Ciğere zararlı dedi benim doktorum. Canım da nasıl istiyor var yaa. Hep zaten yasaklar istenir
CAnım bnmde b12 düşük çıktı bugün baktım nelerde var die ette özellikle ama ciğerde oluomuş ve balık çeşitlerinde oluyormuş. Hepsi bnm yemeğim sevmediğim şeyler. Ama eşim ben güzel ciğer yaparım diyince deneyebilrim die düşünmüştüm. Senin dr nie yasakladı ki
A vitamini fazlalığı oluyormuş sanırım canım. Eskiler ciğer yermiş diye biliyorum ama işte doktor yeme dedi
hım anladım canım bnm drum bişi dememişti çünkü ozmn idare ediyordu b12 şimdi sınırdan da aşağı inmiş. puff bana balık yolları gözüküyor desene :) tşk ederm bilgi içinde canım
B12 için bonfile tavsiye ederim hem lezzetli hem çabuk pişiyor hem de b12 artırıyor.
nasıl pişiriyorsun canım detaylı tarif edermisin ben pek et yemem de belki senin tarifi severim. ?
Bonfileyi kasaptan 2cm kalınlıkta kestiriyorsun incesi kuru oluyor kalını olursa da içi pişmiyor. Tavanı iyice ısıtıyorsun 1 kaşık zeytinyağı koyup az karabiber ve deniz tuzu koyduğun etleri koyuyorsun. 5 dakika bir yüzünü 5 dakika da diğer yüzünü pişiriyorsun bu kadar. Tava döküm olmasına bile gerek yok teflon olabilir. Etin kendi lezzeti var o yüzden ekstra birşey ilave edilmiyor.
hım anladım canım zor bişi değilmiş.
Eşim bugün kıyma aldı geldi köfte yapıp yemem için şimdilik köfteyle açılış yapıcam sonra muhakkak denicem senin önerinide. Tşk ederim tekrardan :)
Canım çok çok iyi yapmışın bende listemi eklerim zaten liste tutuyorum genelde. Dünden bahsedeyim birazcık sonra girebilirsen yazarım yoksa telde benim günlüğüm :)
Sabah erken saatlerde iki bardak su
Kahvaltı saati 10:00
Kepekli ekmek iki dilim anca çıkar çünkü burda yumruğumuzda küçük ekmekler çıkıyor..
4 kaşık Mantarlı yumurta
4 kadar zeytin
1 dilim peynir
Şekersiz bir bardak çay
Domates salatalık
Ara saat 13:30
Bir avuç kuru üzüm, bir bardak süt
Ara 15:00
Elma, portakal, nar ne varsa
Akşam saat 17:00
Bir kasa yoğurt. Ev Yapımı, yogurt olmazsa kesinlik ayran içerim
2 kepçe pırasa, sadece kendisi suyunu tabakt koyarım
Bolca limonlu salata
Ara, iki saat sonra çok hafif olması lazım onun için
Kabuklu fıstık, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru Erik, fındık, badem incir vs bunları diğer ara öğünlerde değişirsem meyve girer araya :) akşam erkenden uyuduğumuzu için böyle....
Çok su içiyorum litresini inanın bilmiyorum, az gözüküyor ama çok hareket ediyorum.
Afiyet olsun canım bol bol b12 olsun inşallah
Sabah demir ilacından sonra bir dilim ananas( emilimini iyi sağlıyor )
sonra; 2 dilim tam bugday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
2 dilim yağsız taze peynir
3 ceviz
6 zeytin
1 domates çokça yeşil biber( hastasıyımdır)
yarım bardak süt
araöğün yeşil elma
öğlen ;kabak yemeği yogurt
ara öğün ; badem (10 adet)
akşama ciger yaptım biberli soğanlı kızartma değil.
Gece acıkırsam elma
bu kadar
Öncelikle topiğin hayırlı olsun canım :) Cidden iyi fikir olmuş diğer topikte yemeklerden bahsedilince rahtszlık duyan oluyordu yada canı çeker mi birinin die bahsedememe oluyordu.
Sizlerin listeleri inceledim de yav siz baya baya çok yiyorsunuz benim kociş bunları görse bana der ki sen bide yiyorum diyorsun al bak yiyenleri
Ben sabah 8 de uyanıyorum troid ilacımı içiyorum bol su içiyorum.Kahvaltıya kadar yarım litre gidiyor :)
1 saat snra 9-10 arası kahvaltı yapıyorum genelde kahvaltım da yumurta oluyor omlet gbi peynirli domates salatalık oluyor 1 yada 2 dilim de ekmek oluyor. Ihlamur yada çay içiyorum.
