• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar ben ilk doğumumda korse takmadim kimse birsey demedi bu konuyla ilgili.Sadece hani doğumdan sonra göbek baglanirmis ya sıkıca göbek kalmasın diye onu sormuştum doktoruma hayir kesinlikle onermiyoruz demişti. Şimdi korsede aynı işi görmüyormu yani oda karnimizi sıkıca saricak.Ayy merak ettim ya kontrole gittiğimde bir sorayım bende bakalım

Bebisim 2060 olmus canim

İkra, 38.haftada 2980 doğdu
Senin gelişimi haftasına göre iyi, takvimine de uyuyo
2-3 hafta içinde daha çok kilo alır, son haftalar daha çabuk gelişiyo

Cumayı beklerse 3250 doğar demişti bana doktor
Beklemedi 1 hafta önce oldu o yüzden 2980 ama şükür sağlığı yerinde
Gramdan ziyade gelişimlerini tamamlamış olsunlar inşallah

Benim Annem de neredeyse doğmak üzereyken kardesimi Preeklamsiden kaybetmişti. Allah korusun. evde tansiyon aleti var. Ara ara tansiyonum takip ederim. sağlık konusunda çok takintiliyim. Her şeye dikkat etmek lazım. Bizim ailede bırak sulalede kimsede şeker yok. Bende gebelki sekeri çıktı. Kendimizi takip etmeliyiz. Bana bir şey olmaz mantığı taşımamak lazım. İnşallah arkadaşımiz için her şey iyi geçer. Artık tip ilerledi. Doktorlar her şeyi takip ediyor ve ne gerekirse ona göre uygulama yapıyor
Kesinlike sana katılıyorum olmaz demeyeceksin takipte olacaksın. Ama başta eşim olmak üzere bazen çevremden abartıldığımı düşünenler olabiliyor çok pimpiriklisin diyebiliyorlar. Hele şu an kayınvalidemler var bizde yemekleri o yapıyor o kadar sıkıntıdayım ki sağlıklı yaşam hakkında ufacık bir bilgileri yok. Bana tuzsuz yapıyorlar onu 1500 kere söyleyerek öğrettim ama bügün domates soslu patlıcan kızartma ve mantı yapmış hepsi de bana sıkıntı yaratabilecek yemekler mecburen mantıdan yedim ama acayip vicdan azabı çekiyorum. Patlıcanın mevsimi değil ben normalde eve sokmam kışın kendi gitmiş özellikle almış marketten. Şimdi de önümde herkes kayınvalidem kayınpederim eşim görüncem bayıla bayıla tuzlu çekirdek yiyorlar ben de bakıyorum öyle...

Arada vah vah bu bek aç ay emzirmiyo musunuz diyen bile çıkıyo da onun dışında iyiyiz elhamdülillah en büyük korkum ameliyattı, sanki benim çocuğumu benden çok düşünecekler
Dedim şu an gazı var her kafadan bi ses çıkıyo da gece de böyle ben dilinden anlıyorum : )
Aman onlar bitmez tukenmez o turler

Arkadaşlar ben ilk doğumumda korse takmadim kimse birsey demedi bu konuyla ilgili.Sadece hani doğumdan sonra göbek baglanirmis ya sıkıca göbek kalmasın diye onu sormuştum doktoruma hayir kesinlikle onermiyoruz demişti. Şimdi korsede aynı işi görmüyormu yani oda karnimizi sıkıca saricak.Ayy merak ettim ya kontrole gittiğimde bir sorayım bende bakalım

Bana burda korse alın diyen olmuştu da bende bilmem ömrümde takmadım sıkıcı bişey gibi geliyo ama dikişle hele hiç takılmaz diyodum da
Hasta bakıcı aaa korse olmadan kalkamazsın ki korse yok mu deid, ne korsesi dedim dikişlerin için dedi ilk kez ayağa kalkmayı deneyeceksin direk karşıya bak başın döner yere bakarsan dedi ama korse olmazsa çok zor filan
Bilmiyodum nerden bulabiliriz dedim bizde var ama ücretli getiriyim mi dedi getirin dedim getirdi de kalmamış 2 adet vardı onlar bana olmadı
Sonra da hala kalkıcan mı dedi bana, e hani korsesiz olmuyodu dedim. Ama korse yok dedi. Burda yoksa dışardan bulamaz mıyız eşim gidip baksın dedim
Eşim hastane civarı diye çabuk buldu geldi bende öyle kalktım
Ama zaten karın birden boşaldığından titrediğini hissediyordum, korse iyi geldi
Sandığım korselerden değil galiba, cırtlı diye istediğin şekilde ayalrıyosun. abiye içine giyilip kalıp gibi yapanlardan değil :KK53:

