• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar, dün hafif ama devamlı karın ağrım vardı.. saağlık ocağına tetanoz aşısı yaptırmaya gittiğimde hemşire karın büyümesinden kaynaklanabilir bir doktora git istersen dedi bende evimizin yakınlarında bir kadın doğum uzmanına gorundum.. ultrasonda baktı kızım olacakmış artık kesinleşti herhalde bundan sonra cinsiyet değişmez.. ellerine bacaklarına omurgasına baktı kalp sesini dinledii.. bir problem yok ama sana yinede progestan yazıyorum kullan dedii ne olur ne olmaz.. ayrıca magnezyum ilacı verdi.
iyide progestan ilacı gebeliğin ilk zamanlarında düşük olmasın diye veriliyor sen başka bi doktora daha sor bence gerek yok.magnezyum ilacınıda kan testi yapıp verdi degil mi bak ben istedim kramplarım var diye doktorum kan testi yapmadan vermem 1 bardak fazla süt iç dedi.

iyide progestan ilacı gebeliğin ilk zamanlarında düşük olmasın diye veriliyor sen başka bi doktora daha sor bence gerek yok.magnezyum ilacınıda kan testi yapıp verdi degil mi bak ben istedim kramplarım var diye doktorum kan testi yapmadan vermem 1 bardak fazla süt iç dedi.

sormadım burdaki bir kaç arkadaş doğumdan itibaren kullanıyormus.. bende bır sorun yoktu fakat tedbir amaclı verdigini soyledı hıc bır zararı yok dedıı.

bende bir arkadaşım 15 tanesini 20 tl ye almış bu kovaların 50 tane yeter bana diye düşünüyorum

yeter evde yapılcak mevlutler icin ben sabun da dusunuyorum veya kece keser kokulu olabılır hangısını yapabılcegıme emın olursam :) ama once gıdıp gormem lazım :)

kasılmalar var ıse ozamanda progestan kullanılıyor , hala progestan kullanıyorum bıraktırmadı doktorum cunku kasılmalar oluyor, bu kasılmaları hısedemıyorsun her zaman ultrasonda cıkıyor , ama ben progestanı vajınal kullanıyorum

yeter evde yapılcak mevlutler icin ben sabun da dusunuyorum veya kece keser kokulu olabılır hangısını yapabılcegıme emın olursam :) ama once gıdıp gormem lazım :)

Ben emzik şeklinde sabun gördüm de pahalıydı
Keçeden magnet yapsam uyguna gelir diye düşünüyorum

İzmir tınaztepe hastanesine gidiyorum epidural normal doğum düşünüyorum çok da istiyorum doktorumlada konuştum bu konuyu o da bi sorun olamadıkça normalden yana annem 6 tane normal doğum yapmış inşalah ona çekmişimdir de yaparım şuan hiçbir korkum yok Allah bize o gücü vermiş diyorum inşallah da dilediğim gibi olur.:KK51:
Bir de gittiğim hastanede sezeryanda normalde epidural olarak 1500 TL. İstanbuldan pahalıyız yani:KK64:

selam kızlar...Detaylı ultrasonumuz vardı bugün gayet iyiydi herşeyi böbreklerinden mesanesine midesine kadar gösterdi dr. :KK48: cinsiyetimiz radyoloji doktoru tarafındanda onaylandı 2. kızımız geliyor inş... :KK60: kıpır kıpır hiç durmadı ultrasonla bakarken dr. bile sürekli hareket halinde ne yedinde bu kadar hareket ediyor dedi :nazar::KK46::-) ablasıda çok hareketli zaten kesin buda öyle olacak çekeceğimiz var bu kızlardan...Poposunun üzerinde sürekli sağa sola twis yapar gibi dönüyodu durmadan çok güldüm ona bakarken :KK53: yalnız renkli göstermedi ya ona kıcık oldum sordum anomali taraması bu baştan ayağa herşeyinin tarıyoruz rengini napacaksın dedi radyoloji doktoru :63: bende bugün pek bi hevesle gitmiştim kızımı renkli görcez belki kime benzediği tahlilini bile yaparız diye ama siyah beyaz gördük yine :KK12: çok şükür bi sorun yok önemli olan buydu 4 ay sonra sağlıkla kavuşalım inş. hepimiz bebişlere...

