2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Canim haklisin18 ay dolmadi ama 17aylik oldular artik. Yeterli yani. Benim kizim ilk 2 gun gunduz istedi bidaha da istemedi. Gecede ben vermiyorum acikcasi uykusu duzene giricek gibi. Memeyi arayip cok uyaniyordu en azindan o kesildi. Simdi bi sabah bi aksam iciyor. Gittikce de kendisi unutur belki.
Acikcasi benim hic umudum yoktu cok aglar gibime geliyodu ama oyle olmadi cok sukur. Bugun tam 1 hafta oldu o da ben de alisicaz insallah.
hknzlm mubarek ayla sutten kesmenin ne ilgisi var canim anlayamadim. Bilmedigim bisey mi var?

Allah yardımcın olsun canım benim.inşallah uykunuz düzene girer.

O aylarda kesersen rızkı dar olur diye duymuştum bir arkadastan. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Bunu söyleyen kişi üç aylarda kesmişti ama. Pek inanmıyordu çünkü.

Günaydın kızlar.
Güzel bir hafta sonu geçiririz inşaallah hepimiz.

Canım bende bilmiyorum ki öyle diyorlar etrafımdakiler bende de ister istemez öyle düşünce olusuyo ..mübarek günlerde nasibini kesme diyorlar büyükler ne biliyim

Ya kızlar aranızda bıldırcın yumurtası veren varmı (böylede aranızda ülker çikolatalı gofret sevmeyen varmı gibi oldu )

Kızlar benim oğlan kahvaltı da salatalık domates diğer öğünler de makarna plav başka hiçbirşey yemiyo onları yermesem ac ne yapcam bilmiyorum tecrübeli anneler ne yapım geçici bi süreç mi acaba

Kızlar benim oğlan kahvaltı da salatalık domates diğer öğünler de makarna plav başka hiçbirşey yemiyo onları yermesem ac ne yapcam bilmiyorum tecrübeli anneler ne yapım geçici bi süreç mi acaba
Tecrübeli degilim ama bence geçici bir süreç :)
Bi ara bir şeylere takıyorlar. Hep onu yemek istiyorlar. Bi bakıyorsun sonra onu hiç yemek istemiyorlar.

Merhaba kizlaar. Çok yoğun geçen günün sonundan bildiriyorum bugün benim cadıyla 16-22 ay oyun grubuna katıldık. 45 dk sürdü. Deneme dersiydi. Eğlendik ikimizde. 3 ay uye olduk. Bakalım inşallah bugünki gibi olur. Ogretmen abla yönlendirmesi var. Çocuklar birebir oynamiyorlar ama ara ara iletişim kurdular. Çok eğlenen oldu aglayan da oldu. Bakalım bizi neler bekliyor ordan da kuzenime gittik bebek görmeye evde 5 tane 1-5 yaş arası çocuk vardı. Aslında düzenli görüşsek otun grubuna gerek yok ama düzenli de gorusulmuyor.
Bu arada bizim ne azı ne köpek dışımız çıkmadı ya. Sizde ne durumda dişler. Ben hiç bir vitamin de vermiyorum

Mix tekine mi götürdün canım bende orayla görüştüm ama ücret 45 dk için fazla istiyorlar gibi geldi dediğin gibi yaş gruplarıyla sık biraraya getirmek lazım
Bizim 3azı diş aynı anda o atladı biri inatla gelmiyor tabi uyku yemek hakgetire

Canım bende bilmiyorum ki öyle diyorlar etrafımdakiler bende de ister istemez öyle düşünce olusuyo ..mübarek günlerde nasibini kesme diyorlar büyükler ne biliyim
Boyle biseyi de ilk kez duydum ne alakasi var rizki veren de alan da Allah.. rabbim kimsenin rizkini dar etmesin insallah. Ben inanmam oyle arkasi dolu olmayan konusmalara..

