2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
@Mrv5534 mervecik senin doğum bence yakıııııın :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Hadi bakalım hakkınızda en hayırlısı neyse onu nasip etsin Rabbim:KK36:

Queen_21 Queen_21 den haber alabilseydik keşkeee:mad:

Benimde kasıklarım adet olacakmış gibi ağrıyor ama çok değil sanırım.
Yani bilemiyorum kestiremiyorum vede anlamıyorum:KK70:

Tepikcan Mustafa'nın da 3 gündür kolu bacağı poposu karnımın bi yerinden çıkacak artık, nasıl hareket etmek acaba o :KK70:

:KK70:

Diyorum içeride almış eline sopayı yukarı yukarı vurup vurup gezdiriyor:KK70:

Yarın kontrolümüz var, hakkımızda hayırlısı inşallah:KK36:

Meraklii Meraklii gingery gingery her 15'te 1 para veriyor musunuz doktora?
Yoksa kontrol gibi mi oluyor?
Eğer vermiyorsanız çok iyi, en çok parayı veren benim herhalde doktora, sigortamızda yok.
Ama veriyorsanız 15'te 1 para ayda 300 lira, o zaman rekor sizde:KK70:

İyi akşamlar kızlar...doğumlar baslamis bile hayırlısı Rabbim evlatlarimiza sağ salim kavuşmayı nasip etsin....Bu arada benim akintim hala devam ediyor sizlere de var mi bazen şeffaf şu gibi,bazen koyu ikinci dogumum olacak ama korku başladı:)))
o dediğin bende en başından beri var,gökkuşağı gibi hemde:KK53:
renkten renge girdi koyu sarılar koyu yeşiller,brezilya forması gibi,fitildi itildi derken çk şükür son 2 aydır açık senkli krem beyaz arası kıvamda sürekli gelir durur günde 2-3 çamaşır değştiriyorum

bizimde 6 yıl oldu ben hatırlatmasam hatırlamaz tek yaptığı yemeğe götürür,2 defa çiçek aldım ilki beni istemeye geldiklerinde ikinci doğum günümde çok pardon 3üncüde geçen yıl öylesine bir gündü,o kdrda dürüstki kıyamam ben ona bari yalan at uydur şöyle yaptırdım de,palavra at hiç beceremezki garibim:KK53:
deki çiçekçiden ne zmndır alacağım vardı şerefsiz vermiyordu bende çiçek aldım sana:KK48::KK48::KK48:
odunun en kalını hemen:KK45: gebe kaldık yine çiçek yok,doğurunca bakalım belki alır,geçen dr iri tombul diodu benm bebeğe babası nasıldı hatırlamıyorum geldiğinde ben onu deyince dedim hiç gelmediki benm kocam hastaneye kadın kalakaldı :KK53:
erkek fatma ben herşeye giderim,alırım hallederim,çiçeğimide gidiyorum bauhaustan 19 liraya orkide alıyom,sonra tüllerle süslüyom napimmm:KK75:
Çok tatlısın çok teşekkürler cevap için...bizede çocuklarımız getirir minik ellerinde inşallah ne yapalım :)

Delgecle delip baglamak kaldi geriye ama kocam diyoki izin vermiyomus hastane oda süslemeye..
saka mi yapiyo bana minione
o kadar ugrastim heveslendim
yüregime inecek valla

Eklentiler

• 20141212_000604.webp
    20141212_000604.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 138
  • 2014-12-12 00.30.43.webp
    2014-12-12 00.30.43.webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 104
Larkinim hayırlısı inşallah.. Sancılarım suanda 20 25 dk da bir gibi.. Adet sancı gibi oluyo belime masaj yaptırıdım eşime.. Antrede yürüyırum ileri geri..
Dogum sancısı degil bınu biliyorum.. Suyum gelmedi kanamam yok.. Agrıının şiddetini kavradım şimdilk böle geçer sabah kadar..
İlk hamileşgimde kırk defa hast gitmiştim böle agrım oldugunda
Şimdi suyum gelmesse ve cok kötü olmassam sancımda olsa 10 dk bir düşmeden gitmicem yani kafamdaki düşünce bu.. Suyum gelirse agrım cogalır dayanamıca halde olursam tabiki gidicem....
Hayırlı ne zaman ise o zaman olsun..
Ama dogcak gibime gelmiyo ...
Niyeyse..

Minione seninkide bi acayipmiş ama dürüst en azından boswer.. Düşünceli olması ince olması güzel ama agzınızın tadı yerindemi huzur varmı buna bakcaksın..gerisi süsü püsü boswer...
Olmayıversin..