2. yada 3. gebelıgı olanlar sezeryan dıkıs yerının acıdıgını bahsetmısler daha oncede okumustum bazı sayfalarda , ılk cocukla arası az oldugu ıcın fln mı acaba yoksa farketmıyormu?ıns karnınız daha buyudukce bebek tekmelerı daha sert oldukca acımaz canınız cok :S
Saol canim ins 6 yil var en son sezeryan arasi belki usutuyorumdur farkinda olmadan cok sukur fazla surmuyor dr gidince bende soracam bakalim:)

sormadım burdaki bir kaç arkadaş doğumdan itibaren kullanıyormus.. bende bır sorun yoktu fakat tedbir amaclı verdigini soyledı hıc bır zararı yok dedıı.
Burcucum 12. Haftaya kadar ben de kullandım ama etkisi çok diye vajinadan aldırdi bana doktorum.şimdide haftada bir iğne kullanıyorum depo pregesteron (düştüğüm için).bu ilaçlar hayat kurtarıcı,zararı olacağını hiç sanmıyorum.progestöron bir hormon ve bunu bebek plesenta zaten salgılıyo.ama içme konusunda bişi diyemem çünkü ben hiç ağızdan almadım..

Kizlar merhaba cok sık giremiyorum sayfalar birikmis ama tek tek okudum hasta olan arkadaslarima coook gecmis olsun diyorum insallah en kisa zamanda gecer .. Tetanoz olanlar var bi kac gun agriniz olacak arkadaslar ama gececek inanin :) onun disinda biz de oglusumla bi sonraki bulusmamizi bekliyoruz daha 2 hafta var :(

arkadaşlar göğüs ucu için lansinoh kremi tek gecerim...harika birşey,mucize gibi..hem hamilelikte hem doğum sonrasında kullanabileceğiniz bir krem...ilk çocuğumda o kadar çektim ki göğüs uçlarından dikişlerden daha çok acı veriyordu acısı,çocuğu kucağıma verdiklerinde ağlaya ağlaya emziriyordum...bir kenara yazın bu kremin adını,bende kaç eczaneye sordum kolay kolay bulamadım,tabi 5 yıl öncesiydi..bu doğumda doğum çantamda bu kremde olacak..

ayrıca ilk doğumum epidural normal doğumdu...normal doğum çok zorladı beni,bu defa sezeryan istiyorum ama son yarım saattir sezeryan videosu izliyorum çok korkunç ya:-((( normalide sezeryanıda kürkütüyor ya...şu çok kolay normal doğum yaptım diyenlere imreniyorum ya...
Canim sgk karsiliyor mu bu kremi

Canim sgk karsiliyor mu bu kremi

biz o zaman 20 tl gibi birşeye almıştık..şimdi bilmiyorum bir eczaneye sormak lazım..küçücük birşey ama çok bereketli,zaten çok az sürülüyor ve sürdükten sonra silmeden bebeği emzirebiliyorsunuz...

biz o zaman 20 tl gibi birşeye almıştık..şimdi bilmiyorum bir eczaneye sormak lazım..küçücük birşey ama çok bereketli,zaten çok az sürülüyor ve sürdükten sonra silmeden bebeği emzirebiliyorsunuz...
Bana lazim en kisa zamanda alayim ben canim tesekkurler

Korksam da normal doğum istiyorum. Sonuçta kısa süreli bir olay. Olup bitecek.
Ne acılar çekiyoruz doğum mu yapamicaz. Ne kadar gözümüzde büyütürsek o kadar korkarız ve zor olur.
Sezeryandan Allah korusun.. Aklıma bile getirmiyorum.
Ne acisi cekiyrz :)

N
arkadaşlar göğüs ucu için lansinoh kremi tek gecerim...harika birşey,mucize gibi..hem hamilelikte hem doğum sonrasında kullanabileceğiniz bir krem...ilk çocuğumda o kadar çektim ki göğüs uçlarından dikişlerden daha çok acı veriyordu acısı,çocuğu kucağıma verdiklerinde ağlaya ağlaya emziriyordum...bir kenara yazın bu kremin adını,bende kaç eczaneye sordum kolay kolay bulamadım,tabi 5 yıl öncesiydi..bu doğumda doğum çantamda bu kremde olacak..

ayrıca ilk doğumum epidural normal doğumdu...normal doğum çok zorladı beni,bu defa sezeryan istiyorum ama son yarım saattir sezeryan videosu izliyorum çok korkunç ya:-((( normalide sezeryanıda kürkütüyor ya...şu çok kolay normal doğum yaptım diyenlere imreniyorum ya...
Nasil oluyo normal senin icin niye zordu ?bn de izledim video hem normal hem sezeryan sanki sezeryan daha korkunc :)

Back
X