Süt içemediğim için son 2 gündür yeni bişi bulduk eşimle şu çocukların içtiği aromalı sütler var ya küçük 250 ml onlardan aldık denemek için onlardan içiyorum 2 gündür de kahvaltı da şükür midem bulanmıyor aromalı olunca süt gibi gelmiyor. Ne kadar sağlıklı yada bebeğe bana yararlı bilemem ama bu şekilde ancak süt içebiliyorum.
Ara öğünüm yok malesef saat 11-12 den sonra hafiften açlık hissedince demir ilacımı içiyorum. Üstünden 1 saat geçtikten sonra çorbam varsa çorba içiyorum tarhanayı çok severim annemin yaptığı el yapımıdır onu yapıyorum içiyorum. Ekmek doğrayıp içine. Yada bazı günler çiğköfte dürüm alıyorum ayranla birlikte yiyorum. Ben çiğköfte hastalığım var 2 günde 1 aklıma vuruyor muhakkak. İçinde et yok dışardakilerin ya çiğ et olmadğı için yenebiliniyor.
Akşamda eşimle birlikte sebze yemeği - et yemeği yada baklagil ne yaptıysam ondan yiyorum genelde akşamları bnmde canım ekmek istemiyor yersemde çok az yiyorum.
Cacık - ayran yada salatamız oluyor.
Akşam çay muhakkak içerim çay bnm vazgeçilezim çok acık olarak içiyorum yaninda eşim abur cuburu çok sever bnde nefsimi körlemek için bir iki yerim.
Sonrada kocişimin meyve saati gelir meyvemiz varsa meyve yeriz.
Benim günde sadece su içmem 2 litre oluyor onun dışında ayran çay süt vs derken sanırım günde 3.-3.5 kadar sıvı tüketiyorumdur.
En büyük eksiğim balık ve et sevmiyorum. Süt içemiyorum düzenli ama yoğurt yiyorum.
Ara öğünüm yok ceviz vs yemiyorum.
Bazen kahvaltıyı geç yapıyorum canım bişi istemiyor ne zmn bayılcak kıvama geliyorum ozmn yiyorum. Çünkü evde tekim ve ben tek başıma yemek yemektn nefret ederim. Biliorum bebiş için yemeliyim ama işte böyle kızlar yaa ben sanırım yeme konusunda sınıfta kalırım
Kızlar harikasınız
Benim hala pek iştahım olmuyor. Sabah 7de kalkıp tiroid ilacımı alıyorum. 8 gibi kahvaltı yapıyorum. Kabızlık için arada yağ içiyorum ama sıcak şerbetin de iyi geldiğini keşfettim. Ili gündür de pekmezli sıcak su içiyorum. Kahvaltıda biberli salçalı yumurta yedim hem de iki tane. Gün içerisinde açıkmıyorum ama yemeye çalışıyorum. Tarhana çorbası içtim öğlen ekmeksiz. Şimdi biraz meyve yiyorum. Esla gibi cevizi de pek yiyemiyorum zorlarsam anca. Dün eczaneden balık yağı kapsülü aldım balık yemek istiyorum ama alışverişi yapan ben olduğum için on gündür de bişey almaya çıkamadım. Dr istirahat dedi neyse dedim balık yağı iyi olur ama internette kan sulandırıcı kullananlar balık yağı almasın yazıyordu kanama yapıyormuş. Korktum onu da içmedim. Güya sağlıklı beslenirim derim ama sanırım içimizde en kötü beslenen ben çıktım.
Canım burger söyleme derim ben yani donmuş et pişiriliyor...En azından imkanın varsa bir tost ayran yap daha iyi bence..Yine de senin tercihin tabi..Peki ben bu akşam ne yapsam
Evde yalnızım dolapta pek bişey yok. 1 tane patatesim var onu kızartıp yoğurtla yesem mi ki? Yoksa burger falan mı istesem dışardan?
Ben teşekkür ederim canım ne demek:)
Bence sınıfta kalmış değilsin gayet güzel besleniyorsun sonuçta yumurtanısebzeni meyveni yiyorsun..Bende çig köfteye bayılırım hatta biraz önce yedim yazıcam şimdi:)Etsiz olduğu sürece bence faydası bile var sonuçta bulgur ve yeşillik var içinde harika bence:)
Bu arada sen kaç kilo aldın canım?
Canım burger söyleme derim ben yani donmuş et pişiriliyor...En azından imkanın varsa bir tost ayran yap daha iyi bence..Yine de senin tercihin tabi..
Ay gerçekten mi canım bunu duymak moral verdi bana :)
ben 21 haftada 1 kilo almışım sadece. Benim oğluş tombik teyzesi önde gidiyor kilosu geçen gittiğimizde 370 grdi dr böle giderse bu bebiş 4 kilo üzerinde doğabilir dedi :)
Oh missss harika olmuş işte burgerden bin kat iyi:)Mantı çorbası yapayım dedim annem Erişte hamurundan mantı yapmış. Ama suyunu çekti ben de makarna niyetine yedim yoğurtla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?