2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Yazin toplu cis operasyonu var o zamn demek.
Bizimkinde suan oyle soylem yok. lazimlik da almadim aslinda. wc ye bebe aparati koyup mu yaptirsam diyorum .lazimlik mi alsam.
Bir de 2 yada 2.5yasinda o kaslarinin bikincinde oluyorlar ya. basla birak gelisimi icin ileride daha buyuk sorun olsun istemem.
Kakasindan korkan aglayan vs. vs. kisiligi cok etkiliyor ya bakalim ciddi bir surec daha bizi bekliyor.
2 yaş ve oncesi çiş alıştırmak için erken deniliyor. Kendi vücudunun farkına variyorlar. İlk başlarda heyecanlı bir oyun oluyor onlar için fakat sonrası hüsran olabiliyor sendrom yasayabiliyorlar. Ben kararsızım açıkçası. Annem alıştır diyor ben yok diyorum. Bakalım ne olacak
Ben de daha lazimlik falan almadım ama çiş kaka onları biliyor. Ben wc ye girince falan karşıma geçip çiş çiş deyip duruyor. Veya kendi alt bezini değiştirirken çiiis diyor. Alıp bezini banyoda.cope atıyor. Herseyin farkında çok kolay oğrenir ama işte sonrası düşündürücü geliyor bana..

Kızlar bir de şampuan ve losyon olarak ne kullanıyorsunuz. Mustela kullanıyorduk bitti yine aynı mı devam edelim yoksa artık bir tık ekonomik olan ürünlere mi geçelim?

Yazin toplu cis operasyonu var o zamn demek.
Bizimkinde suan oyle soylem yok. lazimlik da almadim aslinda. wc ye bebe aparati koyup mu yaptirsam diyorum .lazimlik mi alsam.
Bir de 2 yada 2.5yasinda o kaslarinin bikincinde oluyorlar ya. basla birak gelisimi icin ileride daha buyuk sorun olsun istemem.
Kakasindan korkan aglayan vs. vs. kisiligi cok etkiliyor ya bakalim ciddi bir surec daha bizi bekliyor.
Şimdi den okadar gözüm de buyuyo ki cise alıştırma işi :işsiz:

Kızlar hst geçti yemeğe döndük ya ben yine yemek sıkıntısına girdim. Evde ne yapsam veriyorum da sanki aynı şeyleri yapıyormuşum gibi geliyor. Sebze ağırlıklı besleyemiyorum sanki.
Artık çorbasının yanında bi çeşit daha yemek veriyomusunuz siz? Yoksa bi sonraki menüde mi veriyorsunuz?
Ben kahvaltı sonrası uyku öncesi meyve ya da meyveli yoğurt veriyorum.
Uyuyup uyanınca çorba iciriyorum içine ekmek dogruyorum.
Sonra evde aparatif bisiler varsa veriyorum yoksa bisküvili yogurt ya da meyve yapıyorum(sabah ne verdiysem digerini öğleden sonra da digerini) ya da meyveyi irmikli pişirip pure gibi yediriyorum . Tekrar uyuyup uyanınca akşam yemeği Allah ne verdiyse artık işte..
Arada yine bi muhallebi gibi bisi yapıyorum. Gece de sütlü mama/sütlü biskuvi gibi bisi yapıyorum.
Besin değeri yüksek yicekleri yedirmeye çalışıyorum ama becerebiliyor muyum soru işaretleri var tabi:işsiz:
Çok güzel yemiyo ama kahvaltı uyku öncesi sütle cicibebe uyaninca çorba arada yoğurt meyve akşam biz ne yersek uyku öncesi yine süt cicibebe süt sade içmiyor yoğurt ta çok nadir yiyo sebze bizim kide çok az yiyor çünki eşim Hiç sebze yemez evde o kadar az pisiyo ki

2 yaş ve oncesi çiş alıştırmak için erken deniliyor. Kendi vücudunun farkına variyorlar. İlk başlarda heyecanlı bir oyun oluyor onlar için fakat sonrası hüsran olabiliyor sendrom yasayabiliyorlar. Ben kararsızım açıkçası. Annem alıştır diyor ben yok diyorum. Bakalım ne olacak
Ben de daha lazimlik falan almadım ama çiş kaka onları biliyor. Ben wc ye girince falan karşıma geçip çiş çiş deyip duruyor. Veya kendi alt bezini değiştirirken çiiis diyor. Alıp bezini banyoda.cope atıyor. Herseyin farkında çok kolay oğrenir ama işte sonrası düşündürücü geliyor bana..
Aynen benim de endiselerim tam da bu..
Cope goturmeyi bezini kerem de epeydir yapiyor oyle soylemiyor cis kaka diye sadece.
Annem de gecen oyle deyince bi tuhaf oldum oyun gibi alistirmamasini tembihlicem. kendi basina is yapmasin diye

Simdi ig'de denk geldim 24.ayda gelisir kaslari vs acele etmeyin hazir oldugunda isaretleri alin yaziyordu.
Birde resim vardi anne wc oturmus,cocugu bacaklarinin arasina alip cis/kaka yaptiriyor.