Delgecle delip baglamak kaldi geriye ama kocam diyoki izin vermiyomus hastane oda süslemeye..
yüregime inecek valla

vaaowwwwww bebek, benide geçmişsiniz valla,ayyy benm herif adım atıp gelmesin hastaneye meraksız,seninkide oturmuş doğum odalarınımı geziyorrr bu ne tezatlıkkk:KK53:
her gittiğimde elimde mezura şener şen gibi gizli gizli boş odalara dalıyorum,bazen hamilelerin odasına giriyorum aaa diyorum pardon yanlış gelmişim,geçen gün odayı çok beğendim balonlar süsler danteller,hep gözetliyorum yok öyle bişey cnm ya,sadece bir masa gibi birşey yok en fazla bir çıkolata peçete koycak kadar baş ucu komidini gördüm ben

yüregime inecek valla
Canım izin vermiyo olabilirler.. Ama çift taraflı bant ile gayet güzel kullanabilirsin ona bişi diyemezler..ister kapına ister duvarına çift taraflı bant ile güzelce süsle..
Bu arada emegine saglık gercekten cok güsel olmus...
Yahu söle seyler yapıp yapıp bni gaza getiryınuz.. Gece gece malzemede yok.. Saga sola saldırıyom ne yapsam diye

vaaowwwwww bebek, benide geçmişsiniz valla,ayyy benm herif adım atıp gelmesin hastaneye meraksız,seninkide oturmuş doğum odalarınımı geziyorrr bu ne tezatlıkkk:KK53:
her gittiğimde elimde mezura şener şen gibi gizli gizli boş odalara dalıyorum,bazen hamilelerin odasına giriyorum aaa diyorum pardon yanlış gelmişim,geçen gün odayı çok beğendim balonlar süsler danteller,hep gözetliyorum yok öyle bişey cnm ya,sadece bir masa gibi birşey yok en fazla bir çıkolata peçete koycak kadar baş ucu komidini gördüm ben
Alemsin bidenem ya... Acılıp kapanan sehpalar alıp götürsen en azından ikramlık.. Hastanede ikram düşünüyorsan komıdin yeter mi bilemdim.. Bn odanın içind gitdim ama heycandan bos bos baktıgımı anladım suan öle bişi varmı yoköu hatırlamıyom::: D wayy anasının gözü

Larkin
@Mrv5534 mervecik senin doğum bence yakıııııın :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Hadi bakalım hakkınızda en hayırlısı neyse onu nasip etsin Rabbim:KK36:

Queen_21 Queen_21 den haber alabilseydik keşkeee:mad:

Benimde kasıklarım adet olacakmış gibi ağrıyor ama çok değil sanırım.
Yani bilemiyorum kestiremiyorum vede anlamıyorum:KK70:

Tepikcan Mustafa'nın da 3 gündür kolu bacağı poposu karnımın bi yerinden çıkacak artık, nasıl hareket etmek acaba o :KK70:
:KK70:

Diyorum içeride almış eline sopayı yukarı yukarı vurup vurup gezdiriyor:KK70:

Yarın kontrolümüz var, hakkımızda hayırlısı inşallah:KK36:

Meraklii Meraklii gingery gingery her 15'te 1 para veriyor musunuz doktora?
Yoksa kontrol gibi mi oluyor?
Eğer vermiyorsanız çok iyi, en çok parayı veren benim herhalde doktora, sigortamızda yok.
Ama veriyorsanız 15'te 1 para ayda 300 lira, o zaman rekor sizde:KK70:
canım ya bu nicleri kırmızıyla belirtıyosun ya nasıl oluyo

Ilahi :)
Mezurayla neyin olcusunu aldin?
Bu yaptiklarimi nasil nereye ascam bilmiyom
keske oda fotosu cekseydim eltimin dogumuna gittigimde.
aman nabiliym o zaman oda suslemek yoktuki aklimda
yok kiz kocam hayatta oodalari gezmez bencede saka yapiyo manyak :)

