• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Kızlar bi şey sorucam. H&M'in kar tulumlarından alan var mı? Kaç aylık almak iyi olur, kalıbı da geniş diyorlar ama. Önümüzdeki 6 ay kullanırım ben

Evet evet bence de mizaç, aynı Bilge de öyle. Doğduğuma pişman edercesine ağlıyor iki gözümün çiçeği. Yani kapımdan geçseniz çocuğa işkence falan yaptığımı söylersiniz, öyle bir çığlık kıyamet. Sebep? Ben göremiyorum 🤦🏻‍♀️ vardır mutlaka da. Sadece gece değil gündüz uykularına da öyle kıyametle yatıyor, bi yerine bi şey mi oldu acaba diye korkuyorum artık. Ofluyorum, sabır çekiyorum, direniyorum.

Şöyle bir video izlemiştim. Bebeklerin istekleri asla bitmez, durmadan isterler fakat bunu tek bir sinir sisteminin karşılaması neredeyse imkansızdır. O yüzden sana destek en az 1 sinir sistemi daha gerekir. Yorulduğunda devralacak, sana nefes alma alanı açacak hem de bebeğin ihtiyacını karşılayacak. Bir bebeğe tek, sadece bir kadının, annenin bakması imkansız gibi bi şey. Tek bir sinir sisteminin dayanma kapasitesini aşıyor çünkü bebeklerin / çocukların istekleri, fakat aynı zamanda da karşılanması gerekiyor. Eşinden ya da yakınında varsa birilerinden mutlaka destek iste. Burda öyle sarıl kokla sakinleştir yazmak kolay (ki kolay da değil yani aynı ağlak bebeden bende de var) ama bunu kaldıracak, o ağlamaları karşılayacak sağlam da bir zihne ihtiyacın var. Benim o zihnim bazen hiç olmuyor, bari senin olsun 😄
Sinir sistemi konusu kesinlikle doğru. Ben mesela hem büyük oğlumun isteklerini karşılayıp, o sırada bebeği uyutmaya çalışırken hakikaten sakin kalamıyorum. Son günlerde eşim birkaç gün evdeydi ve abiyle birkaç saat de olsa dışarı çıktı. Bebeği uyuturken biraz ilgilendi. Modum değişti. Ah be adam dedim, ilk bebeğimiz olduğu zaman da azıcık yardım etseydin çok farklı bir ilişkimiz olurdu..

Evet evolvia rp1 içmek istemeyince Aptamil pepti syneo verdi o bu hale koydu bu mamayı verdi o da 1 yaş üzeri verebilirsin dedi ama böbreklerine yük olduğu için vermedim evolvia'yi pekmezle tatlandir dedi eczacı o da alerjiyi coşturdu şuan sade evolvia ve meme devam ediyoruz meyve püresi verdim bikac kez ama şuan çok kötü alev alev yanakları ve kaşıyıp ağlıyor 😔
Zaten ya vanilya şurubu ya pekmezle tatlandiriyorduk.Bu tür mamalarda inek sütü proteini parcalandigi için hiç böyle yan etkisini duymadim.Gaz yapar kusma yapar belki ama tepkiye devam etmez .ya başka bir yerden kaçak var .mesela bizim 15 gündür kaka da kan yoktu.kirmizi et yemiştim çapraz reaksiyon gelişti.soya içinde aynı şey geçerli.
Hazir paketler de dikkat edilmesi gerekiyor.Tabi an sütü alıyorsa arada.
Biodermanin duş yağını öneririm.bizi biraz toparladı.

Ağzınız bal yesin ya benim de en büyük sıkıntım bu derdini anlayamamak kendini tekrar yenidoğan dönemine dönmüş hissediyorum elim ayağım birbirine karışıyor. Herkes 3 aydan sonra kolaylaşacak demişti umarım ataksa da değilse de düzene döner bazı şeyler yeniden
O olay bitmiyor 40ı çıksın toparlar, 3 ayı bitsin toparlar, 6 ay bitsin toparlar 😅 Ama 6 aydan sonrası için biraz ümitliyim. Yürüteç kullanacağım bir kere. Biz 4 kardeş + 8 yeğenim erkek olmasına rağmen kullandı, çivi gibiler maşallah erken yürüdüler hatta. Bir şeylerin de annenin yükünü azaltmalı diye düşünüyorum zira ruh sağlığım yerinde olmayınca bebek de geriliyor. Bir de oturup oyuncaklarla iyice oynar hale gelince daha yönetilebilir diye düşünüyorum

Sinir sistemi konusu kesinlikle doğru. Ben mesela hem büyük oğlumun isteklerini karşılayıp, o sırada bebeği uyutmaya çalışırken hakikaten sakin kalamıyorum. Son günlerde eşim birkaç gün evdeydi ve abiyle birkaç saat de olsa dışarı çıktı. Bebeği uyuturken biraz ilgilendi. Modum değişti. Ah be adam dedim, ilk bebeğimiz olduğu zaman da azıcık yardım etseydin çok farklı bir ilişkimiz olurdu..
Doğru doğru.ben de örneğin bi yarım saat sonra o kaosa giricem. Oğlum öğle yemeğine eve geliyor. O sırada Bilge'nin uykusu geliyor. Birine elini yıka oğlum ötekine dur ağlama annecim, biri yemek ister öteki meme 😄 nerde benim hunim diyorum. Sonra oğlanı tekrar gönderiyorum okula o ayrı bi kaos 🤦🏻‍♀️

Babalar keşke hem daha çok evde durabilseler hem de destek olsalar. Sonuçta bu çocuklar ikimizin 😃

Günün biraz daha kolay geçsin canım 🤍

Evet evolvia rp1 içmek istemeyince Aptamil pepti syneo verdi o bu hale koydu bu mamayı verdi o da 1 yaş üzeri verebilirsin dedi ama böbreklerine yük olduğu için vermedim evolvia'yi pekmezle tatlandir dedi eczacı o da alerjiyi coşturdu şuan sade evolvia ve meme devam ediyoruz meyve püresi verdim bikac kez ama şuan çok kötü alev alev yanakları ve kaşıyıp ağlıyor 😔
Şimdi aklıma geldi.ilk kızımda sağlık ocagijjn verdiği demir damlası egzamayi arttırmıştı.icinde alerjen bir madde vardı.Baska marka ile devam etmiştim o zaman.Onu da bir gözden geçirebilirsin.

Doğru doğru.ben de örneğin bi yarım saat sonra o kaosa giricem. Oğlum öğle yemeğine eve geliyor. O sırada Bilge'nin uykusu geliyor. Birine elini yıka oğlum ötekine dur ağlama annecim, biri yemek ister öteki meme 😄 nerde benim hunim diyorum. Sonra oğlanı tekrar gönderiyorum okula o ayrı bi kaos 🤦🏻‍♀️

Babalar keşke hem daha çok evde durabilseler hem de destek olsalar. Sonuçta bu çocuklar ikimizin 😃

Günün biraz daha kolay geçsin canım 🤍
Aynısı. Birinin ağzına tıkıp diğerini eylemek. Gün gün büyüyorlar öyle düşünmeye çalışıyorum ve evet günün sözü; çocuklar ikimizin 😁 çok kolaylıklar arkadaşım sana da 💐

Back
X