2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
ya bizde de aynı sorun var. neden böyle oluyor acaba ? bu arada ek gıdaya geçenler olmuş erken değil mi?
canım biz erken geçtik alması gerek gram dan az alinca mama falan mi versek deyince dr eşimde mama vermeyelim çocuk hevesli dedi bende hafif başladım 3ogun az az veriyorum çoğu geçmedi iki üç kişi ancak başladık sutun yetiyorsa bekle
iyi gecelet kızlar misafirim gitti benda abdullahı yatırıyorum oğluma çeyrek getirmişlerdi güzel geçti sohbetimiz ..
bu arada ben en sonunda astım kestim biçtim şeytanında bacağını kırdım momfortbaby kanguruyu aldım :-)
huyum kurusun birşeyi beğenmiyim almıyorum almıyorum sonra bana bir esiyor tekrar alıyorum neyse oğlumun canı sağolsun ben o olsun diye dünya kadar para haecadım momfortbaby ler ona kurban olsun :-) mama sandalyesinide en güzelinden alıcam allaaah bana gaz geldi gece gece şidi internette ne beğenirsem alacam :-) sonrada eşimle ikinci dünya savaşını çıkarırız sabah bizi gazetelerden okursunuz (internetten alışverişin dozunu kaçıran eş vahşeti diye) :-) neyse ya gece gece yine çenem düştü ben birde mama sandalyelerine bakayım....

hepiniz öpüldünz bebişlerinizide ısırdım:)) ben bebekleri ısırarak sreviyorum
ohh gule gule kullansın abdullah bey kangurusunda bol bol gezsın
Girlboymomm inşllh arkadsn için hayırlısı olur .. Benm için yaZmamişin ama yazmk istedm bizimki mahalle baskusıyla olan bişey degil cnm eşimle oncesnde tanışarak birbirimizi begenerek ve snrasnndada bir sene nişanlı kaldktn snra evlendik ama çogu zmn buda yeterli olmuyr bnm yasım kuçuktu evlndgmde 18 de evlndm ama eşim 25 ti aramzda yedi yas var o bnden çok olgun ve tecrubeli onunda etkisi var bna halen çocuksnn daha der bilmyrm valla çogu zmnda ailesi içşn kavga ediyrz aynı binadayz surdn bi tasınsaydık hayırlarla..
canım ins taşınır başbaşa kalırsınız o zaman herşey daha güzel olur aile apartmanı zordur elbet güzel yanları da var ama annemler amcamlarla altlı ustlu oturdu hep beraber büyüdük ama annem çok yıprandı elti kaynana çok yakın olmayacak zor oluyor

Dün akşam yemeğini hazirladim eşim gelince çocukları bırakıp yuruyuse ciktim 50 dk yürüdüm Allahim benim neyıme yürüyüş evde paslanmısım bacakların ağrıdı gece agrıdan uyuyamadım erkenden uyandım :D neymis efendim artlsllk yapmak yok ben yürüyüş yaparım sen bebelere bak diye :D

Nego Nego aysimason aysimason I imspecial sagolun kızlar gecer inşallah ben üşüttüm heralde bebegimi kısa kollu t shirt ve şortla yatirmistim ustundede ince bi pike orttum nasil giydirecegimi bi turlu tutturamadim yaa gece 27 derece oluyor ben cok sıcaklıyorum esimde usuyorum diyor ben kendime gore giydirince hasta oldu simdi esimde sen hasta ettin deyince nasil kötü oluyorum sinirim bozuluyor
canım boş ver erkekler hep der bunu hatta kendi annene falan gidince hasta olsun abartırlar
Anladım canım zaten seçeneklerimin içinde suny baby var eşimde bekle alışveriş merkezinden alalım diyor bi bakayım
canım bencede avm ye bakıp al gör nasıl olduğunu
Kizlar dogumdan sonra bende unutkanlik olustu ama dun aksam daha garip seyler oldu, cagan pasa yatinca ben de uyudum 45dk sonra agladi ben de kalkip salona gitmisim esimin dedigine gore hatirlamiyorum gerci, bebegin mamasini bulurmusun demisim, sadece anne sutu alio bizimki bu arada, adam sasirmis bu kez biberonu bul demisim garibim gitmis biberonlarin oldgu dolabi karistirior, sonra da ne biberonu emzik diye adama kizdim, bunu hatirliyorum. Sabah anlatinca sok oldum cagani gezmeye cikardi sen dinlen dedi, korktu adam:-)
canım çok yorulmuşsun demek ki arada eşin yardım etsin yazık yorgunluktan oluyor böyle konuşmalar unutkanlıklar

