırım , ben 3 gün okula gideceğim, daha doğrusu uğrayacağım.Perşembe de bana paydos
Ben de ayni senin durumdaydim canim kafam allak bullak olmuştu en sonunda kararimi verdi. 5 hafta calisip bunun ancak 3 haftasini aktarabiliyoruz ya 15 tatile denk geldigi icin bu da bana mantıklı gelmediEvet canım ben de öğretmenim. Ben ücretsiz izin alamam borclar var ve tek öğretmen maaşı yetersiz kalıyor maalesef. Yoksa ben de iki seneyi bebegimle geçirmeyi isterdim. Şimdi kendimi zorlayip 5 hafta calisip en azından subata kadar iznimi uzatmak istiyorum. Gerci cogu Şubat tatine denk gelecek bu da mantikli mi bilmiyorum. Bir de ogrencilerimin 1 ayini calip sonra da tam okula bana alistirmisken ben gidiyorum demek vicdani olarak rahatsız ediyor beni. Cok karışık kafam.
Doğum izni bittikten sonra heyet raporu alayim diyorum ama her hastanede vermiyormus kolay kolay.
Daha dogurmadan strese girdim bu konuda.
Ben de ayni senin durumdaydim canim kafam allak bullak olmuştu en sonunda kararimi verdi. 5 hafta calisip bunun ancak 3 haftasini aktarabiliyoruz ya 15 tatile denk geldigi icin bu da bana mantıklı gelmedi
Bir de dedigin gibi bir ay calisip birakmak vicdani olarak beni rahatsız edecekti ve hic adapte olamiycktm. Sonuc olarak 32 de birakmaya karar verdim ve iyikide oyle yapmışım diyorum kafam cok rahat su an. Subat tatilinden sonra da heyet raporu alicm bir ay benim doktor veriyomus..
Allah yardimcin olsun canım ins alabilirsin heyet raporunu. Ben kendi memleketimdeyim annem var ablam var onlara güveniyorum birazda ondan bu kararı verdim. Ama senin birakacak kimsen yoksa dogumdan sonra o da zor bir durum olacak. Bence heyet raporu isini simdiden iyi arastir ona göre kararini ver. Evet öğrencilerimiz onemli ama kendi evladimiz da bakima muhtac olacak onun daha cok bize ihtiyaci olacak...Sanırım ben de öyle yapacağım. Çocukların hakkina girmek istemiyorum hiç. Bir de benim öğrencilerim anasınıfı. Ogretmenlerine cok baglaniyorlar yani. Sanırım en iyisi izne ayrilmam direkt baştan başka bir öğretmenle başlamaları. Heyet raporu alamazsam ne yaparim bilmiyorum. Köyde çalışıyorum süt iznini kullanmam da zor.
Allah yardimcin olsun canım ins alabilirsin heyet raporunu. Ben kendi memleketimdeyim annem var ablam var onlara güveniyorum birazda ondan bu kararı verdim. Ama senin birakacak kimsen yoksa dogumdan sonra o da zor bir durum olacak. Bence heyet raporu isini simdiden iyi arastir ona göre kararini ver. Evet öğrencilerimiz onemli ama kendi evladimiz da bakima muhtac olacak onun daha cok bize ihtiyaci olacak...
Cidden artık emzirme konularına geçtik.
Kılıf hiç aklıma gelmemişti. Dur bi araştırayım bak. Eğer astarı yüzünden pahalı değilse kılıf alırım olur biter.Oylemiymis ya bende cariofix yada pebble alicaktim, olmazsa ustune baska bir kilif daha takariz, maxicoside varsa diger markalarda da vardir herhalde demi
Canim zaten kis gunu bebegin teni degmeyecekkikılıf 120-130 dan başlıyor. Uff yaa bu paraya anakucağı var.
sali da Allah kismet ederse ben ayrilacam canim
Selam Kasım anneleriBen de ayni senin durumdaydim canim kafam allak bullak olmuştu en sonunda kararimi verdi. 5 hafta calisip bunun ancak 3 haftasini aktarabiliyoruz ya 15 tatile denk geldigi icin bu da bana mantıklı gelmedi
Bir de dedigin gibi bir ay calisip birakmak vicdani olarak beni rahatsız edecekti ve hic adapte olamiycktm. Sonuc olarak 32 de birakmaya karar verdim ve iyikide oyle yapmışım diyorum kafam cok rahat su an. Subat tatilinden sonra da heyet raporu alicm bir ay benim doktor veriyomus..
Benim doktorum bebegin gelisimine gore bu tarihi soyledi.yarin kontrolum var baklim bu kez ne dicekGelisimi olmasi gerektigiyle ayni. Bu tarihi ilk gorusmemizde soylemisti. Ondan sonra birdaha bu konuda konusmadik.
Bende yarin dogum iznine ayriliyorum.benim bransimda okul oncesi.bazi arkadaslar yarim gun calisana sut izni verilmiyor demisti ama bnce veriliyor...Sanırım ben de öyle yapacağım. Çocukların hakkina girmek istemiyorum hiç. Bir de benim öğrencilerim anasınıfı. Ogretmenlerine cok baglaniyorlar yani. Sanırım en iyisi izne ayrilmam direkt baştan başka bir öğretmenle başlamaları. Heyet raporu alamazsam ne yaparim bilmiyorum. Köyde çalışıyorum süt iznini kullanmam da zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?