• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Merhaba arkadaşlar bende 5-6 haftalık hamileyim rabbim hepimize sağlığımızla sagliklariyla evlatlarimizi kucagimiza almamizi nasip etsin inşallah. .. birdahaki muayenem 1 ay sonra testler istedi sizden neler istendi yazabilirmisiniz.
Tsh hemogram 4 5 tane daha test adı vardı bugün yaptirdim.
Allah hayırlı etsin gözün aydın canım

Herkese hayirli cumalar şimdi. Kesemi gördüm sağlıklı dedi doktorum haftasiyla uyumluyuz:) on.gun sonra kalp atışı duyulacakmis :) tüy kadar birşey yaa
Hayırlı olsun. İnşallah sağ salim kucağına alırsın.

Ben de bugün doktora gideceğim. Kendi doktorum izinliymiş başkasına gideceğim bir iki şikayetim vardı o yüzden randevu aldım ama onlar da sabah kesildi sanki. :KK64:Bebeği merak ettim diyeyim bari.:DHa bir de alttan muayyene eder mi sıkıntısı sardı beni. :KK17:

Canim senin hcg artislarin nasildi benim basta ikiye katlayarak gidiyordu sonra yavaslamis doktor % 60 artis olmasi ueterli dedi hafta buyudukce yavaslar zaten dedi bilgin var mi cok panikledim benim 20 sinde 1555 di 27 sinde 6800 cikti bebegi gorduk kalp atisini duymadik henuz
canım ilkini adet gecikmem olmadan 1 gün önce yaptırdım
13 ağustosta 135 çıktı
15 ağustosta 302 çıktı (beklenen adetten 1 gün sonra)
19 ağustosta 865 çıktı ( ama 1200 olmalıydı yüzde yetmiş artmış ama normal dedi) çok korktum.O gün keseyi gördük 4 mm di. ( 5 günlük gecikmem vardı)
21 ağustosta 2370 çıktı doktor tamam dedi
25 ağustosta tahlil sonuçlarımı göstermeye gittim pıhtılaşmaya yatkınlığın var dedi o gün iğneye başlatı.Kese 13 mm olmuştu yolk sak kesesi oluşmuş dedi karından baktı sıkışık da değildim.10 gün sonraya yani 4 eylüle randevu verdi.
Aklım karman çorman bekliyorum bi daha hcg yaptırmadım çok stres yapıyo bende.Zaten bişeyin olacağı varsa olur her gün fena olmaktansa bir kere de öğreneyim yeter.

canım benim boş gebeliğin nedeni yok ancak kürtaj da alınan parçalar incelendi normal gebelik bulgusu çıktı. Bir sağlıklı gebeliğim de var ya 3 kayiptan az olunca devlet karsilamiyormus Dr da gerek duymadı. Ama gebe kalmak istediğin ay adetin le birlikte folbiol ve coraspin başla dedi. Ben hala devam ediyorum ama o Dr um beni haftaya perşembe gorcek bakalım ilacı bırak ya da devam mı der bilmiyorum. 3 nisanda kürtaj oldum 1 ay sonra mayısta adete gördüm. O ay olmasın dedi dr ben de temmuzda hamile kalmışım. Inan ki doğru düzgün çabam olmamıstır ama çok dua ettim.

benım asıl gittigim dr kan pıhtılasmasından bile bahsetmedı bos gebelık dedı böyle bi durum olunca burda biraz yaslı bi dr var herkes cok memnun bide ona gittim o ise bu gebelık bos degıl cunku içinde yolk kesesıde var bos gebelıkte yolk kesesıde olmaz dedı kurtajdan sonra 2 ay korun korunman bitince folık asıt bide asprın içeçeksın hamıle kaldıgındada asprıne devam edıcz bide igne dedı şimdi hangine guvenıcem bılmıyorum eylulde znimz var izmirde tahır bey var bide ona gidicem hem kontrol olurum hemde ultrasn göruntulerımı onada gösterırım bakalım neler dıyecek.senın bos gebelıgınde yolksac varmıydı?

Günaydın sevgili anneler.

Çok uykusuz bir halde işe geldim. Dün işten eve bir gittim ki benim 27 aylık kızım ateşler içinde yanıyor. Ateşini şurup ve duş ile hiç düşüremeyince acilin yolunu tuttuk, doktor boğazı enfeksiyon kapmış dedi (yüzmeye gidiyor, sanırım oradan oldu diye düşündüm), başka bir ateş düşürücü yazdı ve eve geldik. Bugün de döküntürleri başladı. 6. hastalık diye bir hastalık var, çocuğunuz olunca çoğunuz bir şekilde öğreneceksiniz, yüksek ateş ve döküntü ile ortaya çıkıyor. Sanırım onu oldu, bugün kendi doktorumuza gideceğim. Bakalım. İşte de çoook işim vari hemen toparlayıp çıkmam lazım.

