2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Valla canım anlatmaya çalıştım. Burda sgk da çalışan arkadaşta tatilden sonra fiilen çalışırsan aktarabileceğimi söylemişti. 8+3 diyolar

ACI AMA GERCEK....öğretmenlerin 657 sayılı Kanunun104 üncü maddesinin 1'inci fıkrası hükmü uyarınca doğum öncesi 8 haftalık mazeret izninin 5 haftasını doğum sunrası kullanıla bilmesi için a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması gerekmektedir. Öğretmenler mezkur Kanunun 103 üncü maddesi 2'nci fıkrasında yer alan "Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar" hükmü uyarınca yıllık izinli sayılmaktadırlar.

Bu çerçevede,

1- Yıllık izniniz olarak değerlendirilen ara tatile rastlayan doğum öncesi mazeret izin süresini doğum sonrasına aktaramazsınız.
YALNIZ ARKADSLAR MEB TAKVIMINDE 15 TATIL 25 OCAK-6 SUBAT ARASINI İŞARET EDİYOR.SİZE TAVSIYEM HAFTA SONUNA DENK GELEN 4 GUNUZU DOGUM SONRASINA SAYDIRIN. BEN 28 OCAKTA 32. HAFTAMI DOLDURDUM VE RAPORUMU ALDIM. 28 OCAK- 6 SUBAT ARASINDAKİ 9 GUNUM GİDECEK.ORADA KALAN 7-8 SUBAT HAFTA SONUNU DOĞUM SONRASINA AKTARTICAGIM. MUDURUME İZNE AYRILIRKEN AYRINTILI BİR DİLEKÇE YAZACAGIM :) AYY AKLINIZI İNŞ ÇOK KARISTIRMAMIŞIMDIR. TEK GUNUMU BILE KIMSEYE BIRAKMAYA NIYETIM YOOOOK..

Son düzenleme:
Canım bana da hep öyle söylediler.ama hastane aktarıyor ben de hiç sesimi çıkarmıcam şahsen.. Bi sorun olursa hamileydim onları hesaplayacak kafada diildim bana verilen rapor Gününe uydum Dicem napiyim yaaaaa
Valla benimde tek umudum o kaldı.
Hiç mebi karıştırma cnm her kafadan ses çıkıyor aktaranda var aktaramayanda ortada bir açık var.dogumda dr.un ayrıntılı rapor yazsın şu haftaları dogum sonuna aktarılsın diye.
yönetmelikteki açıklıktan bizler zararlı çıkıyoz şu işe bak ya. Sgk aktarırsın diyo meb olmaz diyo şaka gibi. Bende drun ayrıntılı raporundan umutluyum.

Ben de tam normali düşünmüyor değilim ama kesi fln olursa dikişi de duymak istemiyorum. Bir de geçen alttan baktı açulsın die bi alet takıyorlar ya onda bile garip oldum[/QUOTE]
canım dikişi filan duymuyormussun zaten. doktor uyuşturuyormuş o arada sanırım.

Bnm 37. Hafta bugn doldu. Teslim ettm rapormu da. Tatlden 3 hafta once de calisblr almstm. 2 haftsi tatile denk geldi yani.
Bende bugün verdim.Raporu teslim ettin başka bişi yaptın mı? Ya da idare ne yapıcak? Mebbise bakıp duruorm bişi işlememişler daha. Doğum olunca mı işlicekler acaba

Aynen öyle bizim bir suçumuz yok yani,hastane hangi güne kadar rapor verirse o konuşup da hastanenin de milletinde kafasını da,ortalığı da karıştırmıcammmm :)
Çalışmazı verince mi mebbise işliolar doğum belg gidince mi? Ay bizmkiler bişi bilmio taporu verdim ama oh izne ayrıldım kafam rahat diemiyrm. Bir de diorum maaş yatmaz ya da bsşka şey çıkartırlar

hayırlısıyla kurtulursun inşallah. Allah bebeklerine ve sana sağlık versin

Çalışmaz verince müdürün yapması bizim takip etmemiz gereken bir işlem var mı?

Bende bugün verdim.Raporu teslim ettin başka bişi yaptın mı? Ya da idare ne yapıcak? Mebbise bakıp duruorm bişi işlememişler daha. Doğum olunca mı işlicekler acaba
Yok baska bisey yapmdm bide dogum olunca rapor gotrckmisz herhlde onu soyledi m.yardmcsi

Ben de tam normali düşünmüyor değilim ama kesi fln olursa dikişi de duymak istemiyorum. Bir de geçen alttan baktı açulsın die bi alet takıyorlar ya onda bile garip oldum[/QUOTE]
Aslına bakarsan olayın kendisi korkutuyor insanı ama tecrübelilerin dediğine göre o kadar sancı çektikten sonra dikişi takmıyormuşsun :) artık normal doğum sancısını hesap et yani :)

Herkese iyi akşamlar nasılsınız? Ben bel , kalça ve bacaklarımın ağrısından uyuyamıyorum.Bu gün eşimin doğum günüydü ona güzel bir kahvaltı hazırladım ve kımızın ağzından bir mektup yazdım sonra temizlik için bayan geldi bugün 2 odayı tam yapıp (yarım gün geliyor) haftaya da 2 oda yapıp bitirecekti haftaya gelemem deyince planlar bozuldu tüm perdeler indi tüm örtüler değişti derken zorla 2 saat fazla kaldı ve bende beraber yaparak temizlik faslı bitti şükür tabi bende bittim hiç oturmadım hatta öğlen yemeği bile yiyemedim karnım kaskatı oldu. Herşey bitince NST ye gittik şükür yavrum iyi.Eşim içinde kv sağolsun yemeir gün geçirmiş ve pasta işini organize etti bu şekilde bir gün geçirdik.Ayyy çok yazdım galiba neyse sizler neler yaptınız?

Arkadaşlar , çatı muayenesi yaptıran oldu mu aranızda? Dr elle mi yoksa bir aletle mi muayene yapıyor? Haftaya benim de yapılacak da ona göre normal doğum olup olmayacağı belli olacakmış.

Ayy bana da herkes zayıf görünüyor şu aralar 44-46 lar bile oysa ben 36 idim :) hamile kotumda 40 ama bol bile :)

Öğretmen arkadaslar bence olay şöyle eğer tatilden sonra çalismaya devam edersen birkaç gün aktarabilirsin ama hiç calismazsan yada karneden sonra ayrilmissan aktaramazsin. Bana böyle denmisti :/ ben bugun calistim sonucta fiili olarak yarinda calisicam çarşamba gidip raporumu alicam suan 36+4 teyim 37 de ayrılmış olacam ve bütün haftalarimi da aktarmak zorundalar. Huf bir gün daha gitmek öyle zor geliyo ki

Canım önden diyemi bilemedim ama gayet iyisin bence.

Sıkıntı zaman zaman oluyor canım inşallah bebişler gelince geçecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…