Doğuma Hazırlık 2015 Kız bebek anneleri, bebişlere hangi isimleri düşündünüz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
O kadar kararsızım ki eşimlede anlaşamıyoruz o sadece öykü olsun diyo bi de kuran da geçen bi ikinci isim olsun istiyor
Hım o zaman belki Elif öykü olabilir gibi geldi. Öykünün yanına isim bulmak biraz zor iş ama Alah kolaylık versin dilerim içinize sinen bir isim bulursunuz

Bazı isimlerin anlamları yanlış yazılıyor o yüzden tedirgin oluyoruz çevremde bu ara çok duyuyorum Ecrin ismini çok koyan var kızlarına gerçek anlamını sonradan öğrendikleri için çok pişmanız diyorlar

Evet baya sıkıntılı isim var Sare de öyle HZ.İbrahim'in eşinin adı diye veriyorlar ama hanımının gerçek ismi Sara. Sare susuzluk ,cemaat anlamlarına geliyormuş. Ecrin ismi de ücret anlamındaymış. Ondan sonra Efsa Ceylin ve Belinay ismleri de kesinlikle belirtilen anlamları taşımıyormuş dikkat etmek iyi araştırmak lazım.Mesela benim neredeyse çocukluk hayalimdi Melis ismi.Kızım olursa Melis olacak derdim,derken bir araştırdım ben anlamını bal ,tatlı şey ,sevgili sanarken Yunan mitolojsinde tembel şişman bir rahibenin adıymış. Fetva bile buldum hakkında verilmese daha iyi diye. Ağlaya sızlaya vazgeçtim bu isimden sonra da içinde m ve s harfi olan isimleri daha çok sevdiğimi farkettim ve kızımın adını Simay koymak istedim, eşim de alıştı.Artık Simaycığı beklemek kaldı bize :)

Iki gun once kızım olacağını ogrendim yuzde doksan denildi eger iki hafta sonraya degisiklik olmazsa minigim kız olacakmis insaallah ismini hayrunnisa düşünüyoruz

Benimkiler ikiz Birinin erkek olduğu netleşti öbürü göstermedi kendini ama yüksek ihtimal kız diyor doktorumuz. Biz daha evlenmeden önce bir kızımız bir oğlumuz olsun diye konuşurduk hep Erkek olursa Efe Kız olursa Ece koyarız diyorduk hala da öyle konuşuyoruz :) Biraz klasik belki ama Güzel isimler :)))

Ben oğlumla birlikte seçtim kızımın ismini Defne koyacağız. İlk günden beri ağabeyi defne istiyordu yanına bir isim daha eklemek istiyorum ancak dini isimlerden çekiniyorum internet yanıltıyor. Farklı anlamı olan bir şeyi koyabiliyoruz bilmeden. Abisi Kamran Yağız Soyadımız da Y harfi ile başlıyor. Y ile başlayan bir isimde olabilir... Defne yağmur düşündük ama her ikisi de doğa ismi olmasın dedim. Defne Mira düşündük. Miranın pek cok dilde güzel anlamları var. Eşim bira gibi dedi isme. Sonra arapça anlamının münakaşa olduğunu okudum bir yerde halen düşünüyorum...

slm kızlar benimde inş. kızım olcak melis ece ismini düşünüyorum eşimde beyendi aslında iki isim düşünmüyodum ama soyismimiz kısa olunca 2 isim yakışır diye düşünüyorum zamanımız var belki değiştirebiliriz sizce nasıl

Bendede aynı durum.kız gibii gibiii.hiç bir ismi beğenmiyorum,ne alakaysa..seçemez oldum
Sizin cinsiyet icin daha erken en kesin bilgi 20 ci haftada veriliyor isim icinse bence siz şimdilik hic düşünmeyin doguma yakin iken bir isim secmek zorunda olduhunuzda illaki bir isim bulursunuz aceleye simdilik gerek yok derim Allah kucaginiza almayida nasip etsin insaallah

Biz aslında ikili test için gittin.ense ve burnuna bakıyordu %90kız dedi.az bi yanılma var dedi.baya güveniyor kendine yani..2hafta sonra kesin söylerim dedi.bizde farketmez dedik..hayırlısıyla inşallah herkes kucağına alsın bebişlerini

Valla canım konunun başını okuyup rastgeldin mi bilmiyorum ama melis ismine bayılıyorum ben kesin kararlıydım ama anlamı melisa ile karıştırılmış esas anlamı çok farklı fetva dahi var hakkında. O yüzden vazgeçmek zorunda kaldım üzülerek sen bilirsin

Bende aradığım her isme ait fetva soruyorum, zaten isim seçemiyordum birde gerçek anlamları internette yazan olmayınca oğlumun en çok istediği isim olan Defne'ye kaldım. Yanına bir isim daha koymalı mı bilemiyorum.
Bu arada Simay ismi çok güzel. kuzenimin kızının ismi çoks everim. Biz kız çocuklarının yoğun olduğu bir sülaleyiz ve ailede kullanılmayan isim bulmak ayrıca zor oldu benim için :)

konuda görmedim canım aslında bi kaç kişiden daha duydum netteki anlamlar doğru olmayabilir diye bu isim benim hoşuma gidiyodu ya olmazsa fetva hattını arayıp ordan öğrencem anlamı gerçekten iyi değilse bende vazgeçerim

Ben 30.haftamdayim su an dogsa vallahi isimsiz kalacak kizim. Insanin aklinda tek bir sey bile olmaz mi ya.. koymak istedigim bikac isim cok yakinlarimin cocuklarinda var. Listede tek bi isim bile yok.

Netten baktim kitap aldim ama hep ayni isimler. Populer isimler de koymak istemiyorum insanlar degisik olsun diye cidden sacma sapan isimler koyuyolar. Ama tabii ayse zeynep gibi cok olan ve klasik isimlerden de koymak istemiyorum.

Nereden bulucam var mi bi kaynaginiz nette hep ayni seyler valla bakmaktan sikildim offf..

melis ismi için fetva hattını aradım uygun değilmiş bu isim vazgeçiyorum istemeden netten bakıyorum hepde aynı isimler zamanımız var ama çok zor olcak gibi isim bulmak ya

Arkadaşlar Defne Nas ismi nasıl acaba caiz bir isim mi zaman az kaldi bebek sekerlerine isim basacagim daha ismi kararlastirmadim.
Oğlum Defne Mira diyor edim iki idim olmasın diyor. Nas kisa ve dini bir isim anlamli ... Fetva meclisi ne der bilemiyirum ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…