Neyse işte, benden böyle. Herkese çook güzel bir gün dilerim.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun benim ilk gebeligimde yegenim 6.hastalığa yakalanmıştı bende ziyarete gitmiştim o gün ertesi gün teşhis kondu yegenime akşamına ben ateşlendim acile kalktım bebeklerimi yaklaşık 20 gün sonra kaybettim doktor gebelerin kesinlikle 6.hastalığı olan bebeklere yaklaşmaması gerektiğini düşükle sonuçlanabileceğini söylemişti benimkinin sebebi o mu başka şey mi bilinmez canım ama çok dikkat etmen gerek netten de bak istersen maske tak evladın sonuçta eşin belki daha yogun ilgilenir tüm arkadaşlar bu konuda dikkatli olsunlar zaten bu hastalık 6. Hastalık 3 yaşa kadar olan bebeklerde oluyomuş tüm bebeklerde hemen hemen geçirirmiş..

Canım öncelikle çok geçmiş olsun benim ilk gebeligimde yegenim 6.hastalığa yakalanmıştı bende ziyarete gitmiştim o gün ertesi gün teşhis kondu yegenime akşamına ben ateşlendim acile kalktım bebeklerimi yaklaşık 20 gün sonra kaybettim doktor gebelerin kesinlikle 6.hastalığı olan bebeklere yaklaşmaması gerektiğini düşükle sonuçlanabileceğini söylemişti benimkinin sebebi o mu başka şey mi bilinmez canım ama çok dikkat etmen gerek netten de bak istersen maske tak evladın sonuçta eşin belki daha yogun ilgilenir tüm arkadaşlar bu konuda dikkatli olsunlar zaten bu hastalık 6. Hastalık 3 yaşa kadar olan bebeklerde oluyomuş tüm bebeklerde hemen hemen geçirirmiş..

Evet maalesef bulaşıcı ve özellikle hamileler için biraz riskli. Bugün kızımı kendi doktoruna götüreceğim, çıkan sonuca göre de kadın doğumcum ile konuşacağım. Artık o ne derse ona göre davranacağım. Çok teşekkürler bilgi veridiğin için.

ben ilk defa duydum 6. hastalık diye bişey :( neler var allahım sen bizleri ve yavrularımızı koru :(

ben ilk defa duydum 6. hastalık diye bişey :KK43: neler var allahım sen bizleri ve yavrularımızı koru :KK43:

Merak etme korkulacak bir hastalık değil, sadece biraz ateşli ve bol döküntülü geçiyor. Hemen hemen tüm çocuklar geçiriyor. Bu tip hastalıklar bir şey değil. Allah beterlerinden korusun.

Hayırlı olsun. İnşallah sağ salim kucağına alırsın.

Ben de bugün doktora gideceğim. Kendi doktorum izinliymiş başkasına gideceğim bir iki şikayetim vardı o yüzden randevu aldım ama onlar da sabah kesildi sanki. :KK64:Bebeği merak ettim diyeyim bari.:DHa bir de alttan muayyene eder mi sıkıntısı sardı beni. :KK17:

Maden sıkıntıların geçti acaba bekleyip kendi doktoruna mı gitsen. Şimdi bu doktor bir şey söyler kafan falan karışır belki. Bu arada alttan mauyene pek yapmıyorlar ama isterse de bir şey yok merak etme. Hemenceik geçiyor, bebişini görmenin heyecanı ile herşeyi unutursun zaten.

Çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar bende 5-6 haftalık hamileyim rabbim hepimize sağlığımızla sagliklariyla evlatlarimizi kucagimiza almamizi nasip etsin inşallah. .. birdahaki muayenem 1 ay sonra testler istedi sizden neler istendi yazabilirmisiniz.
Tsh hemogram 4 5 tane daha test adı vardı bugün yaptirdim.
Hayırlı olsun. Benden henüz br test istenmedi. Bir daha ki muayened istenecek. Sadece tiroidim olduğu için Endokrinoloğum TSH ve yanlış hatırlamıyorsam FT4 bakacak.