Kizlar asli olmayan seylere pek inanmam ama kafami karistirdiniz yine de bi baktim acikcasi.. ve sonuc dedigim gibi uydurma ve kafa karistirmadan ibaret.. bilgi icin size de yaziyorum

Biz insana, anne ve babasına iyilik etmesini emrettik. Annesi onu zaaftan zaafa düşerek taşıdı. Sütten kesilmesi de iki yıl sürdü. Bana, annene ve babana şükret; dönüşün ancak banadır, dedik.”

Bu ve benzer âyetleri delil olarak içtihadlarına esas kabul eden İmam-ı Âzam hariç Hanefi mezhebi; Şâfiî, Mâlikî ve Hanbelî mezhebi âlimleri çocuğun süt emme hakkının iki yıl olduğu görüşünü savunuyor. Hatta emzirme süresinin otuz aya kadar çıkabileceği de belirtilmiştir. Âyet-i kerimelerde kız erkek ayırımı yapılmadan sütten kesme süresi veriliyor. Ancak anne-baba iki yıl dolmadan çeşitli nedenlerden dolayı çocuğun sütten keserek, ek gıdalarla beslendiğinde kendilerine bir günah olmadığı âyette açıkça ifade edilmektedir.

Ancak Kur’ân-ı Kerim’de bebeğin sütten kesileceği ya da kesilmeyeceği aylardan söz edilmiyor. Bu nedenle de üç aylar içerisinde çocuğun sütten kesilmesinin bir mahzuru bulunmamaktadır. Hatta Ramazan ayında annenin oruç tutacağı göz önüne alındığında üç aylarda sütten kesmenin uygun bir zaman olduğu da düşünülmektedir.

Bizim ilk azilari çıktı kopek dişlerinde uc verdi. Büyük kızımin 16 aylık fotolarina bakıyorum 4 tane dişi varmış bu hızlı cikti

Reactions: GCA
Üç aylarda kesilmez die duymadım hiç ama bakara süresin de ''anneler çocuklarını emzirmenin tamamlanmasını isteyenler için tam 2 yıl emzirilen...eğer ana ve baba birbirleriyle istişare edip ,her ikisinin de rızasıyla çocuğu memeden ayırmak isterlerse kendilerine bir günah yoktur...bakara 233 ayet
Eşim göstermişti bu ayeti sen yazınca aklıma geldi

Bizde annemlerdeyiz iki haftadır yeğenim var 9 aylık bizim kız hiç pas vermiyo ona. Onunla ilgilenirsemde hemen gelip bana sariliyo :))
Bide oyun önerisi veriyim burda okumuştum galiba kağıda minik oyuncaklar sarıp sana hediye aldım deyip verdim heyecanla açtı. Sonra bana verdi yine diyo, bi yarım saat hediye paketi açmıştır herhalde.

Bizim 4 azı 2köpek dişi 4 altta 4 üstte olmak üzere 14 dişimiz oldu
Çok arka arkaya çıkardı ve hep hasta aylardır
Ve iştahsız
Efira38 bizde kısır döngüdeyiz artık yeterki karnı doysun derdindeyim
Yeni şeyler denemeyi bıraktım
Üzülüyorum yavrum için ama yıpranıyorum kafaya takarsam

Iyi geceler kizlar
Bizimki de ayni seylere takik. Ve meyveye sardi yemiyor meyve ile bugun doyduysa artik.
Bizim 4ust -ust 2 azi
Altta 4 dis ve alt azilardan biri de bugun patlamis . Sanirim ondan istah sifir.
Cocuk 1 ay icinde 4 dis cikardi. Yavas geliyor derken.

İyi geceler kızlar. .şu 3 aylarda memeden kesme mevzusunu aydınlatan arkadaşlardan Allah razı olsun..en azından geceleri emmeyi bıraktirsam ramazan ayi gelmeden inşallah ..
Bizimde 14 dışımız var ..15 le 16 yolda inşallah ..yazık yavrum ekmek çiğnemeyi çok severdi bi kaç gündür yapamıyo,sanırım aciyo. .inşallah bütün kuzular hayırlısıyla tamamlar şu dış olayını. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…