Evet 20.haftanın içindeyim iştahımda yoğun bir artış var:))Bugün ki yediklerimi paylaşıyorum eleştriye ve öneriye her zaman açığım:)
Sabah 2 kuru kayısı+1 bardak su
Kahvaltı:1 dilim ekmek,1 dilim ezine,1 domates,4-5 zeytin ve 1 bardak süt
Ara: 4 ceviz +küçük bir dilim ev yapımı portakallı kek
Öğlen:Kaşarlı domatesli tost + 1 bardak ayran
Ara:1 muz+ 1 dilim ince kek (Muz yedim kesmedi)
Akşam:1 tabak zeytinyağlı kabak yemeği +1 kase yoğurt+1 dilim tam tahıllı ekmek
Gece bir meyve yerim sanırım bir elma gibi...
Benim bugünlük menüm bu...
Bebeğim için meyve yemişim sebze yemişim kalsiyum almışım ve cevizdende az da olsa omega 3 aldık:)Ama kahvaltıda bir yumurta olsa daha iyi olurdu sanırım eksik onu gördüm ben...
abowwww ne düzenli bir yeme listen varbende söyleyeyim bugün yiyeceklerimi madem.ben yumurtayı hala yiyemiyorum malesef. bende o eksik bazen tost harici peynir bal tereyağı filan yiyorum. ama süt her zaman içerim gece gündüz aklıma ne zaman gelirse.
sabah bir koca bardak süt ve bir kaşarlı tost.
öğlen bir meyve yoğurt ve çikolata.
akşam 1 tabak çorba 1 tabak zeytinyağlı (bu akşam için yazıyorum) 1 kase yoğurt ekmek ise canım o an ne kadar isterse
gece yatmadan bir elma filan illaki yiyorum. yemeden uyuyamıyorum.
bende ceviz filan yiyemiyorum midemi kaldırıyor. bende eksik o sanırım.
Canım senin listende gayet güzel bence sütün var yoğurdun var peynirin var zeytinyağlın var meyven var:)
Bazı şeyler eksik oluyor yapabilecek birşey yok onlarıda bebeklerimiz bizim stoklardan alıyor...
Bana doktorum balık yiyemiyorsan hergün 4 adet ceviz mutlaka ye dedi..Balık ancak 10 günde bir yiyorum ondan yemeye çalışıyorum cevizi...Sen balık yiyorsan düzenli ceviz yemen şart değil ama başka şekilde yiyebilirsin mesela balla karıştırıp ya da kırıp meyveli yoğurdun içinde falan
arada ekmek arasına koyuyorum öyle gidiyor canım ceviz ama ne yapsam yiyemiyorum ağzımda büyüyor. balık ise haftada bir filan yemeye çalışıyorum. evde olmasa annem yapıp çağırıyor. yani illa bir yerden alıyorum diye düşünüyorum. artık öyle böyle geçiricez şu hamileliği. :)
Selam kızlar,
Ben beslenme uzmanına gitmiştim onun listesini paylaşayım:
sabah uyanır uyanmaz: 1 bardak süt/yoğurt
kahvaltı: 1,5 dilim tam buğday ekmeği (sadece tam buğday unundan yapılmış ekmek, diğerlerini hiç tavsiye etmiyo), dilpeyniri/burgu peyniri (kaşar ve sıvı peynirler önerilmiyo), az zeytin, istediğin kadar domates,yeşillik vs., açık çay/ıhlamur, 1 meyve (şeftali gibi tatlı meyveyse yarım)
2 saat sonra ara: 1 avuç leblebi, 4-5 ceviz,badem falan filan
2 saat sonra Öğle yemeği: sebze yemeği (4-5 kaşık, susuz), 1 kase yoğurt, 1,5 dilim tam buğday ekmeği, 1 meyve
2 saat sonra ara: 1,5 dilim tam buğday ekmeği,dilpeyniri/burgu peyniri, stediğin kadar domates,yeşillik vs., açık çay/ıhlamur (ya da 4-5 kaşık melemen falan)
Akşam Yemeği: 1,5 dilim tam buğday ekmeği, 1 porsiyon et/balık/köy tavuğu/hindi eti, salata, az bulgur pilavı/çorba, ayran/yoğurt/cacık
Yatmadan 2 saat önce: 1 bardak süt/yoğurt, yarım avuç leblebi (gece açıkıyorsam 1 dilim ekmek, peynir)
Not: ben yumurta yiyemediğim için yumurta yok bende. Tam buğday ekmeği önemli dedi bebişin karbonhidrat ihtiyacını karşılayıp enerji veriyomuş, tatlı isteğimizi azaltıyomuş.