bak şimdi bende numaradn yapsam mı bizimkine:KK53::KK53:
Selam kizlar. Bayag oldu topige bakmayali. Daha dogrsuu bakamayali.. tek basina bebek buyutmek ne zor ismis. Rabbim yokluklarini gostermesin amin. Ama.zor is. Benimko bide kucaga alisti. Dahanonce yazmistim wc gidemiorum bırakip evde kanguruyla dolasioruz die. Kimisi aglat alisir dio kimisi onlarda simarma duygusu yoktur seni istemesi normal ayaklaninca zaten durmicak sende, tadini cikar dio. Aklim karisti derken gorumcem kanadadan bize yatiya gelmeye kalkti. Bizde yatacak tek oda vardi onu da oglusa oda yaptik. Salonda geceleri emzirip altini aciorum koca uyanmasin yazik sabah ise gidio die. Bana degil esime mesaj atio musaitsen gelicem dio. Snra biletini aldiktan snra bana dioki once sana soylim ben istanbula geliorum! ! Yalanci! Gozumu kararttm valla canim once kocama dedin aslinds bana suan dogru soylemiosun bizde yaticak yer yok ev dandini zaten dedim. Hic beceremem byle seyleri. Zaten kv oglum 15 gunlukken kanadaya gitti isten kacti hala orda. neyse uzatmiim geldi bu. yatacak yer olmadgni gorunce bizde kalmadi tabi. Ama sozde oglani gormeye geldi.. barselona tatilleri gezip tozmalar vs fink atio. Atsin tani hakkidir ama benincok uzdu. Bilio ki yalnizim burda bilioki disciye vs gtcem bana dioki ben oglana bakarim sen gidersin dio. Ertesi gun oluyo saat 2 de ario ben kapalicarsidayim sana yarim saat kahveye gelicem artik yarim saate ne yapabilirsen dio. Buna benzer neler ! Oglum da dk durmadi onun kucaginda anlamis gbi. Ilk defa gelio yegenine halasi oLarak bi altin tak bi 50 tl tak dimi getire getire kendi oğlunun 11 yillik oyuncagini getirmiş! Neyse bu arada oglanin kontrolu var gittik ki 120 gr kaybetmis. Doktor hemen noldu sana dedi neyin var stres mi oldun neye uzuldun fln.. esimde yanimdaydi. Zaten bayilmistim bikac gun once. Cocugun gazini cikarirken bayilmisim iyi ki evde esim vardi. Hemen ek olarak mama verdi ogluma. Benim sutum icinde kivam artirici verdi. Simdi yurtdisina annemin yanina geldik ogkumla. Hem sutumu hem mamayi veriorum. Hipp organik 1 no.. memnunum gibi... demem o ki kimsenin sizi uzmesine izin vermeyin sute yansio direk. Cok uzukdum kg kaybetmis oglum onun yüzunden..
bubarada bu arada uyku egitimi veren var mi?
ah canım ya ne düşüncesiz insanlarmış iyi ki gitmişsin annenin yanına bol bol dinlenirsin sütün artar merak etme, eşimde beni çok kötü üzmüştü bir hafta resmen sütüm azalmıştı,moral çok çok önemli, bizi düşünmeyen insanları takmamayı öğrensek hayat çok daha güzel olacak
ben uyku eğitimi verdim. 3 ayından itibaren kendi odasında yatağında uyuyor. saat 8 de yatıyor(bazen 7,30 da olabiliyor) sabah 7 de uyanıyor. gece emziriyorum tabi , ama o uyuyor emerken.

