2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Herkese iyi akşamlar kızlar oyun parkı aldım eşim kurdu eksiği falan varmı bakalım dedik neyse sallarken haşır huşur ses geliyo kumaşı sürtündüğü için eşim bebek bunda uyuyamazki sesten dedi canım sıkıldı uyuyamazmı acaba ne dersiniz

Kizlar sizin gobusunuzun buyuklugu ne durumda? Bana karnin cok cikmamis diyolar canim sıkılıyo
Ona takilma bence onemli olan bebegin sagligi onun gelisimi,bende cok kilo almadim gobegimde cok buyuk degil.banada leblebi yemis solucan gibi duruyosun diyenler var hic umrumda degil valla sende takilma boyle seylere.

Bizim pamuklularida kucultuyor canim kurutma makinesi. Bu yuzden ben kucukleri sererek kurutuyorum. 56 cm 0-3 ay oluyor.

Ben usudüğüm zaman da çok geriliyor kendini sıcak tutmak ta fayda vat

Kiz sen ne guzelsin masallah. Hicte sisko falan degilsin bende sen yazinca dedim herhalde vincle kaldirmak lazim falan:)

Kiz sen ne guzelsin masallah. Hicte sisko falan degilsin bende sen yazinca dedim herhalde vincle kaldirmak lazim falan:)
98 kiloyum
Sen hem cok tatlisin hem yakini goremiyorsun, dogumdan sonra kopmayalim, bir dahaki hamilelikte bulusalim, bebelerin cinsiyeti ters olursa bebeleri kertelim, senden iyi kaynana bulamam cocuguma

98 kiloyum
Sen hem cok tatlisin hem yakini goremiyorsun, dogumdan sonra kopmayalim, bir dahaki hamilelikte bulusalim, bebelerin cinsiyeti ters olursa bebeleri kertelim, senden iyi kaynana bulamam cocuguma

Haha hic gulecegim yoktu kiz gercekten gayet orantilisin bence. Bidaha sana inanmiycam kilo konusunda bu arada senin boyun uzun kiloyu kaldiriyorsun yani. Benim bu ikinci ikiside kiz :) ucuncuyu yapar miyim yapmaz miyim Allah bilir. Yaparsamda yine kiz dogururum ben :)) bizden farkli bisey cikmiyor onu anladim

Yok zarar verdiginden degil dedigin gibi hemen aliyor zaten , ama ben gebelikte pek yapildigini duymadim o yuzden ama bence iyi olmus bir sakincasi yok kontrol edilmis olur.
Bundan sonrada her sene 1 defa yaptir derim

Kizlar sizin gobusunuzun buyuklugu ne durumda? Bana karnin cok cikmamis diyolar canim sıkılıyo
Benim her geçen gün karnım daha çok büyüyo ama bazılarının iç karnı geniş olurmuş o yüzden dıştan çok belli olmazmış. Bazılarının da dış karın geniş oluyo direk bakınca Kocaman bi göbüş çarpıyo göze bebeğin kilosu iyiyse göbeğin pek önemi yok yani

