- Konu Sahibi November 22
-
Sanırım bi beş sene sonra kızların çoğunun ismi Mina, mira , aymina filan olacak. Bir öğretmen olarak 2 isim zor oluyor diyorum, aileler 2ismini de kullanın diyor ama sürekli çocuklara seslendiğimiz için zor oluyor. İsmi Efe, emir olan çocuklarında her hareketli yaramaz olduğunu tespit ettim :))
Benim kızım olacak, ben İpek eşim de İnci olsun diyor.. Bakalım..
Gerçekten de onca isme rağmen hep aynı isimler gibi geliyor okudukça dilerim bir isim seçmişsinizdirBen 30.haftamdayim su an dogsa vallahi isimsiz kalacak kizim. Insanin aklinda tek bir sey bile olmaz mi ya.. koymak istedigim bikac isim cok yakinlarimin cocuklarinda var. Listede tek bi isim bile yok.
Netten baktim kitap aldim ama hep ayni isimler. Populer isimler de koymak istemiyorum insanlar degisik olsun diye cidden sacma sapan isimler koyuyolar. Ama tabii ayse zeynep gibi cok olan ve klasik isimlerden de koymak istemiyorum.
Nereden bulucam var mi bi kaynaginiz nette hep ayni seyler valla bakmaktan sikildim offf..
Bence Defne tek başına bile hoş bir isimArkadaşlar Defne Nas ismi nasıl acaba caiz bir isim mi zaman az kaldi bebek sekerlerine isim basacagim daha ismi kararlastirmadim.
Oğlum Defne Mira diyor edim iki idim olmasın diyor. Nas kisa ve dini bir isim anlamli ... Fetva meclisi ne der bilemiyirum ama...
Bu iki ismi de düşünmüştüm ben ,bence çok nazik isimlerSanırım bi beş sene sonra kızların çoğunun ismi Mina, mira , aymina filan olacak. Bir öğretmen olarak 2 isim zor oluyor diyorum, aileler 2ismini de kullanın diyor ama sürekli çocuklara seslendiğimiz için zor oluyor. İsmi Efe, emir olan çocuklarında her hareketli yaramaz olduğunu tespit ettim :))
Benim kızım olacak, ben İpek eşim de İnci olsun diyor.. Bakalım..
Anlamı güzelmiş canım ama içinde g harfi olan isimleri söylemek bana zor geliyor gibi ama önemli olan siz söyledikçe içiniz ısınıyor mu mutluluk veriyor mu mühim olan buIpek isimini bende cok severim.. dusundum ama eşim begenmedi. Ayrica sana katiliyorum o yuzden bu populer isimleri koymak istemiyorum. Fikir sordugum insanlar da hep bunlari soyluyor.. iki isme bende karsiyim cok cektim ben esim de ayni sekilde. Bi tanesini kullanmiyosun ne olursa olsun.
Ben daha hic bisey bulamadim ama eşim Bengi dedi cok sevdi. Olumsuz, sonsuz, ebedi demek. Aslinda guzel ama insanlar bengü mu diye sorcak telaffuzunu beceremicek diye sicak bakamiyorum bi turlusizce nasil?
Normalde anlamı iyi bir isim değil hasret gurbet özlem demek ama Sıla adında dünya tatlısı bir öğrencim vardı bana direk onu çağrıştırdığı için güzel geliyorSıla ismi nasıl kızlar anlamından dolayı herkes ağır gelir iyi değil diyorlar amaaklimda hep Nazlı Sıla nasıl sizce
Bana karizmatik degisik bi isim gibi geliyor asil duruyor. Ama hala dusunuyorum bir de Berin var bakalim ne olacak dogana kadar karar versek iyidir. Tesekkur ederim :)Anlamı güzelmiş canım ama içinde g harfi olan isimleri söylemek bana zor geliyor gibi ama önemli olan siz söyledikçe içiniz ısınıyor mu mutluluk veriyor mu mühim olan bu
Allah sağlıcakla kucağına almayı nasib etsin inşallah bebeğini. Benim de bir prensesim olacak eşim de Defne olsun istedi ismini ama ben Lena olsun istiyorum. Iki isim koymak da istemiyorum çünkü iki isimli biri olarak zorlukları fazla kızımın da bunu yaşamasını istemiyorum. Bakalım ne olacak :)Biz Defne olarak kesinleştirdik. Sağlıkla kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz 7 ocak çarşamba sezaryan olacak çok az kaldı :))))
Lena Defne de cok guzel olur bence. Lena'nin anlami nedir?Allah sağlıcakla kucağına almayı nasib etsin inşallah bebeğini. Benim de bir prensesim olacak eşim de Defne olsun istedi ismini ama ben Lena olsun istiyorum. Iki isim koymak da istemiyorum çünkü iki isimli biri olarak zorlukları fazla kızımın da bunu yaşamasını istemiyorum. Bakalım ne olacak :)
Arapça da bizden biri anlamında, Ingilizce de sözlük anlamı hurma ağacı imiş bir de yunan mitolojisinde de ışık olan yol gösteren anlamında kullanılıyormuş. Helenden geliyor yani. Başka dillerde de anlamı varmış galiba ama en çok bunları okudum. Çok beğendim ama eşim bir türlü beğenmediLena Defne de cok guzel olur bence. Lena'nin anlami nedir?
Arapça da bizden biri anlamında, Ingilizce de sözlük anlamı hurma ağacı imiş bir de yunan mitolojisinde de ışık olan yol gösteren anlamında kullanılıyormuş. Helenden geliyor yani. Başka dillerde de anlamı varmış galiba ama en çok bunları okudum. Çok beğendim ama eşim bir türlü beğenmedi
Ayyy cidden çok az kalmış sizin yerinize ben heyecan yaptımBiz Defne olarak kesinleştirdik. Sağlıkla kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz 7 ocak çarşamba sezaryan olacak çok az kaldı :))))
Esila kuranda geçiyor diye veriliyor canım ama o kelimenin aslı asila söyleniş hatasıyla esilaya dönüşmüşOff arkadaşlar banada isim bulun değişik olsun ben esila düşündüm ama eşimin hoşuna gitmedi ve ilk isim yada ikinci ismi ayşe olucak onada uygun olmasini istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?