dadı programını sunan kadın vardı . Gözde erdoğan . onun kitabını alıp okudum. Hayat evde başlar diye. her gün banyo yaptırıp aynı saatte yatağına bırakıyorsun. sandalye çekip yanına oturuyorsun göz teması kurmadan bekliyordun. ağladığı zaman kucaklayıp sakinleştirip tekrar yatırıyorsun .uyuyana kadar bu böyle devam ediyor. ilk 4-5 gün çok kötü yoruldum . ama şimdi çok rahatım 10-15 dak. içinde uykuya dalmış oluyor bazan hiç ağlamıyor..
canım ben de doğduğundan beri sekizde yatırıyorum ışıkları kapatıyorum ama ben sallıyorum, gazı bitsin başlıyım dedim bu yönteme ama gazı hortladı yine, büyük oğlumda işe yaramamıştı 21 aylıkken kendi kendine uyutmaya başladım düşün, inşallah bu sefer işe yarar
iyi gecelet kızlar misafirim gitti benda abdullahı yatırıyorum oğluma çeyrek getirmişlerdi güzel geçti sohbetimiz ..
bu arada ben en sonunda astım kestim biçtim şeytanında bacağını kırdım momfortbaby kanguruyu aldım :-)
huyum kurusun birşeyi beğenmiyim almıyorum almıyorum sonra bana bir esiyor tekrar alıyorum neyse oğlumun canı sağolsun ben o olsun diye dünya kadar para haecadım momfortbaby ler ona kurban olsun :-) mama sandalyesinide en güzelinden alıcam allaaah bana gaz geldi gece gece şidi internette ne beğenirsem alacam :-) sonrada eşimle ikinci dünya savaşını çıkarırız sabah bizi gazetelerden okursunuz (internetten alışverişin dozunu kaçıran eş vahşeti diye) :-) neyse ya gece gece yine çenem düştü ben birde mama sandalyelerine bakayım....

hepiniz öpüldünz bebişlerinizide ısırdım:)) ben bebekleri ısırarak sreviyorum
bereketli olsun altınınız:) imkanın varsa al canım her şey imkan meselesi:)
@Meraklii merhaba canım gerçekten stresten dolayı süt azalıyor bende kv yüzünden çok stres yaptım ve sütüm yetmdi mama vermek zorunda kaldım çok zor bir durum seni anlıyorum ama olsun oğlum için toparlandım o şimdi bana muhtaç..4
ve bir karar aldım hiç bir zaman kimseyi takmayacam ve kimsedende meded ummaycağım dedim yanlızca allahtan yardım istedim
canım ne doğrusu o beklenti oldukça çok üzülüyoruz ben beceremiyorum hep beklenti içindeyim kendi annemden vs. hep üzülüyorum niye böyle insanlar niye zor günde yardı etmezler diye
sagolasın cnm . Bizde tasıncaz bu sene kiracı çıkınca kendi evimize tasıncaz bu oturdugumz ev kp in diger evi bnde merak edyrm nası olck nası tasıncaz ama bizim şoyle bi avantajımz var bu evde sadece yatak odamz var diger esyalr bzm degil sıfırdan alıncak hersey o yuzden brz rahat olck galiba ama temzligi yerlesmesi sıkıntı
canım ev alında taşınmak çok kolay:)
canım senin mama sandalyesinin tam olarak modelini yazarmısın sen memnunsan bir bakayım
canım ya markayı yanlış yazmışım:) crystal baby benimki ekliyorum link ve foto oğlum 4 yaşında hala sığıyor içine

http://www.ilkebebe.com/Urun/crystal-baby-cb-202-mama-sandalyesi-pembe-478471

crystal-baby-cb-202-mama-sandalyesi-yesil-1.webp

Dün akşam yemeğini hazirladim eşim gelince çocukları bırakıp yuruyuse ciktim 50 dk yürüdüm Allahim benim neyıme yürüyüş evde paslanmısım bacakların ağrıdı gece agrıdan uyuyamadım erkenden uyandım :KK70: neymis efendim artlsllk yapmak yok ben yürüyüş yaparım sen bebelere bak diye :KK70:

eee hızlı başlamışsın 20 dk la başlaman lazımdı:KK70::KK70:

ya bizde de aynı sorun var. neden böyle oluyor acaba ? bu arada ek gıdaya geçenler olmuş erken değil mi?
sanırsam artık çabuk emiyorlar ve doyuyorlar,,, ve miğdeleri de büyüdü, onun için hemen acıkmıyorlar,, birde benşm oğlum eskiden çok kusardı, çünkü doyduğunu anlamıyordu, şamandırasız diye seviyordum, miğde kapakçıklarıda yavaş yavaş işlevini görmeye başladı sanırım,,,
ben bezini kontrol ediyorum haftada bir kere evdeki tartıda kendimle tartıyorum,,,
bütün bunları kendime söylememe rağmen aceb oğlum aç mı diye düşünüyorum annelik böyle bir şey sanırsam,,,
ek gıda için benim doktorum kesinlikle altı ayı doldurmadan geçme dedi,,, bu arada benim oğlum alerjik biraz ve ilk altı ay sadece anne sütü alırsa alerjileri azalabilir ve hattta yok olabilirmiş, doktorun dediği tabiki de,,,

Selam kizlar. Bayag oldu topige bakmayali. Daha dogrsuu bakamayali.. tek basina bebek buyutmek ne zor ismis. Rabbim yokluklarini gostermesin amin. Ama.zor is. Benimko bide kucaga alisti. Dahanonce yazmistim wc gidemiorum bırakip evde kanguruyla dolasioruz die. Kimisi aglat alisir dio kimisi onlarda simarma duygusu yoktur seni istemesi normal ayaklaninca zaten durmicak sende, tadini cikar dio. Aklim karisti derken gorumcem kanadadan bize yatiya gelmeye kalkti. Bizde yatacak tek oda vardi onu da oglusa oda yaptik. Salonda geceleri emzirip altini aciorum koca uyanmasin yazik sabah ise gidio die. Bana degil esime mesaj atio musaitsen gelicem dio. Snra biletini aldiktan snra bana dioki once sana soylim ben istanbula geliorum! ! Yalanci! Gozumu kararttm valla canim once kocama dedin aslinds bana suan dogru soylemiosun bizde yaticak yer yok ev dandini zaten dedim. Hic beceremem byle seyleri. Zaten kv oglum 15 gunlukken kanadaya gitti isten kacti hala orda. neyse uzatmiim geldi bu. yatacak yer olmadgni gorunce bizde kalmadi tabi. Ama sozde oglani gormeye geldi.. barselona tatilleri gezip tozmalar vs fink atio. Atsin tani hakkidir ama benincok uzdu. Bilio ki yalnizim burda bilioki disciye vs gtcem bana dioki ben oglana bakarim sen gidersin dio. Ertesi gun oluyo saat 2 de ario ben kapalicarsidayim sana yarim saat kahveye gelicem artik yarim saate ne yapabilirsen dio. Buna benzer neler ! Oglum da dk durmadi onun kucaginda anlamis gbi. Ilk defa gelio yegenine halasi oLarak bi altin tak bi 50 tl tak dimi getire getire kendi oğlunun 11 yillik oyuncagini getirmiş! Neyse bu arada oglanin kontrolu var gittik ki 120 gr kaybetmis. Doktor hemen noldu sana dedi neyin var stres mi oldun neye uzuldun fln.. esimde yanimdaydi. Zaten bayilmistim bikac gun once. Cocugun gazini cikarirken bayilmisim iyi ki evde esim vardi. Hemen ek olarak mama verdi ogluma. Benim sutum icinde kivam artirici verdi. Simdi yurtdisina annemin yanina geldik ogkumla. Hem sutumu hem mamayi veriorum. Hipp organik 1 no.. memnunum gibi... demem o ki kimsenin sizi uzmesine izin vermeyin sute yansio direk. Cok uzukdum kg kaybetmis oglum onun yüzunden..
bubarada bu arada uyku egitimi veren var mi?
çok üzüldüm,,, bu kv görümceler böylr ne yazık ki,,,, benimkilerde rüzgar gibi geçtiler,,,:))))
şimdi annenle bersber olmak çok iyi gelir sana,,, bu zamanların tadını çıkar,,, o insanları aklına getirip de sinirini bozma....