Kıyamam yaa, çok da küçük, tez vakitte ağrısız sızısız iyileşir inşallah

Teşekkürler

Herkese hayirli cumalar şimdi. Kesemi gördüm sağlıklı dedi doktorum haftasiyla uyumluyuz:) on.gun sonra kalp atışı duyulacakmis :) tüy kadar birşey yaa

Haydi gözün aydın. Kalp atışlarını da duydun mu ohh ne rahat hayat :KK45:

Evet maalesef bulaşıcı ve özellikle hamileler için biraz riskli. Bugün kızımı kendi doktoruna götüreceğim, çıkan sonuca göre de kadın doğumcum ile konuşacağım. Artık o ne derse ona göre davranacağım. Çok teşekkürler bilgi veridiğin için.
Ne demek canım benim ağzım yandı herkese söylüyorum sayende burdada açıld bahsi kul kula sebep miniğin bir an önce iyileşsin annesi sende çok çok dikkat et dr.â gidecekmişsin zaten o önlemini alır zaten ams maske işe yarıyor diye duydum eczanede alabilirsin canım

canım ilkini adet gecikmem olmadan 1 gün önce yaptırdım
13 ağustosta 135 çıktı
15 ağustosta 302 çıktı (beklenen adetten 1 gün sonra)
19 ağustosta 865 çıktı ( ama 1200 olmalıydı yüzde yetmiş artmış ama normal dedi) çok korktum.O gün keseyi gördük 4 mm di. ( 5 günlük gecikmem vardı)
21 ağustosta 2370 çıktı doktor tamam dedi
25 ağustosta tahlil sonuçlarımı göstermeye gittim pıhtılaşmaya yatkınlığın var dedi o gün iğneye başlatı.Kese 13 mm olmuştu yolk sak kesesi oluşmuş dedi karından baktı sıkışık da değildim.10 gün sonraya yani 4 eylüle randevu verdi.
Aklım karman çorman bekliyorum bi daha hcg yaptırmadım çok stres yapıyo bende.Zaten bişeyin olacağı varsa olur her gün fena olmaktansa bir kere de öğreneyim yeter.
Benimde 16.08 357, 2 18.08 721 20.08 1555 doktor bidaha yapmicaz dedi keseyi bebegi gorduk saglik ocaginda test yapmislardi oda istemis 27.08 6800 cikmis pazartesi vidaha bakalim dedi beni panikletti anlamiyorum kadin dogumcum 2 ye katlio sıkıntı yok kalp atislarina bakicaz artik demisti bu aile hekimi moralimi bozdu benim

merhaba arkadaslar tbk edn arkadaslardan allah razı oldun dün dr randevum wardı gıtmeden once sancım kanamam wardı düşük tehlıkem ar su an bugun ıtıbarı ıle 6 haftalık hamıleyım gobekten sadece kese gorundu kalp atısı gorunmedı dr belkı alttan muanede gorunur dedı bende alttan muane edın dedım az da olsa kalp atısını gordum allahıma bınlerce şükür olsun kı ama düşük tehlıkem cok yusek ıgne yaptırdım hemen progestan fıtıl kullanıp dınlenıyorum hamıle olan arkadaslar hepınızı tek tek tebrık ederım ınsallah sag salım kucagınıza almayı nasıp eder allah

Cok.teşekkür ederim guzel dilekleriniz icin:)tuhaf biragrim var umarim sorun yoktur. Birde kese boyutu söylemedi ufacık iki nokta vardı kese içinde.normal mi acaba

Merak etme korkulacak bir hastalık değil, sadece biraz ateşli ve bol döküntülü geçiyor. Hemen hemen tüm çocuklar geçiriyor. Bu tip hastalıklar bir şey değil. Allah beterlerinden korusun.
Amin...evet hemen hemen her bebeğin geçirdiği Grip gibi normal bi hastalık canım tek gebeler için riskli o kadar o da illa bişey yapcak diye bişey yok sadece dikkat etmek yeterliymiş..

Amin canı
merhaba arkadaslar tbk edn arkadaslardan allah razı oldun dün dr randevum wardı gıtmeden once sancım kanamam wardı düşük tehlıkem ar su an bugun ıtıbarı ıle 6 haftalık hamıleyım gobekten sadece kese gorundu kalp atısı gorunmedı dr belkı alttan muanede gorunur dedı bende alttan muane edın dedım az da olsa kalp atısını gordum allahıma bınlerce şükür olsun kı ama düşük tehlıkem cok yusek ıgne yaptırdım hemen progestan fıtıl kullanıp dınlenıyorum hamıle olan arkadaslar hepınızı tek tek tebrık ederım ınsallah sag salım kucagınıza almayı nasıp eder allah
Amin canım benim inşallah çabucak gecer tehliken bol bol dinlen..

Back
X