Mantikli aslinda aklima gelmemisti ama erken mi ne daha ya :/ dusundukce erken geliyor

Simdi ig'de denk geldim 24.ayda gelisir kaslari vs acele etmeyin hazir oldugunda isaretleri alin yaziyordu.
Birde resim vardi anne wc oturmus,cocugu bacaklarinin arasina alip cis/kaka yaptiriyor.

Mantikli aslinda aklima gelmemisti ama erken mi ne daha ya :/ dusundukce erken geliyor
Valla arap saci yazin ogrenseler rahat olur bir yandan..
Diger yandan da o var. cocugu gozlemleyin o belli eder diyor bilemedim. bakalim nasil olacak .bana bu yaz oyun yapcak gibi geliyor

Diger yandan da o var. cocugu gozlemleyin o belli eder diyor bilemedim. bakalim nasil olacak .bana bu yaz oyun yapcak gibi geliyor

Simdi aklima geldi nasipse sunnetini yaparsak sanirim o zamandan sonra cogunlukla takmam bezini, kiyamam..
Biraz sabir isteyen is olacak ama napalim.
Zaten cogu bir kac kez alti islaninca artk rahatsiz olup soylemeye basliyormus..

Zor is zor bakalim :KK14:

Kızlar bana da birkaç kişi yaza öğret dedi ama ben pek düşünmüyorum.
Daha iki yaşında bile olmuyorlar.
Hem bedensel hem zihinsel olarak hazır olurlar mı kuskuluyum.
Birkaç arkadaş da iki buçuktan önce başlama sen de çocuk da yipranir sonuç hüsran dedi. Onlarda öyle olmuş yani.
Bu yaz olmazsa gelecek bahara kalır. Kışın zor olacağı için.
Bilemedim ben de.

Kızlar bana da birkaç kişi yaza öğret dedi ama ben pek düşünmüyorum.
Daha iki yaşında bile olmuyorlar.
Hem bedensel hem zihinsel olarak hazır olurlar mı kuskuluyum.
Birkaç arkadaş da iki buçuktan önce başlama sen de çocuk da yipranir sonuç hüsran dedi. Onlarda öyle olmuş yani.
Bu yaz olmazsa gelecek bahara kalır. Kışın zor olacağı için.
Bilemedim ben de.

Hayirlisi artik bakalim az cok aslinda kendileri belli ediyor hazir olup olmadiklarini.

Gecen yaz daha kucuklerdi ama uykudan kalkinca hemen wc goturmustum ciiis diye diye oraya yaptirmistim cisini tabi ben şok ben manşet :D
Ki devami gelmedi ugrasmadim neden bilmem , zaman istiyor

Yiğenimden bahsetmiştim, cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Bu gün kontrolü vardı şükür iyileşmiş, ultrasonda temiz çıkmış.

M Mavisu27 çok sevindim, sevincimi eşimle bile paylaştım, birbirimizi tanımıyoruz ama aramızda bağ oluştu, ben çok yazanlardan değilim ama okuyorum genelde.

Tuvalet eğitimi çocukların psikolojisinde çok büyük yer ediyormuş, sinyallerini veren çocuklar bu sene alışabilir bence ama bence diğerleri için çok erken, benim kızımda bi sinyal yok, sadece tuvalete giren oldu mu çiş diyor. Bakalım yaza ne değişir.

Benim kızımın bu aralar bir şeylerin içine birşeyleri koyması çoğaldı, bornozumun cebinden oyuncağı, vazonun içinden çorapları çıkabiliyor, çöpede bir şeyler atmaya çalışıyor(kaşık, tencere kapağı vs) :)

Raflara çekmecelere kendini sığdırmaya içlerine girmeye çalışıyor, tencerelerin, kapların içine giriyor, üstüne çıkıyor.

Her lafı anlıyor, bazen imkan vermediklerimi bile anlıyor,
Numaradan ağlıyor bende numaradan ağlayıp bastırıyorum susıyor yoksa numarayı gerçeğe çeviriyor,

Bide çok güzel oynuyor, anne kız oynuyoruz :)

Yiğenimden bahsetmiştim, cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Bu gün kontrolü vardı şükür iyileşmiş, ultrasonda temiz çıkmış.

M Mavisu27 çok sevindim, sevincimi eşimle bile paylaştım, birbirimizi tanımıyoruz ama aramızda bağ oluştu, ben çok yazanlardan değilim ama okuyorum genelde.
Çok tesekkur ederim :)
Birbirimizin sevinciyle sevinip uzuntusunu de paylaşıyoruz. Tanımasak da iyi arkadaşlar olduk.
Ne mutlu bize.

Back
X