icip pompa ile sagsak gerci kimi de pompa sutu azaltiyor diyor
Dogumdan once asla hatta meme ucuyla oynamak bile rahim kasilmasina sebep oluyor.İlk sutun kolastrum onu bebegin direk kendisi almali ilk asisi gibi dusun o yuzden bence sagmana gerek yok.
memelerini ayri beyni olan duygusal bir varlik gibi dusun, emzirme zamani tamamen boyleler.Bebek emdigi zaman sut cogaliyor ve onun ihtiyacina gore sut uretiyor.Mesela soyle bir ornek vereyim bebek 1 hafta farazi atiyorum 20 cc sut cekti sonra birden buyume atagi geciriyor 30 cc sut cekmeye calisiyor ama memede 30 cc yok cunku 20 cc ye alismis o noktada eger mama verirsen meme 20 cc ile sinirli kalir sen sonra sutum yetmiyor diye mama takviyesi yapmaya baslarsin.Sonra sutun yerini mama almaya baslar.
Eger bebegin emmesine olanak saglarsan 20cc den sonra bosa cektigi anda sen sut yetmiyor diye dusundugunde aslinda bebek bana daha fazla sut uret diye sinyal gonderiyor birden bakiyorsun sutun cogaliyor.Meme de mantik bu
Atiyorum sutun cok bol bebek emdi ve ona ragmen halen tasiyor fazla sutu pompa ile alir buzlukta muhafaza edersin memeyi ve kendini rahatlatmak icin ara ara saklarsin cunku cok asiri dolu oldugunda da bazen bebek zor emiyor mesela basket topu gibi semsert memeyi ememeyebiliyor hafif bosaltinca daha iyi oluyor.Ama ilk gunler genelde sut attirimi yavas yavas oluyor.
Ve sut yapmasi icin illa caylarada aslinda gerek yok sekersiz hosaflar, bol su, makul duzeyde yemek yemek ve otlar sut yapan seyler en cokda dinlenmek uyumak.biraz karisik gelebilir o yuzden mutlaka Tomris in emzirme notlarini okumanizi tavsiye ederim kendisi doktor ve 3 cocuk annesi bu konuda uzman kisidir keske ilk gebeligimden once kendisinin yazilarini okumus olsaydim yaptigim o hatalari yapmazdim.
Hangi hata varsa yaptim ve sonuc bebegimi 20 gun emzirebildim o yuzden siz yapmayin.
Neler mi yaptim bebek emerken surekli meme degistirdim bu ona gaz yapti banada stres
Sut yetmiyor diye mamayi biberonla verdim
Sonra sutum cogaldi bebegin bogazina takilacak kadar basketbol topu gibi semsertdi anlamadim halbuki o an sagmam gerekiyormus cunku bebek o sekilde emmesi zorlasirmis
Tabi o fazla ememeyince beni gece usume ve ates aldi yine oyle oldugunda memeyi bosaltmak lazimmis yapmayinca sut kanallari tikanirmis ..Tikanan kanallari bebek acamayinca strese girer ve siz biberonla mama verirsiniz bi sabah kalkinca bi baktim memelerim sonmus bebekte emmiyor o stresle iyice geri giden bir sut ve girmedigim son derece rahat gecirdigim lohusaligimda bebek emmiyor diye depresyona girdim
3 ay boyunca emzirme kampi icin cirpindim profesyonel pompa kiraladim hastaneler icin olandan ama bebek emmeyince sut kolay kolay cogalmiyor .
O sebeple acele etmeyin cayiniz, pompaniz kenarda dursun zaten ihtiyaciniz oldugu an anlarsiniz ama cayi dogumdan sonra 1 ya da 2 bardak icmenizde bir sakinca olmaz diye dusunuyorum

Amin canim, anliyorum.Benimde kizimda mide bulantim 10. Hafta basladi 16. Hafta bitti, bu erkek
Amin canim, anliyorum.Benimde kizimda 10. Hafta ile 16. Hafta arasinda mide bulantim oldu.Dedigin gibi bu erkek ondan mi bilmiyorum ama 5. Ayin sonuna kadar mide bulantim surdu birde bunda inanilmaz dercede halsizim cok yoruluyorum hemen carpinti vs. Ve ben de kan fazla trambosit dusuk hayirlisiyla sagsalim dogursak insallah.Kizimda hamile degilmisim diyorum yururdum kostururdum, bunda cok zorlandim sonu guzel olsunda artik oyle boyle az kaldi zaten.

Hayirli geceler anniskolar. Ben bugun biraz yuruyeyim dedim arkadaslarla gezmeye ciktim karnimdaki minnos yeni yeni adetler edinmis hem cok hosuma gitti hem de canim yandi. Yürürken karnimda top gibi oldu bide yukari dogru tirmandi hep. Yurumek de artik epey zorlasti yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…