İkra, 38.haftada 2980 doğdu
Senin gelişimi haftasına göre iyi, takvimine de uyuyo
2-3 hafta içinde daha çok kilo alır, son haftalar daha çabuk gelişiyo

Cumayı beklerse 3250 doğar demişti bana doktor
Beklemedi 1 hafta önce oldu o yüzden 2980 ama şükür sağlığı yerinde
Gramdan ziyade gelişimlerini tamamlamış olsunlar inşallah
Cekirge nasılsın ikra sultan nasıl sizi görmeyi çok isterdim. Inşallah bucurukler biraz büyüsün inşallah.
Annelik nasıl gidiyor

Normal tarihim 24 Mart. Ama sanırım bebeğin boyutlarındam öyle gözüküyor. Tabi bilemeyiz de ben normal istiyorum çünkü. Ama çantayi hazır tutmakta fayda var :KK66: nst Perşembe. Senin ne zaman kontrol. Denk gelsek ya :KK66:
Evet ya bende cok istedim ama hala denk gelemedik ben aslinda dunde bugunde orsdaydim senin bugun kactaydi randevun

Balksrde yapilio hepsi. Yazin bz de yaparz buyuk ihtmlle 6 aylk kinasi.
Ben de balikesirliyim biliyon dimi :)

Herkese ii geceler. Bn cok hastym burnum tikali , gozlerm yanio cok kotu dua edin :KK43:
Geçmiş olsun canim

31 Ocakta doğdu, 3 günlük daha teyzesi
Bugün eşim gitti sağlık ocağına, birinci topuk kanını hastanede verdiyseniz ikincisine 7.gün buraya geleceksiniz ya o zaman açarız kaydı demişler
Bende hemen aramak lazımdı da geç kaldık sanırım diye göndermiştim eşimi
Ala ala farklı istekte bulunuyor bu ebeler de :)
Neyse kızım bir gelsin de bakarız artik
Napiyor ikra,cibis yaptı mi ne zaman yapicaksiniz ya da :)

Bn kacrmism sanrm. Hic oyle bisey beklmzdm. Simdi anldm msj atmama ragmn niye whatsup grubna alinmdgmi.
Canım arkadaşlar öyle bir karar almışlar birileri gruba katılıp sonra beğenmedik falan demişler galiba ben hiç öyle bir msj la karsilasmadim burda yani ben gruba katıldım hoşuma gitmedi falan gibi birşey okumadim ama ben bazen sayfalari atlaya atlaya okuyorum görmemiş olabilirim. Ama bir arkadaş da söylemiş böyle bir karar alindiysa bile katilmak isteyenlere msj atip bu karar bildirilebilirdi.Biz onlarin arasinda ne tür konuşmalar geçtiğini bilmediğimiz için sanki yeteri kadar kişi alındı biz artık kimseyi kabul etmiyoruz gibi algılandi biraz yani ben öyle anladım.

arkadaşlar merhaba nasılsınız ben çok fazla yazamıyorum ama bugün aldığım haberi paylaşmak istedim.doğum tarihimiz belli oldu bugün.ilk nst mizede girdik sorun yok.tek sorun kızımın kilosunun düşük olması.2200 olmuş daha.kızım kendiliğinden erken gelmek istemezse doğum tarihimiz 27 şubat.mart annesi olamayacağım.şubatı ucundan yakalayacağız.

Arkad
Meltem lütfen yanlış anlama ama bende arkadaşa katiliyorum.Bende gruba katılma girişiminde bulunmadım herzaman yazamam ayıp olur diye çünkü buraya bile çok sık giremiyorum.Ama o whats up grubunun kurulması burda konuşuldu burdaki üyelere teklifte bulunuldu katilmak isteyen gelebilir dendi.Simdi burdan bağımsız siz isterseniz başka grup kurun demek bencede yanlış ve birazda kırıcı.

