- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #78.741
Ben her sabah yapıyorum canım muhallebi. Bazen irmikle yapıyorum bir çay bardağı suyu kaynatıp tepeleme bir yemek kaşığı irmiği koyuyorum birkaç dakika pisiriyorum. İliyinca 3 tatlı kaşığı pekmez,b ir tatlı kaşığı ezilmiş ceviz veya fındık,yarimdan biraz az muzu ezip karıştırıyorum. Miktarlarını sen kendine gore ayarlayabilirsin az veya çok. Çok tatlı sevmiyorsa pekmezi az katarsin mesela. Ya da bala basladiysan pekmez yerine bal koyarsin. Muz yerine elma vs.Ben cok fazla muhallebi hazirlayamiyorum ya :/ genelde corba tarzi yediriyorum.
Sen nasil yapiyosun canim muhallebiyi.
Cani sag olsun ama zayif gidiyor bizimki biraz takmaya basladim artik, kilo yapan seyler yedirmeye baslamaliyim sanirim
M mambur diimi vereyim hic yoktansa markettekilerden.
Bizim koyler yakin ama iste kisin bulmasi zor, herkesin kendine kadar anca var yumurtasi.
Tavukta koy tavugu yediremiyorum diye tskiliyor aklima ama habire nerden alayim koy tavugunu
Dogal hic birsey yok artik.
Ben her sabah yapıyorum canım muhallebi. Bazen irmikle yapıyorum bir çay bardağı suyu kaynatıp tepeleme bir yemek kaşığı irmiği koyuyorum birkaç dakika pisiriyorum. İliyinca 3 tatlı kaşığı pekmez,b ir tatlı kaşığı ezilmiş ceviz veya fındık,yarimdan biraz az muzu ezip karıştırıyorum. Miktarlarını sen kendine gore ayarlayabilirsin az veya çok. Çok tatlı sevmiyorsa pekmezi az katarsin mesela. Ya da bala basladiysan pekmez yerine bal koyarsin. Muz yerine elma vs.
Bazen de pirinç unuyla ya da 5 tahilliyla yapıyorum. Kaynamış ilimis 100 cc suya tepeleme 2- 3 yemek kaşığı unu koyuyorum karistirip yukarda yazdığım malzemeleri ekliyorum. Onların arkasında yazıyor zaten nasıl yapacagin. Su yerine mama da kullanabilirsin. Bizim mamamiz alerjik mama oldugundan tadı kotu o yüzden su kullanıyorum ben.
Başlarda yemiyordu artık genelde bitiriyor kandıra kandıra yediriyorum.
Bizim de bugün memleketten misafirler geldi. Bi posta zayıf bu çocuk muhabbeti geçti. O lafları beynimde kimsenin haberi olmadan yukledim eşeğe yolladim iraklara. Bu saatten sonra takamam valla.
Yumurtayı vercez mecbur ama tavuk yedirmigorum hemde hiç .Çünkü hani tavuğun alternatif i var ,kırmızı et veriyorum ama yumurtaya mecburuzBen cok fazla muhallebi hazirlayamiyorum ya :/ genelde corba tarzi yediriyorum.
Sen nasil yapiyosun canim muhallebiyi.
Cani sag olsun ama zayif gidiyor bizimki biraz takmaya basladim artik, kilo yapan seyler yedirmeye baslamaliyim sanirim
M mambur diimi vereyim hic yoktansa markettekilerden.
Bizim koyler yakin ama iste kisin bulmasi zor, herkesin kendine kadar anca var yumurtasi.
Tavukta koy tavugu yediremiyorum diye tskiliyor aklima ama habire nerden alayim koy tavugunu
Dogal hic birsey yok artik.
Geçmiş olsun canım maşallahEvet erken akşam 5 cok kotu usutmusum hertarafim agriyo, yinede Ev islerini hallettim,ustune dip boyami yaptim,:))
Biz de sabahin korunde dikeldik . zaten gece surup verdim agrisi mi vardi uyuyamadi.Günaydın kızlar
Gece yine uykusuz her gece türküsünü çaldık:)
DonukPudra canım nasılsın ?Dün hiç yoktun da
Aslında haklısın hiç o açıdan düşünmemiştimCanım bu 5 tahilli veya 7 tahilli da pirinç unu gibi bir şey. Yani o da un. İçinde yulaf unu,tam tahilli buğday unu,kabuklu buğday unu,cavdar unu var. Hazır bir şey diye dusunme yani. Pirinç unu yediriyorsan bunu da verebilirsin bence.
Ben paketli diye başlarda bunu da pirinç ununu da kullanmak istemedim. Evde kendim pirinç unu yaptım da sonradan kullandım ikisini de.
Ne çektik be donukpudraBiz de sabahin korunde dikeldik . zaten gece surup verdim agrisi mi vardi uyuyamadi.
Su saatler cok fena oldu 8de bile zifiri karanlik ciddi anlamda psikoloji bozucu.
Dun keyifsizdim epey agrim coktu.
Bugun daha iyi gibiyim umarim gecer biran once.
Valla yaNe çektik be donukpudra
Ben de dedim herhalde cumartesi olduğundan geziyor bugün o yüzden giremedi.Biz de sabahin korunde dikeldik . zaten gece surup verdim agrisi mi vardi uyuyamadi.
Su saatler cok fena oldu 8de bile zifiri karanlik ciddi anlamda psikoloji bozucu.
Yok hava zaten cok kotu dunden beri epey yagiyor.Ben de dedim herhalde cumartesi olduğundan geziyor bugün o yüzden giremedi.
Doktor ilaç vermemiş miydi iyi gelmedi mi? İnsaallah kesilir biran once canım.
BendeeeeeGünaydın kizlar
Ben de bugün sabah biraz uyumuşum kardeşim bendeydi sabah Defne uyanınca almış oynatmış. 1 saat kardayim
Geçmiş olsun canım durmayan çocuk ne zormuş ,doğum oldu haniii ben daha kendime gelemedim .Geçen yıl yağmurun doğum gununu göreyim dahada bana birşey olmaz diyordum şimdide iki yaşıni gorebilsem dahada bana birşey olmaz diyorum:))Biz de sabahin korunde dikeldik . zaten gece surup verdim agrisi mi vardi uyuyamadi.
Ciddi anlamda cok ama cok zor.Yok ya bir çocuğa hem gece hem gündüz aynı kisi bakamaz ya olamaz. Böyle sabah edilmez hadi edildi bu sefer de akşam edilmez. Buna can mı dayanır yaaa..
Geceleri eşim bakıyordu bir hafta evde yok. Bu gece ben bakıyorum yani. Yarın ablam geliyor Allah tan.
Her gün dert yananlar az bile söylüyormussunuz. Bende cıvatalar gevsedi balata yandı arkadaşlar :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?