2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Günaydın savaşçı anneler
M Mavisu27 çok zor canım ,insanın duyguları karmakarışık oluyor ,ne açsın ne yoksun anlamıyorsun,gün kavramın hafta kavramın hatta gece gündüz kavramın bile bitiyor sanki hergun aynı güne uyaniyorsun ,bir bakıyorsun bu gün bitmedi diye yakinip ,ağlarken ,iki dakika sonra çocuğum büyüyor bu zamanlar geçiyor diye ağlıyorsun ..
Tam bir duygu karmaşası hemde bu duyguların zirvede olduğu bir karmaşa .Ben30 umdan sonra böyle oldum ya diğer cocuklarimda çok rahattim .Çocuktan mı annedenmi anlamadim

Aslında evet uykusuzluk zor ama esas beni çok sıkan ev işi ve kendime azıcık bile zaman ayiramamak.mesela gece çay içip kitap okuycam diyorum hooop yatağa :))

Hiçbir çocuğumu evde olduğum için krese vermedim kızlar taa anaokuluna kadar gayette sosyallerdi ama hep gezdirdim oynadim..Tanıdığım birisi çocuğunu krese verdide öyle şaşırdım kızlar paylaşmadan edemedim.krese vermiş çünkü yemek yemiyormus ,hep annesini emmek istiyormuş ,uyku düzeninde yokmuş .Belki bunlara alışır diye vermiş üstelik çocuk bile değil bebek ,16aylik

Gerçekten çok zor ben en son haziran gibi ilk disini cikarirken böyle zorlanmıştım. Birkaç aydir eşim ilgileniyor zaten. Ondan önce de hiç boyle değildi geceleri pek uyanmazdi. Büyüdükçe ne oldu anlamıyorum.

Canım sen bir günlüğüne kiyamiyorsun bir arkadaş bir buçuk yaşındaki çocuklarını annesine bırakıp bir hafta denize gitmişti. Hak ettin bence :)

Canım en doğrusunu yapmissin sen.ben erken vakitte zorunluluk yoksa karsiyim krese. Gelişimine gerçekten katkı sağlıyor ama şöyle 4-5 yaşında anca. Ondan önce hep anne yani. En iyi öğretmen annedir çünkü.

16 aylık gerçekten küçükmus ama bnde 3 yaşına gelince yarım gün göndermeyi düşünüyorum o yaştan sonra evde tutmak haksızlık olur Akranlari yla vakit geçirmesi lazım

Okadar yorgun uyandım ki senin yazıyı okuyunca iice coktum aileden birine yakın oturmak lazımmış

Ben krese en azindan yarim gun gitmelerinden yanayim kizlar.
Ana okulu ogretmeni sayilirm artik, staja gittigim zamanlarda bazi cocuklar bir turlu ortama adapte olamiyordu, surekli.agliyor, yemiyor, icmiyor hep uzgundu.
Oyle olmasini istemiyorum, yarim gunu gectim hadi 1,2 saat oyalansa o ortama girse yine yetecek, illa alisacaklardir yoksa direk ana okuluna verince isler degisiyor bence.

Ben 3 yaş gibi düşünüyorum açıkçası. Hem de çalıştığım için.
Çünkü ebeveynler de bir yere kadar yetebiliyor çocuklara.
Yaşıtlarıyla etkileşimleri de daha farklı olur.
yarım gün de olsa. Hem de annemin de yıpranmasını istemem o da dinlenmiş olur çünkü ileride her gün işe geleceğim onlara da zor olur.

16 aylık gerçekten küçükmus ama bnde 3 yaşına gelince yarım gün göndermeyi düşünüyorum o yaştan sonra evde tutmak haksızlık olur Akranlari yla vakit geçirmesi lazım
Aslında dediğin doğru canım ama kreşlerin fiziksel koşullarına ve eğitim oyun anlayışına bakınca ben çok soguyorum .Pedogijiden yoksun para kazanmak için yapılmış ticarethane haline getirdiler ..Arkadaş edindirme ,akraba çocukları ,komşular ile oynatmak ,parklarda arkadaş edindirme yetiyor genelde yada oyun grupları tabii bu benim şahsi fikrim ,herkes kendi yavrusu için en doğrusunu bilir ,diğerinede asla yanlış demem sadece kesin söyleyebileceğim 16 ay anasının koynunda olmalı bence yada totosuna yapışık:))