Arkadaşlar düşüncelerinize katılıyor ve saygı duyuyorum ancak farklı bir acıdan bakmaninda yararlı olacağını düşünüyorum. Şöyleki internet gibi bir ortam kesinlikle mahremiyeti olan bir alan değilken (teknik ve etik olarak), birde forumda yazmanın az gelip whatsapp grubu kurup her ne kadar forumdan bilsenizde tanımadığınız kisilerlerin sizin telefonunuza istediği her an mesaj bırakmasına musade ederk hatta bunun çok samimi boyutlarda olduğunu ifade ederek beyanda bulunan arkadaşların malesef çok da güvenli ve saglikli bir is yaptıklarını düşünmüyorum. Kaldı ki ben şahsen tanıdığım bile olsa muhabbetimin belli bir düzeyde olduğu kişilerle whatsapp dan kesinlikle yazismam. Benim telefonum ortaklıktadır, eşimden oğlumdan gizli değildir. Birçoğumuzun da öyle olduğunu düşünüyorum. Biri gruba yazdı mahrem yerindeki tüyü kılı diğerinin eşi kardeşi oğlu vs açtı okudu. Yada göbeğinin resmini attı, normalde göstermeyecegi kişiler baktı. Yazdıkları telefon numarası ve genellikle ismi ile herşey ortada. Bence tamamen gereksiz ve mahremiyet sınırlarını kendi elleri ile kaldırmaktır bu.

Sana ne okuyor demeyin lütfen. Kimseyi kırmak değil amacım ama isim gereği internet güvenliğinin ciddiyetini biliyorum. Ve bir arkadaş yada bu işin çalışanı olarak internet ortamında sokaktan geçen tanımadığınız herhangi biri ile konuşuyormuş gibi özel bilgilerinizin paylaşımı konusunda tedbirli olmayı tavsiye ediyorum. Elbette Farklı görüş ve tercihlere saygı duyarak. Selamlar.

Arada vah vah bu bek aç ay emzirmiyo musunuz diyen bile çıkıyo da onun dışında iyiyiz elhamdülillah en büyük korkum ameliyattı, sanki benim çocuğumu benden çok düşünecekler
Dedim şu an gazı var her kafadan bi ses çıkıyo da gece de böyle ben dilinden anlıyorum : )
Boyle gunlerde herkes cok.bilir zaten:) hamuleliktede sanji tasiyan sen degulsun senden daha dusunceli iluyir , bas agritmaktan baska bise yapmiyorlar :)

Şuan canım o kadar sıkkın ve tedirginim ki.. neyse..

bilip bilmeden konuşan herkesi de Allah'a havale ediyorum.
Bu konuyu artık kapatin.
foruma girdiğimde hakkimda olan konuşmalarinizi görmek zorunda değilim.

Cek kiloyu merak ettim simdi ben. Cok aldim diyordun ya . Dogumda ne kadar gitti kilolarindan.

Bende merak ediyorum :KK53: bilmiyorum hiç tartmadılar.
Bende taksiyle doğru eve geldim çıkışta evde tartı da yok
Ama göbeğim 3-4 aylık hamileymişim versiyonunda sanki
Yarın kontrol var ama hem benim hem İkra'nın orda kiloya bakarlar sanırım

Cekirge nasılsın ikra sultan nasıl sizi görmeyi çok isterdim. Inşallah bucurukler biraz büyüsün inşallah.
Annelik nasıl gidiyor

Hala bazen rüyada gibiyim o çok korktuğum ameliyatı da atlattığım aylardır merak ettiğim kızıma kavuştuğm için
Allah'a ne kadar şükretsek az
Annelik te cidden değişik bi duyguymuş, ben uykuya çok düşkünümdür Ramazan davulcusunu duymaz aç oruç tutardım kimi zaman mesela ama şimdi 2 saat yatıyorum en fazla İkra ağlıyomuş gibi hissediyorum hemen
Çabuk uyanıyo o
Ona kaç damla süt çıkarsam diye bakıyorum, sonra gazını filan çıkarıyo annem
Uyuyo
Bende bi daha uyumaya çalışıyorum

Normalde nerde, eşim erken uyanırdı Pazarları ben 11 e kadar yatardım kimse umrumda olmazdı, ey gidi çökürge

Back
X