uyku eğitimnden bahsediilmiş,,,
ben hastaneden geldim oğluşumun yatağını odasını ayırdım,,,
2 haftalık oldukdan sonra hergün banyo yaptırdım pijamarını giydirdim uyku rutinimz oldu,,
4-5 haftalıkken bütün gece uyumaya başladı,,, 9-10 arası yatıp 6-7 gibi kalkıyordu,,,gece emziriyordum
ama 3. aydan sonra büyümesi yavaşladı ve benim sütüm azalmaya başladı,, annemin zorlaması ile yatağıma aldım,,,( o dönemde ailemin yanına gitmişdim) ,,, gene uyku rutinimiz var ama beraber yatıyoruz,,, aslında pek iyi bir şey değil ama sütüm arttı,, oğlum serpildi,,,
kesin doğrular yok sanırsam,,her bebek farklı,,, önemli olan senin ve bebeğin rahat ve mutlu olması,,,

selam kizlar ne yorucu bi sabahti bu boyle 8 de heyet raporu icin hastaneye gittik birakacak kimse olmayinca hasta halinde bebisi de goturduk bi asagi bi yukari o kalabalikta enfeksiyon kapmaz inşallah yasli teyzeler kucucuk bebegi niye getirdin buraya diye soylendiler bana napiyim mecbur kaldim dedim ordan isimiz bitti aşıya goturduk nasıl agladı kuzum igne birden girince:(daha yeni eve gelebildik
ebe kan damlası verdi sizlerede vermistir muhakkak kullaniyor musunuz? D vitamini de duzenli kullanmiyorum simdi bi de bu cıktı

Sevgili anneler
Demir takviyesi olan damladan (ferrum) hemen sonra su versem birşey olur mu?

sanırsam artık çabuk emiyorlar ve doyuyorlar,,, ve miğdeleri de büyüdü, onun için hemen acıkmıyorlar,, birde benşm oğlum eskiden çok kusardı, çünkü doyduğunu anlamıyordu, şamandırasız diye seviyordum, miğde kapakçıklarıda yavaş yavaş işlevini görmeye başladı sanırım,,,
ben bezini kontrol ediyorum haftada bir kere evdeki tartıda kendimle tartıyorum,,,
bütün bunları kendime söylememe rağmen aceb oğlum aç mı diye düşünüyorum annelik böyle bir şey sanırsam,,,
ek gıda için benim doktorum kesinlikle altı ayı doldurmadan geçme dedi,,, bu arada benim oğlum alerjik biraz ve ilk altı ay sadece anne sütü alırsa alerjileri azalabilir ve hattta yok olabilirmiş, doktorun dediği tabiki de,,,
Ben de ek gida konusunda aynisini düşünüyorum alerjik oldugu icin benimki de anne sutu cok onemli, gel gor ki mahalle baskisindan yildim resmen, inatla baslamicam.

selam kizlar ne yorucu bi sabahti bu boyle 8 de heyet raporu icin hastaneye gittik birakacak kimse olmayinca hasta halinde bebisi de goturduk bi asagi bi yukari o kalabalikta enfeksiyon kapmaz inşallah yasli teyzeler kucucuk bebegi niye getirdin buraya diye soylendiler bana napiyim mecbur kaldim dedim ordan isimiz bitti aşıya goturduk nasıl agladı kuzum igne birden girince:KK43:daha yeni eve gelebildik
ebe kan damlası verdi sizlerede vermistir muhakkak kullaniyor musunuz? D vitamini de duzenli kullanmiyorum simdi bi de bu cıktı
Ben henuz kullanmiyorum canim demiri, zaten memlekette asi yaptirdim orda misafire vermiyorlardi, 5. Ayda rota icin gittigimde alirim artik.

uyku eğitimnden bahsediilmiş,,,
ben hastaneden geldim oğluşumun yatağını odasını ayırdım,,,
2 haftalık oldukdan sonra hergün banyo yaptırdım pijamarını giydirdim uyku rutinimz oldu,,
4-5 haftalıkken bütün gece uyumaya başladı,,, 9-10 arası yatıp 6-7 gibi kalkıyordu,,,gece emziriyordum
ama 3. aydan sonra büyümesi yavaşladı ve benim sütüm azalmaya başladı,, annemin zorlaması ile yatağıma aldım,,,( o dönemde ailemin yanına gitmişdim) ,,, gene uyku rutinimiz var ama beraber yatıyoruz,,, aslında pek iyi bir şey değil ama sütüm arttı,, oğlum serpildi,,,
kesin doğrular yok sanırsam,,her bebek farklı,,, önemli olan senin ve bebeğin rahat ve mutlu olması,,,
Demir takviyesine basladinmi canim? Seninkinun de alerjisi olunca merak ettim, basladiysan ne kullaniyorsun?