Umarım bi fikir verir :)
Çok sevinirim canım hepimiz paylaşırsak hem birbirimize destek olur hemde biraz frenlemiş oluruz:)Canim topigin hayirli olsun :)
Çok sevindim valla boyle bir tipik actigina hamilelik ten önce zayiflama gruplarında gündelik yediğini paylasirdim hamile kalinva bi rahatlama geldi bana. Simdi buraya görünce hafi derya yari yoldan devam et dedim kendime. Oyleki yediklerini gözden geçirdim daha dikkat edecekken iyice salivermisim kendimi. Hergun paylaşmaya calisacagim bende canim yarindan sonra inşallah :)
şimdiye kadar 1 kilo aldım bazen kafama bile takıyorum acaba beslenmemde sıkıntımı var herkeslerin kilosu aldı başını gidiyor bir yandanda düşünüyorum kilo iyi değildir diye
sabah: kalkar kalkmaz midem çok kazındıgından kahvaltı hazır olana kadar idare etsin diye 1 bardak süt
kahvaltıda 1 yumurta, peynir, zeytin, reçel vs. 2 bardak çay içiyorum açık
arada bazen muz+süt, elma olmazsa olmazım günde 3 elma mutlaka yiyorum
öğle: şu doyurucu çeşitli salatalrdan yapıyorum varsa akşamdan kalan yemeği ısıtıp yiyorum ya et yemeği yada sebzeli bir yemek ne varsa yada canım ne cekerse
arada kaşarlı bazen sucuklu tost+meyve suyu
akşam: ekmek yemiyorum canım istemiyor mutlaka birgün et yemeği, birgün sebze haftada 1 balık neye karar verirsem
akşam arasında kuruyemiş, çayı sabah içtiğim için yerine meyve suyu yada meyve gece yatmadan mutlaka midem kazınır sütümü içer yatarım..gece saat 4-5 acayip mide kazıntısıyla uyanıyorum bir bardak sütle geçiştiriyorum sabah açlıktan bayılacakmış gibi uyanıyorum hemen kahvaltı ediyorum
böyle böyle geçiyor günümüz sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kendimce bilmiyorum eksiğim var mı?
Benim de çok önemsediğim bir konudur.Teşekkür ederim konu için.TakipteyimMerhaba arkadaşlar:)
Biz şubat anneleri olarak artık 5.ayın içindeyiz:)Bebeklerimizi kucağımıza almak için bir nevi yolu yarıladık...Bundan sonra bebeklerimiz hızla kilo alacak artık..Bizde bebeklerimiz için neler yiyoruz gün içinde bunları paylaşalım istedim..Eksiklerimizi birbirimizle paylaşalım fazla olanları eleştirelim:))Bugün ben yediklerimizi yazmaya başlıyorum:))
Sabah demir ilacından sonra bir dilim ananas( emilimini iyi sağlıyor )
sonra; 2 dilim tam bugday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
2 dilim yağsız taze peynir
3 ceviz
6 zeytin
1 domates çokça yeşil biber( hastasıyımdır)
yarım bardak süt
araöğün yeşil elma
öğlen ;kabak yemeği yogurt
ara öğün ; badem (10 adet)
akşama ciger yaptım biberli soğanlı kızartma değil.
Gece acıkırsam elma
bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?