• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

Cevapları merak ediyorum çünkü bende bir türlü alistiramadm
Canım benimki 20 gün sonra aldı biraz zor oldu ama şuan tutyor biraz sabırlı olmak gerekiyor o attı ben verdim 8 tane emzik denedim en son aventin silikon damlasını aldı ama şimdi hepsini emiyor.açken verince daha güzel alıyordu bşraz emdikten sonra çekip mememi veriyordum sonra sonra alıştı şükür kesinlikle tavsiye ederim beni emzik niyetine kullanıyordu çünkü..
 
Ben ilk baslarda kizimi kucagima yatay pozisyonda alip emziriyordum klasik sekilde, simdi tek kolumu sirtina destek yapip dik tutuyorum (oturmuyor), benim govdeme yasliyorum ve ayaklari benim iki bacagimin arasinda duruyor.

Bu sekilde gazi gercekten midenin ustunde kaliyor ve eskiden agizdan gaz cikaramayan kizim gaz cikartabiliyor artik. Tabi emmeyi biraktigi anda gogsumu bile kapatmadan omzuma aliyorum hemen gazin bagirsaklara inmemesi icin. Bu da cok onemli bir noktaymis gaz sorununda.

Umarim anlatabilmisimdir nasil yaptigimi.

*Simdi bir foto buldum netten.
Anladim canim tesekur ederim.

Yani emziriken bebegin basi midesinden yukarda olmali bende iki kolumla tutuyodum mide bas ayni seviyede oluyodu simdi sadece kafasindan tutuyorum. Midesi asagida kaliyo. Ve gerçekten gazini emzirme biter bitmez cikarin yoksa cok zor cikiyor. Bnde mememi bile kapatmadan hmn cikariyorum. Mide gazi cikmazsa bagirsaklara iniyo boylece hem bebek hem bn mahvoluyoruz. Cikardigim halde o kdr cok oluyoki . Neyse uc ayimiz a 19 gun kaldi allahim sabir versin. Gazli bebek anneleri Bebeginiz i sallayin gerçekten ise yariyo. Bnmki sürekli ana kucagnda sallaniyo uyuyo. SAncilarina iyi geliyo. Aksam uykusuna ana kucaginda daldirip goturup besigin e yatiriyorum. Yoksa imkani yok uyumuyor. Ilk bir ay sallamamak icin inat ettim kucagimda pispisla uyuyordu. Ama pes ettim artik uyusundz nasi uyuyosa uyusun cunku delirmemis bi anneye ihtiyaci var bebisimin. Gerçekten annelik cok farkli sallamam tv izletmem diye atip tutmamak gerekiyomus
Ben desin 1 haftadir mecburen salliyorum. Onceleri asla sallamica diyip asil ben salliyomusum :)
 
Doğumdan sonra kanamam 45 gün sürdü tam bitti derken 50. günde yani dün adet oldum emziriyorum da bu kadar erken olması normal midir sizce
 
Benim kızım 50 günlük, emmedigi uyumadigi sürece ağlıyor. Altını değiştireceğim zaman biraz keyifli vakit geçiriyor 10 15 dk sonra yine aglamaya başlıyor. Kucakta gezdirince sakin duruyor. Sırt üstü uzatayim biraz kalsın diyorum, kıyamet kopuyor.

Yüzüstü yatırıp masaj yapayim dedim 1 dk sonra ağlamaya başlıyor.

Sen bu masaji açken mi yaptın, bide nasil yaptığını anlatır mısın? Kac dk sürdü mesela? Hep yapıyor musun,hergün yani ??
Canim ac tok fark etmiyor.iste dedigim gibi cocugun yanlari aciyordur.iye batmasi deniliyor buna.yuz ustu yatir bacaklarini birlestir sirtini ovala 2-3 dakika kadar sonra sag koluyla sol bacagini birlestirmeye calis eger kolay birlesiyorsa sorun yok ama birlesmeyip cocuk kendini kasiyorsa iyesi vardir.zaten agliyor demissin ondan iste.sonra sol koluyla sag bacagini birlestir.rahat birlesene kadar yap.ben hergun yapiyorum.eger yapamazsan resim cekip koyarim.cocuk cok rahatliyor.
 
Canım benimki 20 gün sonra aldı biraz zor oldu ama şuan tutyor biraz sabırlı olmak gerekiyor o attı ben verdim 8 tane emzik denedim en son aventin silikon damlasını aldı ama şimdi hepsini emiyor.açken verince daha güzel alıyordu bşraz emdikten sonra çekip mememi veriyordum sonra sonra alıştı şükür kesinlikle tavsiye ederim beni emzik niyetine kullanıyordu çünkü..
Midesi bulaniyo kusacak gbi oluyor ya
 
Doğumdan sonra kanamam 45 gün sürdü tam bitti derken 50. günde yani dün adet oldum emziriyorum da bu kadar erken olması normal midir sizce
Canim benimde kanamam 5 gun oldu dogumdan sonra tam 34 gun kanamam olmaya basladi 7 gun surdu bitti adet oldum sanirim bu ayda bekliycem.normal yani merak etme.duzensizlikler tabiki olacak vucut kendini duzene sokmaya calisiyor.
 
40 gun once normal dogum yaptim ve son 1 haftasir vajinada bi agri var, baski var. Anlamiyorum da tam olarak ne oldugunu. Tuvalette otururken sıkıstıgı icin agriyo, ayakta cok durunca ve oturdugumda agriyo. Var mi boyle bisey yasayan?
 
Cevapları merak ediyorum çünkü bende bir türlü alistiramadm
Yokk yaa ne yaptimsa alistiramadim.parmagini emmesini istemiyorum ilk ogkum emdi parmak be cok zor oldu biraktirmasi. Okula gidiyodu emiyodu geceleri parmagini. Kizimda emecrk diye korkuyorum .
 
Benim kizim emzik aliyor ama cok duskun oldugunu soyleyemem. Ellerini emmeye daha merakli, sanirim ellerini kesfetti :) Sakin elini emmesine engel olmayin, uzmanlar 3 yasina kadar el emmenin bir zarari olmadigini, aksine israrla elini cekmenin zarar verecegini soyluyorlar.
aynı durumdayiz tatlım benim kızda emziğı emmiyo ama elini çok güzel emiyo hatta bazen memeyi bırakıp elini emiyo daha tatlı geliyo galiba :)
Canim yaaa nasilda tatli geliyo anne memesi gibi.Ama henuz gec degil sonuna kadar savasacagim parmak emmesi nedir bilirim cunkü. Oglum okula gidiyodu parmagini emiyodu cok zor biraktirdim.
 
20150607_122359.webp
Kızlar sizde bebislerinizde iyisinizdir inşallah biz 47 günlük olduk ve 1 hafta önce bebegimin göbek deliğinden şişlik farkettim bi bakın kızlar ya
 
slm kızlar nasılsınız? biz iyiyiz şükürler olsun dün mevlütümüzü de yaptık Allahım kabul etsin hepimizin yavrularını hayırlı kul ve hayırlı evlat etsin :) biz bugün 77 günlük olduk büyüdük artık :) gece eskisi kadar sık uyanmiyor oniki bir gibi emzirıyorum yatıyoruz sabah 5 te 6 da ancak kalkıyo, kendisi uyanmayınca bende uyandırmak istemiyorum doğru mu yapıyorum acaba?
 
kızlar bende hala adet olmadım 77 gün oldu doğum yapalı
 
Back
X