bizimde 6 yıl oldu ben hatırlatmasam hatırlamaz tek yaptığı yemeğe götürür,2 defa çiçek aldım ilki beni istemeye geldiklerinde ikinci doğum günümde çok pardon 3üncüde geçen yıl öylesine bir gündü,o kdrda dürüstki kıyamam ben ona bari yalan at uydur şöyle yaptırdım de,palavra at hiç beceremezki garibim:KK53:
deki çiçekçiden ne zmndır alacağım vardı şerefsiz vermiyordu bende çiçek aldım sana:KK48::KK48::KK48:
odunun en kalını hemen:KK45: gebe kaldık yine çiçek yok,doğurunca bakalım belki alır,geçen dr iri tombul diodu benm bebeğe babası nasıldı hatırlamıyorum geldiğinde ben onu deyince dedim hiç gelmediki benm kocam hastaneye kadın kalakaldı :KK53:
erkek fatma ben herşeye giderim,alırım hallederim,çiçeğimide gidiyorum bauhaustan 19 liraya orkide alıyom,sonra tüllerle süslüyom napimmm:KK75:
Çicegii kendim mi alsam bu adam alır mı ki bana.. Kızımda kardeşlerim almıstı cicegi kapı süsümüde kardeşim yapmıstı benim hödükk hiç bişi yapmadı.. Kacdefa vurdum yüzüne gerçi ama düşünemedi bence acemiliğne denk geldi.. Geçen agzında kacırdı işte sen dogumhanenin kapısndan cıkarlen kızım seni çicekle karsılıcak.. Blki gece dogum yapcam : D
Nese almıcaksada alsın bi zahmet... Hiç ugramasmö şimdi cicekle

Canım izin vermiyo olabilirler.. Ama çift taraflı bant ile gayet güzel kullanabilirsin ona bişi diyemezler..ister kapına ister duvarına çift taraflı bant ile güzelce süsle..
Bu arada emegine saglık gercekten cok güsel olmus...
Yahu söle seyler yapıp yapıp bni gaza getiryınuz.. Gece gece malzemede yok.. Saga sola saldırıyom ne yapsam diye
Saol canim
COk sekersin :)
Benide minione yoldan cikardi :)
Iyikide cikarmis
Valla sezeryan saatinden yarim saat once gitcem sirf bu susleri asmak icin
:)

Larkin

canım ya bu nicleri kırmızıyla belirtıyosun ya nasıl oluyo

@ şu işareti koyup, boşluk vermeden yazacağın kişinin nickini yazıyorsun.
Sen yazarken çıkıyor isimler zaten. Tabi yazılışlarını tam bilmek gerekiyor nicklerin.
Birde ben hep bilgisayardan yazıyorum. Ama telefondan da oluyordur yaa.

tinimini_hnm tinimini_hnm ellerine sağlık çok güzel olmuş yazın ve süsün. Maşallah.
İzin vermeme gibi bir durum yoktur bence, artık yoktur yani. Ufakta olsa süslemeyen yok çünkü.
Sana bir şey soracağım senin tüp bebekti değil mi?
Hamilelik takvimin 11 Ocak'ı gösteriyor beklenen doğum tarihi olarak.
Bu hesap transfer tarihine göre hesaplanan tarih mi?
Yoksa doktorun söylediği bebeğin gelişi ile ilgili olan tarih mi?
Yoksa ikisi de aynı mı :KK70:

Benim transfere göre 15 Ocak doğum tarihim. Ama gelişimine göre 7 Ocak.
Hangisini beklemem gerekiyor acaba? Doktorum 15 Ocak diyor, ölçümden ölçüme fark eder diyor, biz transfer zamanını baz alalım şimdilik diyor:KK53:

İyi gecelerrr kızlaaarrr . Eveeet bebişimin kıyafetlerini utulemiş bulunuyorum. Hatta ve hatta bebişimn hastane çantasını bile hazırladımmm. Ooohh ustumden bi yuk kalktıı. Giysileride yerleştrdim dolaba . Bebişin çantasını ve anakucagını dış kapının arkasındaki vestiyere koydum acil bi durumda hmn alip çıkalim diye. Daha kendi çantami hazırlamadım çok yoruldum ona halim kalmadı ama yarın hazırlıcm inşş. Kimdi ya utu yaparken sag kolum uyuştu diyen valla dogru bnmde uyustu hissetmiyorum dicem ama hissetmiyonda nası msj yazıyon diceksnz : ) yok yok gerçktn bitirene kdr uyuşmş kolum ya. Ama şukurki bitirebildim doguma ne kaldı şunun surası hazır olsun ne olur ne olmaz. Ama inanin yıkayıp kurutması utulemeden zor geldi bna . Uç gunde zor kurutabildm ama neyseki bitirdm .

