- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #77.681
Geçmiş olsun canım. Bizimki de bir haftadır azı çıkartmaya calisiyor ne bulursa ağızda arkaya doğru sokuyor sonra da oguruyor..Ne zaman çıkar bu azı dış acaba daha surer mi?
Bu hafta aşı yaptırmadım geçen hafta burun akıntısı vardı nezle olmuştu. Daha yeni geçti. İyice geçsin haftaya inşallah yaptircam.
tesekkür ederim. ben de alacağım.Canım ben doktora sordum
Doğadan pasifloralı relax çay ya da doğadan melisa çayını önerdi. Ben milupanın gece çayını aldım. Kendim içtim. Çocuğa da 1 çay kaşığı verdim.
Bir kaç gündür giremedim. Hepinizi okudum. Biz aşıyı olduk. Hemde 2 gündür burun akıntısı ve öksürüğü vardı. Aşıda sıkınca kendini öğlen 4 saat uyudu o gün. O gece değil ama ertesi gece ateşi oldu 1 kez ve tekrarlamadı. 45 günde 3. kez bronşit olunca vitamin katkılı balık yağı başladım. İştahı da epey açıldı. Şeker konusunda katı değilim. Direkt vermiyorum ama kek, sütlü tatlılarda ve tatlılarda veriyorum. Biz ne yersek ona da veriyorum. Tuzunu biraz eksik katıyorum ama. Tahin pekmezi kaşık kaşık yiyor. Ekmeği bölüp bölüp fırlatmaya bayılıyor :) Anne baba nene hariç bir şey demiyor.... Ve ders... Abilerinin ödevlerini kavga kıyamet içinde yaptırıyor. Çantalarını açıp karıştırıyor. Kalem kutularını alıp kaçıyor. :) Ödev hariç soru çözmek veya ders tekrarı maalesef yapamıyoruz...
Canım ben tamamen unuttum kusura bakma..Kızlar ekmek veya pankek tariflerinizi paylasirmisiniz?internettekilere güvenemiyorum bazen kötü oluyor
Ne kusuru canım olurmu öyle şey..çok teşekkür ederim valla çok uzun yazdırdım hakkını helal et canım .ekmekleri yedirmek istemiyorum ne oldukları belli değil ,kendim yapayım bakalım inşallah beceririmCanım ben tamamen unuttum kusura bakma..
Mayali bi tarafım var benim bi bak uyarsa yaparsın
1 paket instant maya
4.5 - 5 bardak tam buğday unu
250ml ılık su
30ml sut
1 tatli kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı buğday ruseymi
2 adet ceviz rendesi (istersen ekle)
Yoğurma kabına maya ve ılık sütü ekleyip karıştırıp 5-10dk bekle. Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapısmayacak yumuşak bir hamur elde et. Üzerine temiz bir bez veya şeffaf folyo ile sarıp 30dk mayalanmasini bekle. Ben hamuru cam kapta yoğurup üzerine şeffaf folyo sarıyorum. Sıcak bi ortamda bekletiyorum çok güzel kabarıyor. Sonra yağlı kağıt serili tepsiye şekil verip 15dk da tepside mayalanmasini bekle. 200derece önceden ısıtılmış fırında pişir.
Pankek gözkarari olcuyle yapıyorum.
1yumurta
Tam buğday unu
Süt
Tatlandırıcı için pekmez veya muz ekliyorum.
Bazende tatlı değil tuzlu olarak yapıyorum o da güzel oluyor canım.
İstersen ruseym badem veya ceviz ezmesi de ekleyebilirsin..
İnşallah daim olsun canımGünaydın kızlar ,haftasonunuz guzelmi güzel olsun inşallah...inanirmisiniz Gece rahat geçti ,2ye kadar deliksiz uyudu sonrada az az kalktı .biberon istedi ama meme verince biberon istiyorum diye ağlamadı hatta kızmadı .Sadece meme ağzından düştükçe uyandı ,mikirdandi ...sakin ve huzurlu hatta İlk defa geç kalkmali bir gece oldu Rabbime şükür.Eğer biberonu bırakınca devamlı böyle güzel geceler olursa ,gidicem doktorumu alnından öpucem:))
Mambur inşallah devam eder. Ben dayanamıyorum ya veriyorum emziriyorum her uyandığında daha da cok uyanmaya devam ediyor malesef . İyice cılkını çıkardı benim kiz.Günaydın kızlar ,haftasonunuz guzelmi güzel olsun inşallah...inanirmisiniz Gece rahat geçti ,2ye kadar deliksiz uyudu sonrada az az kalktı .biberon istedi ama meme verince biberon istiyorum diye ağlamadı hatta kızmadı .Sadece meme ağzından düştükçe uyandı ,mikirdandi ...sakin ve huzurlu hatta İlk defa geç kalkmali bir gece oldu Rabbime şükür.Eğer biberonu bırakınca devamlı böyle güzel geceler olursa ,gidicem doktorumu alnından öpucem:))
Kızlar benim gibi aranızda sünnet yaptırmayan varmı
Şimdi yaptırsam bi sorun olurmu acaba
Evet fallik donemde yaptirilmasi onerilmiyor.Biiz.
Hala yaptirmadik,nasil olacak cok gerginim. Buyudukce zorlasiyor,kucukken ysptirsaydik keske.
Havalar iyice sogumadan/isinmadan yaptirilmaliymis diye duymustum.
Ve 2-6 yas arasi /2-4te olabilir tam hatirlamiyorum/ sunnet yaptirmayin diye okudum.
Erkeklik bilmem neleri gelisiyormus o yaslarda,sunnetten korktuklari icin o donem iyi degilmis.
Dusununce mantikli.
Of bilmiyorum, en iyisi daha donmeyi ogrenmeden yaptirmakmis sanki, simdi nasil olacak aklim almiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?