Ev alacaklara tasınacaklara benden bi tavsiye asla yola yakin evde oturmayin tam cocugu uyutuyorum bi korna sesi hopp uyaniyoruz bi asker dugun konvoyu oluyor konvoy bitene kadar agliyor uyaniyor simdi bide su secim arabalari oyyyy oyyy öldürdüler beni gümbür gümbür gecip duruyolar ogluşla yakında halay cekicez evin icinde:KK70:

Nego Nego canım teşekkür ederim imkan konosuna gelince ben ilk baktığımda bana çok pahalı geldiler sonra düşündüm benim eşim o Parayı arkadaşlarıyla bir yemekte yiyiyor Birde ben dünya kadar para tüp bebeğe harcadım onlar göxüme gelmiyorda oğluma alacağım şeylermi gözüme geyiyor dedim kendi kendime herşey oğlumun rahatlığı için

I imspecial teşeklür ederim canım ben biriey soracaktım sen ahmet ara ara kuru öksürüyor demiştin şimdi benim oğlumda öyle öksürüyor burun akıntısı falanda yok hasta olmuyordur dimi birde ben öksürüyorum acabq bendenmi kaptı

Kizlar doktorumuza 4.ay kontrolunde sordugumuzda altinci aydan once demir ilaci verdirmiyorum ben hastalarima dedi. O yuzden ben vermiyorum henuz.
Uyku rutini konusuluyor. Ben sallamadan uyutmayi denemistim ama beceremedim. Benimki emmeden inkani yok uyumuyor. Aksamlari 8-9 arasibuyuyor. 6 bucuk gibi kalkiyor. Gece de uyuklayarak emiyor birkac sefer. Tabii bazen de saat basi emmek ya da 4 bucukta uyanip bir daha uyumamak gibi anlamsiz davranislar da sergiyeyebiliyor.

Nego Nego canım teşekkür ederim imkan konosuna gelince ben ilk baktığımda bana çok pahalı geldiler sonra düşündüm benim eşim o Parayı arkadaşlarıyla bir yemekte yiyiyor Birde ben dünya kadar para tüp bebeğe harcadım onlar göxüme gelmiyorda oğluma alacağım şeylermi gözüme geyiyor dedim kendi kendime herşey oğlumun rahatlığı için

I imspecial teşeklür ederim canım ben biriey soracaktım sen ahmet ara ara kuru öksürüyor demiştin şimdi benim oğlumda öyle öksürüyor burun akıntısı falanda yok hasta olmuyordur dimi birde ben öksürüyorum acabq bendenmi kaptı
Canim benim oglanda once kuru bi oksurukle basladi simdide burnu akiyor insallah ilerlemez saglik ocaginin dr bisey olmaz dedi sabah sordum ama babamizin isleri bitince kendi dr na goturecem

Kizlar doktorumuza 4.ay kontrolunde sordugumuzda altinci aydan once demir ilaci verdirmiyorum ben hastalarima dedi. O yuzden ben vermiyorum henuz.
Uyku rutini konusuluyor. Ben sallamadan uyutmayi denemistim ama beceremedim. Benimki emmeden inkani yok uyumuyor. Aksamlari 8-9 arasibuyuyor. 6 bucuk gibi kalkiyor. Gece de uyuklayarak emiyor birkac sefer. Tabii bazen de saat basi emmek ya da 4 bucukta uyanip bir daha uyumamak gibi anlamsiz davranislar da sergiyeyebiliyor.
Canim sanki benim oglani tarif ettin:KK46:tek fark biz mama iciyoruz emmiyoruz:anneadayı:gece dedigin gibi bazen 4 gibi uyaniyor gülücükler atıyor falan oğlum sabah olmadı yanlışın var yat hadi diyorum nasil gülüyor sonra sallaya sallaya zorla geri uyutuyorum

Back
X