Canım eğitim okadar uzunki çocuklar biryrrde çok sikilip gitmek istemiyorlar .Ablamın çocukları çalıştığı için üç yaşında başladılar krese ve ilkokulda bile ağlayarak gittiler yani o genelleme bazen tutmuyor:))
Ya birde Öğrt.kalitesi çok önemli .Herkes iyi eğitim alsın diye hırs yapıyor ama çocuğa davranışa bakmıyor.ben küçük oğlumu anaokuluna sözde! En ünlü Öğrt.verdim aman tanrım kadındaki kapris insnilmazdi.ben çocuklarımı asla yemeye zorlamadim ve koşul ileri sürmeden özgür bıraktım kadın ilk günden koca böreği bitirmezseniz çikolatalı pasta yedirmeyecem diye tehditle yemek yedirdi.Bazı çocuklar ogurerek yerken dedimki kusacaklar ,Öğrt.cocuklara ne dese beğenirsin ;meyve suyunu iç ittirir deyip meyve suyunu zorla içirdi çocuklara.sonra resim yaptirirken oğlum çizdiği güzel olmadı diye burusturdu kağıdını .Aman Allah'ım sanki yavrum en büyük hatayı yapmış gibi bir azarladi ,açtı kağıdı koydu tekrar önüne bitirecek dün bunu dedi..Daha birinci gündü :)) kadının üstüne atlamak için zor tuttum kendimi hemen Öğrt.drgistitdim ..
Büyük oğlumda Öğrt.disari hiç çıkarmıyor diye ,seni mahmeye verip dava acicam ,bütün gün bizi bir odada tutuyorsun diye söyleniyormus..
Çok yazdım kızlar hakkınızı helal edin valla bu okul işi başlayınca nelerle ugrasacaksiniz türlü türlü insan var

Kızım 4 yaşında kreş, 5de anasınıfına gitti.bence üç yaşa kadar çalışmıyosak yanımızda olması daha iyi.hafta sonu arkadaşlara gittik dedilerki kerem çok şanssızsın en kötü ay.kasım aralık.okula erken gidecek bir yaş küçük olacak,dayak yiyecek arkadaşlarından dediler.çok zorlanıyoruz dediler.üzüldüm moralim bozuldu.gerçektende öyle oluyo kızımın ilk 2 sene sınıf annesiydim küçük başlayanların geneli çok perişandı.anne olmak gerçekten çok güzel ve zor herşeyini düşünüyosun.endişeleniyosun.eşimde diyoki askerliğini düşündünmü nereye çıksın diyo.dalga geçiyo benle.ama zaman su gibi kızlar akıp gidiyo

Öğretmen tamamen şans işi.ve çok önemli çocuğu tamamen okula bağlayıp tamamen soğutabiliyo.biz çok şanslıydık öğretmenimiz çok anaç çok tatlı 48 yaşında ama benden enerjik.çocukların ellerini öpüyo severken.inşallah yavrularımıza böyle öğretmenler düşer

Evet algılamaları da farklı oluyor iki ay bile fark ediyor ,artık bizde rapor alıp bir yıl geç gondeririz .Ya cocuklari okula bırakıyoruz Rabbim ilk sana emanet diyoruz .Lavobosundan ,merdivenlere ,bahçesine kadar çocuklara uygun değil .Okulda oldukları her dakika ilk zamanlar insanin akli çocuğunda oluyor

Kotu ogrt. Kişiliklerini bozuyor ve meraklarini öldürüyor .Ben büyük oğlumda da zor bela Öğrt.degistirdim .Şu okul işi öyle zorki bazı Öğrt.cok iyi ama bazıları şu kahvede oturan insanlardan beter .Dediğin gibi şans meselesi Rabbim hep iyi vicdanlı Öğrt.karsilastirsin hepimizi

Canımya seninle fikirlerimiz hep uyuşuyo biliyomusun.bende içimden üzülmeyim rapor alırım göndermem diyodum.hayırlısı olsun.okul çıkışını düşünebiliyomusun velileri içeride almıyolar.Allaha emanet.

Aminnn canım

Doğru söylüyorsun canım bende farkettim :))ve çok mutlu oluyorum.ben eşime bu dorduncuyu Finlandiya da dogurcam ,oradaki okullara bayılıyorum yine ugrasamicam diyordum tabii nerdeee benimki hayal..Benim kız birkez üçüncü sınıfta merdivenden düşmüştü okuldan aradılar ,ödüm kopmuştu .arkadasiminkide bahçede düşmüştü kafasını çarptığı için 20gun yoğun bakımda kalmıştı çok uzulmustuk ,zor tutundu hayata yavrum 5 yıl hergun okul bahçesinde beklediler korkudan..Rabbim bütün sabileri korusun ,biz duzeltemedik bari çocuklarımızı iyi egitelim onlar bazı şeyleri duzeltsinler.ne demişler ,bir anne dünyayı değiştirir

Çocuklarımız için hep en iyisini en güzelini istiyoruz.imkanımız olsa istediğimiz ülkede istediğimiz şartlarda okutsak.hayırlısı canım benim

Canım magnezyum kullan çok rahatlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…