Ilahi :)
Mezurayla neyin olcusunu aldin?
Bu yaptiklarimi nasil nereye ascam bilmiyom
keske oda fotosu cekseydim eltimin dogumuna gittigimde.
aman nabiliym o zaman oda suslemek yoktuki aklimda
yok kiz kocam hayatta oodalari gezmez bencede saka yapiyo manyak :)
o bebeği yatırdıkları zımbırtı varya yerdne yüksekliği 85 çevresi 2 30 ,bbek odası boşken pazardan 10 liraya bir beyaz tül almıştım,odası gelince yeni perdeleri olunca o tülüde kıyamadım,geçen baktım dedim ben bundan kesin bişey yaparım sonra aklıma geldi lastik takıl o yatacağı yatağa takıcam,bazen kendimi şu karikatüdeki civcive çok benzetiyorum bu yüzden :)
dogar dogmaz basladi tipki babasi.webp

Alıntıdır........
Gebelik anne her adayı için heyecan ve keyif verici bir dönem. Bebeğin hareket ettiğinin hissedilmesi, bebek için hayaller kurmak, alışveriş yapmak anne adayını mutlu kılıyor. Ancak madalyonun bir de öteki yüzü var. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alper Mumcu “Gebeliğin son dönemleri yaklaştıkça heyecan ile birlikte bir takım rahatsızlıklar da artar.” diyerek anne adaylarını uyarıyor.

Uykusuzluk
Uyuyamamak oldukça rahatsızlık verici bir durum. Yatak içinde saatlerce dönüp duran ancak rahat bir uykuya hasret kalan anne adayları azımsanamayacak sayıda. Bazı gebeler bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyor ve günlük hayatları olumsuz yönde etkileniyor. Bazılarında ise uykusuzluk ya da düzenli olmayan uykular çok etkili olmaz ve üretkenliklerine devam edebilirler. Rahat ve verimli bir uyku uyuyabilmek için gündüz fazla ağır olmayan egzersizler yapmak, akşam saatlerinde ve uykudan önce kafein içeren sıvıları almamak, yatmadan önce streslerden uzaklaşarak gevşemeye çalışmak ve en eski yöntemlerden biri olan ılık bir bardak süt içmek yararlı. Aklınızda olsun!

Sırt Ağrısı
Gebelik süresince hem bel kavsinin içe doğru dönmesi, hem vücudun ağırlık merkezinin değişmesi nedeni ile postür adı verilen duruş değişiyor. Salgılanan hormonların etkisi ile eklemlerdeki gevşemeler de eklenince el ve sırt ağrıları özellikle gebeliğin son dönemlerinde dayanılmaz olabiliyor. Bu gibi durumlarda masaj en etkili yöntem. Ilık kompresler ya da ılık duş, stretching ağrıları azaltıyor..

Kramplar
Gece yatmadan önce yapılan jimnastik kramplara iyi gelebiliyor. Ayrıca kalsiyum ve potasyum içeren vitaminler sorunun giderilmesinde yardımcı oluyor.

Nefes almada güçlük
Bebek ve dolayısı ile rahim büyüdükçe soluk alıp vermeyi sağlayan kas olan diyafram kasını sıkıştırıyor ve bu kasın hareketi için kısıtlı bir alan kalıyor. Bu nedenle soluk alıp vermede güçlük ve nefes darlığı yaşanıyor. Nefes darlığı ile başa çıkmanın en kolay yolu oturur ya da yarı oturur pozisyonda uyumak. 2 ya da 3 yastık kullanılması şikayetleri azaltıyor.

Mide yanması
Mide yanması, hazımsızlık ve gaz... Gebeliğin her döneminde kadını rahatsız eden problemler. Çok fazla yememek, azar azar ancak sık öğünler almak, yemekten sonra hemen uzanmayıp yürüyüşe çıkmak engellemek için yapılabilecek aktiviteler. Bazı durumlarda ise ballı süt mide yanmasına iyi geliyor. Bu şikayetlerin nedeni gebelikte salgılanan hormonlara bağlı olarak mide boşalmasının gecikmesi, barsak hareketlerinin yavaşlaması ve mide içeriğinin yemek borusuna kaçması. Yanma hissinin fazla olduğu durumlarda doktor önerisi ile belirli ilaçlar kullanılabilirsiniz.

Kasılmalar
Doğum demek kasılma yani kontraksiyon demektir. Düzenli olmayan ve hafif kasılmalar gebeliğin son dönemlerinde sıkça karşılaşılan bir durum. Bu kasılmaları çok ciddiye almamak gerekiyor. Hastaneye gitmeyi gerektirmeyen kontraksiyonların nedeni rahmin gerilmesi. Biraz istirahat ya da ılık bir banyo çoğu zaman anne adayına iyi geliyor. Ancak kasılmaların sıklığı ve şiddeti giderek artıyor ise ya da her zamanki hafif kontraksiyonlardan farklılık gösteriyor ise doktorunuzla temasa geçmeniz gerektiğini unutmayın.

