2015 Mart veya Nisan'da Dogum Yapacak İkiz Anneleri

Merhaba arkadaşlar, benimde bugün kontrolüm vardı, 37+2 olduk bizde, fakat benim kızların hala gelmeye niyetleri yok. Kasılma, sancı, açılma hiç birşey yok bende ve normal doğum olacağı içinde beklemeye devam dedi doktor :) bakalım ne kadar daha bekleyeceğiz, bizim kızların keyfi ne zaman gelecek :)

Allah korusun inshallah. Ben de nidilat kullaniyorum. 33 haftadamdayim. Inshallah 35,36 ri goruruz. Amin.

merhaba arkadaşlar, 30. haftamda resmen doğum sancılarım başlamıştı doktorum adalet diye bir ilaç başladı 1 tane hapı 4 e bölerek günde 4 kere içiyordum, o beni bayağı rahatlattı sancılarım geçti.
yarın kontrolüm var bakalım ne durumdalar en büyük korkum küveze girmemeleri ve tabi ki sağlıklı doğmaları.
rabbim hepimize yardım etsin çok zor günler geçiriyoruz. bel ağrılarım çok fazla ve bu uyuz gibi hareket etmekten çok sıkıldım..

maşallah canım ya.ne güzel haftalara ulaşmışssın.
hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah.

günaydın hanımlar,
diğer topikte de sordum.ama burada gebelik haftamızın yakın olduğu daha çok arkadaş var sanırım.
aranızda çalışan var mı 30 ve sonraki haftalarda olup ta.?
benim 30. hafta haftaya dolunca izne çıksam mı devam etsem mi biraz daha bilemiyorum.
zorlanmaya başladım bi yandan.
ama bikaç hafta doğum sonrasna kalırsa da çok işime yarayacak.
30 hafta sonrası olanlar neler yaptı bu izin konusunda?

GULSUMADA Gulsum canim supersin masallah diyorum sana, sen mart 15 leri bulursun guveniyorum sana. ben de pazartesi bir gece hastanede yattim, kasilmalari kontrol altina almaya calistilar. sali oglen taburcu oldum. evimdeyim dinleniyorum canim. doktor cuma kontrole cagirdi, aksamdan yemek yiyeceksin sabaha kadar bir sey yemeyeceksin dedi, kontrolde sanci cikarsa ya o gun ya da ertesi gun cumartesi doguma girecegim, eger sanci az ise erteleriz dedi. bu arada hastaneden de nidilat verdiler. gunde 4 tane nidilat icecegim...

Hayirlisi canim ya. Ne zaman en sagliklisi olacaksa o zaman olsun. Allah yardimcin olsun

caniiimmm sen cuma dogumami giriceksin? Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin senin yerinde olmayi ne cok isterdim yolun sonuna geldin artik kurtulacaksin.. dogum yapinca bizi unutma olurmu ? :)

caniiimmm sen cuma dogumami giriceksin? Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin senin yerinde olmayi ne cok isterdim yolun sonuna geldin artik kurtulacaksin.. dogum yapinca bizi unutma olurmu ? :)
sagol canim dua edin hepiniz, yarin belli olacak son durum ya doguma girecegim ya da erteleyecek. sizi unutur muyum yazacagim buradan size :)

Kızlar merhaba topicde açtım ama kimse cevap yazmadı belki burda daha çok gören olur.. 30+4 haftalık ikizlere hamileyim çift yumurta ikizleri biri kız biri erkek..Şöyle bir sorun yaşıyoruz:15 gün önceki muayenemizde oğlum 1.100gr kızım 1.060gr dı.Fakat bu çarşamba yani son muayenemizde oğlum 1.300 kızım ise 930gr çıktılar.. Doktorum 10 gün sonraya randevu verdi renkli ultrason ile bakacağım dedi. Takıldığım konu şu: anne karnındaki bebek zayıflar mi? Son kilosunda kalır gelişmez anlarım ama 15 gün içinde bu kadar gerileme olur mu?? Böyle bir problem yaşayan oldu mu?? Varsa yaşayan yardımcı olur musunuz??

sagol canim dua edin hepiniz, yarin belli olacak son durum ya doguma girecegim ya da erteleyecek. sizi unutur muyum yazacagim buradan size :)
canimmm iyi olmana sevindim bebisleri kucagina saglicakla almani nasip etsin Rabbim.....sonrasindada kolaylik versin :)

canim ben hic duymadim boyle bisey...sonucta anne beslenemese bile bebekler annenin.kanindan ihtiyaci olan vitqminkeri kemiklerden kalsiyumu aliyor..anne zayiflasada bebekler zayiflamaz bence yanlis olcumdur o...

