2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar ben 32 haftadan itibaren calisabilir raporu almıştım şimdi de çok kar yagdigini için 2 gün rapor almak istiyorum sizce verilir mi yoksa direk doğum iznine mi ayirirlar.
Kamu kurumunda çalışıyorsan başka doktordan alırsam doğum izninden düşülmüyor diye biliyorum ama farklı farklı yorumlar oluyor.. araştır canım...

Cevabın için teşekkürler canım

hayırlısı olsun. Artık hareketlerimiz iyice kısıtlanmaya başladı o yüzden zorlanıyoruz artık

arkadaşlar yeniyim kusura bakmayın buraya yazıyorum bebeğimle ilgili muhtemel doğum tarihi eklentisini nerden yapabilirim ?

merhabalar....
kontrolumuz vardi. 35+2 2835 gram 52 cm.
nst girdk ilk defa sanci çıkmadı. bakalim nelrr olacak...
bu arada 10 gun sonra cati muayenesi yapacakmisssss....
Senin bebiş de uzun olacak sanırım :) Boyunu doktor mu söyledi canım, sen mi hesapladın? Bana da geçen hafta gittiğimde 50 cm, dün gittiğimde 51 cm dedi doktor.Ben hesapladım,küsürlü bir rakam çıoktı.O yüzden sordum canım.

Ilk OTE="caglayn, post: 39345862, member: 622207"]Göbeği düsene kadar bebek yıkanmaz ama benim bildiğim.sadece silinir.verniks yapı bebeğe çok faydalıymis koruyormus[/QUOTE]
İlk doğumunda kızım 1 hafta özel bakım ünitesinde yatmıştı ve orda her sabah yıkıyorlardı göbeği biz onu eve getirdikten sonra düşmüştü

Merhaba kızlar ben 32 haftadan itibaren calisabilir raporu almıştım şimdi de çok kar yagdigini için 2 gün rapor almak istiyorum sizce verilir mi yoksa direk doğum iznine mi ayirirlar.
Merhaba canım.32.haftadan sonra aldığın ''Çalışabilir Raporu'' alındıktan sonra 5 hafta fiilen çalışma şartı vardır.Bu kamuda da özelde de aynıdır.Rapor ve yıllık izin de dahil olmak üzere bir izin kullanıldığında ise doğum sonrası izninden düşülür.Yapman gereken tek şey idari izin alabilirsen onu alabilirsin.Yani kayıt falan olmadan şefinden ya da müdür yardımcısından izin alabilirsin.Benim 5 haftam dolmaya 3 günüm kaldı.Sana da kolaylıklar diliyorum.

Selam canım.Hoşgeldin bu arada Sezeryanı doktorlar genel olarak sancı vs. gibi bir sıkıntı yoksa 39.haftada yapıyorlar ve 37.haftanda randevunu veriyorlar.Benim bebeğin hem gelişimi 2 hafta önde olduğu içi hem de suyu fazla olduğu için 37+1 günlük olduğumuzda sezeryan yapacaklar.Sana da bir sıkıntı olmazsa 37.haftada randevunu verir canım.Rabbim kolay kurtarsın hepimizi

Ilk OTE="caglayn, post: 39345862, member: 622207"]Göbeği düsene kadar bebek yıkanmaz ama benim bildiğim.sadece silinir.verniks yapı bebeğe çok faydalıymis koruyormus
İlk doğumunda kızım 1 hafta özel bakım ünitesinde yatmıştı ve orda her sabah yıkıyorlardı göbeği biz onu eve getirdikten sonra düşmüştü[/QUOTE]
Ben de göbek düşene kadar yıkamıyorum çocukları.Hatta kızım 10 gün küvözde kalmıştı ama doktorlar yıkamamış, taburcu olacağımız gün yıkamışlardı.Zaten bize verdiklerinde de göbeği düşmüştü :) Ama sağlık ocağındaki hemşire de bize 1 haftalıkken topuk kanı için gelin,3 gün içinde kimliğinizi çıkarın,bebeğin göbeği düşmeden yıkamayın gibi bir sürü şeyler söyledi geçenlerde..Belki de göbeğin erken kuruyup düşmesini engellediği için olabilir.

kızlar merhabalar:)
uzun zamandır kk dan yazamıyordum. genelde face den takip ediyorum gelişmeleri. doğum yapanlara hayırlı olsun. sütleri bol, bebeleri sağlıklı olsun. tabi darısı da başımıza olsun
ben size şey sorcam kızlar. benim bebeğim 35+0 da 2825gr 50cm'di. doktor 2 hafta önden gidiyor dedi. 38den sonra gelebilir hazırlıklı olalım, haftaya geldiğinde çatı muayeneni yapayım dedi. ama bana erken gibi geliyo 36+0 . 37.haftada yapılmıyo mu çatı muayenesi???

Benim de cuma günü randevum var 36+4 oluyor acaba çatı muayenesi yapar mı ? Birde bebiş dönmemişse sezaryen tarihi verir mi ? Ayyy çok heyecanlıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…