Sık idrara çıkma
Gebelerin hemen hepsi bu duruma önceden aşinadır. Çünkü gebeliğin erken dönemlerinde büyüyen rahimin baskısı nedeni ile mesane kapasitesi azalıyor ve sık idrara çıkma ihtiyacı doğuyor. Gebeliğin son dönemlerinde ise bebeğin aşağıya doğru inmesi ile mesane üzerinde yeniden bir baskı oluşuyor. Tamamen normal bir durumdur ve doğumun yaklaştığının bir işareti!

Baskı hissi
Bebeğin aşağıya doğru indiğinin yani pelvise girdiğinin bir başka belirtisi de sürekli olan basınç hissi. Yatağa uzanmak ile bir miktar azalan bu hissin en iyi tedavisi yüzmek ya da boy hizasında bir havuzda dinlenmek! Ancak günümüz şartlarında ve her mevsimde olanaksız olan bu yaklaşım sadece yaz anneleri için güzel bir alternatif olarak kalıyor.

Tekmeler
Gebeliğin ilk dönemlerinde anne adayına heyecan ve sevinç veren bebek hareketleri ve tekmeler son dönemlerde acı verici hale gelebiliyor. Bebeğin içinde yüzdüğü sıvı ve dolayısı ile bebeğe kalan boş alan azaldığından, hareketler direk olarak hissedilebiliyor. Zaman zaman kaburgalara kadar vuran ağrılı bebek hareketleri olabiliyor. Bu ağrılar için yapacak bir şey yok! Ancak elinizi karnınıza koyup bebeğinizle konuşarak canınızı acıtmamasını isteyebilirsiniz :))

Denge problemleri
Gebelik büyüdükçe vücudun denge merkezi yer değiştireceğinden, dengeyi sağlamak güçleşebiliyor. Anne adayları sık sık düşme tehlikesi ile baş başa kalıyor. Bu açıdan çok dikkatli olmak gerekiyor. Merdivenlerden inerken trabzanlara tutunmak, yine benzer şekilde duş yaparken tutunacak bir yer bulmak ve hatta ideal olarak evde kimse yokken duşa girmemek ve duş esnasında banyo kapısını açık bırakmak alınması gereken tedbirler. Düşmek istenmeyen bir olay olsa da zaman zaman kaçınılmaz. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon kesesi ve sıvısı onu bu tür zararlı etkenlerden koruyor ancak yine de düşme esnasında karın üstüne düşmemeye çalışın.

Saol canim
COk sekersin :)
Benide minione yoldan cikardi :)
Iyikide cikarmis
Valla sezeryan saatinden yarim saat once gitcem sirf bu susleri asmak icin
:)

Biz bir daha hastaneye gittiğimizde geceden süsleyebilir miyiz diye soracağız:KK70:
Annem diyor ki gece 1-2-3 hiç fark etmez evet desinler gideriz diyor. Çok işimiz var çok:KK70:
Sonuçta otel odası değil ya sabaha odadan çıkacak müşteri olmayacak. Sezeryanlar erken olduğu için sabah boş olması gerekir odanın:KK70:
minione minione da hastane bebek beşiğinin ölçüsünü aldı en son. Tülden süs yapacak etrafına yere kadar.
Bende yapacağım bana da verdi ölçüsünü. Ben ölçü almaya gittim, salak gibi metreyi unuttum da gittim:KK70:

o bebeği yatırdıkları zımbırtı varya yerdne yüksekliği 85 çevresi 2 30 ,bbek odası boşken pazardan 10 liraya bir beyaz tül almıştım,odası gelince yeni perdeleri olunca o tülüde kıyamadım,geçen baktım dedim ben bundan kesin bişey yaparım sonra aklıma geldi lastik takıl o yatacağı yatağa takıcam,bazen kendimi şu karikatüdeki civcive çok benzetiyorum bu yüzden :)Eki Görüntüle 1333196

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: ayy ev bunlarla dolu.
Ama gerçekten atmadığım bir çok ıvır zıvırı süslemede kullandım ben :KK70:

Canlarım şimdi çantama koyduklarımı yazıyım eksik bulursaniZ soyleyinde tmmlayım olurmu
evet bir tane 10 lu hastane çikiş seti , bi tane 5 li zıbın takımı , bi tane 6 lı zıbın takımi , iki tane uzun kollu çıtçıtlı body , iki tane tek alt , iki tane penye battaniye , bi tane peluş battaniye koydum . Bezini ve ıslak mendilini alınca koycm . Varmi bşka eksgm ?

Back
X