- 5 Eylül 2014
- 569
- 529
- 43
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.101
Bana da oyle diyorlar hosuma gidiyor ama bana gore cok cikti gobegimKizlar sizin gobusunuzun buyuklugu ne durumda? Bana karnin cok cikmamis diyolar canim sıkılıyo
Canim o rahim kasilmasi ve rahim icinde sikistigi icinde akabinde bebek hareket eder cunku rahatsiz olur.32. Haftadan sonra ara ara olmasi cok normaldir korkma ama cok sik olursa doktoruna danis magnezyum takviyesi yapar.Hayirli geceler anniskolar. Ben bugun biraz yuruyeyim dedim arkadaslarla gezmeye ciktim karnimdaki minnos yeni yeni adetler edinmis hem cok hosuma gitti hem de canim yandi. Yürürken karnimda top gibi oldu bide yukari dogru tirmandi hep. Yurumek de artik epey zorlasti yani..
Zaten aktarmak zorundalar kanun böyle
Bencede aktarmak zorundalar yazmaya gerek yok ama yazmaktan da zarar gelmez belli olmaz bu islere ☺Zaten aktarmak zorundalar kanun böyle
Hmm oyle mii bilmiyodum canim. Cok asiri bi sertlik oldu bende bebek toplandi sandim. O halde dedigin gibi doktora danismakta fayda varCanim o rahim kasilmasi ve rahim icinde sikistigi icinde akabinde bebek hareket eder cunku rahatsiz olur.32. Haftadan sonra ara ara olmasi cok normaldir korkma ama cok sik olursa doktoruna danis magnezyum takviyesi yapar.
Aynen uyuyamadigim icin yoruldum resmenUykusuz her gece.....
Yav sen kendini bize baya baya kilolu anlatmistin öyle değilsin ki. Kandırıldık. Kiloludan ziyade hani Osmanlı kadın derler ya öyle duruyosun :)Eki Görüntüle 1640896
Benimki bence cikacagi kadar cikti ama hem ben tombikoyum hem bebek tombiko.
Bizden kucuk gobek zor zaten mantiken
Ama gobek buyuklugu bir kistas degil ki, ne guzel demek az kiloyla ve orantili bir hamilelik gecirmissin.
zzzzynpppp
Benim 2010 yılında çalıştığım okulda , aday öğretmenken ücretsiz izne ayrılan bir öğretmen arkadaş vardı.Adaylığın geç kalkar sadece değişiklik olmadıysa yasada.Onun öyle olmuştu en azından.
Öyle olursa çok güzel olur ya böyle bir hakkım varsa :)))) bebeğimi bir yıl büyütür sonra adaylığa devam.Evet izne ayrilabiliyor ama adayligi 1 yil gec kalkiyor
ayyy strese girdim valla simdiden... sen cok guzel aciklamissin Sağol canimDogumdan once asla hatta meme ucuyla oynamak bile rahim kasilmasina sebep oluyor.İlk sutun kolastrum onu bebegin direk kendisi almali ilk asisi gibi dusun o yuzden bence sagmana gerek yok.
memelerini ayri beyni olan duygusal bir varlik gibi dusun, emzirme zamani tamamen boyleler.Bebek emdigi zaman sut cogaliyor ve onun ihtiyacina gore sut uretiyor.Mesela soyle bir ornek vereyim bebek 1 hafta farazi atiyorum 20 cc sut cekti sonra birden buyume atagi geciriyor 30 cc sut cekmeye calisiyor ama memede 30 cc yok cunku 20 cc ye alismis o noktada eger mama verirsen meme 20 cc ile sinirli kalir sen sonra sutum yetmiyor diye mama takviyesi yapmaya baslarsin.Sonra sutun yerini mama almaya baslar.
Eger bebegin emmesine olanak saglarsan 20cc den sonra bosa cektigi anda sen sut yetmiyor diye dusundugunde aslinda bebek bana daha fazla sut uret diye sinyal gonderiyor birden bakiyorsun sutun cogaliyor.Meme de mantik bu
Atiyorum sutun cok bol bebek emdi ve ona ragmen halen tasiyor fazla sutu pompa ile alir buzlukta muhafaza edersin memeyi ve kendini rahatlatmak icin ara ara saklarsin cunku cok asiri dolu oldugunda da bazen bebek zor emiyor mesela basket topu gibi semsert memeyi ememeyebiliyor hafif bosaltinca daha iyi oluyor.Ama ilk gunler genelde sut attirimi yavas yavas oluyor.
Ve sut yapmasi icin illa caylarada aslinda gerek yok sekersiz hosaflar, bol su, makul duzeyde yemek yemek ve otlar sut yapan seyler en cokda dinlenmek uyumak.biraz karisik gelebilir o yuzden mutlaka Tomris in emzirme notlarini okumanizi tavsiye ederim kendisi doktor ve 3 cocuk annesi bu konuda uzman kisidir keske ilk gebeligimden once kendisinin yazilarini okumus olsaydim yaptigim o hatalari yapmazdim.
Hangi hata varsa yaptim ve sonuc bebegimi 20 gun emzirebildim o yuzden siz yapmayin.
Neler mi yaptim bebek emerken surekli meme degistirdim bu ona gaz yapti banada stres
Sut yetmiyor diye mamayi biberonla verdim
Sonra sutum cogaldi bebegin bogazina takilacak kadar basketbol topu gibi semsertdi anlamadim halbuki o an sagmam gerekiyormus cunku bebek o sekilde emmesi zorlasirmis
Tabi o fazla ememeyince beni gece usume ve ates aldi yine oyle oldugunda memeyi bosaltmak lazimmis yapmayinca sut kanallari tikanirmis ..Tikanan kanallari bebek acamayinca strese girer ve siz biberonla mama verirsiniz bi sabah kalkinca bi baktim memelerim sonmus bebekte emmiyor o stresle iyice geri giden bir sut ve girmedigim son derece rahat gecirdigim lohusaligimda bebek emmiyor diye depresyona girdim
3 ay boyunca emzirme kampi icin cirpindim profesyonel pompa kiraladim hastaneler icin olandan ama bebek emmeyince sut kolay kolay cogalmiyor .
O sebeple acele etmeyin cayiniz, pompaniz kenarda dursun zaten ihtiyaciniz oldugu an anlarsiniz ama cayi dogumdan sonra 1 ya da 2 bardak icmenizde bir sakinca olmaz diye dusunuyorum
hayirli olsun canim darisi yarin icin bize insallah... raporu kendimizin goturmesine gerek var mi imza vs bi durum var mi okulda canimGünaydın kızlar şimdi doktordan geldim 32 hafta raporumu okula teslim ettim artık kısmetse seneye başlarım. Bu arada bizim yaramazida gördük 45 cm olmuş 2048 gr masallah doktorumuz hızlı gidiyor diyor hayırlısı ile zamanında gelir inşallah bundan sonraki randevu 3 hafta sonra dedi ve doğum konusunu konuşacakmışız hadi hayırlısı ne diyelim.
keske rapor alsaydin canim... ben bugunluk aldim@Ayaklarim3kilokarman
İkiniz de çok güzelsiniz.
@Ayaklarim3kilo , hiç de kilolu durmuyorsun.
Benim her zamanki gibi bu saatlerde uykum kaçtı , uyandım.Şimdi 4 'e kadar uyuyamam . Sabah da 6 ' ya alarmı kurdum.Okula zombi gibi giderim artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?