- 13 Temmuz 2009
- 2.280
- 1.822
- 448
- Konu Sahibi November 22
-
Hım o zaman belki Elif öykü olabilir gibi geldi. Öykünün yanına isim bulmak biraz zor iş ama Alah kolaylık versin dilerim içinize sinen bir isim bulursunuzO kadar kararsızım ki eşimlede anlaşamıyoruz o sadece öykü olsun diyo bi de kuran da geçen bi ikinci isim olsun istiyor
Sağol canım belki burda herkes paylaşımda bulunursa birbirimize yardimci oluruzHım o zaman belki Elif öykü olabilir gibi geldi. Öykünün yanına isim bulmak biraz zor iş ama Alah kolaylık versin dilerim içinize sinen bir isim bulursunuz
Evet baya sıkıntılı isim var Sare de öyle HZ.İbrahim'in eşinin adı diye veriyorlar ama hanımının gerçek ismi Sara. Sare susuzluk ,cemaat anlamlarına geliyormuş. Ecrin ismi de ücret anlamındaymış. Ondan sonra Efsa Ceylin ve Belinay ismleri de kesinlikle belirtilen anlamları taşımıyormuş dikkat etmek iyi araştırmak lazım.Mesela benim neredeyse çocukluk hayalimdi Melis ismi.Kızım olursa Melis olacak derdim,derken bir araştırdım ben anlamını bal ,tatlı şey ,sevgili sanarken Yunan mitolojsinde tembel şişman bir rahibenin adıymış. Fetva bile buldum hakkında verilmese daha iyi diye. Ağlaya sızlaya vazgeçtim bu isimden sonra da içinde m ve s harfi olan isimleri daha çok sevdiğimi farkettim ve kızımın adını Simay koymak istedim, eşim de alıştı.Artık Simaycığı beklemek kaldı bize :)Bazı isimlerin anlamları yanlış yazılıyor o yüzden tedirgin oluyoruz çevremde bu ara çok duyuyorum Ecrin ismini çok koyan var kızlarına gerçek anlamını sonradan öğrendikleri için çok pişmanız diyorlar
Bendede aynı durum.kız gibii gibiii.hiç bir ismi beğenmiyorum,ne alakaysa..seçemez oldumIki gun once kızım olacağını ogrendim yuzde doksan denildi eger iki hafta sonraya degisiklik olmazsa minigim kız olacakmis insaallah ismini hayrunnisa düşünüyoruz
Sizin cinsiyet icin daha erken en kesin bilgi 20 ci haftada veriliyor isim icinse bence siz şimdilik hic düşünmeyin doguma yakin iken bir isim secmek zorunda olduhunuzda illaki bir isim bulursunuz aceleye simdilik gerek yok derim Allah kucaginiza almayida nasip etsin insaallahBendede aynı durum.kız gibii gibiii.hiç bir ismi beğenmiyorum,ne alakaysa..seçemez oldum
Biz aslında ikili test için gittin.ense ve burnuna bakıyordu %90kız dedi.az bi yanılma var dedi.baya güveniyor kendine yani..2hafta sonra kesin söylerim dedi.bizde farketmez dedik..hayırlısıyla inşallah herkes kucağına alsın bebişleriniSizin cinsiyet icin daha erken en kesin bilgi 20 ci haftada veriliyor isim icinse bence siz şimdilik hic düşünmeyin doguma yakin iken bir isim secmek zorunda olduhunuzda illaki bir isim bulursunuz aceleye simdilik gerek yok derim Allah kucaginiza almayida nasip etsin insaallah
Valla canım konunun başını okuyup rastgeldin mi bilmiyorum ama melis ismine bayılıyorum ben kesin kararlıydım ama anlamı melisa ile karıştırılmış esas anlamı çok farklı fetva dahi var hakkında. O yüzden vazgeçmek zorunda kaldım üzülerek sen bilirsinslm kızlar benimde inş. kızım olcak melis ece ismini düşünüyorum eşimde beyendi aslında iki isim düşünmüyodum ama soyismimiz kısa olunca 2 isim yakışır diye düşünüyorum zamanımız var belki değiştirebiliriz sizce nasıl
Bende aradığım her isme ait fetva soruyorum, zaten isim seçemiyordum birde gerçek anlamları internette yazan olmayınca oğlumun en çok istediği isim olan Defne'ye kaldım. Yanına bir isim daha koymalı mı bilemiyorum.Valla canım konunun başını okuyup rastgeldin mi bilmiyorum ama melis ismine bayılıyorum ben kesin kararlıydım ama anlamı melisa ile karıştırılmış esas anlamı çok farklı fetva dahi var hakkında. O yüzden vazgeçmek zorunda kaldım üzülerek sen bilirsin
konuda görmedim canım aslında bi kaç kişiden daha duydum netteki anlamlar doğru olmayabilir diye bu isim benim hoşuma gidiyodu ya olmazsa fetva hattını arayıp ordan öğrencem anlamı gerçekten iyi değilse bende vazgeçerimValla canım konunun başını okuyup rastgeldin mi bilmiyorum ama melis ismine bayılıyorum ben kesin kararlıydım ama anlamı melisa ile karıştırılmış esas anlamı çok farklı fetva dahi var hakkında. O yüzden vazgeçmek zorunda kaldım üzülerek sen bilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?