canimmm iyi olmana sevindim bebisleri kucagina saglicakla almani nasip etsin Rabbim.....sonrasindada kolaylik versin :)
Arkadaslar merhaba. 7 mart cumartesi gunu spinal sezaryen oldum 8.30 da. cuma gecesi yatakta uyurken cok rahatsizlanmistim hatta esime bu hic normal degil demistim. sezaryena girdigimde doktorda ameliyat sirasinda rahim agzimin cok acildigini ve normal dogumun basladigini soyledi. isin en ilginc ve korkutucu yani sagdaki bebegim Alparslanin kakasini yapmis olmasiydi, eger bir saat gecikseydik belki de oglum kakasini yiyecekti ve sonuclari cok kotu olacakti. ilk dogumumu genel anestezi sezaryen ile yapan biri olarak spinal sezaryeni daha cok tavsiye edebilirim size. dogum sonrasinda aci hissetmiyorsunuz ve digerine gore gazinizi rahatlikla cikarabiliyorsunuz. bu arada bebeklerimden sagdaki 2.630 gram, digeri 2.180 gram dogdu. tam olarak 34+6 da yani 35.haftamin bittigi zaman dogum yapmis oldum. bebeklerimden kilolu dogan hic kuveze girmedi, digeri sadece adaptasyon sureci adina 1 gun kuvezde kaldi. su an dogumumun 2. gunu ve evimize geldik. 2 bebek olmasi bizi zorluyor, bu arada hastanede biberonla mama verdik, cunku sezaryen sonrasinda sutunuz gec geliyor ve yetmiyor, ayrica ikizlerin anne gogsunu kavramasi zor olabiliyor. sali gunu kontrole gidecegiz, dua edin arkadaslar bir sikinti olmasin. sarilik vs var mi diye bakacaklar. Allah hepimizin yardimcisi olsun...

Canim, ben sana demedim mi benden once dogum yapma diye. Saka bi tarafa, gecmis olsun canim. Allah sana acil sifa, bebislerine de saglik ve kuvvet versin. Kilolari cok iyi masallah. Sira gulsumada ile bende. Ben de yarin kontrole gidecegim. Allah kolaylik versin canim. Hamilelik sıkıntılari bitti senin. Sira bizde

Evet canım sıra bizde benim de yarın kontrolüm var, kontrolden çıkan sonuçları hemen paylaşsın burda :) bu arada sen ne kadarlıktın, ben yarın 38+1 olarak kontrole girmiş olacağım... Büyük ihtimal bana doktor yine beklemeye devam dicek ama yine de bi gideyim bakayım :)

Canım şöyle bir deneyimimi paylaşabilirim seninle, benim kontrollerim 28. haftadan sonra iki haftaya düştü, 34. haftadan sonra da haftada bire düşmüştü, fakat doktor bize kilo durumlarını hep aylık takip şeklinde ölçtü ve söyledi, yani 28-32-36 şeklinde ara muaynelerde hiç kilo bilgisi vermedi ki ikizlerde yanılma payı çok daha fazla olabiliyor diye, zaten o kilolar yaklaşık olarak verilen kilolar belli miktar artı ve eksisi var, miktarını tam bilmiyorum, ben de bu konuda doktoruma kızıyordum kontrolümden sonra evime yakın başka bi hastaneye gidip orda bi daha muayne olup kilolarını öğreniyordum :) aklımca uyanıklık yapıyordum, fakat benimde bi kontrolümde bu şekilde bebeklerin kilolarında ciddi fark çıkmıştı tam haftası aklımda değil ama biri 270 gr zayıf çıkmıştı bi önceki haftaya göre, çok moralim bozulup ağlamıştım, sonra doktorum bana özellikle ikizlerde yanılma payının çok olabileceğini ben seni bu yanılmalar demorilize etmesin diye her hafta ölçmüyorum demişti, sonra kendisi ölçüm yaptı tekrar sonuçlar beklediğimden iyi çıkınca keyfim yerine gelmişti. Yani diyeceğim o ki hemen moralini bozma, ölçümde ki yanılma payı olabilir, bebeğin duruş şeklinden yanlış ölçüm yapılmış olabilir, yüreğini ferah tut ve hareketlerini takip et, ikisininde her gün oynadıklarına emin ol, doktoruna güven, dualarını esirgeme Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...

Canim ben 35+6 gunlugum. Yarin aksam yazarim ben de. Ama sezeryan olacaksa bu gafta alacak sanirim. Senin de hayirlisi olsun. Son zamanlara kalmak geriyor insani. Benim ilk gebeligimde kizim 40 haftasi dolunca gelmisti. Hayirlisi ve sagliklisi olsun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…