2015 Mart veya Nisan'da Dogum Yapacak İkiz Anneleri

canım hiç telaşlanma benim doktorum da ayda bi çağırıyo ve gayet sakin
her sorduğum soruya da normal deyip geçiyo
Allah sonumuzu hayr etsin inş :)
:)benimki de öyle.gerçi bu iyi çünkü ben pimpirikliyim biraz:) amiiin inşallah,sorunsuz sağlıkla ve zamanında doğururuz inşallah..

Ben de ayda bir Kere kontrola gidiyorum. Sheker yuklemesi kacinci haftada yapiliyor? Hangi amachla yapiliyor? Ben bilmiyorum lutfen izah edermisiniz?

Ben de ayda bir Kere kontrola gidiyorum. Sheker yuklemesi kacinci haftada yapiliyor? Hangi amachla yapiliyor? Ben bilmiyorum lutfen izah edermisiniz?
Gebelikte insüline karşı direnç oluşturuyormuş vücut.bu da kandaki lekerin artmasına yani gebeliğe has bir şeker hastalığına neden oluyo.şekerin yüksek ilerlemesi de o bez bebek doğurmaya ve bebekte özellikle akciğer gelişiminde geriliğe neden oluyo.bu nedenle 24/26 haftalarda yükkeme yapılıyo.gebelik şekeri dopumdan sonra geçiyo bu arada yani gebeliğe has birşey..

Ben 15 gunde bir gidiyorum kontrole.

Ya kızlar benim adet öncesi gibi hafif kasıl ve bel ağrım var.sizde de var mı.pazar acile gitmiştim herşey yolundaydı...

Merhaba arkadaslar beni de 15 gunde bir cagiriyor dr ,bel agrisi bazen oluyor bazen hic olmuyor ama tedirgin ediyor bu aradakac kg aldiniz bugunekadar?

Merhaba arkadaslar beni de 15 gunde bir cagiriyor dr ,bel agrisi bazen oluyor bazen hic olmuyor ama tedirgin ediyor bu aradakac kg aldiniz bugunekadar?
Ben 7 kilo aldım.bel değilde kadık ağrısı tedirgin ediyo beni yani sancıysa diye korkuyorum

Kızlar, 9. haftada bir kanamam olmuştu ama sonrasında hersey yoluna girmişti. 16 haftada doktorum rahim ölçümü yaptıgında hersey yolunda rahim uzunlugu 34 mm demişti. hersey yolundaydı hiç agrım sızım veya sancım yoktu.
19. haftada sadece ilaç yazdırmaya gittim. hazır gitmişken bir de bebeklerin kalp atısını dinleyeyim içim rahatlasın dedim. Doktorum muayneyi yaptı bebeklerin kalp atışını falan dinledik hersey yolunda gayet saglıklılar dedi. bir de serviks ölçümünü tekrar yapalım dedi. Rahim uzunluğu 14mm e düşmüş ve rahimde açılma olmuş. Düm dikiş atılma işlemi için hastanedeydim. Doktorum iyiki dikişi attık çünkü rahim baya açılmış alttaki bebegin kafası görünüyordu dedi. çok korktum nerdeyse hamileliğin yarısına geldim bi de bebeklerimi kaybeder mihyim endişesi yaşamak çok zor. Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar. Rabbim inşallah hepimize sağlıkla evlatlarımızı kucagımıza almayı nasip eder.

Canım Allah her türlü olumsuztan korusun bizi sağ sağlim alalım bebeklerimizi kucağımıza. Allah yardımcın olsun. Bol bol dua et.

Tebrik ederim hepinizi sağ salim kucağınıza almanız dileğiyle. Okuyunca bir tuhaf oldum çok değil 25 ay önce benim de bebişler daha karnımdaydı :) şimdi yaramaz mı yaramaz asi mi asi bir kızım ve bir oğlum var :)

Kizlar merhaba 18 ci haftamdayim. 17 haftamda ultrasonda BPD, FL, AC, HC gostericileri tesbit edildi. Boyle uygunsuzluglar oldu. Sizlerde durum nasil? Lutfen paylashin.

Bebek 1
BPD 4.03 cm (18 +2)
HC 13.62 cm (17+1)
AC 11.84 cm (17+4)
FL 2.11 cm (16+2)

Bebek 2
BPD 3.77 cm (17+4)
HC 13.16 cm (16+5)
AC 12.27 cm (17+6)
FL 2.58 cm (17+6)

Doktormu uygunsuzluk var dedi ypksa sen ultrason kağıdında görüp mü meraklandın canım.eğer doktor bişi demediyse normal çünkü bende de hepsi farklı çıkıyo ve ona göre bi ortalama kilo boy ölçüyo usg cihazı.zaten ölçümlerde hep +_ vardır.doktor sıkıntı yok dediği sürece sıkıntı yoktur

merhaba arkadaşlar bugün itibari ile 17+3 olarak gebeliğim devam ediyor, bende mart yada nisan ayında doğum yapacağımı düşünüyordum fakat geçen hafta hastanede çalışan bir arkadaşım ikiz bebekler 28. haftadan itibaren heran gelebilir dedi ve çok ürktüm.
bu konuda bilgisi olan var mı lütfen cevap

merhaba canım. öncelikle hayırlı olsun sağlıkla sıhhatle zamanında bebeğini kucağına alırsın inş.
etrafın dediklerine kulak tıkamayı öğrensen iyi olur.
hoş ben sana diyorum ama kendim uygulayamıyorum o ayrı bi konu
Allah büyük deyip ona sığınmak gerek
tek bebek olup da erken doğan da çok
o yüzden sen canını sıkma kendine dikkat et ve Allaha sığın
öle ki ikiz olup 40. haftayı gören insanlar bile var

evet canım aynen öyle tek korkum küveze girmeleri, kardeşimin bebeği küvezde şuan öyle sıkıntılar çekiyor ki anlatamam.
35. haftayı doldursak oda yeter, bir oğlum var o 36 haftalık doğdu hiç sıkıntımız olmadı çok şükür.
allah a sığınıp bekliyorum

arkadaşlar birşey soracacam;
vajina kaslarınızda ağrı var mı?
benim çok şiddetli ağrım var ve kesinlikle geçmiyor, o acı ile yaşıyorum.
oturup kalkarken, yatarken yürürken çok zorlanıyorum, doktorum normal dedi ama önceki gebeliğimde hiç böyle birşey olmamıştı.

vajinamda değil ama kasıklarımda çok ağrı oluyordu senin haftalarında
doktoruma sorduğumda kolay değil vücut kendini doğuma hazırlıyo demişti
belli bi haftadan sonra geçiyo inş
benimde şimdi bacaklarımla vajinanın birleştiği yerdeki kaslarım çok ağrıyo ama alışmamız gerek
yine sen bize göre tecrübelisin
benim ilk gebeliğim ve buluttan nem kapar durumdayım :)

evet tam senin bahsettiğin bölgede,
ocak ayında evim taşınacak şehir değiştiriyorum çok zor günler beni bekliyor
bu gebelik zaten çok zamansız yakaladı bizi
birde erken doğum olursa gerçekten hayatım allak bullak olur
rabbim herşeyin doğrusunu bilir ona sığınıyorum
o yüzden vitaminlerimi hiç ihmal etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…