- 20 Mayıs 2012
- 2.161
- 1.880
- 248
Anladim canm bizde de esim korunuyor ama ben sorun olacagini sanmiyorum yani ilac kullanmak istemiyorum sute gecer diye. Allah isteyene versin dedigin gibi bizim icin de erken su andaCanim ben degil esim korunuyor.burayada yazamiyorumki(hasta olmadimya heralde ondan etkileniyorum.allahim isteyenlere versin ben istemiyorum suan icin.
Ben ise baslmadan once cok stres yaptim o kadar ki guller cikti vucudumda sikintidan dolayi. Nasil dayanirim diyordum ama ilk gun cok zor geldi eve kosar gibi gittim simdi daha iyiyim 2 hafta oldu. Zor ama onlar icin calisiyoruz canim insan herseye alisiyor aksam eve gidince bazen hic halim kalmiyor ama yinede onunla oynamaya calisiyorum. Anne olmak zor calisan anne olmak daha da zor. Mesai saatkerin de cok iyiymis aslinda. Ben sabah 8 aksam 6 calisiyorum sut iznimi de cuma gunleri kullaniyorum. Sutumu de en fazla 3 saatte bir sagmaya calisiyorum buzdolabina atiyorumCalisananneleer nasıl gidiyor tavsiye ediyormusunuz ekim de ise baslamam gerek bebeğim alti aylik oluyor o zmn. Kararsızım. Nasi dayanicam hasretine bilmiyorum. On yil onu bekledim şimdi onu birakip ise gitmek istemiyorum. Ama ona daha iyi bi hayat sağlamak icin calismam gerek. haftasonu calismiyrm. Sabah 9 bucuk akşam 4 bucukta ckcm normalde 6 ama bibucuk saat sut iznimi kullanicam. bi akil verin tecrubelerinizi yazin
Sutu saginca azaldigini ben de fark ettim. Sagdiktan 2 saat sonra sagdim daha az cikti ama bu arada fazla su icememistim isin yogunlugundan dolayi sanirim onun etkisi oldu. Bi de ne olursa yemegi ve suyu bence de ihmal etmemek gerek sonucta isler bi sekilde hallediliyor onceligimiz kuzularimizin sutu :)benim sıpa 4 ay 28 günlük oldu, 15 gündür işe geri döndüm, öncelikle ilk risk , sütün sürekli sağılmadan ötürü azalması, o yüzden geceleri ve evde olduğunuz günler bolca emzirin, dışarıda 3 saatte 1 sağıyorum ama 3. sağmadan süt bariz şekilde azalıyor;
sütün saklanması da ayrı mesele; iş yerinde buzdolabı var ise oraya koyarsınız, nakliye sırasında ise termal çanta kullanmanız gerekiyor, bu çantalar sütü 4 saate kadar ılık tutabiliyor;
bebek anneyi görünce çok mutlu oluyor, akşamları bol bol beraber vakit geçirin, hatta 2 gecedir - gündüz o kadar çok özlüyorum ki- bebeğimi koynumda uyutuyorum, sütün artmasına da yardımcı oldu;
gün içinde işe dalıp sakın öğün atlamayın/ suyu ihmal etmeyin, ben kahvaltıyı atladım 2 kez sütüm yarı yarıya azaldı, çok üzüldüm kesilecek diye neyse ki normale döndü yeniden