- 23 Eylül 2014
- 1.417
- 1.902
- 178
- 44
- Konu Sahibi ladynoname
-
:)benimki de öyle.gerçi bu iyi çünkü ben pimpirikliyim biraz:) amiiin inşallah,sorunsuz sağlıkla ve zamanında doğururuz inşallah..canım hiç telaşlanma benim doktorum da ayda bi çağırıyo ve gayet sakin
her sorduğum soruya da normal deyip geçiyo
Allah sonumuzu hayr etsin inş :)
Ben de ayda bir Kere kontrola gidiyorum. Sheker yuklemesi kacinci haftada yapiliyor? Hangi amachla yapiliyor? Ben bilmiyorum lutfen izah edermisiniz?Son kontrolüm perşembeydi sonrakini 1 ay sonraya verdi doktorum aç gel şeker yüklemesi olucak dedi.bana ara çok uzun geldi.siz ne sıklıkla gidiyodunuz doktora.
Erken doğum için arada vajinal ultrasonla rahim ağzı uzunluğuna bakıyo sanırım o normalse normal diyo..
Gebelikte insüline karşı direnç oluşturuyormuş vücut.bu da kandaki lekerin artmasına yani gebeliğe has bir şeker hastalığına neden oluyo.şekerin yüksek ilerlemesi de o bez bebek doğurmaya ve bebekte özellikle akciğer gelişiminde geriliğe neden oluyo.bu nedenle 24/26 haftalarda yükkeme yapılıyo.gebelik şekeri dopumdan sonra geçiyo bu arada yani gebeliğe has birşey..Ben de ayda bir Kere kontrola gidiyorum. Sheker yuklemesi kacinci haftada yapiliyor? Hangi amachla yapiliyor? Ben bilmiyorum lutfen izah edermisiniz?
Son kontrolüm perşembeydi sonrakini 1 ay sonraya verdi doktorum aç gel şeker yüklemesi olucak dedi.bana ara çok uzun geldi.siz ne sıklıkla gidiyodunuz doktora.
Erken doğum için arada vajinal ultrasonla rahim ağzı uzunluğuna bakıyo sanırım o normalse normal diyo..
Ben 7 kilo aldım.bel değilde kadık ağrısı tedirgin ediyo beni yani sancıysa diye korkuyorumMerhaba arkadaslar beni de 15 gunde bir cagiriyor dr ,bel agrisi bazen oluyor bazen hic olmuyor ama tedirgin ediyorbu aradakac kg aldiniz bugunekadar?
Bende olmuyor ama belki de normal. Doktora danishmanda fayda var.Ya kızlar benim adet öncesi gibi hafif kasıl ve bel ağrım var.sizde de var mı.pazar acile gitmiştim herşey yolundaydı...
Canım Allah her türlü olumsuztan korusun bizi sağ sağlim alalım bebeklerimizi kucağımıza. Allah yardımcın olsun. Bol bol dua et.Kızlar, 9. haftada bir kanamam olmuştu ama sonrasında hersey yoluna girmişti. 16 haftada doktorum rahim ölçümü yaptıgında hersey yolunda rahim uzunlugu 34 mm demişti. hersey yolundaydı hiç agrım sızım veya sancım yoktu.
19. haftada sadece ilaç yazdırmaya gittim. hazır gitmişken bir de bebeklerin kalp atısını dinleyeyim içim rahatlasın dedim. Doktorum muayneyi yaptı bebeklerin kalp atışını falan dinledik hersey yolunda gayet saglıklılar dedi. bir de serviks ölçümünü tekrar yapalım dedi. Rahim uzunluğu 14mm e düşmüş ve rahimde açılma olmuş. Düm dikiş atılma işlemi için hastanedeydim. Doktorum iyiki dikişi attık çünkü rahim baya açılmış alttaki bebegin kafası görünüyordu dedi. çok korktum nerdeyse hamileliğin yarısına geldim bi de bebeklerimi kaybeder mihyim endişesi yaşamak çok zor. Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar. Rabbim inşallah hepimize sağlıkla evlatlarımızı kucagımıza almayı nasip eder.
evet canım aynen öyle tek korkum küveze girmeleri, kardeşimin bebeği küvezde şuan öyle sıkıntılar çekiyor ki anlatamam.merhaba canım. öncelikle hayırlı olsun sağlıkla sıhhatle zamanında bebeğini kucağına alırsın inş.
etrafın dediklerine kulak tıkamayı öğrensen iyi olur.
hoş ben sana diyorum ama kendim uygulayamıyorum o ayrı bi konu
Allah büyük deyip ona sığınmak gerek
tek bebek olup da erken doğan da çok
o yüzden sen canını sıkma kendine dikkat et ve Allaha sığın
öle ki ikiz olup 40. haftayı gören insanlar bile var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?